עבור לתוכן

מהם יתרונות העיבוד ב 64 ביט?

Featured Replies

פורסם

ומה זה 64 ביט?

פורסם

אנסה להסביר את זה בדרך פשוטה -

תחשוב שאתה רוצה למלות בריכה במים וברשותך דלי שמעביר 32 קילו מים לדוגמא ( הקילו במקרה שלנו הוא הביט במחשב ) מקור

המים שלך הם הזיכרונות אם ברשותך דלי של 32 יקח לך יותר זמן למלות תבריכה מאשר עם דלי של 64 ..

זה בגדול היתרון וזה ממש הבסיס של המעבד אולי קצת טעיתי אבל הסביר לי את זה אדם שמבין פה יותר מכל הפורום .

פורסם

אבל דלי של 64 ביט כבד יותר ויקח זמן להביא אותו ???

השאלה היא אם במבחן המציאות זה עובד

פורסם

אולי לא במציאות אבל עקרונית בגלל שגם מהירות המעבד תיהיה גבוהה יותר קצב העברת הדליים יהיה גם גבוהה יותר וגם יעביר יותר מידע

ב"נאגלה" אחת .

פורסם

אנסה להסביר את זה בדרך פשוטה -

תחשוב שאתה רוצה למלות בריכה במים וברשותך דלי שמעביר 32 קילו מים לדוגמא ( הקילו במקרה שלנו הוא הביט במחשב ) מקור

המים שלך הם הזיכרונות אם ברשותך דלי של 32 יקח לך יותר זמן למלות תבריכה מאשר עם דלי של 64 ..

זה בגדול היתרון וזה ממש הבסיס של המעבד אולי קצת טעיתי אבל הסביר לי את זה אדם שמבין פה יותר מכל הפורום .

א. השחצנות הזאת מקוממת. עם כל הכבוד לזה שהסביר לך, ויש כבוד, לפי מה החלטת שהוא מבין יותר מכל הפורום?

ב. יתרונות עיקריים 64 ביט:

1. אפשרות גישה למרחב כתובות זכרון גדול יותר. 32 ביט: 4294967296 בתים או 4GB.

64 ביט: 2^4294967296 או 16777216GB.

2. פקודות ארוכות יותר למעבד. במקום פקודות באורך מקסימלי של 32 ביט אפשר לשלוח פקודות של 64 ביט ולכן היעילות גדלה. פקודה ארוכה יותר (יותר פעולות למשל) באותו מספר מחזורי שעון.

עכשיו אם הוא לא הסביר לך את זה הוא כנראה לא מבין אפילו יותר ממני ובטח שלא מכל הפורום. ואני סה"כ עם תואר ראשון במדעי המחשב ועוד קצת מאוד מתואר שני...

פורסם

באלקטרוניקה (ומחשבים) זה לא הולך ככה, זה עובד במקביל, כלומר זה לא דלי אחד של 32 קילו מול דלי אחד של 64 קילו אלא 32 פועלים זרים שסוחבים 32 דליים של קילו מול 64 פועלים זרים שסוחבים 64 דליים. :)

עריכה:

זו כמובן תשובה מטאפורית, אפשר להסביר בדיוק איפה רוחב הפס גדל ואיך המהירויות של העברת הנתונים גוברות, אבל נראה לי שפותח הדיון הרבה יותר מתעניין ברעיון הכללי מאשר בפרטים היותר טכניים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים