עבור לתוכן

בעית HDD עם טבלת המחיצות

Featured Replies

פורסם

קיבלתי כונן קשיח פגום לחלוטין - לא חומרתית, אמנם, אבל עדיין המצב קשה: טבלת המחיצות שלו (Partition table) על הפנים, משהו שם לא בסדר, פגום, לא מזוהה על ידי אפאחת מהתוכנות כמעט - Partition Magic אומרת שטבלת המחיצות פגומה (שגיאה מספר 116) וכשאני מנסה לעשות פרמוט לכונן הקשיח גם לא עובד - הודעת שגיאה של Bad Argument או משהו כזה...

Disk Doctor הדוסית טוענת שהיא מתקנת את הטבלה של הכונן הקשיח לאחר 10 שעות בערך, ואחרי שהיא כביכול סיימה - לא התבצע בעצם שום שינוי. עוד משהו אחד שחשבתי שיכול לעזור לי - Partition Table Editor של PQ שהיא גם דוסית, אבל אני לא יכול לעשות שם שום שינויים, משומה...

FDISK הדוסית בStandart Mode לא רוצה למחוק לי מחיצות מהכונן הקשיח בגלל שאי אפשר לעשות את זה מStandart Mode (זה המ שהיא אומרת)

ונשארתי - ללא כל מוצא וללא פתרון...

מישהו אולי יוכל לעזור לי בבקשה - יש רעיונות לפתרון? איך לאתחל את טבלת המחיצות? איך לשנות אותה? אולי איך לגשת לFDISK לא בסטנדרט? או אולי ערכים מסוימים שצריכים להכניס בPartition Table Editor ואז יהיה אפשר לבצע שינויים?

בבקשה זה חשוב...

תודה מראש לכל מי שיענה וינסה לעזור! חן.

פורסם

תיכנס לתוכנית ההתקנה של WINXP ומשם תנסה למחוק\להוסיף

פורסם

כנס לאתר של יצרן הדיסק הקשיח. בד"כ שם ניתן למצוא תוכנות דיאגנוזה שונות לדיסקים.

פורסם

יכול להיות שיש לך בעייה שהייתה לי עם דיסק MAXTOR 20GB לפני איזה חצי שנה, גם כן הMBR נפגם ולא היה אפשר לעשות כלום בשום תוכנה (וניסיתי ממש הכל ושום דבר לא עזר!) אבל זו בעייה דיי נדירה מה שקרה לי, הדיסק היה תקין חומרתית וזוהה בהצלחה בביוס.

הגורם לתקלה: קריסת חלונות (XP) בזמן שעלה.

פתרון: שלחתי את הדיסק לאחריות והחליפו לי אותו.

פורסם

כאמור, באתרי היצרנים יש תוכנות שונות לעבודה עם הכוננים הקשיחים שהם מייצרים. כנס לאתר היצרן, תוריד תוכנה כזו ושם אמורה להיות לך אפשרות להורות לתוכנה לכתוב את הערך "0" בכל הסקטורים על הHD. תנסה את זה, אולי יעזור. לי זה עזר פעם בסיטואציה לא ממש זהה אבל דומה.

פורסם

אם מערכת הקבצים היא NTFS אז XP שומר גיבוי שלה בסוף המחיצה.

השחזור הוא קצת מסורבל, אבל הוא עבד לי על שלוש מחיצות שנדפקה להן הpartition table.

צירפתי את מסמך הHTML של מיקרוסופט שמסביר את דרך התיקון (תצטרך להתקין את הsupport tools מהCD של XP PRO כדי לעשות מה שמתואר שם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים