עבור לתוכן

דעה ועצה על מערך SSD+HDD

Featured Replies

פורסם
פורסם

ה840 PRO 256GB עולה קצת פחות מ1200 שקל.

הסמסונג 840 250GB עולה קצת פחות מ800 שקל.

בפחות מ1600 שקל תקבל 500GB בRAID עם מהירות כתיבה רציפה מקסימלית קרובה למקסימום של SATA III, ומהירות קריאה כפולה!

כך שיוצא שבשביל 400 שקלים בלבד, אתה מכפיל את הנפח ומהירות הקריאה הרציפה המקסימלית יכולה להגיע לסביבות הTB/S.

לשיקולך.

וההרדיסק?

עם נפח ומהירות כזאת למי איכפת מההרדיסק.

שישב בצד וישמור סרטים.

1442898

פורסם
  • מחבר

אני אחזור על הדברים שנאמרו כדי שאהיה בטוח.

אתה ממליץ לקחת 2 840 ולשים אותםם במערך RAID?

לגבי ההארד דיסק, אני צריך אותו נטו לאחסון(אני מוריד הרבה ואין זמן לראות :) )

אז לסיכום:

2 840 ב RAID ו 3TB SEAGATE יהיה השקעה נבונה?

אני עושה את הסקר הזה כי ה 932GB SAMSUNG HD103SJ כבר עושה רעשים ועובד לאט!!!! אז אם כבר לשדרג, לשדרג למשהו שיביא לי ביצועים גבוהים כמו כן.

דרך אגב אוסיף את המפרט, אני מתאר לעצמי שזה חשוב לפעילות מייטבית של כל העניין פה.

AMD Athlon II X4 630

‎8.00GB Dual-Channel DDR3

GA-MA785GMT-UD2H

Radeon HD 6700 Series

ותודה על התגובה המלמדת

פורסם

אכן זהו מערך המהיר ביותר אך לא בהכרח האמין ביותר.

למה אתה צריך רייד למערכת הפעלה?

הייתי שוקל ברצינות לוותר על הרייד ולקחת SSD בודד למטרה זו אלא אם יש צורך אמיתי.

פורסם

ואסור להתעלם מהעובדה שאין לו SATA6

פורסם

על פי המפרט שלך אפשר להבין יותר טוב את הסיטואציה.

אתה אוהב ביצועים, אתה מוכן להשקיע בהם, אבל אתה לא מחפש לזרוק יותר ממה שצריך כדי להינות מהמחשב, ולא מעוניין לקנות מוצרים יקרים ולא משתלמים.

גם 840 250GB יחיד יאיץ לך את המערכת.

אין צורך להשקיע בPRO היקר.

אם אתה רוצה להגזים כבר עדיף 0 RAID של כונן משתלם, על כונן ביצועים יחיד ולא משתלם.

אם היה לך ים כסף לזרוק על כל גחמה, והיית רוצה פיתרון פשוט ונוח של כונן SSD עם ביצועים, הייתי ממליץ לך על הPRO.

לא נראה לי שזה המצב.

פורסם
  • מחבר

פשוט על ה 840 ראיתי כמה ביקורות לא משהו כגון:

http://www.hardocp.com/article/2013/02/19/samsung_840_120gb_ssd_review/10#.Ua1DzJyTPjU

הסתכלתי על ה BOTTOM LINE כמובן, לא קראתי הכל.

למרות זאת על ה PRO לא מצאתי כאלו, ולא בדף הראשון בחיפוש גוגל.

לכן היתה ההעדפה ללכת לכיוון הPRO יחיד או כמו שהצעת 2 840 בRAID שימעיטו את החסרונות של 840 יחיד.

אם בכל זאת בלב שלם אתה ממליץ על 840 יחיד, אני אקנה, במצב הקיים אין לי את הידע המקסימלי לבחור בעצמי ולכן שאלתי כאן, וכל עצה שאקבל כאן אישם.

כמו כן זה שאין לי SATA 6 על לוח האם, ובכל זאת אקח SSD ארגיש הבדל משמעותי בעבודה היומיומית מול המחשב?

פורסם

כמו כן זה שאין לי SATA 6 על לוח האם, ובכל זאת אקח SSD ארגיש הבדל משמעותי בעבודה היומיומית מול המחשב?

כן תרגיש בהבדל.

זה צוואר בקבוק משמעותי לרייד 0 אך לSSD יחיד זה פחות משמעותי (אם כי גם כאן תהיה מגבלה מסויימת שלדעתי די זניחה ).

נ.ב. גם אני מצטרף להמלצה על ה840 הרגיל.

פורסם
פשוט על ה 840 ראיתי כמה ביקורות לא משהו כגון:

http://www.hardocp.com/article/2013/02/19/samsung_840_120gb_ssd_review/10#.Ua1DzJyTPjU

הסתכלתי על ה BOTTOM LINE כמובן, לא קראתי הכל.

אם תשים יותר לב לכתבה, תראה שהם מדברים על דגם ה120GB.

ל250GB ול500GB הם דווקא העניקו SILVER AWARD.

http://hardocp.com/article/2012/12/19/samsung_840_series_tlc_250gb_ssd_review/10

ההבדל העיקרי הוא מהירות הכתיבה האיטית של ה120GB, שמתמתנת ב250GB.

עם בקר SATA II ה250GB בכל מקרה כמעט ממקסם אותו בכתיבה רציפה.

עוד עניין שהם היו מוטרדים ממנו בכתבה זה אורך החיים.

סדרת ה840 הבסיסית משתמשת בזכרונות פחות עמידים לזמן.

חישובים שעשו אתרים אחרים הוכיחו שבמציאות הכונן עדיין יחיה מעל ומעבר לכל מסגרת זמן סבירה בעבודה ממוצעת אצל המשתמש הממוצע.

כך שגם מהבחינה הזאת אין לך מה לדאוג.

בטח.

גם הSSD שלי עובד עם בקר SATA II.

מה שחשוב הוא לא המהירות המקסימלית שאפשר להוציא עם הבקר, היא המהירות המינימלית שאפשר לקבל מהSSD.

בהשוואה להרדיסק כל SSD נורמלי הוא שיפור עצום בתגובתיות.

פורסם

אני רק אעיר הערות אגב:

1. מהירות הכתיבה האיטית יחסית לא כל כך רלוונטית - רב השימושים במחשב קוראים ולא כותבים - ולמעשה הדיסק רב הזמן קורא ולא כותב.

2. פתרונות RAID SSD מאוד יקרים עדיין ולא תמיד נחוצים - קודם תעבור ל-SSD יחיד - בכסף שתחסוך תשקיע למשל בתוספת זיכרון למערכת (אני למשל עם 16 ג"ב זיכרון - תענוג צרוף ויותר זול מ-SSD ב-RAID)

3. ניתן לשקול פתרון SSD מבוסס PCIE - זה עדיין קצת אקזוטי - אבל עדיין היישום יותר קל מאשר RAID SSD על SATA

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
אני רק אעיר הערות אגב:

1. מהירות הכתיבה האיטית יחסית לא כל כך רלוונטית - רב השימושים במחשב קוראים ולא כותבים - ולמעשה הדיסק רב הזמן קורא ולא כותב.

2. פתרונות RAID SSD מאוד יקרים עדיין ולא תמיד נחוצים - קודם תעבור ל-SSD יחיד - בכסף שתחסוך תשקיע למשל בתוספת זיכרון למערכת (אני למשל עם 16 ג"ב זיכרון - תענוג צרוף ויותר זול מ-SSD ב-RAID)

3. ניתן לשקול פתרון SSD מבוסס PCIE - זה עדיין קצת אקזוטי - אבל עדיין היישום יותר קל מאשר RAID SSD על SATA

בהצלחה,

גבריאל

ההערות באופן כללי אולי נכונות.

אבל בקונטקסט של פותח הדיון:

1. מהירות הכתיבה הרציפה של ה840 250GB מקבילה לנפחו, ומנצלת כמעט את כל פס הרוחב של בקר הSATA II שברשותו.

2. לא רואה שום סיבה טובה לאדם עם 8GB זיכרון לקנות עוד.

3. יקר פי כמה יחסית לנפח. לא רלוונטי למחשב כמו שלו.

פורסם

אנחנו חלוקים - אחרי שתעבוד עם 16 ג"ב זיכרון - לא תרצה לחזור אחורה

אני מסכים שביצועי אחסון חשובים אבל נפח זיכרון של 16 ג"ב מאפשר לי להריץ כל כך הרבה דברים במקביל ולא להרגיש חנוק (כולל 2 מכונות וירטואליות שרצות כל הזמן)

והמחשב פשוט טס

במחירים של היום זה ממש לא יקר - אתה יכול לקנות סט בסביבות 600 שח.

פורסם
  • מחבר

שוב, תודה רבה על כל התגובות.

לגבי ה SSג אני אקח 840 יחיד, מקווה שלפני שההארד שלי ימות סופית.

לגבי מקום הקניה, האם לקנות ב איביי או אתר חול אחר או בארץ?

לגבי 16 ג'יגה זיכרון, אפילו את ה 8 שלי אני לא מנצל כראוי, אז זה ממש לא צוואר הבקבוק שלי במערכת.

בזמן כתיבת שורות אלו אני שם לב שהמערכת משתמשת ב 6 ג'יגה זיכרון למרות שאף משחק לא פתוח (היישומים הכבדים ביותר הם - MPC-HC, SKYPE, UTORRENT)

אז אני אשקול את זה. כי נכון לעכשיו יש לי 2X4 אז החלפה ל 16 זה פשוט החלפה של כל הזיכרונות שלי 4X4.

נכון לעכשיו אתמקד ב SSD, כנראה ארכוש החודש או ביולי. רק נשאר עניין איפה, ובזה אפשר לסגור את הדיון.

כמו כן לא היתה התייחסות ל 3TB, האם הקשיח מומלץ במחיר שהוא מוצע?

וכמו בSSD עניין מקום הקניה, בחול או בארץ?

פורסם

המערכת משתמשת ב6GB כי היא סתם טוענת/שומרת בזיכרון דברים ש"אולי" תפעיל.

גם אם תשים 16GB היא תתנהג אותו דבר ותנסה להשתמש בכמה שיותר.

לא באמת חסר לך זיכרון, ואין שום טעם לשדרג זכרונות.

למה לקנות SSD בחו"ל כשהמחיר שלו בארץ (840 250GB) אולי הכי נמוך בהשוואה לחו"ל מכל דגמי הSSD הקיימים.

בכלל לא בטוח שתחסוך אם תזמין אותו מחו"ל.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

יש מקום טוב יותר לחפש חנות זולה מאשר ZAP?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים