עבור לתוכן

לא מצליח להתקין win 7/8 עם SSD חדש (samsung 840) על לפטופ t400

Featured Replies

פורסם

אהלן,

קניתי לאחרונה SSD של סמסונג (840 הרגיל) בנפח 120 ג'יגה. היום לקחתי את המחשב שלי thinkpad t400. הוצאתי את ההרדיסק הרגיל ובמקומו שמתי את ה SSD ועשיתי התקנה נקיה של win 7 pro 64. ההתקנה עברה בלי בעיות אבל לאחריה לא ניתן להשתמש במחשב כי כל כמה דקות המחשב פשוט נכבה. אין מסך כחול, אין בעליה אח"כ שום הודעת שגיאה. פשוט נסגר לבד ללא התרעה. לא הותקנו שום תוכנות וההגדרה בביוס היא AHCI.

משום מה נראה שבמצב safe mode לא הייתה את הבעיה הזו. ניסיתי להתקין כמה שיותר דריברים אבל אי אפשר לעשות את זה כמו שצריך בSM וויתרתי על העניין.

עכשיו ניסיתי להתקין win 8 pro 64 אבל פה הוא בכלל לא נתן לי להתקין אלא מראש אמר שיש שגיאה.

התקנת win 7 pro 32 הסתיימה עם אותן תוצאות כמו ב64 ביט בכך שהמחשב נכבה באופן ספונטני.

כל ההתקנות היו של עותקים חוקיים (למרות שבכלל לא הגעתי לשלב של לתקף את המערכת עם מפתח מוצר כי ההתקנה לא יציבה)

אין לי מושג מה לעשות. עד כה המחשב עבד 4 שנים ללא דופי. הכונן SSD נקנה בארה"ב. ניסיון לחפש מידע באינטרנט לא צלח. אחריות על המחשב כבר נגמרה.

אשמח מאוד לעזרתכם...

פורסם

אם המחשב פשוט נכבה, לא הכי הגיוני שמדובר ב-SSD תקול.

אגב, מה הייתה הודעת השגיאה?

פורסם
  • מחבר

מצטער על התגובה המאוחרת. לקח לי זמן עד שקיבלתי סיסמה חדשה.

long story short

המחשב בן 4 וצבר הרבה אבק. מסתבר שחיבור SSD העמיס עליו יותר מדי מבחינה טרמית והוא סגר את עצמו לאחר כמה דקות שימוש.

אני אומר את זה בוודאות כי לאחר ניסיון ההחלפה עבדתי כמה ימים עם הHD באופן תקין.

איכשהו חשבתי שאולי זאת הבעיה. ניקיתי את המאוורר של הלפטופ, החלפתי לSSD ומאז הכל עובד תקין.

מוזר אבל העיקר שהסתדר.

תודה רבה על העזרה

פורסם

SSD צורך פחות חשמל מHDD, ומייצר מעט מאוד חום יחסית.

אז וודאי שהוא לא הגורם.

כנראה שעצם פתיחת והתעסקות עם המחשב הזיזה משהו שהשפיעה על הטמפרטורה.

אולי חתיכת מיצבור אבק התמקמה באופן שחסם את המאוורר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים