עבור לתוכן

ייעוץ ברכישת אמצעי אחסון למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

קודם כל - דגם המחשב הוא

HP dm4-3055dx

אספר בקצרה על הצורך ברכישת דיסק קשיח.

המחשב עצמו עם נתונים יחסית טובים אבל הדיסק קשיח עם מהירות 5400 והסבירו לי שזה משפיע מאוד על האיטיות ולא מנצל את הנתונים הטובים שיש לו

(הידע הטכני שלי בחומרה לא בשמיים ולכן אני פונה אליכם).

דיסק קשיח SSD ישפר משמעותית את המהירות של המחשב? בין אם זה תוכנות של תכנות, אופיס? או שאני צריך דיסק של 7200 עם מהירות טובה או שבכלל זה לא מה שישפר את המהירות של המחשב..

בכל מקרה במידה ודיסק SSD יתן את הפתרון איזה גודל של כונן אני צריך בשביל מערכת ותוכנות, ולא להיות חנוק ומוגבל בנפח..

תודה מראש, אמיר.

פורסם

בניידים מהירות סיבוב של 5400 היא סטנדרטית ומתאימה לרוב המשתמשים.

אתה חווה איטיות שמפריעה לך?

התקנת קשיח עם RPM 7200 תגרום למחשב להיות רועש יותר ולא תתרום הרבה לתחושת מהירות.SSD אמנם כן אך אז נכנס עניין המחיר לנפח אחסון שמשמעותית יקר יותר בSSD.

מה הגודל של הדיסק שיש לך כרגע?

האם אתה מריץ עליו תוכנות כבדות שכל הזמן עובדות עם הדיסק (פוטושופ,תוכנות CAD ,עריכת סרטים וכ"ו) ?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה, ראיתי את זה קצת בדיליי האמת...

הדיסק שיש לי כרגע בגודל של 0.5TB,

התוכנות שאני מריץ עליו הן בעיקר תוכנות של תכנות... לא כבדות במיוחד Visual Studio וכדומה.

בכל מקרה לפי התיאור שלך התקנת 7200 לא באה בחשבון גם הבנתי שהיא צורכת יותר חשמל ובניידים זה קריטי,

בקיצור השינוי לא יהיה קריטי עם SSD?

פורסם

כמה גדולים הפרוייקטים שלך?

באופן כללי SSD זה עולם אחר, קשה לתאר את זה במילים, אך גם אפשר לחיות בלי.

פורסם

ובכן השינוי יהיה די משמעותי במיוחד בנייד.SSD גם צורך פחות חשמל מכל הארד דיסק.הכל שאלה של תקציב.דיסק בנפח זהה לשלך כרגע עולה כ1800 שקל.SSD בנפח 256 גיגה עולה בסביבות 800 שקל (אלא אם קונים פיזית באילת). תבדוק כמה מקום פנוי יש כרגע בנייד.

נ.ב. כמו כן יתכן שאתה יכול להוסיף את הSSD כדיסק נוסף תבדוק אם יש לו חיבור mSata פנוי:

http://www.crucial.com/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=E9F0CB42A5CA7304

פורסם
  • מחבר

חברים תודה על התגובות , עזרתם לי מאוד.

המחיר יגרום לי לחשוב על זה עוד קצת אבל כמובן שזה לא יהיה תחליף אלא דיסק נוסף של מקסימום 128GB.

שוב תודה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

איך אני יכול לדעת אם אפשר להוסיף SSD לנייד ולא במקום האחסון הקיים,

לפי התמונות באתר הבא - לא נראה שיש מקום בכלל לדיסק נוסף:

http://www.insidemylaptop.com/disassemble-hp-pavilion-dm4-laptop/

פורסם

יש מקום, העניין הוא שה-BIOS במחשב מוגבל ולא מאפשר Boot מהכונן SSD שמחובר ב-mSATA. יש דיון באינטרנט בפורום אחר שמישהו הצליח להגדיר שזה יעבוד אבל מעבר לזה זה קצת בעייתי.

לגבי החלפת הצורב, אז כן קוראים לזה HDD CADDY וחיפוש באיביי בצירוף הדגם DM4 יניב תוצאות לקנייה.

באתר של פירוק המחשב, אז בדגם שם ככל הנראה רואים שאין את הפורט עצמו (לפי מבט ראשוני כי התמונות לא באיכות טובה) לחיבור כונן mSATA. זה אמור להיות מעל הסוללת CMOS שרשום שם.

צריך לפתוח את תחתית המחשב לוודא.

זה אמור להיות כמו במחשב שבביקורת הבאה: http://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-dm4-3090se-Laptop-Review.72625.0.html

IMG_0926.JPG

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים על העזרה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים