עבור לתוכן

שחזור מידע מדיסק משני שבוצע לו initialize במערכת ההפעלה

Featured Replies

פורסם

חיברתי למחשב שלי כונן קשיח נוסף שרציתי להוציא ממנו את החומר ולפרמט אותו מאוחר יותר, מערכת ההפעלה זיהתה אותו אך היה כתוב במנהל הדיסקים שהוא במצב Offline וקפצה לי הודעה לבצע לו initialize ל mbr או gpt, בטעות לחצתי לו לאתחל את ה MBR ועכשיו אני לא רואה יותר את המחיצות והמידע שלי נעלם.

השאלה היא האם במצב הזה ניתן לשחזר את המידע מבלי לשלוח את הדיסק לחברת שחזור מידע? האם ישנן תוכנות שיודעות לגשת לכונן ולשחזר את הקבצים גם לאחר אתחול שגוי של ה MBR? כל זה התחיל לאחר שרציתי לעזור לחבר שמערכת ההפעלה לא עלתה אצלו, הופיע הלוגו של חלונות ואז ישירות זה היה מגיע למצב של startup repair וביצעתי כל מיני פקודות באתר של מיקרוסופט, משם התחיל הבלאגן.

אשמח לעזרה כמה שיותר מהר.

תודה.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את התוכנה ופעלתי לפי ההוראות, הוא לא מוצא את המחיצות כלל.

נעזרתי במס' רב של תוכנות ואף אחת מהן לא מצאה את מחיצה C האבודה, אלא רק את D ששם לא היה שום דבר חשוב.

את מחיצה D הצלחתי למצוא ולשחזר קבצים רק עם תוכנת minitool partition wizard.

האם אתם מכירים תוכנה יעילה שבאמת מצליחה לשחזר מידע בקלות מבלי להסתבך עם נתונים והגדרות טכניות רבות?

תודה

פורסם

זה די מוזר. מה התוצאות שקיבלת עם סריקה עמוקה ב Testdisk?

פורסם
  • מחבר

לחצתי שם ANALYZE איפה יש לו אופציה לסריקה עמוקה?

אחרי הניתוח שלו הוא הראה לי את המחיצות הנוכחיות שיצרתי ולא את מה שנמחק.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי שוב אצלי במחשב יש לי 2 דיסקים ושחזרתי בעזרתך קובץ סרט שמחקתי לפני מס' חודשים בסוף דצמבר שנה שעברה, זה שיחזר והקובץ תקין.

במחשב של חבר שלי ביצעתי את הפעולות וזה לא הצליח.

אולי הוא לא יודע להתמודד עם GPT Partitions, או שאני טועה.

פורסם

אין שום בעיה של עבודה עם GPT בתוכנה הזאת.

מה ביצעת אצל חבר שלך?

פורסם
  • מחבר

האמת שהמצב היה כך:

המערכת לא עלתה, זה הגיע למצב של STARTUP REPAIR של windows 7 ולא יצא ממנו, גם ב SAFE MODE לא עלה המחשב, אז בדקתי באתר של מיקרוסופט מה הבעיה וכיצד לתקן, הם כותבים שזה תקלה של סקטור אתחול פגום, אז הרצתי את הפקודה bootrec /fixboot מתוך ה CMD של STARTUP REPAIR, עשיתי אתחול למחשב, עדיין לא עלה, הרצתי אח"כ rebuildbcd כי חשבתי שזה ייצור מחדש את מחיצת האתחול, גם לא עלה, נעזרתי בדיסק של HIRENS על מנת לבדוק את תקינות הקבצים והדיסק עם MINI XP ולא 7, הרצתי משם check disk, לא נמצאו בעיות.

ורק בשלב הזה החלטתי לחבר את הדיסק שלו כמשני במחשב שלי, ולאחר שהמערכת שלי עלתה, נכנסתי ל disk management ושם קפצה לי ההודעה שהדיסק במצב offline ושאל אותי האם לאתחל MBR או GPT, בפעם הראשונה עשיתי CANCLE ושוב חיברתי את הדיסק, ההודעה קפצה שוב, רק שהפעם לחצתי אתחול ל MBR ומאז העסק הסתבך, אין יותר את המחיצות.

למרבה המזל לא היה אצלו חומר חשוב מדי, אך בכל זאת רציתי לנסות ולראות האם ישנה דרך לבצע שיחזורים לכונן קשיח גם מבלי לשלוח ישירות לחברות שיחזור ולהוציא מלא כסף על התהליך.

פורסם
  • מחבר

זה ההסבר המלא לסיטואציה שנוצרה אצלי, ואתה מחדש לי שסקטור אתחול פגום זה פגיעה פיזית בכונן? אז איך במיקרוסופט אומרים שניתן לתקן בעיות שקשורות לסקטור אתחול עם פקודות?

הרי גם אצלי במחשב בבית הייתה פעם שגיאת מסך כחול שקשורה לדיסק, והרצתי Check disk ושחזרתי IMAGE שיצרתי מראש, והמחשב עובד פיקס, ובבדיקת הדיסק שאני מבצע כבר לא רואים יותר סקטורים פגומים בכונן, למרות שהיו בהתחלה כאלה כ 4% BAD SECTORS.

אז התוכנות הנ"ל לא יודעות לתקן בעיות מהסוג הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים