עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

כמה עולה לייבא קבלים למגבר עם Fedex, רמז לא מעט.

Featured Replies

פורסם

הכול התחיל מקצת זמן פנוי ושעמום.

יש לי מגבר סטריאו נחמד שהחלטתי להחליף בו את כול הקבלים.

לאחר שפירקתי אותם ומדדתי אותם הזמנתי, חבילה של בערך 27 קבלים.

דאגתי מראש שסכום החבילה כולל עלויות השילוח לא יעבור את ה75$.

עלות הקבלים הסתכמה ב28.29$.

עלות השילוח דרך Fedex(חברת השילוח שדרכה האתר שולח), הסתכמה ב40$.

כן כן יקר לחבילה שלא שוקלת 300 גרם ובעלת נפח קטן, אבל זו לא הנקודה זה מחיר שהייתי מוכן לשלם.

סך הכול השווי הכולל עמד על 68.29$, אפילו בחרתי קבל אחר ממה שרציתי כי לא הייתי מוכן שהשווי יהיה יותר מ75$.

אתמול קיבלתי טלפון מFedex שמבשר לי שהחבילה הגיע ואני צריך לתאם אתם זמן שבו אני יוכל לקבל את החבילה.

עד כאן הכול מצוין והשירות מהיר.

אמרתי לטלפנית שכרגע אני לא יכול לתת לה זמן ואני אתקשר היום, ואז כבדרך אגב היא הוסיפה שצריך להוסיף עוד 175 שקל על העובדה שהחבילה שוחררה מהמכס!.

הייתי בשוק, אבל לא ממש היה לי את הזמן לדבר, ולכן התקשרתי היום לשירות הלקוחות.

בשירות הלקוחות הסבירו לי שמכיוון שהחבילה שלי הכילה מספר פריטים גדול היא הוגדרה כיבוא סיטונאי.

בדקתי את העניין, אכן מה שמוגדר כיבוא סיטונאי מחויב במסים גם אם ערך החבילה הוא פחות מ75$, הבעיה שאין שום הגדרה למונח "ייבוא סיטונאי".

הטלפן הנחמד הציע לי לדבר עם המכס ואולי לקבל מהם החזר כלשהו.

אני הבנתי שלא הגיוני שהמכס חייב אותי על סכום כזה, לכן ניסיתי לברר לעומק מה בדיוק מרכיב המס, ומה בדיוק מרכיב ה"הכנסנו לך את האלמנט".

אז ככה מתוך כול ה175 שקלים הללו 104 שקלים הם תשלום לFedex על השירות המצוין שהם עשו בשחרור החבילה, השאר תשלום למכס שיש סיכוי להציג להם הוכחות ולקבל על זה החזר.

כול ההסברים שלי לטלפן שהם פשוט הזויים לא עזרו, מבחינתו הוא לא יכול לעשות שום הנחה ואפילו כדבריו "יצאתי בזול".

אז מה היה לנו:

קבלים בשווי כולל של 28.29$=103 שקלים

עליהם עלות משלוח הזויה של 40$ על חבילה קטנה שלא שוקלת כלום(על זה אינני מתלונן, הסכמתי לשלם)=146 שקלים.

סך הכול 68$.

החבילה מגיע לארץ והופ המחיר שלה קופץ בעוד 175 שקלי, שמתוכם 104 שקלים לFedex.

כלומר המחיר שצריך לשלם לFedex על חבילה קטנה של 27 קבלים שלא שוקלת 300 גרם ושווים 103 שקלים הוא להחזיק חזק 250 שקל!

האם זו אינה חמדנות?

האם זו לא אחלה דרך לתפוס את הבנאדם בביצים ולהוציא ממנו עוד כסף?

אני שולח המון דברים לארץ ומקרה כזה הזוי עוד לא קרה לי.

אני משתמש גם כשאין ברירה בשירותים היקרים של החברות האלה, אבל דרך מתווך.

מה שמוזר הוא שכשאשר אני משתמש בשירותים של החברות המספקות כתובת ווירטואלית בארה"ב גם אם המוצר עובר את ה75$ אין שום עמלות נוספות והזויות של חברות השילוח, למרות שמדובר באותן חברות שילוח' UPS, Fedex וכו'.

אפילו יצא לי פעם להזמין 80 שעונים(כן אני יודע שזה הרבה שעונים) בסכום כולל של 1400 שקלים בערך. המשלוח היה עם DHL כי האתר שממנו הזמנתי עובד איתם.

אני זוכר ששילמתי משהו כמו 200-300 שקלים כדי לקבל את החבילה, שזה כלל אחוז לא מבוטל למכס.

זה למה אני עצבני כול כך שאמרתי להם שהם יכולים להחזיר את החבילה לחו"ל מבחינתי.

אני יזמין עוד חבילה ישלח אותה לארה"ב לכתובת הווירטואלית/לבן דוד שלי ויבקש מהם לשלוח לי לארץ.

גם אם המחיר שאני ישלם יהיה יקר יותר אני לא ישלם לחברת Fedex שקל נוסף אף פעם.

ראו הוזהרתם.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

למיטב ידעתי אלו לא שלוחות מקוריות של החברות, אלה זכיינים פרטיים, ואלו עושים מה שבראש שלהם, זו הסיבה גם שמדובר בשוק, כלומר כן ניתן להתמקח על המחיר, וזה מה שאני עושה כל פעם מחדש. תמיד מצליח להוריד אותו בעשרות אחוזים.

במקרה שהמוצר אינו תקוע במכס, וחברת המשלוח דורשת סכום גדול של עמלת שקר כלשהו, אני פונה למוכר, מסביר לו את העניין ומסכם איתו שבמקסימום אם אני לא מצליח להוריד את חברת המשלוח בעמלות המטורפות, אני מסרב לקבל את המוצר. האיום הזה תמיד עבד לי, עוד לא יצא שחברת משלוח בחרה להחזיר את החבילה על הנחה משמעותית בעמלות.

אם המוצר תקוע במכס, אז זה סיפור אחר, כי אז המכס יכול להחרים אותה (לא קרה לי באופן אישי, רק קראתי בנט על נסיונם של אחרים).

פורסם

כל הסיפור הארוך הזה בשביל לספר לנו שפדאקס לוקחת סכומי משלוח גבוהים יחסית + עמלות גבוהות למדיי של שחרור מהמכס?

את כל זה כבר ידענו, ואז אגב קיים בכל חברות המשלוחים הגדולות... fedex, ups, ems... וכו'.

אם זה לא מתאים לך אתה לא מוכרח לשלוח דרכן - יש דואר חבילות רגיל במחירים זולים משמעותית..

ואגב אם כבר שלחת ונתקעת, אז אכן סירוב לקבל את החבילה הוא פיתרון/איום לגיטימי. גם אם הם לא יוותרו לך על העמלות כדי העיקר לא להחזיר את המוצר, עדיין פשוט ישתלם לך יותר לקבל החזר מהמוכר ולקנות מחדש עם משלוח נורמלי..

נ.ב.

עמלת שחרור ממכס של 100 ש"ח בלבד זה באמת "יצאת בזול" יחסית.

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם
  • מחבר

מילפורד אני מזכיר לך שהמקרה שלי קצת שונה ממקרים אחרים.

החבילה שלי היא עם ערך נקוב של מתחת ל75$, ובכול זאת היא חויבה בעמלות שקר כלשהו האלה מכיוון שהמכס סיווג אותה כמשלוח סיטונאי.

זאת אומרת שגם אם שלחתם חבילה עם ערך של 75$ עם אחת מחברות השילוח האלה יש סיכוי שהם כבר ימצאו סיבה לחייב אותכם בעמלות שקר כלשהו על החבילה.

מסקנה- אל תשלחו כלום דרך Fedex לא מוצר שעולה 1$ ולא כזה שעולה 100$.

פורסם

אתה חושב שהבעיה זה קבלים?

מזמין ספר מAMAZON ב7 דולר

מכניס כתובת משלוח

סכום כולל קופץ ל192 שקל

פורסם
מילפורד אני מזכיר לך שהמקרה שלי קצת שונה ממקרים אחרים.

החבילה שלי היא עם ערך נקוב של מתחת ל75$, ובכול זאת היא חויבה בעמלות שקר כלשהו האלה מכיוון שהמכס סיווג אותה כמשלוח סיטונאי.

זאת אומרת שגם אם שלחתם חבילה עם ערך של 75$ עם אחת מחברות השילוח האלה יש סיכוי שהם כבר ימצאו סיבה לחייב אותכם בעמלות שקר כלשהו על החבילה.

מסקנה- אל תשלחו כלום דרך Fedex לא מוצר שעולה 1$ ולא כזה שעולה 100$.

אבל זה שהמכס החליט שזה משלוח סיטואני, זאת לא אשמת פדאקס...

הם לא "מצאו סיבה לחייב אותך", זאת עמלת השקר-כלשהו הקבועה שלהם לשחרור ממכס.. לא הם מחליטים איך החבילה תסווג..

אתה חושב שהבעיה זה קבלים?

מזמין ספר מAMAZON ב7 דולר

מכניס כתובת משלוח

סכום כולל קופץ ל192 שקל

שוב, אלה עלויות המשלוח שהחברה החליטה לגבות.

יש להם סכום מינימלי ולכן לעשות את ההשוואה מול מוצר שעולה 7 דולר זה קצת לא הוגן.. לצורך העניין אם ה"ספר" שלך היה עולה 7,000 שקל (לא חסרים מוצרי אלקטרוניקה קטנים יחסית במחירים של 1,500-1,700 דולר) והמשלוח עדיין היה מסתכם ב-185 ש"ח אז זה היה בסדר?

אם לא מוצא חן בעינייך המחירים שלהם - אתה לא חייב לשלוח דרכם :) וגם דרך אמזון.. יש אפשרויות נוספות זולות יותר (buy2usa למשל).

נערך על-ידי Milford Cubicle

פורסם

בספרים הדבר הזה קורה לא רק עם Fedex

בדרך כלל שתנסה לשלוח ספרים בין יבשות אתה תקבל סכום משלוח מגוחך לחלוטין(במיוחד שספר משומש עולה 5-7 דולר)

אנחנו אפילו לא מדברים על ספרים גדולים/כבדים גם לספרונים יש בדיוק את אותה בעיה

ag43-קורה בכל חנות ספרים ששולחת לארץ

נערך על-ידי Diabetus

פורסם

זו הדרך שלהם לומר "אנחנו לא באמת רוצים לשלוח לישראל".

פורסם

בעבר היה לי עסק שייבא סחורות מחו"ל ושיווק אותן בארץ. התעסקתי עם הרבה חברות שילוח...

בחיים אל תזמין דרך חברות שילוח כמו UPS או TNT וכאלה אם אתה רוצה לחסוך כסף. יש להן שירות מצויין כדי לוודא שהכל יגיע אליך במהירות האפשרית ובלי שום נזק לסחורות אבל! יש להן המון עמלות מפגרות.

תמיד החבילה שלך תגיע לארץ ביום שישי כדי שתשלם למחסני ממן בנתב"ג, יש להם עמלת שחרור מכס, עמלת המכס עצמה, ועוד שאר עמלות מטומטמות.

אם אתה מזמין בשירות דואר אוויר רגיל לוקח קצת יותר זמן וגם אם החבילה מגיעה למכס בבית הדואר אפשר ללכת עם דף מודפס מאתר של תעריפון המכס ולקטלג כל דבר כמה שאתה רוצה ולהשתחרר מהמכס, מע"N תקבלו החזר אם אתם עוסק מורשה וכיו"ב.

סתם דוגמה, מכירים מיניאטורות של Games Workshop? כל הWarhammer למיניהן? בלי להתייחס יקטלגו את זה כצעצועים ואז תצטרכו גם לתת עמלת שחרור חד פעמית למכון התקנים בנוסף! (היה לי מקרה שמכון התקנים בדק לי משלוח ונתן לי אישור בלי לפתוח את הארגזים בכלל... העיקר ששילמתי 150 שקל בכרטיס אשראי..) אבל אם תזמינו בדואר אוויר רגיל וזה מגיע למכס אפשר לבוא אליהם בטענה שמדובר ב"ערכות הרכבה" מה שפותר אתכם ממכס.

בנוסף אם אתם מזמינים לדוגמה מאירופה סחורה לעסק שלכם אפשרי לבקש מהמוכר לצרף טופס בשם Euro-1 שפותר אתכם ממכס בעקבות הסכם סחר. יש מלא הסכמי סחר כאלה באתר של רשות המסים איפה שהתעריפון מכס תוכלו לעבור עליהם ולחסוך המון המון המון כסף.

פורסם

שלום לך פקרש,

אני נציג מטעם חברת FedEx וברצוני לתת לך מענה מלא ומקצועי בנושא.

אשמח אם תשלח לי את פרטיך בפרטי על מנת שנוכל לחזור אליך.

בברכה,

עמי

- - - תגובה אוחדה: - - -

FARKASH7 הכוונה...

פורסם

מזכיר לי הזמנה של משקפי שמש מספק בארצות הברית, 25$ עם מבצע של משלוח חינם (לא צויין חברת משלוח). 4-5 ימים לאחר ההזמנה אני מקבל טלפון מups israel שהחבילה שלי הגיעה לארץ, אך היא תקועה במכס כי מוצהר שעלותה 105 דולר ושעלי לשלם עמלה כלשהי לפני שישלחו לי לבית.

אמרתי לנציגה שזה לא הגיוני, הרי יש ברשותי אישור קנייה על סך 25 דולר! לה זה לא הזיז ודרשה ממני לשלם עמלה.

שלחתי מייל לספק המשקפיים שטען שעלות החבילה היא 25$ דולר בלבד וכך גם רשם על הקבלה שמודבקת על הקופסה. לא מדובר על ספק מאייבי כי אם רשת גדולה, שעשתה כנראה בירורים מהירים. יום למחרת החבילה היתה אצלי במשרד ובמקביל מייל מהספק בו נרשם שמעתה אין יותר משלוחים חינם לארצי.

מסקנות ניתן להסיק לבד....

פורסם

האמת שבעיקרון המכס פעל לפי ה"חוק" העומד לרשותו... החוק פשוט חצוף - כאשר "לא בזין" של אנשי המכס להאמין לקבלה שלך, נניח כשהם חושדים שכביכול זייפת אותה או אלוהים יודע מה, זכותם פשוט להתעלם ממנה ולגבות מכס לפי ה"מחירון" שלהם, שהם קובעים אותו אלוהים-יודע-איך.

ועכשיו, לך תתווכח איתם...

פורסם
בספרים הדבר הזה קורה לא רק עם Fedex

בדרך כלל שתנסה לשלוח ספרים בין יבשות אתה תקבל סכום משלוח מגוחך לחלוטין(במיוחד שספר משומש עולה 5-7 דולר)

אנחנו אפילו לא מדברים על ספרים גדולים/כבדים גם לספרונים יש בדיוק את אותה בעיה

ag43-קורה בכל חנות ספרים ששולחת לארץ

אני יגלה לך סוד, אל תזמין ספרים מAmazon, יש את החנות BookDepository משלוח חינם ומהיר.

פורסם

בסה"כ החוק של המכס מאוד הגיוני.

הרבה זייפו חשבונות של ספקים לשני הכיוונים. אז למה שהמכס יאמין.

למוכר ולקונה יש אינטרסים משותפים.

פורסם

^ צודק, אבל שיתמקדו בהברחות של כמויות, ויפעילו קצת הגיון 30 קבלים זה לא יבוא מסחרי (אלא אם אלו קבלים למערכת אודיו של רכב, למשל...), שיתירו לאדם שחוזר פיזית מחו"ל להביא מכשיר סלולרי אחד וכו'... הם סתם מציקים לאנשים, הכסף הגדול בא ממקומות אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.