עבור לתוכן

מתלבט אם לקנות מחשב חזק או מחשב משרדי וקונסולה מהדור החדש

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט אם לקנות מחשב חזק חדש בקרוב כאשר יכנס הדור החדש של המעבדים וכרטיסי המסך של אינטל ונוידיה או לקנות קונסולה מהדור החדש + מחשב משרד קטן שקט עם SSD כי לקנות גם מחשב חזק וגם קונסולה זה די בזבוז מניסיון למרות שיש באפשרותי לעשות זאת שוב זה נראה לי צעד מאוד בזבזני וחסר תועלת. מה אתם אומרים בעניין ?

פורסם

כשהקונסולות יגיעו הם יהיו לא זולות על ההתחלה , ככה שמחשב משרדי + העלות של קונסולה מהדור החדש יהיו בערך כמו מחשב גיימינג חזק .. השיקול פה הוא האם אתה מוכן לשדרג את המחשב שלך פעם בשנתיים ז"א אומרת להשקיע כל הזמן עוד כסף ,או לקנות קונסולוה שאולי תחזיק עוד 8 שנים (בהנחה והמכשיר עצמו ישרוד עד אז..)

פורסם

זה עניין של מה מספק אותך, אם תוכל במשך מספר שנים לשחק על אותה גרפיקה, ז"א שבעוד שלוש/חמש שנים ייצאו משחקים עם גרפיקה מטורפת (השערה מבוססת על העבר) וכרטיסים חדשים שתומכים בה ולהנות מהם או "להסתפק" בגרפיקה בת השלוש/חמש שנים שהסוני/one ייתנו לך.

פורסם

^^

זה אמנם נכון, אבל גם אירועי העבר הוכיחו שגם לקראת סוף חייהן, הקונסולות עדיין מדהימות אותנו. ראה ערך GOW 3 שרך על הפלייסטיישן או HALO שרץ על האקס בוקס שחלשה ממנה בהרבה.

אני חושב לעשות בדיוק את זה. לקנות קונסולה שתהווה את מרכז הבידור של הבית שלי ולהסתפק בלפטופ של העבודה לפייסבוק :)

P.S.

תמיד אפשר להזמין קונסולה מחו"ל (ולקוות שהיא תעבור חלק במכס).

פורסם

עוד דבר שאולי כדי לקחת בחשבון .. הגרסאות הראשונות של הPS3 והX360 לא היו משהו , לPS3 היו בעיות התחממות קשות בדגם הראשון והמקורי, אצל MS זה נמשך כמה גרסאות עד שבשילישת תיקנו אותם סופית ... ככה שאי אפשר להבטיח שבדור הזה הם לא יחזרו על אותה טעות ..למרות שבתאוריה החומרה שם סך הכל דיי יעילה.

פורסם

דעתי האישית היא שעדיף לקנות מחשב לשימוש בסיסי (אינטרנט, מסמכים, מוסיקה וכו') וקונסולה למשחקים.

בעוד 4-5 שנים כשהגרפיקה של הקונסולה לא תספק אותך (במיוחד עם אפשרות של כניסת מסכי ה4K לשוק הבינוני) תשדרג את המחשב לאחד שיוכל להריץ גם משחקים.

גם ככה אם תקנה מחשב גיימינג תצטרך לשדרג אותו כל שנתיים שלוש.. ;)

פורסם
  • מחבר

אני תמיד מרגיש שהמחשב לא באמת מנצל את כל כוחו רק אחת לתקופה שיוצא משחק טוב כי רוב השנה אין באמת משחקים טובים באמת . הקונסולות החדשות לא יהיו יקרות מאוד אני חושב סביב ה400 דולר נגיד ואני קונה הן יעלו 2500 שקל אחרי הכל במקרה הכי גרוע ! + מחשב משרדי לדוגמא זה יצא יחד 4425 שקל לעומת זאת מחשב חזק באמת יהיה בסביבות מחיר ה6000-7000 שקל יש חיסכון. מבחינת הגרפיקה תראו בתקופות האחרונות הגרפיקה כבר לא משתנה יותר מיד פה עוד צל משופר \פיזקה יותר טוב \ מרקמים יותר טובים אבל בתחלאס הבדלים כבר מתחילים להיות לא משמעותיים .

omery000 נשמע רעיון לא רע בכלל.

נערך על-ידי _Amaterasu_

פורסם

לא! אל תעשה לעצמך את זה.

קונסולות לא רק שנחותים בעוצמה שלהן מול המחשב, הן גם לא נוחות, פרמיטיביות, כשבאפשרותך לבצע רק פעולה אחת כל פעם שאתה רוצה להשתמש בה - אם זה לשמוע מוסיקה, אז רק מוסיקה. אם זה לשחק, אז רק לשחק. רוצה ישירות לעבור ממשחק לצפיה באיזה סרט? עשרות תפריטים מייגעים או גרוע מכך - הגדרת ps3 media server במחשב כדי לצפות בפורמטים שהקונסולה לא יודעת לנגן.

וגרוע מהכל - משחקים. עסק יקר. מאוד.

משחק בודד שאתה קונה לקונסולה, במחיר זה אתה קונה 3-4 משחקים בSTEAM. (כן זה כולל ZAVVI ודומיהם, המחירים עדיין יקרים).

פורסם
אני תמיד מרגיש שהמחשב לא באמת מנצל את כל כוחו רק אחת לתקופה שיוצא משחק טוב כי רוב השנה אין באמת משחקים טובים באמת . הקונסולות החדשות לא יהיו יקרות מאוד אני חושב סביב ה400 דולר נגיד ואני קונה הן יעלו 2500 שקל אחרי הכל במקרה הכי גרוע ! + מחשב משרדי לדוגמא זה יצא יחד 4425 שקל לעומת זאת מחשב חזק באמת יהיה בסביבות מחיר ה6000-7000 שקל יש חיסכון. מבחינת הגרפיקה תראו בתקופות האחרונות הגרפיקה כבר לא משתנה יותר מיד פה עוד צל משופר \פיזקה יותר טוב \ מרקמים יותר טובים אבל בתחלאס הבדלים כבר מתחילים להיות לא משמעותיים .

omery000 נשמע רעיון לא רע בכלל.

קונסולות משחקים חדשות עולות בד"כ 499-599€ או 3000-4000 שקלים בישראל, מעבר לזה בד"כ אין מבחר משחקים גדול בשנה הראשונה, לדעתי עדיף לחכות לגרסא השניה של הקונסולה השניה של הקונסולה שלרוב מוצלחת וזולה יותר.

פורסם

אני חושב שלקנות גם קונסולה וגם מחשב פשוט יעלה אתו מחיר

אבל חוץ משני מכשרים מוגבלים אתה לא תרביח כלום

קודם הקונסולה גורמת לך להיות משועבד לשגעונות של היצרן

משחקים יקרים מאוד מוגבל בשאר היכלות לא ניתן לשדרג לשפר זה מה יש

וגם מחשב חלש מגביל אותך לדברים בסיסיים ולא יותר ואז יש לך

שני מכשרים מוגבלים ויקרים לאומת זהת מחשב חזק לא מגביל אותך

בכלום ואתה נהנה משני העולמות בצורה המלאה החזקה והטובה ביותר

פורסם

באמצעות מגוון משחקי אינדי וסטים אני עדיין חושב שהמחשב האישי היא פלטפורמת המשחקים האולטימטיבית. מצד שני, אני קצת משוחד :)

אגב, מי שמתלונן על רמת פורטים עלובה, פשוט שיקח את הגדרות התצוגה במחשב האישי שלו לרמה הגרפית המוצגת בקונסולות (1280X720, רמת פירוט בינונית מינוס, לרוב 30FPS) ויתפוס שלט XBOX

נערך על-ידי djelectric

פורסם

אמת, הקונסולות לעולם לא יגיעו לכוח עיבוד\ כוח גרפי כמו במחשב, המחשב הוא הוצאה חד פעמית גדולה יותר אך השקעה טובה יותר.

פורסם

הבעיה היא שבמחשב אפשר לקבל הגדרות גבוהות יותר וזה פשוט מחרפן אנשים :)

פורסם

עד שאחרי שנה יצא מנוע חדש ואז המחשב שלך יבכה לשדרוג ...

פורסם

אתה מגיעים מנקודת הנחה שכשאתה קונה מחשב , אז אתה קונה אותו רק למשחקים , אז במקרה שלי ושל הרבה אנשים זה פשוט לא נכון.

אני משתמש במחשב לשימושים נוספים כמו מאיה ואוסף התוכנות של adobe, וגם אם הייתי קונה קונסולה , עדיין לא הייתי יכול לוותר על המחשב.

העלות של המחשב שלי כולל הכל (דיסקים קשיחים מעבר לנחוץ , מארז יקר יחסית ,לוח מעבר לבסיסי h77-d3h ועוד) לא מגיע ל4000 שקל ויש לי i5 3470 ו gtx 660 , שמספיק למשחקים לכל בן אדם נורמאלי (וכן , פה אתם אנשים נחמדים , אבל אתם משוגעים לגרפיקה ברמה כזאת שאני אישית כבר לא שם לב להבדל או שפשוט באמת שלא אכפת לי).

אז אם ייצא משחק בעתיד שבאמת ידרוש שדרוג ויעניין אותי , אז הדבר היחיד שאני אצטרך לשדרג זה את הכרטיס מסך בתוספת של אולי עוד 1000 שקל בעוד שנתיים - שלוש , כי אני ורוב האנשים לא רודפים אחרי גרפיקה מטורפת.

הדבר היחיד שבאמת מעניין בקונסולות זה המשחקים הבלעדיים כמו gow ו halo.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים