עבור לתוכן

דרוש: ממסר למתח גבוה עם רגלים גדולות

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע עד כמה ה SSR הזה מבודד בין הכניסה והיציאה. הייתי נוטה יותר לסמוך על רמת הבידוד של ממסר מכאני

ניתוק חוט הניוטראל :

אין כל סיבה שתצתרך בכלל לשים עליו ממסר. תשאיר את הניוטראל מחובר קבוע ותשאיר אפשרות לנתק אותו ידנית על ידיי מפסק מכאני שמנתק את הפאזה והניוטראל ביחד

אם אתה שם ממסר, אתה יכול (רק שהתקן אוסר את זה) בכלל להשאיר את חוט הפאזה מחובר ולחבר/לנתק מהניוטראל. זה יעבוד רגיל, ובשביל המשתמש בתוך הבית (שבכל מקרה לא בא במגע לא אם הפאזה ולא אם הניוטראל) יהיה בטיחותי באותה מידה

איפה הבעיה - למשתמש בחוץ, שהולך להתעסק אם הבוילר. חייבת להיות אפשרות לוודא ניתוק מוחלט של המתח כשהוא עובד עליו. כאן לא הייתי סומך אפילו על ממסר רגיל, בטח שלא על SSR, צריך מפסק מכאני שניתן להעביר ל 0 והוא מנתק את הפאזה ואת הניוטראל

למה צריך לנתק גם את הניוטראל בזמן תחזוקה של הבוילר - פאזה לא מספיק ? בתוך הבית כשאתה סתם מחליףדברים וכו התנאים הם מיטביים מבחינת בטיחות. הבוילר הוא מיכל מים, וברגע שתתחיל לפרק ממנו את הפלאנץ' אתה תהיה רטוב לגמרי מכל המים האלה וגם תעמוד בתוך מים - כל זרם קטן הרבה יותר מסוכן ולכן חייב ודאות מוחלטת שאין זרם

ה normally open או closed בכלל לא משנה לזה. אתה חייב ניתוק מכאני על ידיי מפסק ידני בלי קשר לממסר. אבל עדיף שתיקח normally ope כי לא צריך להפוך את כל הלוגיקה + הוא צורך חשמל רק בזמנים הקצרים שהבוילר מופעל ולא בכל הזמן הארוך שהבוילר מכובה (למרות שמדובר רק על 1-2W)

• תגובות 58
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
סליחה על החפירה אבל באם זה normally closed אז אם יש קצר באחד הגידים הוא מיד סוגר אותו כך שזה לא אמור לגרום לבעיה

NC אומר שאם אין זרם בסליל הפיקוד, הממסר סגור.

מה שאומר שני דברים

1. אם סליל הפיקוד נשרף או לחילופין הארדואינו נשרף. הממסר יהיה סגור.

2. לממסר יש זמן עד שהוא מתחיל לפעול, בדרך כלל פחות מ10 מילי שניה. אבל כשמרימים את המתג חשמל הראשי בבית, או בזמן שהחשמל חוזר אחרי הפסקת חשמל. ב10 אלפיות השניה האלה הממסר יהיה סגור.

שני המקרים האלה מסוכנים, בעיקר הראשון שמסוכן מאוד.

לכן חובה לקחת ממסר שהוא NO

פורסם

המקרים האלה לא מסוכנים מסיבה פשוטה : כשאתה הולך להתעסק אם החשמל של הבוילר אסור לסמוך על הממסר לבד. אתה חייב לנתק את המתח על ידיי מפסק ידני, ואז כבר לא משנה לך איזה ממסר יש שם

פורסם

ראשית בדקתי וזה NC כך שבעיה אחת פתרנו אם

שנית אני מבין נכון הפתרון האולטימטיבי הוא לחבר ממסר לפזה ובנוסף לחבר מפסק ידני גם לפזה וגם לאפס

פורסם
המקרים האלה לא מסוכנים מסיבה פשוטה : כשאתה הולך להתעסק אם החשמל של הבוילר אסור לסמוך על הממסר לבד. אתה חייב לנתק את המתח על ידיי מפסק ידני, ואז כבר לא משנה לך איזה ממסר יש שם

במקרה השני אתה צודק.

אבל במקרה של ארדואינו שרוף, זה אומר זרם קבוע לדוד, לא קשור בכלל לאם מטפלים או לא.

אז גם אם לא מטפלים בדוד, פשוט הוא יעבוד קבוע.

ראשית בדקתי וזה NC כך שבעיה אחת פתרנו אם

שנית אני מבין נכון הפתרון האולטימטיבי הוא לחבר ממסר לפזה ובנוסף לחבר מפסק ידני גם לפזה וגם לאפס

כן זה עדיף על שני ממסרים בודדים.

וזה גם עומד מבחינת תקנות החשמל.

פורסם

אין בעיה _בטיחותית_ שהבוילר יעבוד קבוע (המצב של תקלה בארדואינו וממסר NC). הסיכון הוא שיום אחד יהיה חשבון חשמל ענקי בגלל ארדואינו שנשרף....

מנורת נאון קטנה (או LED) לבקרה על ה 240V תסדר את זה כי רואים שהיא דולקת כל הזמן

פורסם
אין בעיה _בטיחותית_ שהבוילר יעבוד קבוע (המצב של תקלה בארדואינו וממסר NC). הסיכון הוא שיום אחד יהיה חשבון חשמל ענקי בגלל ארדואינו שנשרף....

זה לא מהווה בעייה מכיוון שגם אם הבקר נשרף זה נכבה באופן אוטומטי מכיון שהממסר לא מקבל זרם והוא מפסיק לעבוד

פורסם

זה בדיוק ההבדל בין NC ו NO. ממסר NC ידליק את הבוילר כשהוא לא מקבל מתח

פורסם

זה כן מסוכן, וכבר היו מקרים שהדוד נשאר דולק יותר מידי זמן ופרצו שריפות מזה, או לחילופין אנשים קיבלו כוויה.

וכן אני יודע שהטרמוסטט אמור לעצור, אבל איכות הטרמוסטטים בארץ היא על הפנים.

אני לא מבבין בשביל מה בכלל הוויכוח, NO וNC עולים אותו דבר.

אז לוקחים NO.

פורסם
  • מחבר

אם הויכוח הוא על NC או NO זה בהחלט מיותר

כל הקונספט והרעיון הרבה יותר הגיוני (להדליק את הדוד עי סגירת מעגל ולא פתיחתו)

מה גם שממסרים מכניים בעלי גבול זרם גבוה יותר במצב NO, אז יש טווח בטחון גדול יותר.

פורסם

זה לא הויכוח זה רק נספח וודאי שעדיף no משום מה אני תמיד מתבלבל בזה

פורסם
  • מחבר

ובכן, נושא הבטיחות הודגש פה מאוד.

כפי שהבנתי עד כה, אני לא רואה סיבה לעבור לקונפיגורציה אחרת מאשר שימוש בממסרים מכניים

כמובן, תוך כדי הצבת עובדה שיש לי את אינדיקטור לכך שהם מקבלים מתח או לא (בקרה להאם הם פועלים היטב) דבר שממומש אצלי כיום בתצורת לד

מתן אפשרות לניתוק מלא של הדוד, הן פאזה והן 0 כדי לאפשר עבודה עליו באם יש צורך בכך, דבר שקיים אצלי כיום.

ודבר אחרון - חיבורים יציבים וחזקים של החוטים כדי למנוע שיחרור שלהם או מצב בו הם מתחממים\מחממים את הממסר יתר על המידה. דבר שאני אטפל בו כשיגיעו אלי הממסרים החדשים.

עד כה ניתקתי את הפאזה וה0 ע"י זוג ממסרים, דבר שאחסוך אותו כי זה באמת מיותר. אני אשתמש בממסר אחד לפאזה, ובדרך יש מפסק בטיחות (זה הסטנדרטי 01 שכבר קיים)

אני מקווה שהממסרים יגיעו בקרוב :-)

פורסם

אגב איזה ממסר הזמנת בסוף?

פורסם
  • מחבר

מלכתחילה העדפתי ממסרים מכניים ע"פ SSR כי כתוב בכל מקום שהם מתחממים פחות.

הזמנתי Omron G4A-1A-E-DC5.

צפוי להגיע אלי בשבועיים הקרובים.

פורסם

כמה וולט הוא דורש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים