עבור לתוכן

עזרה בהמלצה למ"ה לשרת ביתי רב תכליתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

זה למעלה מ4 שנים יש לי שרת ביתי קטן אם חומרה רגילה ומערך raid חומרתי.

אך לפני ככמה חודשים, מערך הraid נפל והלך לי הרבה מידע.

אז חשבתי לצמי על להתחיל מדף חדש עם חומרה ותוכנה חדשים.

כנראה אתם שואלים את עצמכם: "אז לך לפורום חומרה, מה הקשר מ"ה? " :behead:

אז זהו, שהשרת שלי עד עכשיו עבד על windows home server, ולא הייתי כל כך מרוצה.

אז אני זקוק להמלצה למ"ה של שרת בייתי שתוכל לתת את הייעדים הללו:

1) אני צריך לעשות סוג של Unraid או FreeNas. (נמאס לי מraid חומרה, הוא גם יקר, וגם הייתה לי איתו חוויה רעה)

מעין מערך שגם מהיר אבל בו זמנית אמין.

2) יכולת לעלות hypervisor כדי להפעיל גם windows server 2012. (כי אני עדיין איש windows :smile1:)

3) שתיהייה לי יכולת "לחבר" את מערך האחסון החדש (שיצרתי בסעיף 1) למערכת ההפעלה הווירטואלית במקביל, וחיבור זה יעבוד בצורה מהירה יחסית.

4) יכולת לחבר חומרה באופן ישיר למ"ה ווירטואלית. (כמו רכיב USB שתומך רק בwinxp....)

5) מ"ה ירוקה, ברוב שעות הלילה ובחלק משעות היום, לא אשתמש בשרת, האם יש מ"ה שיודעת לכבות את הדיסקים הקשיחים ואת חלק מהחומרה במחשב? ואז, במידה וניגשים לשרת ומבקשים מידע, הוא "יתעורר" אוטומטית?

השרת הנ"ל הוא מיועד לשימוש רב תכליתי: אחסון סרטים, קבצי התקנה שונים, גיבוי מחשבים בייתיים, שרת ftp, שרת web, שרת Stream למוזיקה מפלאפונים, וכ'ו

אני חשבתי על משהו בסגנון של VMWare Esx עם שני guestes: אחת מ"ה windows server והאחר מ"ה שתוכל לתת לי פתרון לstorage.

מה אתם אומרים? התוכלו לעזור לי? :please:

תודה מראש לכל העוזרים, וגם לאלו שלא.

פורסם
מערך הraid נפל והלך לי הרבה מידע.

זה לא קצת סותר את העיקרון של RAID?

פורסם

למה סותר? כנראה עשה רייס 0

- - - נערך: - - -

או רייד 5 עם יותר מדי דיסקים / לא החליף בזמן

פורסם

אם הוא מחפש מהירות, הוא ימצא אותו ב-SSD

פורסם

כנראה הוא מחפש נפח גדול ומהיר (יחסית לדיסק בודד)

פורסם

לרייד חומרה יש יתרונות אמינות מעל רייד תוכנה, כמו כן בקרי רייד מכילים זיכרון קאצ של עצמם ונוטים לטחון פחות את הדיסקים שמחוברים אליהם, וזה מעלה את האמינות של הדיסקים (לפי ניסיון של אנשים שהתעסקו אם זה שאני מכיר, לא אישי שלי, לא יצא לי להתעסק אם raid תחת אף מערכת הפעלה). לטענת כל מי שהכרתי אם יש לך אפשרות ל raid חומרה זה עדיף

יש כמה סוגים של raid, אז כמו שנאמר raid 0 הוא להגדלת הנפח (אבל YOLO, אם הולך דיסק הולך כל המידע ולא חצי), ו raid 1 הוא לגיבוי (מה שהיית צריך כדיי למנוע את איבוד המידע). קיימים raidים שמשתמים אם יותר דיסקים כדיי לקבל שילובים שונים של היתרונות של 0 ו 1. הבעיה במערכת המקורית היתה יכולה להיות סוג raid שאינו מתאים לתפקיד (כלומר שאינו נותן גיבוי, למשל raid 0) או שהיתה תקלה ביותר מדיסק 1 (או כי דיסק אחר כבר לא עבד ממקודם, או כי היתה קפיצת מתח שהעיפה 2 דיסקים בו זמנית למשל)

מערכת ההפעלה - אין הבדלים בין היכולת המקס' של מערכות לינוקס שונות. ההבדלים הם בכמה אתה מסתדר אם הכלי ניהול של המערכת וכמה קל למצוא חבילות התקנה, מדריכים וכדומה. אם אתה מכיר מערכת לינוקס כלשהיא ומסתדר איתה לך על זה. אם לא, הייתי מציע משהוא כמו opensuse או fedora לניסיון. אני בעצמי הייתי עושה את זה אם arch כי זה מערכת שאני מכיר ומסתדר איתה

פורסם
  • מחבר
לרייד חומרה יש יתרונות אמינות מעל רייד תוכנה, כמו כן בקרי רייד מכילים זיכרון קאצ של עצמם ונוטים לטחון פחות את הדיסקים שמחוברים אליהם, וזה מעלה את האמינות של הדיסקים (לפי ניסיון של אנשים שהתעסקו אם זה שאני מכיר, לא אישי שלי, לא יצא לי להתעסק אם raid תחת אף מערכת הפעלה). לטענת כל מי שהכרתי אם יש לך אפשרות ל raid חומרה זה עדיף

יש כמה סוגים של raid, אז כמו שנאמר raid 0 הוא להגדלת הנפח (אבל YOLO, אם הולך דיסק הולך כל המידע ולא חצי), ו raid 1 הוא לגיבוי (מה שהיית צריך כדיי למנוע את איבוד המידע). קיימים raidים שמשתמים אם יותר דיסקים כדיי לקבל שילובים שונים של היתרונות של 0 ו 1. הבעיה במערכת המקורית היתה יכולה להיות סוג raid שאינו מתאים לתפקיד (כלומר שאינו נותן גיבוי, למשל raid 0) או שהיתה תקלה ביותר מדיסק 1 (או כי דיסק אחר כבר לא עבד ממקודם, או כי היתה קפיצת מתח שהעיפה 2 דיסקים בו זמנית למשל)

מערכת ההפעלה - אין הבדלים בין היכולת המקס' של מערכות לינוקס שונות. ההבדלים הם בכמה אתה מסתדר אם הכלי ניהול של המערכת וכמה קל למצוא חבילות התקנה, מדריכים וכדומה. אם אתה מכיר מערכת לינוקס כלשהיא ומסתדר איתה לך על זה. אם לא, הייתי מציע משהוא כמו opensuse או fedora לניסיון. אני בעצמי הייתי עושה את זה אם arch כי זה מערכת שאני מכיר ומסתדר איתה

אני מכיר את כל סוגי הraid, היה לי raid 5, והייתה לי תקלה בכרטיס raid עצמו. (הוא היה גם מחברה דיי אמינה)

ואז שתי דיסקים נהרסו לי, אבל היה לי גיבוי לקבצים הקריטיים. אז kalen, אתה צודק. ("לא החליף בזמן") הייתי בטיול בחו"ל.

וכן,גיל, זה דיי סותר את העיקרון שלו. :cwm4:

ונכון, אני מחפש נפח גדול, ומעדיף מהיר יותר מדיסק קשיח, אבל לא חובה, אפשר גם מהירות של דיסק רגיל.

אני יודע את ההבדלים בין raid תוכנה וחומרה, אבל אני רוצה מערך אחסון תוכנה, אבל לא raid, מ"ה שנותנת לי נפח מחיצה גדול, מהירות סבירה, וגיבוי למערך הדיסקים + יכולת לצרף דיסקים מסוגים וגדלים שונים.

רייד חומרה פשוט מקובע מדי, יקר מדי, ומסוכן מדיי. בשיטות אחסון של תוכנה ניתן לפרוש קובץ שלם על דיסק אחד, ולא את חלקיו.

אז יש לכם איזשהו פתרון ברמת מ"ה בנושא? :cwm27:

אין לי ניסיון עבר במערכות הפעלה לינוקס השונות, אני מעדיף פשוטה כן, אני צריך אחת שתוכל לתת לי פתרון פשוט עם כלי ניהול מתאימים ליצירת האחסון תוכנה שאני צריך. (כמו unraid או FreeNas)

אני פשוט לא מתמצא במערכות הללו.

ומעל המ"ה כדי לי להתקין VMWare esx?

נ.ב

תודה רבה על הנכונות

אני צריך

נערך על-ידי zgd

פורסם

כל מערכת לינוקס תתאים לך

לדעתי כדאי לך לבנות raid5/6 על lvm.

esx מתקינים ישר על הברזלים ולא על מערכת ההפעלה.וכשהוא מותקן ניתן לגשת למערכת מרחוק בלבד ולא ישירות על המחשב.

ניתן להתקין סוגים אחרים של מערכות וירטואליזציה על מערכת ההפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים