עבור לתוכן

pagefile.sys ו- hiberfil.sys

Featured Replies

פורסם

שלום.

מותקנת אצלי Windows 7 64-bit Pro.

כרגע מערכת ההפעלה מותקנת על דיסק קשיח WD BLACK 1TB.

יש לי 16 ג'יגה זיכרון והזיכרון הוירטואלי מבוטל.

בכונן C יושבים 2 קבצים מעצבנים:

pagefile.sys - 16GB

hiberfil.sys - 12GB

ממש לא הבנתי למה אני צריך את הפייג' פייל כשאני לא משתמש בזיכרון וירטואלי. ולמה בכלל יש לי את ה-hiberfil.sys המעצבן כאשר מעולם לא הכנסתי את המחשב למצב תרדמת?

כרגע יש לי הרבה כוננים ולא חסר לי מקום. (ראה מפרט). ה-28 ג'יגה שסתם הולכים לזבל, אני לא מרגיש אותם אך המצב הזה עומד להשתנות.

אני הולך להתקין את הכל מחדש על כונן SSD בפנח 256 ג'יגה. 28 ג'יגה זה מעל 10 אחוז מהנפח של הכוננן. המצב הזה נראה למישהו הגיוני? איך אפשר להעיף את שני הקבצים האלה לכל הרוחות?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ה- hiberfil נעלם כלא היה.

אחרי זה הלכתי לניהול הזיכרון הוירטואלי וגיליתי שה-פייג' היה על System managed size. שיניתי את ההגדרה ל- No page file.

זה אמר שזה ייכנס לתוקף רק אחרי איתחול. המחשב צריך לעבוד עד מחר בבוקר אז ככה שאני בינתיים לא יכול לדעת מה ייצא מזה. מישהו יכול להגיד לי אם מה שעשיתי הוא אולי לא טוב?

פורסם

לא סתם אמרתי שתקבע את הPF ל2GB.

לא כדאי לבטל אותו לגמרי.

יש מצבים בהם צריך אותו, גם אם אתה חושב שיש לך מספיק זיכרון.

גם אם יש לך 16GB זיכרון עדיף להשאיר קצת PF.

אם אתה ממש רוצה, אתה יכול לנסות לעבוד בלי.

דבר איתי עוד חודש תגיד לי מה נסגר.

פורסם

כנראה יתחילו לך קריסות בגלל הביטול, המערכת חייבת אותו בשביל לעבוד טוב, אני השארתי לו 1GB, תעשה את החשבון שלך.

פורסם
  • מחבר

הייתה לי הרגשה כזאת. אני אקבע אותו ל 1GB לבינתיים, כי אני חייב יציבות עם המערכת הקיימת. כשאני אעשה התקנה חדשה, אני אבטל את הפייג' לגמרי ואז אראה עד כמה הכל יציב.

פורסם

^ זה לא משנה, המערכת חייבת אותו, התקנה מחדש לא תפתור את הצורך של המערכת...

אתה חייב לאכול בשביל לחיות, אם תוציא את השיניים, זה לא יפתור את הצורך שלך מלאכול.

פורסם
  • מחבר

ג'יגה לפה או ג'יגה לשם זה לא ה-16 שהיה. אין לי בעיה להקציב גם 2 ג'יגה. אבל אתם חייבים להסכים איתי שווינדווס גם הולכת לכתוב אותם וזה נורא מעצבן. כששידרגתי ל-16GB זיכרון מ-8 , אז ישר ראיתי שהכונן עובד המון זמן אחרי שהמערכת עולה. לכתוב 16 ג'יגה בכל איתחול, תוך כדי שעוד מלא יישומים מתחרים על הכונן, זה לא צחוק. כשאין פייג' פייל, אז אין לווינדווס מה לכתוב! הכל צריך לעלות הרבה יותר מהר. כשהפייג' פייל הוא 2 ג'יגה, יש לכתוב 2 ג'יגה. כשהוא ג'יגה אז יש לכתוב רק ג'יגה אחד.

הכונן החדש הולך להיות כונן SSD טוב, אז פה זה פחות קריטי. בהתחלה אני אקציב 2 ג'יגה ואם אני ארגיש שזה לא מעכב את העניינים, אני אשאיר את זה ככה. אני עושה עבודה רצינית במחשב ויציבות זה בא אצלי לפני הכל.

פורסם

מערכת ההפעלה לא באמת כותבת 16GB בדיסק, היא משריינת לה את השטח.

פורסם

המערכת לא כותבת את המידע, כמו שנאמר שומרת אותו לכתיבה (במקרה הצורך), חלונות, תמיד צריכה אותו גם עם 182GB, יש דברים שלא יודעים איך לעבוד בלי.

פורסם

למדתי משיחות עם אחרים שרוב האנשים לא יודעים או לא שמו לב למה שאני עכשיו הולך לומר לכם.

הPF מדי פעם עובד שעות נוספות.

זה יכול לקרות בגלל קריסה של ישום/שירות או משהו דומה, למרות שהכל נדמה שעובד תקין.

זה יכול לקרות אולי מסיבות אחרות שאינן מובנות לי.

אבל זה קורה ב100% מדי פעם.

לא משנה כמה זיכרון יש לכם.

וכשזה קורה, אם יש לכם PF גדול והרדיסק אתם תרגישו אותו באבועבועה.

על SSD גם אם זה קורה זה לא מורגש.

ועם הPF קטן בכלל זה לא מעניין.

לכן פותח הדיון יודע על מה הוא מדבר.

ואני יודע בדיוק על מה הוא מדבר.

וזאת אחת הסיבות שאני שונא הרדיסקים, קצת יותר...

פורסם
  • מחבר

כן, לצערי, יש לי נסיון רב עם הדבר הזה... אני מפעיל את המחשב והולך לעשות סיבוב 5 דקות. אין טעם להתקרב אליו לפני. יש לי את ה- WD BLACK (למעשה 2 כאלה) ואם במקרה אני חייב להיות באזור, אז צריך לשים אטמי אוזניים.

פורסם

חלונות משתמש רק במה שצריך אבל משריין לכל תוכנה כמה שאולי יהיה צריך.

פורסם

^ אתה יכול להעלות את התוכנה הזאת עוד פעם?

פורסם

אני עובד עם 16 ג"ב זיכרון ללא PF כבר כמעט שנה

טרם ראיתי משהו שלא עובד בגלל זה - והמערכת עובדת טוב מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים