עבור לתוכן

Samsung 840 Pro 256GB

Featured Replies

פורסם

חייב להזמין מחר כונן SSD.

Samsung 840 Pro 256GB - זה מה שהחלטתי לקנות. ראיתי את השוואות שלו מול ה-PM841 250GB והיתרון שווה לי את ההפרש בכסף. השאלה אם בסכום הזה אפשר לקנות כונן יותר טוב מיצרן אחר.

ועוד משהו חשוב... הכוננן הזה הולך להיות בתוך מחשב נייח (ASUS P8P67 PROֹׁׁׁׂׂׂׂׂׂׂׂ). יכולה להיות איזושהי בעיה בתאימות?

פורסם

אין בעית תאימות, זה הכונן הטוב ביותר שתוכל לקנות. למה אתה צריך את כל המהירות הזאת?

פורסם
  • מחבר

אני לא אחד שמחליף חומרה כל שני וחמישי. רוצה לקנות משהו היום שיישרת את צרכיי בצורה משביעה רצון גם בעוד כמה שנים. אני מתקין מערכות הפעלה בממוצע אחת לשנתיים-שלוש. הזמן הזה הגיע וזאת הסיבה שאני קונה כונן חדש. רוצה כבר להתקין על SSD.

פורסם

ככונן יחיד יש לו ביצועים מעולים.

המחיר שלו יקר ולא משתלם פר גיגה או פר ביצועים כמו כוננים אחרים.

לדוגמא אם תיקח 2 כונני סמסונג 840 זול ותעשה RAID 0 תקבל 1GB/S קריאה רציפה, ובערך אותו דבר כתיבה רציפה כמו הPRO.

כמעט בטוח שאפילו אם לPRO אולי יש יתרונות מסוימים על ה840 RAID בפעולות מסוימות, בסך הכל תקבל הרבה יותר ביצועים מה840 RAID.

ופי 2 נפח כמובן.

והעלות רק 400 שקל יותר מPRO 256 יחיד.

LL

אם יש לך כסף להשקיע, ואתה לא מעוניין בRAID.

אי אפשר לטעות עם הPRO.

באופן אישי אני לא אוהב מערכי RAID.

מעדיף את הפשטות והביטחון של כונן יחיד.

אבל אם הייתי קונה עכשיו כונן SSD בתקציב דומה לשלך, ה1GB/S וה500GB נפח היו מכריעים בשבילי את ההחלטה לטובת הRAID.

פורסם
  • מחבר

איחרת בערך בשנתיים וחצי. אז עדיין שיחקתי עם RAID וכל מיני קישקושים. הרעיון שלך הוא לא רע. לו היה לי בקר RAID פי סי איי, לא הייתי חושב פעמיים ליישם אותו. אין לי וגם ככה זה כבר לא בשבילי.

חוץ מזה, תראה במפרט כמה כוננים יש לי. חוץ מה-SSD אני מזמין עוד כוננן ואני כבר לא יודע לאן לדחוף אותו.

פורסם

אני מניח על פי הלוח שיש לך מערכת HIGH END לא זולה.

ואם צפוף לך במספר הכוננים, ואתה אנטי-רייד(לגיטימי),

כנראה שאתה אחד המעטים שמערכת השיקולים שלהם הופכת את ה840 PRO היקר לקניה כדאית.

תתחדש.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה. המעבר ל-SSD היה מתוכנן והקצבתי לי סכום של 2500 ש"ח כבר ממש מזמן. התעכבתי עם זה ובינתיים המחירים ירדו בהרבה. גם ראיתי שממש אין לי צורך בכונן חצי טרה. 1300 שקל זה חצי ממה שתכננתי להוציא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים