עבור לתוכן

עזרה | טמפרטורה גבוהה בגלל כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

הבדיקה לoc היא לא במשחק, ברור שזה יקרוס, תריץ את הבדיקות שאני בדקתי כולל occt ל10 דקות.

רגע תן לי להבין פה משהו, זאת אומרת שכאשר סיפרת לנו שהצלחת להמהיר את הכרטיס שלך ל- 1280mhz

זה רק תקף לשלושת האפליקציות שפרטת בהן 3dmark ו- OCCT ?

ובמשחקים אמיתיים - 1280Mhz סוחב ?

פורסם

ברור... במשחקים אמיתיים תגיד תודה אם 1150 לא יקרוס.

כל הבדיקות שמבצעים הן בתוכנות בנצ'מארק, הלוואי והייתי יכול לשחק בתדר של 1250/1800 נגיד.

פורסם

ברור... במשחקים אמיתיים תגיד תודה אם 1150 לא יקרוס.

כל הבדיקות שמבצעים הן בתוכנות בנצ'מארק, ממש לא!

הלוואי והייתי יכול לשחק בתדר של 1250/1800 נגיד.

ידידי עידן, אינני יודע מי למדך לבצע OC, אך מקובל לציין תדר OC שהוא יציב בכל מצב, תמיד, בכל אפליקציה,

ובטח שבכל המשחקים שזורקים על הכרטיס.

הראית מעודך אתרים כדומתם של tomshardware, anandtech, powertechup...

מציגים תדר OC שאינו צולח ואינו יציב בכל המשחקים שהם מריצים ? ברור שלו.

כל ציון של תדר אחר - כמו למשל כזה שיציב רק באפליקציה פרטנית כדוגמאת בנצמרק אינו רלוונטי בכלל! (אתה עושה צחוק)

מתשמע מהתדר בו נקבת = 1280mhz, שמדובר בתחרות מי יוציא ציון הכי גבוה ב- 3dmark (כאילו שזה מעניין את מישהו).

שורה תחתונה, עם הכרטיס שלך OC הכי מהיר שהגעת אליו הוא סביבות 1150Mhz (אם להבין מדבריך)

וזו פחות או יותר תקרת ה- OC לכרטיסים מדור 7970 בתנאי האקלים (החמים) של ישראל.

ולפותח השרשור, קבל להלן את הרפרנס הנכון למהו הצפי לתדר מקסימלי שבו תוכל לעבוד.

פורסם

nec_000 לך בבקשה תעשה שיעורי בית ותפסיק תפסיק לחשוב שאתה מבין, זה שאתה יושב כל היום לקרוא מאמרים

לא עושה אותך מבין.

על זה מתבססות תוכנות הבנצ'מארק, אז אתה בא עכשיו וחושב שאתה צודק בנושא שאתה לא מבין בו ולו במעט?

אתה לא חייב להבין בהכל אתה יודע....יש משפט שאומר "אנשים שיודעים הרבה, חושבים שהם יודעים הכל".

בנושאים שאתה לא בקיא אל תקפוץ, זה לא עושה אותך חכם במיוחד.

אומרים: טיפש אומר כל מה שהוא יודע, חכם יודע מה שהוא אומר :xyxthumbs:

לך תגיד לאנשים כאלו לשחק על התדרים האלה:

http://www.techpowerup.com/162729/MSI-Radeon-HD-7970-Lightning-Overclocked-to-1800-MHz-Core-7.70-GHz-Memory.html

http://www.nordichardware.com/Overclocking/msi-r7970-lightning-overclocked-to-1800-mhz-by-elmor.html

פורסם

NEC, את רוב שיאי ה-OC מציגים בזמן שאינם יציבים, לכן, מה שעידן ציין, היה למעשה מובן לרוב הפורום.

לך כנראה נדרש לצאת מהקופסה בשביל זה... וכמו שזה נראה, אתה סגור עם הרבה שכבות של דבק.

פורסם

ואני מדבר על פליטת חום מהמארז מכל חור אפשרי!....

ושאני מבצע בדיקת טמפ' בתוכנה מסויימת, אני שמתי לב שהחום של הלוח והמעבד במאמץ עלו בין 5-10 מעלות.

אני רוצה לציין שהכול עובד בלי "קריסות" או "תקיעות" או משהו כזה...פשוט החום מורגש.

הכרטיס פולט חום לתוך המארז.

עם חיווט וסיקולוציה טובה, זה ישפיע פחות.

כבעל HD7970 זה הגבלות שאני מציב לעצמי לאוברקלוק "בריא".

מתח לא יותר מV1.25

VRM(מייצב מתח) פחות מ90C - אפשר לבדוק לפעמים עם GPU-Z או HWiNFO

ליבה לא יותר מ70C

מומלץ לעשות פרופיל לקירור כך שיהיה יעיל יותר בOC

לדוגמא: http://oi48.tinypic.com/a1pgcn.jpg

בתור התחלה, אני ממליץ לבדוק עד איזה תדרים הכרטיס יציב במתח סטוק עם

board power Li על 20.

יעזור לך במקרה של קריסות ותדע תמיד מאיפה להתחיל.

אגב, לא נוגעים בזכרונות לפני מסיימים עם הליבה!

OCCT 20 דקות. - לא פחות, בלי שגיעות ->יציב 200% :)

פורסם
  • מחבר

טוב אחרי המון נסיונות ניראה לי שהגעתי לOC שהכי מתאים לכרטיס.

1150/1600 עם מתח של 1.256

האמת שאני עושה בדיקות עם תוכנות כמו 3DMARK ו CCCT, אני גם מצליח להגיע לתדר של 1200/1600 בלי שגיאות.

אבל אני מעדיף להוריד טיפה כמקדם בטיחות, למרות שב3DMARK רואים שיפור של 500 נקודות (בתוצאה הגרפית).

מה שמוזר זה שלא משנה מה אני עושה, אחרי שאני עושה ריסט למחשב המתח תמיד יהיה על 1.256.

Klayton סידרתי חיווט כמו שצריך והוספתי מאווררים, והעסק טיפה יותר טוב.

בנוגע לפרופיל קירור..מה שהעלת פה זה פרופיל ממולץ?

או שמנסיון שלך אישי, יש לך המלצה טובה יותר?

פורסם

:xyxthumbs:

יפה נאמר ויפה נעשה, רק תוסיף בדיקה נוספת בלפחות 3 משחקים/סימולטורים שונים - כל אחד שירוץ מינימום 15 דקות

עבודה על מנת לוודא שה- OC יציב ומחזיק (הערכתי הזהירה ש- 1200mhz יקרוס).

אגב, לכו תלמדו את זה לקודמים לכם בשרשור זה, שממהירים לשם משחק -> מעיין קבלת תדר וירטואלי על הנייר.

שיטת מדידה מדומה "שהם המציאו" שכאילו רלוונטית למשהו, בשעה שבתדר זה בכלל הכרטיס אינו מסגול לעשות את מה

שלשמו הוא נוצר וזה להאיץ אפליצקיות. טוב שלא הגזימו ודיווחו שמבחינתם התדר הכי גבוה ב- OC זה התדר שהכרטיס

עושה עימו post למערכת ההפעלה (ויש גם כאלה ברחבי הרשת). שיהיו בריאים.

עידן ידידי - הערה חשובה:

בטרם תתהדר בנוצות שלא לך תוך שתחשוב, כי יש בכוחך וביכולתך ללמד מהנדסים בתחום

(אתה יודע, אנשים כאלו שבניגוד אליך למדו אקדמיה ועוסקים בפיתוח, כאלו שמסתובבים גם עם חלוקים

לבנים בחדרי הנדסה ורצפות יצור כשצריך), כאלו שבניגוד מוחלט להבנתך הצעירה עשו המהרות טפשיות

כמותך (כשהיו בגילך אך זה היה לפני 20 שנה) - אציע שתעכל את הנקודה היסודית הבאה שכן היא מהותית לעניין:

פותח השרשור הנוכחי כמו כל אדם אקראי שנכנס לשרשור - מבין את כוונת המשורר בדיוק כפי שאני הבינותו.

הוא הבין בטעות שהתדר שעליו דיווחת = 1280mhz זה "משהו מעשי" שאפשר לעבוד איתו,

שכן מהדברים שכתבת בתחילת השרשור הרי איך היה אפשר להבין אחרת? האם סייגת את דבריך? לצערנו לא.

אז טוב שנשאלה השאלה הרלוונטית בשרשור שתרמה והסירה מסדר היום את הנתון הדמיוני הזה.

עידן, כל אחד וה- fetish שלו, הנך נהנה להמהיר כרטיסים בתור אתגר ולראות שהם "צולחים מעבר של 3dmark ?"

שיבושם לך עד רבה. *יש גם כאלו שממהירים כרטיס ובודקים מהו תדר הפוסט המקסימלי שנכנס לשולחן העבודה וטוב להם עם זה.

אך ברגע שהנך שותף לפורום בתחום מחשוב - פורום שמתיימר להיות רציני ומקצועי, בשעה שהנך משיב ומדריך שואלים

מוטל עליך לסייג את הדברים ולהסביר היטב את ה- "ספורט" שאתה עוסק בו בתחום המהרה וירטואלית לשם המהרה.

לא כל קורא מבין או מקבל את המשחק הזה, רבים (ואפשר להבין אותם) מתייחסים לכך שכאשר נמסר נתון הספק של מכונה,

ברור הוא הדבר כי ההספק מתייחס למצב של עבודה מעשית (ולא אחרת).

לא תראה כתבת מבחן באתר רציני כמי שמדווחת על נתוני המהרה שאינם יציבים במאת האחוזים בכל אפליקציה.

פורסם

כאלה עם חלוקים לבנים כמו עכברי מעבדה אני מכיר בהמונים, כל מני מהנדסי מערכת למיניהם, שחושבים שעל הנייר או בסולידוורקס הכל עובד.

רק שתדע שהנני בן 33, הנדסאי מכונות, עובד באלביט מערכות, עם ניסיון לא מבוטל והמון פעמים גם מסביר למהנדסים אצלי בחברה שהם טועים.

חוץ מזה אתה מוזמן לעבור פה אחד אחד ולהגיד לו שהוא טועה(יש לך 65 עמודים):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=483494.0

קלייטון: בקשר לboard power לא בכל כרטיס זה נכון, בכרטיס שלך הdual x אתה צודק והיה לי כזה, בכרטיס גרסת ה-oc שלי זה רק גורם לאי יציבות

ובלייטנינג זה עזר לי רק בתדרי קצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים