עבור לתוכן

אורך חיים של דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

היי

רציתי לשאול כמה זמן יכול הארד דיסק קשיח (HDD) להחזיק, בהנחה שאין תקלות בלתי צפויות?

והאם הארד-דיסק SSD נחשב ליותר עמיד ואמין?

כרגע יש לי במחשב שני דיסקים קשיחים (500GB כ"א), לזכרוני בני יותר מ-6 שנים.

ואני שוקל אם לשדרג אותם כפעולה מונעת.

פורסם

פעולה מונעת זה מיותר. מה שחשוב זה לגבות את החומר החשוב (שימצאו על 2 קשיחים שונים, עדיף אפילו אחד חיצוני).

יש סיכוי סביר שהקשיחים שלך בסוף חייהם.

פורסם

אי אפשר לשער את אורך החיים שלהם.

הבעיה בקשיחים היא שהם מכניים, לכן בעלי פוטנציאל גבוהה יותר לתקלות.

SSD בתאוריה צריך להיות אמין יותר כי אין בו חלקים נעים.

פורסם

אם יש לך מה לעשות עם עוד נפח, קנה הרדיסק חדש ותקבל גם עוד נפח לגדול, גם אפשרות גיבוי, וגם תוספת ביצועים.

ההרדיסקים אולי יחיו עוד כמה שנים, אבל אם אתה חושש למידע, עכשיו הזמן לפעול.

פורסם

יש לי דיסק קשיח מ-1988 אני חושב, 20 מגה, עדיין עובד.

אין פה חוקים. הם יכולים לעבוד עוד 6 שנים או להתפגר מחר.

דברים חשובים תגבה.

פורסם

מצטער שאני נידחף אבל לא הכי כדאי לשים מידע חשוב על הרדיסק נוסף שפשוט לא מפעילים אותו?

כי אם אני מבין נכון אז כונן כזה המידע יישמר שנים כי לא מחובר כמעט בכלל רק לצורך מילוי בחומר חדש

או שאני טועה?

פורסם

תמיד יכול להישרף הבקר או כעל דבר אחר...

פורסם

לדעתי אין סיבה טובה לשמור כונן גיבוי בארון, אלה אם כן המטרה היא למנוע גישה גניבה או אסון ממוקד כמו שריפה/הצפה/וכו...

הגישה הנוחה לכונן, ואי הצורך להזיזו הלוך ושוב, גם הם חשובים למשתמש ולאורך חיי הכונן.

פורסם
מצטער שאני נידחף אבל לא הכי כדאי לשים מידע חשוב על הרדיסק נוסף שפשוט לא מפעילים אותו?

כי אם אני מבין נכון אז כונן כזה המידע יישמר שנים כי לא מחובר כמעט בכלל רק לצורך מילוי בחומר חדש

או שאני טועה?

גיבוי שומרים במספר העתקים.

אחד אתה יכול לשמור גם בהארדיסק שמוחבא מתחת לבלטות.

אבל יכול להיות מקרה שבדיוק כשתחבר אותו למחשב, תהיה בהדלקה קפיצת מתח או חשמל סטטי שתהרוג אותו.

זאת הסיבה ששומרים מספר העתקים, אם אחד הולך. מכינים חדש במקום.

פורסם
  • מחבר

תודה

הדבר היחיד שאני צריך גיבוי שלו זה תמונות.

יש לי כונן WD MY BOOK, שיושב רוב הזמן בארון (הגיע הזמן לצאת מהאופוריה ולעדכן את הגיבויים בו..)

אוסיף ssd בהזדמנות.

אני חושב שהכוננים קשיחים אצלי מהווים צוואר בקבוק (שידרגתי את המעבד לi3), אבל כרגע הביצועים מספקים.

פורסם

מצחיק שאף אחד לא הציע שירותי ענן..

דרופבוקס עם 50גיגה

קופי עם 20 גיגה

דרייב עם 5גיגה

בוקס עם 25גיגה

בדרך גיבויים לא שוקלים 500GB - לא מגבים את ספריית הסרטים והשירים..

שמים מסמכים/תמונות של משפחה וכ"ו .. קבצים זהים למס' חשבונות כאלה, או מפצלים אותם..

ולפותח - אין ממש חוקיות בנושא.. זה דיי מזל :-/

יש לי כוננים של 80גיגה מלפני 8 שנים בערך שעובדים סבבה לגמרי - אבל לפני כמה חודשים קניתי כונן של 1TB ששבק חיים אחרי 4 חודשים בערך - הוחלף באחריות => והמוחלף מת גם לאחר 6 חודש בערך - ויתרתי על האחריות וקניתי אחד אחר מסדרה שונה (בחנות לא רצו להחליף אותו לסדרה שונה - אפילו בתוספת תשלום...)

פורסם

השאלה צריכה להיות אחרת - לכמה מכם מת דיסק קשיח מבלי שהיו סימנים מקדימים כלשהם? אצלי מתו לאורך 18 השנים בערך בהן אני מתעסק במחשבים 3 קשיחים בלבד מתוך משהו כמו 15 במצטבר, כאשר אחד מהם הפסיק לעבוד כתוצאה מנזק פיזי (כונן נייד שנפל מגובה), ואילו השניים האחרים נתנו מספיק התראות ולא אבדתי שום מידע.

פורסם

די נורמלי. יש לי דיסקים ישנים בנפחים זערוריים שעדיין עובדים.

פורסם

ראיתי יותר מדיסק אחד שמת בלי להתריע קודם.

ראיתי אנשים שלא ידעו לקרוא את ההתרעות, וכשבאתי לתקן משהו אחר במחשב ואני שומע תקתוקים מהדיסק. אומרים לי "זה ככה כבר חצי שנה...".

ראיתי אנשים שגנבו להם את המחשב הנייד, ועליו "כל עולמם" בלי שהיה להם גיבוי.

גיבוי אמור להיות ברירת מחדל.

לפחות שני עותקים לכל קובץ חשוב.

עותק אחד תשמור אם בא לך במחשב.

עותק שני מחוץ למחשב. אם אפשר גם מחוץ לבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים