עבור לתוכן

עזרה לגבי דיסקטים 5.25

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

יש בידי כמה דיסקטים ישנים 5.25 אינץ' שבתוכם מוקלד חומר רב ערך בשבילי.

אין לי כל מושג איך אני יכול להעתיק את החומר אל מדיה דיגיטלית קובנציונלית, שיהיה לי אפשרות לערוך את הטקסט וכו'.

אודה לכם מאוד אם תעזרו לי, כאן או בתיבה האישית.

פורסם

קשה לי לחשוב איפה תוכל למצוא כוננים כאלו היום... אפילו במקומות שאליהם תרמו ציוד מחשוב בשנים האחרונות כבר אין שום זכר למדיה הזאת....

על איזה סוג של דיסקטים מדובר בדיוק?

פורסם

הבעיה היא השגת הכונן במצב תקין, הכבל פחות בעייתי (הכבל מכיל חיבורים עבור פלופי רגיל ופלופי 5.25 ומתחבר לחיבור רגיל בלוח (דומה לIDE, צר יותר)

כוננים ניתן למצוא בEBAY, השאלה היא האם זה שווה לך את ההשקעה?

פורסם
  • מחבר

שוה לי להשקיע.

ברגע שיש לי את הכונן וכו'- כעת אין לי כלום- עדיין מה עם תכנה שתקרא את הקובץ שנוצר לפני כ25 שנה?

פורסם

אני חושב שקריאת הקובץ זה מה שאמור הכי פחות להדאיג אותך.

פורסם

תנסה מעבדות ישנות של אנשים מבוגרים (כי רק להם יש נוסטלגיה לדברים כאלה) או סתם מבוגרים שיש להם מחסן ושמרו מחשב ישן שלא היה מה לעשות איתו...

אם תצריך אני מאמין שטקסט אדיטור רגיל יקרא אותם כמו notepad++

בהצלחה עם זה..

פורסם

לומר את האמת, יש לי פה ענתיקה אחת אמיתית- 486DX4-100. פאר היצירה 1994 :cool2: ויש שם כונן פלופי 5.25...

אני רק צריך להצליח להעלות אותו (אני חושש שהוא איננו תקין לחלוטין, אך טרם הגעתי להתעסק בזה). אם לא תסתדר ותהיה נואש תוכל לדבר איתי בפרטי.

אגב, יתכן והקבצים נכתבו במעבד תמלילים לא מוכר או שלא שרד את מבחן הזמן, ואז לא תהיה לך תוכנה לפתוח את הקובץ :-\ מקווה שיש לך עותק של התוכנה המתאימה.

פורסם

באיזו תוכנה הקבצים האלה נכתבו ?

פורסם

לפי חצי שנה היה ל אחד תקין, אבל זרקתי אותו...

פורסם

כונן וכבל אפשר למצוא בeBay, ואפשר גם לפשפש באתר אגורה - לפעמים יש שם ענתיקות מטורפות למסירה (בשביל 5.25" לדעתי תצטרך להתמקד ב486 וישנים יותר).

אבל, פאק, בן-אדם! כונני 5.25" יצאו משימוש לפני כמעט 20 שנה! מתי בפעם האחרונה היה לך אחד? לפני 10 שנים? וכל הזמן הזה יש לך חומר רב ערך כלוא במדיה הזבלונית הזו ורק עכשיו נזכרת שאתה רוצה לחלץ אותו?

פשוט לא מעכל את זה...

פורסם

אולי לאחרונה הוא גילה טקסטים שכתב כשהיה צעיר יותר, נזכר שזה קיים בכלל. אולי נמצא בעזבונו של אדם שנפטר, אולי אפילו חומר ישן בעל חשיבות משפטית לפותח הת'ראד. לך תדע, יש הרבה סיבות הגיוניות להגיע למצב הזה :nixweiss:

פורסם

האמת, השתכנעתי. :)

פורסם

בטוח שיש כונן כזה אצל חלק מחברות שיחזור מידע הקיימות בשוק. בדוק אצלם כמה יעלה להעביר את המידע לCD.

כנראה יעלה פחות מלהזמין מ EBAY ויחסוך בלאגן מיותר בשביל משהו חד פעמי.

פורסם
  • מחבר

מבירור בחברת שחזור מידע, בהנחה שכל החומר תקין, אני הולך להשחט עליו באלפי שקלים, ואם הוא לא תקין השמיים הם הגבול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים