עבור לתוכן

פאנל IPS- מסכי LG מול מסכי DELL

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני אני מעוניין לרכוש מסך מחשב חדש, והבנתי שקיימת טכנולוגיה, או פאנל, או איך שקראו לזה, בשם IPS, שאומרים שהיא שולטת בשוק.

אז, עשיתי בדיקה קטנה בכל מיני אתרים ופורומים ומצאתי שהטכנולוגיה הזו קיימת במסכים מחברות DELL ו-LG (אם יש אותה בעוד חברות אשמח לשמוע)

בקיצור, הבנתי שיש תגובות בסך הכל די טובות על מסכי DELL, אולם לא מצאתי תגובות על מסכי LG כלל.

עכשיו הנקודה היא כזו: DELL מציינת כי מסכיה תומכים בזמן תגובה של 8ms, שלגיימינג זה לא טוב, לעומת זאת, LG מציינת 5ms, שגם זה לא מרשים, אבל לא כמו 8ms...

אשמח לקבל חוות דעת על מסכי LG בנוסף להבהרת הנושא הזה של זמן תגובה במסכי DELL בעיקר בהקשר של הרצת משחקים זה כי פשוט זה לא מובן בשבילי.

תקציב: 1500 ש"ח לכל היותר.

גודל מסך: 23", מעדיף 24".

ייעוד: עבודה יומיומית, גיימינג כבד.

תודה רבה לעוזרים ולמייעצים,

חיים.

פורסם

פאנל זה תכלס המסך עצמו.

שלושה סוגים שונים (עם תתי דגם):

TN הפאנל הזול ביותר לייצור, תמצא אותו ברוב המסכים ובכל הזולים מאוד. זוויות צפייה צרות, דיוק צבעים לא מרשים. זמן תגובה נמוך

VA פאנל לא נפוץ במסכי מחשב (יותר בטלוויזיות) מציג זוויות צפייה הרבה יותר רחבות, לפאנל זה הניגודיות הגבוהה ביותר.

IPS פאנל יקר יותר לייצור, זוויות הצפייה הרחבות ביותר, דיוק צבעים גבוה. המסכים היקרים ביותר של גרפיקאים כוללים רק פאנלים כאלה.

לגבי זמן תגובה: לא להתייחס לזה בכלל. העין האנושית הממוצעת כבר לא מבחינה בין זמני תגובה נמוכים מ-12MS. בנוסף, מדובר בנתונים

שהם "על הנייר", בדיוק כמו הניגודיות והבהירות שאין להתייחס אליהם. כל יצרנית בודקת את הנתונים הללו איך שהוא רוצה ולרוב המספרים

הללו מנופחים ומוגזמים.

ה-8MS שמוצהר על מסכים כמו הדל מספיק בהחלט לגיימינג. תוכל למצוא עדויות רבות בפורום לכך שאין מריחות ושאנשים מרוצים מאוד.

דבר נוסף - ה-U2312HM של דל מצטיין במיוחד ב-input lag נמוך. זה נתון חשוב יותר לגיימינג מאשר זמן תגובה.

פורסם

מה גם שכל הפאנלים במסכי IPS של DELL מיוצרים ע"י LG.

פורסם
  • מחבר

אז מה יותר טוב? LG או DELL???

פורסם

לא סביר שיהיו הבדלים מורגשים באיכות.

מסכי הIPS של DELL פופולריים בארצנו הרבה יותר מLG ושאר המתחרים, בעיקר בשל התמחור האטרקטיבי שלהם ביחס לשאר. זו הסיבה שתראה כאן הרבה יותר המלצות על מסכי DELL מאשר על אחרים.

פורסם
  • מחבר

ומה עם מריחות?

פורסם

אלא אם כן אתה יחיד סגולה, אתה לא תראה מריחות.

פורסם

סליחה שאני מתפרץ לדיון

אבל זמן תגובה זה באמת לא נתון שצריך להתייחס אליו?

אני זוכר שיצאו הLCD אז רוב הגיימרים נישארו עם CRT בזמנו בגלל זמן תגובה מהיר יותר..

מישהו יכול להסביר לי למה?

ואיך זה עובד?

:cognee:

פורסם

זמן תגובה זה באמת נתון שלא צריך להתייחס אליו. הוא לא קשור למציאות.

אני יודע שקשה לשכנע אנשים שהנתון הכי מפורסום לגבי מסכים הוא זה שהכי פחות צריך להתייחס אליו, אבל זה המצב.

ואם אתה רוצה להבין יותר לעומק - תעיין בסטיקי הקישורים. יש שם כמה לינקים שקשורים לנושא.

פורסם

בעקרון הוא לא קשור לא רק שעין אנושית לא מסוגלת להבדיל בזמן תגובה הזה, אלא גם בגלל שכל חברה שמייצרת ובודקת מסך אומרת נתון שלה שמבוצע על ידי בדיקות לא מתואמות.

כלומר אצל אחד יכול להיות כתוב 2 מילי שניות וזה נבדק בין שחור ללבן, ולאחר 5 מילישניות שנבדק בין אפור לאפור.

כאשר הטכנולוגיה הייתה חדשה זה היה פקטור חשוב בעניין, בשנים האחרונות עם פיתוח הטכנולוגי הוא הפך ללא רלוונטי.

פורסם

פעם זה היה רלוונטי יותר כאשר יצאו המסכים הראשונים והיו זמני תגובה של 16-32MS

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור מה לקנות למשחקים? את Dell U2412M או את Dell U2312HM.

בכל מצב אני מעוניין במסך הגדול ביותר, האיכותי ביותר במחיר הזול ביותר.

פורסם

ה-U2412M עולה משמעותית יותר וזאת בגלל הרזולוצייה הגבוהה יותר (יש יותר גובה)

תחשוב אם זה שווה לך.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה 1080P, ותו לא.

פורסם

אז אין לך שום צורך להשקיע במשהו מעבר לU2312HM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים