עבור לתוכן

המלצה על כרטיס מסך שיחזיק- משחקים על מסך 27 אינצ'

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

סוף סוף בונה מחשב חדש,

אשמח לדעת המלצה על כרטיס מסך עם עדיפות לחברה nvidia- סתם נטיות הלב.

תקציב: 1800 גג

דרישות:

יחזיק משחקים כמו SC2 על מסך 27 של דל (טרם הוחלט דגם מדוייק)- ברזולציה אופטימלית ובכיף.

והצגות של HD 1080 סרטים כבדים ~ 30GB ככה.

האם כל ה 660, 670 יעמדו במשימה בכבוד? איזה דגם מומלץ וכדאי?

נ.ב אין כוונות ל OC מטורף או משהו בסגנון.

פורסם
  • מחבר

up?

פורסם

GTX670 או HD7970 אכן יתאימו למטרה. תוודא ששאר המערכת כמובן תואמת

פורסם

במקומך הייתי מחפש מסך 27" שהוא ברזולוציית FHD. הרזולוציה של המסכים האלו של דל היא עצומה ולא ממש נחמדה לכרטיסי מסך. חבל לאבד כל כך הרבה פריימים בשביל זה (זה סה"כ 3 אינצ יותר ממסכים סטנדרטים אחרים ככה שבטח לא ממש תרגיש בירידת הDPI.)

פורסם

יש מסך 27" של DELL עם FHD.

פורסם

לא ידעתי. אם אני לא טועה מה שקנו כאן בקנייה הקבוצתית היה ברזולוציה הגבוהה יותר (2560 משהו..? לא זוכר כבר.)

פורסם

U2713HM הוא אכן 2560X1440 אבל בהחלט קיימים מספר רב של מסכים תומכי 1920X1080 בלבד. המחיר נמוך משמעותית והאיכות בהתאם

פורסם

וזה לא עדיף לגיימר?

הרזולוציות האלו בטח טובות לגרפיקאים וכו שצריכים שטח עבודה..

פורסם

עדיף לגיימר? ממש לא, להגיד שאיכות תמונה וחדות נמוכה יותר עדיפות לגיימר זה לא יודע מאיפה הבאת

פורסם
וזה לא עדיף לגיימר?

הרזולוציות האלו בטח טובות לגרפיקאים וכו שצריכים שטח עבודה..

לא עדיף

כי ככל ששטח המסך גדל והרזולוציה לא גדלה יחד איתו אז הגודל של כל פיקסל גם גדל , וככל שהם יותר גדולים איכות התמונה המתקבלת יהיה פחות טוב.

פורסם

לא בכוונה כזאת.

ירידת הfps וההתפשרות בפילטרים תגרע מהגראפיקה יותר מאשר ההבדל הלא ממש גדול בגודל הפיקסלים (בהשוואה ל23/4" סטנדרטי, אלא אם כן גם בהם תגידו שהפיקסלים גדולים מדי)

פורסם

לדעתי עדיף להתפשר בפילטרים (AA/AF) ולא ברזולוציה.

מצד שני אם אתה כבר במצב שחייב להתפרש בשניהם, אז אולי באמת עדיף לעבוד עם מסך ברזולוציה נמוכה יותר.

כמובן אין מניעה להפעיל מסך 1440P ב1080P במשחקים בלבד (הטשטוש במשחקים לא נורא כמו בעבודה עם טקסט).

מצד שני אם המטרה היא משחקים בלבד ואין כוונה לנצל את כל שטח העבודה, אז לא ברור למה מראש להשקיע את הכסף הנוסף במסך. אולי מתוך תכנון לטווח ארוך.

פורסם

אם הגופנים קטנים מדי לעיניים שלו ברזולוציית 2560X1440, והוא ירצה לשנות את הגדרות הDPI של הWindows ליותר מ125%, ייתכן שיהיו הרבה התאמות לעשות.

אני מציין כאן כמה בעיות כדי להמחיש את הנקודה:

יש תוכנות שמצאתי את עצמי עושה disable לdpi scaling, אחרת הן נראות מעוותות ולא חדות (sony vegas,photo scape, Itunes וכו') או שהגופנים בתפריטים קטנים באופן מוגזם (sony vegas).

לעיתים גם התוכנות לא מאפשרות לסמן את הdisable הזה ואז צריך לחפש תוכנה שיוצרת קיצור דרך רק כדי לעשות את זה (כך קרה לי עם vegas).

יש גם כל מיני תקלות מוזרות כמו ששורת המשימות מסתירה סרטונים בyoutube במסך מלא. התקלה הזו, שגרמה לי לבטל את ההגדלה האוטומטית של הגופנים (dpi scaling), אילצה אותי להתקין בפיירפוקס תוסף בשביל Autozoom, ובכרום לשנות את זום ברירת המחדל בהגדרות.

בקיצור, הגדרות הdpi מסבכות קצת את החיים. במיוחד בימים הראשונים לאחר הקנייה של u2713hm אני מצאתי את עצמי עושה הרבה התאמות.

באשר למשחקים, אני עם GTX 660 ולא ממליץ ללכת עליו למי שמעוניין לשחק על הגדרות הכי גבוהות למסך שלו רזולוציית 2560X1440.

אני משחק לרוב ברזולוצייה הטבעית ומבטל פילטרים במידת הצורך.

אני מתחיל מההגדרות של Geforce Experience ומשם עושה השינויים הנדרשים.

אני לא ממליץ להסתמך על GE יותר מדי. בNFS: Most Wanted הם כיוונו לי את ההגדרות כך שהמשחק הוא "שחיק" (עד כמה שניתן להגדיר 45 שחיק במירוצים) על 45FPS, אבל כאשר יש צללים מתחת לגשרים המכונית ממש תקועה. הורדתי פילטרים של shadows וwater reflections וזה נפתר.

גם בdragon age 2, בניגוד להגדרות של GE, נאלצתי להוריד את הרזולוצייה ל1920X1080, שכן ב2560X1440 התפשרות על אחד הפילטרים גרמה לשיניים כה חדות בקצוות ברמה בלתי נסבלת שמצדיקה תמונה טיפה פחות חדה אבל עם קצוות מיושרים.

לסיכום, לדעתי, אם צריך את שטח העבודה ו/או יש כרטיס מסך חזק שמסוגל להתמודד עם הרזולוצייה הזו במשחקים וגם יש את הכסף והמוכנות להשקיע על מסך 2560X1440 והזמן והרצון להשקיע על פתרון בעיות עם תוכנות, כדאי ללכת על זה.

אם זה לא המצב, סביר להניח שמסך רגיל של 1080P יחסוך את כאב הראש - החל משינויי הגדרות תאימות ותוספים באפליקציות וכלה בהגדרות גרפיקה במשחקים.

למשחקים ב-1080P הכרטיס GTX 660 יתאים כמעט ללא פשרות ברוב המשחקים, אני הייתי הולך אבל על 7870XT שעולה קצת יותר. לרזולוציית 2560X1440 הייתי לוקח את HD 7970.

אגב, חוץ מהבעיות שצויינו, המסך u2713hm נפלא.

פורסם

^אין חכם כבעל ניסיון^

פורסם

NFS: Most Wanted הנו פורט מסריח...באמת לא משקף.. אך על הדרך ברור שהכרטיס 660 לא מתאים לרזולציה כזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים