עבור לתוכן

עזרה לפני קניית ראוטר והתחייבות לספק

Featured Replies

פורסם

שלום לצוות המומחים :yelclap: .

אשמח לעצה לפני התחייבות לספק וקניית ראוטר.

עובדות בסיסיות:

דירת 3 חדרים בת"א-צפון.

רב המכשירים מקושרים אלחוטית - ווינדוס, מק, לינוקס (כמדיה סנטר עם XBMC), כונן רשת חיצוני, אייפונים ואייפד.

צרכים -

גלישה נורמלית + קליטה טובה (לא נראה לי בעייתי בדירה כזו) וקצב העברה נורמלי שמאפשר העברת תכנים מהכונן רשת (אלחוטי) וגם כצפיה במדיה מוזרמת עם VPN אמריקאי.

בעבר הייתי מחובר עם הוט+בזק בינלאומי ב5 מגה וראוטר לינקסין wrt54GL הישן והטוב.

גלישה הייתה טובה, הזרמת המדיה בתוך הרשת הביתית - לא משהו (-:

מכיוון שאני עובר לדירה חדשה זה הזמן לרעננן הכל ככה שהשאלות הן:

1.

מה עדיף - הוט או בזק? (המחירים די דומים).

2.

10-15 מגה נראה לי מספיק - תקנו אותי אם אני טועה.

3.

הכי חשוב - המלצה לראוטר שיעשה את העבודה (במחיר עד 500 שח) אם אפשרויות קינפוג נורמליות לחיבורים מרחוק, הורדת טורטים (פתיחה והעברה של פורטים) וכו...

יותר חשובה התקשורת האלחוטית בבית שכן מלבד כונן הרשת, לא יחובר אליו פיסית שום מחשב.

מרב קריאה כבר שברתי את הראש :bash: בלי יותר מדי מסקנות...

אשמח לעזרה!

:)

פורסם

אם מישהו משחק במשחקי רשת או שיש לך חשיבות לפינג נמוך ויציב, עדיף לך תשתית בזק.

אם לא, מי שיותר זול (המחיר משתנה קצת אחרי מיקוח ואם מתכננים גם טלויזיה אז יש חבילות).

לגבי מהירות, בזק לא נותנים היום יותר 10 מגה, ככה שזה או 12 בהוט או 15 בבזק. מעל זה אז זה כבר 30 מגה.

כמעט כל ראוטר דילינק/טיפילינק עם קצב העברה 300 מגהביט ייתן לך את מה שאתה מחפש. רק אל תסתמך אל הנתבים של ספקי התשתית כשזה מגיע לאלחוטי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אף אחד לא משחק ככה שפינג לא חשוב.

בעיקר חשובה לי התקשורת האלחוטית בבית להזרמה חלקה של תכנים ב720P מכונן הרשת.

מלבד זה - האם 10-15 מגה מספיקים לstreaming ברמה נורמלית? (ואולי HD) של תכנים מחול? (הכוונה עם VPN).

אשמח להמלצות על דגמי ראוטרים - אם משהו אחד אני יודע בוודאות זה לא לקחת שום ראוטר מבזק או הוט

;)

פורסם

במהירות 15 מגה בבזק או 12 מגה בהוט (לא קיים 10 מגה) אתה תוכל לצפות ב-streaming בצורה תקינה למכשיר אחד או שניים. להגיד לך ששלושת המחשבים יוכלו לצפות במדיה בצפיה ישירה על איכות גבוהה יחד עם אייפדים ואייפונים באותו הזמן, אני לא בטוח. אם זה הולך להיות המצב כדאי לכם לשקול 30 מגה.

לגבי VPN, קח בחשבון שצפיה בקובץ HD זה לא כמו בצפיה ישירה של באיכות HD. הקידוד הוא שונה וכך גם גודל הקובץ.

לגבי הנתב כל מה שאני יכול להגיד זה שיש לי tp-link 1043 שאני מרוצה ממנו. אין לי בעיה בגלישה אלחוטית ואני מקבל מהירות מלאה (50 מגה) כל הזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים