עבור לתוכן

השתדרגנו שוב תוך חודש וחצי, הפעם ל HD7950 Vapor-X

Featured Replies

פורסם

תקציר הפרקים הקודמים:

לפני כשנה פלוס נרכש HD5830, שהשתדרג לפני כחודש וחצי ל- GTX570, ואתמול הסגה נסגרת בשדרוג

נוסף ואחרון בטרילוגיה (לעת עתה) ל- HD7950 vapor-x.

ה- HD5830 מאשתקד ולמשתמש כמוני שמריץ אפליקציות תלת מימד בתדירות כל כך נמוכה, היה בשעתו בהחלט מספיק

ועשה עבודה מצוינת תחת 1080P. אך עם בוא שנת 2013 והכותרים הכבדים החדשים כדוגמתו של crysis3 - הוא כבר היה

כבד למדי ואילצני לפשרות גדולות באיכות הגראפית - מכאן נולד למעשה הטריגר למסע השדרוג.

המעבר ל- GTX570 לפני כחודש וחצי (מדגם Gigabyte Reference) הביא לקפיצה משמעותית בביצועים, תוך יכולת להריץ את

כל האפליקציות החדישות והכבדות ביותר וללא פשרות משמעותיות (אם בכלל) - למעט אולי ויתור על AA בטכניקת SS.

ה- GTX570 הביא לזירה גם את תכונת הפיזיקס הידוע של נווידיאה, שעד עתה טרם החלטתי עד כמה זו חשובה לי.

החסרון אולי הגדול של ה- GTX570 הוא בכך שדור ה- fermi מתחמם מאד ומגיע בקלות עד כדי 88 מעלות צלסיוס

(בתקופה זו של חודש מאי). מפוח הקירור מסדרת ה- reference עולה לסל"דים מוחשיים תחת מאמץ ואלו נשמעים היטב,

מה שלא אירע למשל עם ה- HD5830 שקדם לו.

יצויין כי GTX570 reference של מותג ג'יגה בייט היה כרטיס ברמת יצור וגימור גבוהים מאד ומכך הערכתי שאורך חייו

המכאני-הנדסי יהיה ארוך למדי.

ואתמול בשעה טובה נמכר ה- GTX570, למרות שהיה מאד מוצלח, ולטעמי גם כיום מסוגל לספק את מרבית משתמשי 1080P.

חלפו להם רק מספר שעות מעת המכירה ומיד נרכש לו Sapphire HD7950 Vapor-X (שמהווה את אחד מכרטיסי ה- 7950

היותר חזקים בשוק). הכרטיס כמעט חדש - מייצור של שבוע 15 בשנת 2013, הווה אומר בציר תחילת אפריל,

והגיע בקופסתו ואריזתו המקורית על תכולתה.

נכון הוא הדבר שעוד לא ממש הסתפקתי לעבוד על הכרטיס מעבר להתקינו בשעת לילה מאוחרת, ובהתאם וודאי מצפה לי סוף

שבוע ארוך של לימוד, המהרה, מדידות וכו'...

מה שכן, כבר בהרצות בודדות של בנצים ושני כותרים פופולאריים, ניתן לראות כי כרטיס זה מהווה קפיצת מדרגה נוספת מעל ה- GTX570,

אם כי רושם ראשוני הוא כזה, שהשיפור "מבחינת אחוזים" קטן יותר מאשר היה קודם לכן במעבר מה- HD5830 אל ה- GTX570.

השערה ראשונית בלבד בשלב זה:

כל עוד עובדים ברזולוציה של 1080P, לא בטוח שיש ממש צורך בכרטיס חזק יותר מ- GTX570,

שנכון למאי 2013, עדיין עושה עבודה מעולה ולא נראה כסובל מעומס ממשי מצד האפליקציות החדישות.

כמובן תובנות קונקלוסיביות יותר יבואו רק לאחר סוף השבוע בו נלמד את הנושא מקרוב.

בתמצות: ל- 1080P ה- sweet spot נמצא ככל הנראה בכרטיסים עם רמת ביצועים כשל GTX570/HD6970/GTX660.

מה שכן וזה כבר מצער אותי, תחת metro last light החדש, דווקא הכרטיס הקודם GTX570 עבד טוב יותר מה- HD7950

וגם אבדה היכולת לעשות חישובי פיסיקס ב- GPU.

מאידך נקודה לזכותו של HD7950, הוא שקט וקריר בסדר גודל מקודמו ה- GTX570 reference.

מבחינת תמחורים לכל שדרוג - את מי שזה מעניין (בתור אומדן ומדגם למספר עסקאות בודדות ולא על מנת לפתוח בסאגה מיותרת :

HD5830 נרכש ב- 300 ונמכר לאחר כשנה ב- 400 ש"ח.

GTX570 נרכש ב- 550 ש"ח ונמכר כחודש וחצי לאחר מכן ב- 750 ש"ח.

HD7950 נרכש ב- 1000 ש"ח (וככל הנראה ישאר אצלי לעוד הרבה מאד זמן).

**הסיבה להצגת שווי העסקאות, הינה אך ורק על מנת לתת כלי לקונים ורוכשים שזה מעניין אותם בעת הזו,

זאת באמצעות מדגם בן 5 עסקאות שנערכו בתחום מאיצי מסך במשך השנה האחרונה ואני הייתי שותף להן -

שלושה רכישות ושתי מכירות כאמור לעיל.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

HD7950 ב 1000 ש"ח? יד שניה? באמת שעשית אחלה עיסקאות, יפה..

נערך על-ידי Barel1

פורסם
  • מחבר

לטעמי לא מדובר באחלא של עסקה במקרה של ה- 7950,

היות וכרטיסים מדגם HD7950 נמכרים היום חדשים החל מ- 1,430 ש"ח.

(דגם Vapor X ספציפית נמכר ב- 1600 פלוס כמה גרושים).

מחיר ראוי יותר לכרטיס 7950 ביד שניה, היה צריך לעמוד לעניות דעתי על סביבות 900 ש"ח.

המחירים היותר נכונים בהם רכשתי היו דווקא בשתי העסקאות הקודמות על ה- GTX570 וה- HD5830.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

נ.ב

שמתי לב שלכרטיס החדש שתי כניסות PCI-E 8 pin, מה שאומר שהוא יכול לקבל עד 375 וואט.

מוגזם לחלוטין לכרטיס שה- TDP שלו הוא כולה סביבות 170 וואט באופן דיפולטי.

מעניין השלכתו של נתון זה על יכולות ה- OC של הכרטיס...

נערך על-ידי nec_000

פורסם

אני שמח שעברת לצד האפל, של הכלכליסטים המושחטים כמוני, שלא מוכרים GTX570 לפי מחירון של איזה מטורלל

פורסם
  • מחבר

המחירון הוא אינו זה שמטורלל, מי שמטורלל אלו כל אותם המוכנים לשלם מבחינה הנדסית וסיכונית - הרבה מעבר למה

שסחורה משומשת בתחום הנדון שווה. המחירון אגב מסביר זאת והיטב אין טעם לחזור על הדברים.

כך שאני בעת המכירה מתאים את עצמי למטורללים :) ולא להפך.

אם זה באמת מעניין - אז הנה קצת יותר פירוט:

אני כדייג זורק למים חכה עם מחיר ויושב וממתין. ברור שכל עוד לא נתפס דג, מוריד מדי תקופה (אחת לשבוע לערך)

את המחיר עד שמצליח לתפוס. כך בעצם דוגם את השוק ומגיע לנקודת האיזון הנכונה. המכירה בשוק שיודע לשקלל

נכונה את השווי הראלי, אמורה להסגר בסביבות מחיר המחירון פלוס מינוס 50 שקלים.

את ה- GTX570 פרסמתי בתחילה ב- 850 ש"ח מתוך מגמה לדגום את השוק ולראות מה רמת הביקושים.

את מחיר ההתחלה בסך 850 ש"ח החלטתי לפי המודעות שפורסמו באותה העת, הזול מכולם היה 850 ש"ח והיקר מכולם 1100.

אחרי שבוע זה לא ממש הצליח לתפוס שום דבר, אז ירדתי ל- 750 ש"ח תוך כך שאני מודע לעובדה שאני מפרסם בעצם הכי זול

מכולם באותה עת בלוחות (כאן וביד 2).

במחיר הזה כבר נמצאו מתעניינים שפנו לברר וכך הבנתי שאני קרוב למדי לשיווי המשקל הנכון בשוק הישראלי,

לאו דווקא הנכון מבחינה הנדסית ומבחינת חקר ביצועים (על כך בהמשך), אלא נכון מבחינת המוכנות של קונים לשלם.

זה לא שמיד היתה הסתערות, אלא שהיו מתעניינים והוי מי שרצו לבצע מו"מ על המחיר.

במזל אחד מהם היה רציני מספיק וסגר עיסקה, מה שיפה גם מבלי להתווכח או לדון על המחיר, אפילו לא שאל אם יש גמישות

מצידי (שאילו כן היה עושה כך היה מגלה שיש).

אולי זה היה משום שפרסמתי גם ככה הכי זול מכל הלוחות בארץ על דגם GTX570 ?

בשעה שכל המציעים האחרים לדגם זה ניסו למכור בין 850 - 1100 ש"ח, זה היה מחיר מספיק מתאים ומכובד עבורו. מי יודע.

שואל את דעתי המנוסה (והמלומדת פרטנית בתחום):

GTX570 זה כרטיס שווה ערך בביצועיו ל- GTX660 שעולה חדש סביבות 1000 ש"ח.

אדיוט מי שמשלם על משומש 75% ממחיר חדש, ולא רק זאת אלא ש- GTX660 זה לא בדיוק אותו הדבר, הוא בעצם עדיף:

הוא מדור עדכני יותר, שקט וקריר יותר, בעל תמיכה ואורך חיים עדיפים על ה- GTX570, ועוד מגיע עם 2GB זכרון ולא רק 1.25GB !

סיכום:

כשאני רכשתיהו לפני חודש וחצי לערך ב- 550 ש"ח - שלמתי מחיר הגיוני למדי (המחירון אגב עומד על 520 ש"ח לדגם זה).

זה שקנה ממני (ולמרות שהייתי הכי זול באותה עת בלוחות) עשה משגה צרכני.

זה שיש כאלו שהתרגלו לשלם על משומש כל כך הרבה, זה כי שוק המשומשים אצלנו עקום. זה לא אומר שמחיר הזה

בו נסגרה עסקה בסך 750 ש"ח הוא הנכון או ההגיוני. זו למעשה האמת הכי עצובה בתחום הזה, שהוא מיחד מאד מקצועי

מבחינה הנדסית, אך מאידח קהל היעד העיקרי שמתנהל במגרש המשחקים של שוק המשומשים, הוא ברובו מורכב מצרכנים

שהם הדיוטות גמורות בתחום חקר ביצועים ובתחום הנדסת אלקרוניקה. חבל אבל זה מה יש, ובדיוק לשם כך בה המחירון

הנכון וההגיוני שלנו, על מנת לסייע ולכוון את הרוכשים לאיזה מחיר שווה לשלם על ציוד משומש מכל דגם ודגם, ובמקביל

לסייע למוכרים - לדעת מהוא מחיר סגירה ראלי לעסקה על מנת למכור את הכרטיס מהר (תוך 24-48 שעות),

(לאו דווקא מחיר פתיחה - לא להתבלבל, ישראלים אוהבים תמיד להתמקח ולהוריד משהו - כך שנבון יהיה להותיר מרווח

תמרון להנחה).

נערך על-ידי nec_000

פורסם

ואתה רוצה לבוא, ולגשת לשוק האנשים האלה ולהציע להם מחירון שלפיו הם ידעו לא לעשות עסקאות עם אנשים כמוך.\

תמשיך לבצע עריכות להודעה שלך (אני רואה את כל הגרסאות), אתה לא תצליח בשלב הזה לשכנע אותי שאתה פחות צבוע ממה שאתה אחרי דיון שבו מתחת ביקורת על אנשים שמתעסקים עם שוק יד שניה בדיוק כמוך. בערך כמוך, הם שמים מחירים גבוהים בתמימות, אתה שמת מתאוות בצע והרצון לדוג אנשים תמימים שלא מבינים במחירי חומרה. פוסט גם באורך של 30 עמודים יצדיק את המעשה הזה גם

נערך על-ידי djelectric

פורסם

בהחלט סוחר ממולח. תתחדש :cool2:

פורסם
  • מחבר
ואתה רוצה לבוא, ולגשת לשוק האנשים האלה ולהציע להם מחירון שלפיו הם ידעו לא לעשות עסקאות עם אנשים כמוך.\

הבנת נכון.

תמשיך לבצע עריכות להודעה שלך (אני רואה את כל הגרסאות),

לא מצליח להבין את כוונתך באמרה זו ? ברור שמבצע עריכה והגהה כנדרש כדי שהטקסט יהיה תקין בעברית ויהיה ברור לקריאה. מבצע גם עריכות על מודעות שלי שנתקל בהן שוב חודשים אחרי. מה אם כן הבעיה ?.

אתה לא תצליח בשלב הזה לשכנע אותי שאתה פחות צבוע ממה שאתה

ליאור אתה חוצפן ועובר את הגבול. זה שאתה מנהל לא מקנה לך "זכות" לעשות כן - רצוי שתדע לשמור על רמה מינמאלית

של תרבות ונימוס דיון שאם לא כן תפקיד המנהל ממש לא ראוי לך.

אתה הרי מכולם מחויב לרמה עוד יותר גבוה - אם לא הבנת זאת עד עתה.

אחרי דיון שבו מתחת ביקורת על אנשים שמתעסקים עם שוק יד שניה בדיוק כמוך.

ממש לא כמוני - גם כאן אתה במכוון מסלף את הדברים - זה מתחיל להרגיז אפילו אותי.

בערך כמוך, הם שמים מחירים גבוהים בתמימות, אתה שמת מתאוות בצע

הזהר בהתחת אשמת שווא כי אתה רגע אחד לפני הערה פורמלית למי שאחראי אליך -

והרצון לדוג אנשים תמימים שלא מבינים במחירי חומרה. פוסט גם באורך של 30 עמודים יצדיק את המעשה הזה גם

ליאור,

אני - אינני עסקן בתחום ולא מתפרנס ממנו, כך שהערותך מיותרות לחלוטין.

את ה- 250 ש"ח הזניחים (שיצרתי כרווח זוטא משתי העסקאות הראשונות אם זה מה שכואב לך),

הנני מייצר בלאו הרי בתוך פחות משעתיים עבודה כשכיר במקום עבודתי (אם זה מעניין אותך).

על מכירת הכרטיסים בזבזתי הרבה יותר זמן משעתיים, כך שמלכתחילה אין כאן התעסקות לשם יצירת "רווח" כלכלי.

אם זה לא נהיר לכבודו, אז יש אצלו בעיה.

המכירה/ות מבחינתי של הציוד המשומש (כמו גם רווח או הפסד של גרוש וחצי בגינן) אינן רלוונטיות.

אלו יותר מהוות סוג של משחק והתעסקות - בדיוק כשם שאנו מתעסקים עם כרטיסי המסך והחומרה, מודדים, בודקים משווים,

בוחנים, מתוך יצר סקרנות ותחביב. הנני חובב את התחום הכלכלי חוץ מתחום מדעי המחשב, וזו הזדמנות מכירה בתחום

מוכר שהיא עוד חוויה מלמדת.

כתבתי אגב בתחילת שרשור זה, שהסיבה היחידה שבגינה פרטתי בפומבי את המחירים שבהן נסגרו העסקאות,

באה על מנת לתת כלי ומדד לאחרים שהעניין מעניין או רלוונטי עבורם, ולא על מנת לפתוח סגה מיותרת בעניין

מה שנראה לי שאתה כן מעוניין לבצע רק שהאינסנטיב נראה לי תמוה.

האם המחירון לוחץ למישהו על אינטרס כזה או אחר ומכאן יוצאת עצבנותך ?

האם אתה כעסקן בפורום - כמי אשר מקבל מעת לעת חומרה לידיו (מרביתה חינם מיצרנים לצורך סקירה)

שאחר כך אתה מוכר ומכאן חלק מהרווחים של האתר או הרווחים הפרטיים שלך - נפגע מכך ?

כי באמצעות המחירון שפרסמנו הרווחים שלך יורדים ?

כנראה שכן אבל זו כבר בעיה שלך ולא שלי.

אם יש לך ליאור אינטרס "לנגח" כותב בפורום, תמצא לך אוביקט אחר כי אצלי לא תקבל הנחות,

ברשותי יכולת ביטוי מספיק חזקה וגבוה בכדי להראות את האינטרס שלך מהצד השני, ובקלות להציגך כתאב בצע לא פחות.

בשעה שאני הרי מדבר על שתי מכירות פרטיות שביצעתי בשנה וחצי, כמה חומרה אתה ו/או אתר hw מוכרים בשנה ?

במידה והנך מתעקש כן לפתח סגה, אציע במלוא הנימוס הנדרש - יש לשם כך שרשור יעודי אחר (לא הנוכחי) - השרשור

נמצא כידוע בפורום צרכנות ויש אליו קישור מהיר מלוחות היד השניה. שם אשמח להרחיב ולהתפלפל.

בהחלט סוחר ממולח. תתחדש :cool2:

תודה, אם כי לעניות דעתי כשרון של סוחר אלו אינן עסקאות של 100-200 ש"ח רווח בחובן, אלא עסקאות באלפי אלפים או מיליונים.

לשם הדוגמא, רק חודש הקודם סגרנו במקום עבודתי (קבוצה של מנהלים לא אדם בודד) עסקה מעל 100 מיליון ש"ח, ובעבודה

סזיפית של 3 חודשים הצלחנו להסיט את המחיר בעוד 1.5%

שזה כמה מיליונים טובים רווח נוסף לחברה (ולמדינת ישראל כי זו חברה ממשלתית). קצת פרופרציות חברים.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

וואו אז קנית 7950 , אתה כזה גבר.

פתחת דיון שלם כדי להתלהב שמכרת את ה570 ב750 ש''ח והשגת 7950 ב1000 ? שמע אתה ממש ממש ממש גבר. אפשר חתימה ?

פורסם
אני - אינני עסקן בתחום ולא מתפרנם ממנו, כך שהערתך האחרונה מיותרת לחלוטין.

את ה- 250 ש"ח הזנימים (שיצרתי כרווח זוטא משתי העסקאות הראשונות), אני מייצר בלאו הרי בתוך פחות משעתיים עבודה.

המכירה/ות מבחינתי של הציוד המשומש (כמו גם רווח או הפסד של גרוש וחצי בגינם) אינם רלוונטיים מבחינתי.

אלו יותר מהווים סוג של משחק והתעסקות - בדיוק כשם שאני מתעסק עם כרטיסי המסך והחומרה, מודד, בודק משווה, בוחן,

מתוך יצר סקרנות ותחביב.

כתבתי אגב בתחילת שרשור זה, שהסיבה היחידה שבגינה פרטתי בפומבי את המחירים שבהן נסגרו העסקאות, זה על מנת לתת כלי ומדד

לאחרים שהעניין מעניין או רלוונטי עבורם, ולא על מנת לפתוח סגה מיותרת בעניין מה שנראה לי אתה כן מעוניין לבצע, וזו תעודת עניות

לך כמנהל בפורום.

אז אם הנך "כמנהל הפורום" מתעקש כן לפתח סגה, אציע בנימוס הנדרש - יש לשם כך שרשור יעודי אחר (לא הנוכחי) - השרשור נמצא כידוע בפורום

צרכנות ויש אליו קישור מהיר מהלוחות היד השניה. שם אשמח להרחיב ולהתפלפל.

האמת שהגבתי שם עוד כשבלי הפתעה ראיתי את מודעת הגניבה שלך ב-TRADEZONE. זה אתה שלא הגבת לי בחזרה.

כך או כך, הדיון שם מיותר שכן נראה שהאלוהים התחיל לאכול חזיר מול מאמיניו. לפחות שיודה שזה טעים.

פורסם
  • מחבר

לא הגבתי לך על מה ? באיזה שרשור אנה כוון אותי, אם אפשר לינק ישיר אשמח.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

בשירשור שכותרתו (כמה אירוני) היא "יש גם אנשים שמוכרים כרטיס מסך במחיר שפוי".

אני לא בא אליך, או לאף אחד בתלונות. לטובתך אני מציע בדק עצמי. כולנו חיים באותה מדינה, תחת אותם חוקים ותנאים. רוצה למכור כרטיס מסך במחיר גבוה? אדרבה, אבל שלא תעז להטיף לאחרים למכור במחיר נמוך. לא אתה.

פורסם

מה שאני לא מבין זה למה מישהו שמצהיר שהוא מרוויח יותר מ100 שקל לשעה קונה כרטיס משומש...

מילא למכור , אבל לקנות?!

זה ברור שלכל אחד יש אינטרס אישי לנסות למכור במחיר הגבוה ביותר ולקנות במחיר הנמוך ביותר , והכל עניין של סבלנות שיבוא האדם שרק רוצה לשלם קצת פחות כדי שיישאר לו עודף ל2 וחצי בירות...

פורסם
  • מחבר
וואו אז קנית 7950 , אתה כזה גבר.

פתחת דיון שלם כדי להתלהב שמכרת את ה570 ב750 ש''ח והשגת 7950 ב1000 ? שמע אתה ממש ממש ממש גבר. אפשר חתימה ?

וזו המסקנה שלך מהמודעה פותחת השרשור ?!

נכתבו לא פחות מ- 100 שורות על הכרטיסים השונים, על הפערים הביצועיים שבינהם, על הפרטים הטכניים, על המשמעויות השונות...

והנך מסיק "שהנושא העיקרי" של פותח השרשור אלו דווקא אותן שלוש שורות שוליות בסוף ? אתה חזק מאד בהסקת מסקנות לוגיות.

מה שאני לא מבין זה למה מישהו שמצהיר שהוא מרוויח יותר מ100 שקל לשעה קונה כרטיס משומש...

מילא למכור , אבל לקנות?!

זה ברור שלכל אחד יש אינטרס אישי לנסות למכור במחיר הגבוה ביותר ולקנות במחיר הנמוך ביותר , והכל עניין של סבלנות שיבוא האדם שרק רוצה לשלם קצת פחות כדי שיישאר לו עודף ל2 וחצי בירות...

סוף סוף קצת פילוסופית חיים - תודה הנרי שלפחות מגיב אחד שפוי נמצא כאן.

התשובה המופשטת היא, זה שיש כסף אינו אומר שחייבים לבזבזו על נושאים שוליים בחיים.

אחת הסיבות שיש כסף מלכתחילה, היא בין השאר שצורכים אותו בחוכמה ולא בפזרנות.

אגב, אני עובד על המאיץ הגראפי נטו בתלת מימד, אולי 30-60 דקות בחודש.

ולכן הוצאה של 1000 שח כבר הינה עבורי מוגזמת - זו באה יותר מייצר סקרנות ולצורך למידה והתעסקות עם התחום,

תחום אותו נטשתי בשנים האחרונות וחזרתי בשנית לעת "זקנה" כתחביב עתיק.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

אני למשל לפני כמה חודשים מכרתי את ה-dual x שלי כחודש לאחר שקניתי אותו במכירה הקבוצתית(עלה 1800).

בתחילה פרסמתי אותו ביד 2 ופה באתר ב1700, לאחר כמה ימים הורדתי פה באתר את המחיר ל1600, לאחר כמה ימים שראיתי שזה לא הולך, הורדתי גם ביד 2 את המחיר(עם יד 2 השתהתי כיוון שישנם שם המון שלא מבינים) וכן רציתי לצאת עם משהו.

פתאום ראיתי כרטיס אחר שהייתי להוט עליו ושהמחיר שלו ירד ב-ksp( שכחתי להזכיר שהיה לי כבר 7970 אחד), התקשר בחור פה מהאתר, שאלתי אותו איך הגעת אלי והוא אמר hwzone, זה אומר שיש פה אנשים שקצת מבינים ולא אוכל להוציא יותר מדי מהמכירה, חשבתי על הכרטיס השני והבחור הצליח להוריד אותי ל-1450 לכרטיס חזק ביותר, בן חודש ועם חבילת 4 משחקים, אז הפסדתי 350 שקל אבל הייתי ריאלי ולא חיכיתי לדג שמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים