פורסם 2004 בפברואר 1121 שנים רק רציתי לשאול כמה שאלות לגבי רעידות אדמה שאשמח לדעת1.כיצד עובד העיקרון של בנייה ה"מותאמת" לרעידות אדמה (כמו הבניינים בסאן פרנסיסקו)?2.האם בזמן רעידת אדמה באמת נוצרים בקיעים באדמה,ולאיזה גודל הם מגיעים (ולמה הם נוצרים)?3.אני יודע שבזמן הרעידה משתחרר הלחץ שנוצר,ומשתחרר גם גז,איזה גז משתחרר מהתהליך והאם הוא מסוכן/גורם לנזקים?4.האם קידוחים או בנייה על מקומות רגישים מגבירה את הסיכוי לרעידת אדמה?5.האם למישהו יש סימולציה של רעידת אדמה?
פורסם 2004 בפברואר 1121 שנים 2. ברעידת אדמה יכולים להווצר בקיעים באדמה, הם נוצרים בגלל תזוזת הקרקע.3. למיטב ידיעתי הגז שמשתחרר הוא גז הראדון, שיכול להיות קטלני (אם אתה במגע איתו), אבל הוא משתחרר לאטמוספרה4.לא נראה לי, רעידות האדמה בד"כ מתרחשות ב4-5 ק"מ מתחת לפני השטח, ואחרי הכל מדובר בלוחות ענקיים (לוחות טקטוניים)5.יש פה תמונה של התנגשות הלוחות, http://quakes.earth.uq.edu.au/ACES/Quake.gif
פורסם 2004 בפברואר 1121 שנים מחבר thanks for the answersד"א מישהו יודע אם הרעידה הנוכחית הוגדרה כרעשי משנה לקראת רעידה גדולה,או שסתם מפחידים אותי?
פורסם 2004 בפברואר 1121 שנים אומרים שיש רעידת אדמה גדולה פעם ב100 שנה ופעם אחרונה היתה בשנות ה20 אז אומרים שזאת היא הכנה לקראת הגדולה אבל יש עוד זמן
פורסם 2004 בפברואר 1121 שנים אבל אומרים עוד משהושאולי זאת הרעידה הגדולה.ואולי זה היה שחרור לחת לקראת שקטואולי ואולי ואולישום דבר לא בטוחאין תחזיות בנוגע לרעידות אדמהרק הערכות לפני שנים קודמות תדירות ועוצמת הרעש.
פורסם 2004 בפברואר 1221 שנים מחבר וגם אומרים שיכול להיות שזה הרעידה הקטנה לקראת רעידה ממש גדולה...או שזאת השחרור לחץ קטנטן וכו' וכו' בסופו של דבר תהיה רעידה,ממש ממש גדולה וכבר היום בעיתונים פירסמו הערכות על הנזקים שלה (50 מליארד שקל) וכל בניין שנבנה לפני שנת 75 נבנה בלי תקן... דרך אגב קראתי בעיתון שברעידה ב1927 גלי צונאמי מהכנרת (!?) פגעו והרסו ואף הרגו אנשים,האם זה הגיוני? כנ"ל אמרו על ים המלח,אבל לא נשאר הרבה ים כדי שיהיו גלים... ושאלה נוספת,האם צונאמי יכולים להיווצר גם מרעש תוך יבשתי,ואם כן כיצד זה שכיוונם הוא נגדי לכיוון הרעש (והאם היו גלים גבוהים בים אתמול?)
פורסם 2004 בפברואר 1421 שנים לפי מה שאני יודע לפחות גל צונמי נוצר רק אם הרעידה נוצרת במקום שיש בו מיים כמו שאמרת בכנרת אז הרעידה נוצרת מתחת לכנרתכמו למשל ים התיכון אם תהיה שם אי פעם רעידת אדמה אז כן יוצר גל צונמי ככה אני הבנתי אם אני טועה אז תקנו אותי
פורסם 2004 בפברואר 1421 שנים רק כדי שנדע על מה אנחנו מדברים פה, צונאמי הוא גל עצום שיכול להגיע לגובה של יותר מ30 מטר (צאו החוצה ותסתכלו על בניין בגובה של 9 קומות - בערך כזה). גל כזה צריך כמות עצומה, עצומה, עצומה של מים בשביל להיווצר וזה לוקח לו מספר שעות. כמו כן, הוא מגיע למהירות של מאות קמ"ש ובעת פגיעה בחוף כלשהו הוא מוחק אותו לגמרי. אין שום סיכוי שגל כזה יווצר בכינרת העלובה ואני בספק אם הוא יכול להיווצר באיזור המזרח התיכון. גלים כאלה פוגעים לעיתים נדירות בחופים של יפן והם נוצרים אלפי ק"מ ממקום הפגיעה שלהם.
פורסם 2004 בפברואר 1521 שנים מחבר רק כדי שנדע על מה אנחנו מדברים פה, צונאמי הוא גל עצום שיכול להגיע לגובה של יותר מ30 מטר (צאו החוצה ותסתכלו על בניין בגובה של 9 קומות - בערך כזה). גל כזה צריך כמות עצומה, עצומה, עצומה של מים בשביל להיווצר וזה לוקח לו מספר שעות. כמו כן, הוא מגיע למהירות של מאות קמ"ש ובעת פגיעה בחוף כלשהו הוא מוחק אותו לגמרי. אין שום סיכוי שגל כזה יווצר בכינרת העלובה ואני בספק אם הוא יכול להיווצר באיזור המזרח התיכון. גלים כאלה פוגעים לעיתים נדירות בחופים של יפן והם נוצרים אלפי ק"מ ממקום הפגיעה שלהם.נכון,אבל לא מדוייקא' כן היו צונאמים,ואפילו רבים מאוד בים התיכון והרבה מהם פגעו בארץ.בכל רעידה גדולה בהיסטוריה הכתובה עכו וקיסריה סבלו מפגעי צונאמים (ב1927 גם כן)שהביאו לנזקים גדולים.רעידת אדמה יכולה לחולל צונאמים,וצרךי לזכור שגם גל צונאמי בגובה 10 מטרים מספיק להחריב קו חוף של עיר....למידע נוסף אתה יכול לשאול גיאוגלוגים שחקרו את תנאי החוף בארץ,וישמחו להצדיק אותי
פורסם 2004 בפברואר 1521 שנים אני ראיתי לפני כמה זמן איזה תוכנית על צונמים שיכולים לקרות ממטאור שנופל במהירות מסוימת וגם זה ייכול ליצור גל צונמי יותר גדול מ30 מטר אתה יכול לראות את זה בסרטים שזה למעשה שם לא אמיתי אבל יש אנשים שחושבים שזה כן יכול לקרות שמדברים על התרחיש הזה של נפילת מטאור ויצירת גל ענק ממש ענק שיכול למחוק עיר ואולי יותר הכול תלוי איזה גודל הואזה היה מדובר בהרבה יותר מרעידת אדמה בתוך יםשזה דבר שכיח אך יכול לקרותמה שכן אני יכול להעידשבזמן הרעידת האדמה האחרונה אני לא הרגשתי אותה כי היתי מתחת למייםאני נמצא בחייל הים בחיפה ולא הרשתי שום רעד כי למעשה הבסיס הוא על מייםאבל יש שאומרים שהירגשו
פורסם 2004 בפברואר 1521 שנים וגם אומרים שיכול להיות שזה הרעידה הקטנה לקראת רעידה ממש גדולה...או שזאת השחרור לחץ קטנטן וכו' וכו' בסופו של דבר תהיה רעידה,ממש ממש גדולה וכבר היום בעיתונים פירסמו הערכות על הנזקים שלה (50 מליארד שקל) וכל בניין שנבנה לפני שנת 75 נבנה בלי תקן... דרך אגב קראתי בעיתון שברעידה ב1927 גלי צונאמי מהכנרת (!?) פגעו והרסו ואף הרגו אנשים,האם זה הגיוני? כנ"ל אמרו על ים המלח,אבל לא נשאר הרבה ים כדי שיהיו גלים... ושאלה נוספת,האם צונאמי יכולים להיווצר גם מרעש תוך יבשתי,ואם כן כיצד זה שכיוונם הוא נגדי לכיוון הרעש (והאם היו גלים גבוהים בים אתמול?) 1. הבניין שלי מ74', עם חנייה פתוחה :-\ 2. מה שהיה בכינרת היו אולי גלים מאוד גדולים (יחסית), אבל צונאמי? , לא נסחפנו? 3. צונאמי נוצר כאשר יש רעש בתוך הים.
פורסם 2004 בפברואר 1721 שנים במקרה של נפילת מטאור לתוך אחד האוקיינוסים, אנחנו יכולים רק להתפלל לגל צונמי של 30 מטר.גל צונמי שיצוור עקב נפילת מטאור פשוט ימחק את האנושות מהאדמה. יחד עם כל שאר בעלי החיים, גם כאלה שחיים במים וזאת עקב עצמת הפגיעה ושינויי תנאי האקלים העולמיים שיווצרו.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.