עבור לתוכן

2209WA מול החדשים

Featured Replies

פורסם

אני אוהב את ה-2209WA שלי, הבעיה היא שהוא לא FULL-HD (פעם זה לא היה משנה לי משהו), פלוס ה-Aspect Ratio מציק לי. אני ופסים שחורים לא מסתדרים. מה שכן, האיכות תצוגה שלו בהחלט מהפנטת.

מסכי ה-DELL IPS החדשים אהובים, אבל משיטוט בגוגל עדיין לא ברור אם הם נופלים מאיכות התצוגה של ה-2209WA או משפרים אותה. כל אחד אומר משהו אחר לגמרי. הנתונים בפועל מראים פאנל של 8 ביט ב-2209WA אל מול 6 ביט בחדשים. אם האיכות תצוגה נחותה יותר בדל החדשים זה דיל ברייקר מבחינתי.

יש כאן מישהו שעבר מהמסך הזה לאחרים או ראה את האיכות של שניהם ויודע לתת לי דעה אישית על ההבדל בינהם? השימושים הם מקצועיים כגון גראפיקה (דיוק צבעים הוא קריטי למדי בשבילי) אבל מן הסתם גם משחקים ומדיה.

תודה.

פורסם

כן. ברשותי היה 2209WA יחד עם 2412M בו זמנית (את ה- 2209WA מכרתי לבסוף, היה לי קטן מידי).

ל- 2209WA צבעים יפים ורוויים יותר. הצבעים של ה- 2412M נראים מעט דהויים בהשוואה ישירה.

עם זאת, יש ל Dell גם היום מסכי 8 ביט (ומחיר בהתאם), וכנראה אשדרג לאחד מהם.

פורסם
פלוס ה-Aspect Ratio מציק לי. אני ופסים שחורים לא מסתדרים.

אל תפתח תקוות שווא כאילו תצליח להיפטר מהפסים השחורים. אין יחס אחד לכל התכנים (אחרת היה יחס אחד לכל המסכים). לא משנה באיזה יחס יהיה המסך שלך, תמיד יימצאו תכנים שיציגו בו פסים שחורים (או ZOOM או מתיחה).

משיטוט בגוגל עדיין לא ברור אם הם נופלים מאיכות התצוגה של ה-2209WA או משפרים אותה. כל אחד אומר משהו אחר לגמרי. הנתונים בפועל מראים פאנל של 8 ביט ב-2209WA אל מול 6 ביט בחדשים. אם האיכות תצוגה נחותה יותר בדל החדשים זה דיל ברייקר מבחינתי.

יש יתרונות וחסרונות.

באופן כללי, בסיכומו של עניין, לדעתי איכות התצוגה של מסכי הIPS עם 8ביט ותאורת פלורסנט של DELL - ה2209WA, הU2410, הU2711 והU3011 עדיפה מזו של כל הדגמים החדשים. למרבה הצער הייצור של כל אלה כבר הופסק וניתן להשיגם רק כמשומשים (ואין הרבה). אגב, היו גם דגמי פלורסנט עם 6ביט - הU2311H/U2211H - לדעתי מעט פחות טובים.

מסכי הLED החדשים כוללים יתרונות מסוימים בתמונה - לרוב ניגודיות יותר גבוהה. עם זאת יש יותר תלונות על זליגת אור, וכמובן עומק הצבע של מסכי ה6 ביט (הדגמים הזולים - U2312HM, U2212HM, U2412M, U2713HM) פחות אידאלי מ8ביא מלאים. יש מסכי 8ביט חדשים עם LED - יותר יקרים - אבל כוללים את כל היתרונות - הU2413, U2713H וU3014.

פורסם
  • מחבר

תודה רוי ו-Qttp. האמת שאתמול שמתי עין על ה

U2413, לכאורה גם כולל פאנל AH-IPS. אתה יכול להצביע על הבדלים חיוביים או בכלל בתמונה בינו לבין ה-DELL 2209WA לדוגמה?

בנוגע ל-AR, אני מניח שזה משהו שאני אאלץ להתרגל אליו כי המסכים הללו (היקרים) באים כ-16:10. לא ציפיתי לקבל תמיד תמונה ללא פסים שחורים, אבל זה מאוד מציק עם תכני 16:9 שמאוד נפוצים, וגם כמה משחקים (כמו אלו מבוססי UE3 הישן) שלא תומכים גם הם ב-16:10.

פורסם

את ההבדל בין 16:9 ל16:10 אפשר לקצץ בקלות בכל נגן סרטים רציני.

השטח המקוצץ כדי להתפטר מהפסים השחורים(במידה והסרט ב16:9) כל כך קטן, שהוא חסר משמעות לצופה.

פורסם
  • מחבר

מודע לזה, ודי שונא את הפתרון הנ"ל... מה שכן במשחקים לא תומכים אין הרבה מה לעשות, ויצא לי להתקל בכמה.

פורסם

אגב, קח בחשבון שהניגודיות של כל הנ"ל נמוכה, וזה חיסרון מרכזי של פנליי IPS באשר הם.

במילים אחרות, אין שחור של ממש במסכים האלה.

מצד שני, אם אתה רגיל לשחורים (או היעדרם) של ה- 2209WA, אז מהבחינה הזו יהיה לך בסדר.

פורסם
  • מחבר

האמת שזה אף פעם לא באמת הפריע לי.

פורסם

משתמש ב-2412 של דל - מאוד מרוצה

ישנה קצת בעיה של צבעים "לא חיים" (ככה זה שאתה עובר מ-CRT...) אבל חוצמזה מסך מעולה - בהיר וקריא מאוד (טקסטים) ובעל חיבוריות גבוהה.

בקיצור ממליץ בחום

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל אם יש מסך חלופי שאקח כרגע זה ה-2413 החדש. השאלה היא איך הוא בהשוואה לאיכות של הדל 2209WA.

פורסם

אני מסכים למה שQttP כתב: 2209WA באמת מציג תמונה יותר טובה אך לא משמעותית אם אתה לא משתמש במכייל חומרתי לא סביר שההבדלים יהיו משמעותיים.

אני אישית לא חושב שפסים שחורים זו סיבה להחליף מסך ובכל מקרה פסים שחורים זה המקום הטבעי של התרגום :) בנוסף בגלישה ובשימושים משרדיים אתה מפסיד.

תמשיך לחסוך כסף למסך 27 אם אתה חושב על שדרוג רציני.

פורסם
  • מחבר

הU2413, לכאורה גם כולל פאנל AH-IPS. אתה יכול להצביע על הבדלים חיוביים או בכלל בתמונה בינו לבין ה-DELL 2209WA לדוגמה?

מישהו? אני מתלבט אם בסופו של דבר להשאר עם ה-2209WA או ששווה לשדרג לחדש עם ה-AH-IPS. (יתרון נוסף וחשוב זה רזולוצית FULL-HD)

פורסם

כמו שכבר נאמר - אל תצפה לשיפורים באיכות התמונה.

היתרונות הם - רזולוציה, יותר כניסות דיגיטליות, קורא כרטיסים מובנה ורכזת USB3.

פורסם
  • מחבר

מה שרציתי לדעת. תודה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני בדיוק באותה התלבטות, אם להשאר עם 2209 או לקפוץ ל 24\27 הדגמים היותר טובים...

יש מישהו שקנה U2413 והיה בעלים של 2209 לפני? אשמח לחוות דעתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים