עבור לתוכן

מתעתד לרכוש דיסק קשיח 3TB - איזה ?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי שתי דיסקים 3 TB של ווסטרן מדגם RED. אני מאוד מרוצה מהם, אבל הם יקרים.

לא אכפת לי לשלם טיפה יותר אם הם יותר אמינים מה-Black. השאלה היא האם הם כאלה או שמא אין הבדל באמינות בינם לבין ה-Green או ה-black. הנ"ל ישמשו כדיסקים ל-Stroage גרידא, על כן המהירות לא כ"כ חשובה, אבל האמינות כן !

תודה על עצותיכם.

פורסם

יש לי 4 הרדיסקים של חברות שונות.

WD+SEAGATE+HITACHI+SAMSUNG

כולם עובדים לפחות כמה שנים.

לא התקלקל לי הרדיסק כבר אולי 10 שנים.

במחיר שאתה משקיע על הרדיסקים יקרים, יכלת לקנות הרדיסקים נוספים לגיבוי או RAID 5.

פורסם

הוא יותר אמין מהירוק אך לא בהכרח מהשחור.

נ.ב. גם אני בדעה של Art Tatum בנושא הזה, מה גם שאין דיסק אמין יותר מדיסק מגובה :)

פורסם

דרך אגב, המניע בקניית ההרדיסק הראשון WD BLACK 1TB היתה אמינות ומהירות הראשים כי ההרדיסק היה יחיד ומיועד למערכת הפעלה.

המניע בקניית ההרדיסק השני היה נפח 1.5TB SEAGATE שהיה אאל"ט הכי גדול באותו זמן.

מעניין שהוא מדור 7200.11 הידוע לשמצה, והוא עשה לי תקיעות, שהפכו נדירות אחרי שעדכנתי FW.

אבל לא החלפתי אותו כי לא היה לי הרדיסק לאחסון ביניים באותו הזמן, ואני לא מתחרט על זה לרגע, נראה לי ההרדיסק הזה ישרוד אחרי כולם.

ההרדיסק השלישי שקניתי היה 2TB HITACHI 7200RPM, השיקול היה מהירות, והתוספת למחיר היתה סבירה(בסביבות ה10-15%).

ההרדיסק הרביעי רציתי עוד היטאצ'י אבל לא היה במלאי, אז לקחתי סמסונג ירוק 2TB.

בסופו של דבר האמינות הכי פחות מעניינת אותי בהרדיסק, כי היא לא נתון שאפשר למדוד, לכן זה לא רלוונטי.

סדר העדיפויות שלי בקניית הרדיסק היא קודם כל מחיר יחסית לנפח, ואחר כך ביצועים רציפים(ומוכן להוסיף לכך 10-15%).

אם לא היה לי SSD הייתי אולי מפעיל שיקול אחר בקניית הרדיסק שמיועד למערכת הפעלה, וזה מהירות הראשים.

חשוב לציין שלWD BLACK יש מהירות ראשים עדיפה, אך בקצב העתקה רציפה הוא עדיין מפגר אחרי הסיגייט החדשים(אלה אם כן WD הוציאו דור חדש מאז הפעם האחרונה שבדקתי).

אם הייתי קונה היום זה היה(כמו שרבים יכולים לנחש בוודאות) הסיגייט 3TB 7200RPM.

שהוא הכי משתלם במחיר פר גיגה, ובמקרה גם הכי מהיר.

02.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים