עבור לתוכן

HD7990 החדש, והצצה לגרסת בטא של הדרייבר של AMD המתוכננת ליולי כפתרון ל- CF

Featured Replies

פורסם

אני ממש בדילמה לא יודעה על מה ללכת, מה עדיף? עזרה בבקשה :please:

gtx 680 oc של gigabyte sli

gtx 690

7970ghz CF

חייב לעשות את זה בימים הקרובים חסר סבלנות.

התקציב לא מוגבל.

פורסם
  • מחבר

כרטיס בודד בקרייסיס 3 עם הגדרות על פול mxaa x4 כן בטח.

המשחק רץ חלק, להזכירך אני עובד על שלושה מסכים וכרטיס אחד לא היה מחזיק את זה.

לרשום מגילות שמסתמכות על דברים שכתובים ברחבי הרשת לא הופך אותך לקובע עובדות.

בפעם האלף ואחת...לא ניסית לא תבין :nono:

עידן - הנני מגיע מרקע מדעי, זו השכלתי ותחום עיסוקי. בתחום מדעי מסוג שנדון לפנינו, אין דבר כזה "תחושות", את הכל מודדים ונסמכים

אך ורק על תוצאות אמפיריות שניתנות לשחזור וחיזוי קבועים, קרי תוצאות הדירות.

מה שאתה מכוון אליו זה ביצוע מבחן פסיכוויזואלי, ולפיו לקבוע מה נראה לנו "חלק יותר", ולא רק זאת אלא שהנך עושה אותו

באופן שאיננו מבחן עוור קביל. קרי: לא העמדת שתי מערכות זהות האחת ליד השניה, כשאחת מהן עם שילוב CF והשניה ללא שילוב שכזה,

כאשר הנסיין = אתה, בודק מבלי לדעת איזו מערכת היא איזו, ועשית זאת לפחות 30 פעם בכדי לתקנן לנורמל את התפלגות הניחושים

שלך.

אילו כן היית עושה מבחן עיוור תקני, בלא מעט מהמקרים היתה מנחש את התוצאה הפוך ממה שהיא באמת, עובדה שהיתה מתגלה לפניך

רק לאחר שהיית פותח את מארזי המחשבים ונגלה בפני האמת - מה יש בכל אחת מהמערכות (ולעיתים אותה מערכת זהה רק על מנת

לבלבל אותך). בחלק מהמקרים גם היית כנה ופשוט לא מסוגל לציין מי מהירה יותר משתי המערכות.

לעניין זה כנס בבקשה לקרוא מחדש את הכתבה המקיפה בלינק שלהלן:

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-Dissected-Full-Details-Capture-based-Graphics-Performance-Testin

תראה את עמוד הפרטני שמראה מה קורה במערך CF:

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-Dissected-Full-Details-Capture-based-Graphics-Performance-Test-3

תראה אילו שגיאות המערכת מייצרת, סופרת פריימים על ימין ועל שמאל כאילו יש המונים מהם, ובפועל מה מהעיין מקבלת על המסך ?

תראה את העמוד שמודד מערכת CF מדגם 7970 כפי שאתה מריץ על כותר מכובד כדוגמאת BF3:

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-Dissected-Full-Details-Capture-based-Graphics-Performance-Test-4

מערך CF מתנהג לא יותר טוב מאשר כרטיס בודד מבחינת כמות הפריימים שנספרה, וגרוע מכך, הוא מציג זבל של פלט בשל תנועת המטוטלת

המופיע על הגרף - פריים אחד וזה שאחריו פריים זבל וחוזר חלילה. לא רק שלא מקבלים אנימציה מהירה וחלקה, אל גם את זו שמקבלים,

מקבלים עם שורות זבל בין פריים אחד לעוקב אחריו.

ואותו הדבר ואפילו גרוע יותר בכותר crysis 3 שאתה משבח את עבודת ה- CF עליו:

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-Dissected-Full-Details-Capture-based-Graphics-Performance-Test-5

עבור בבקשה שוב על ההסברים המקיפים לשיטת המדידה המכונה FCAT שפותחה ע"י מספר גורמים בינהם nvidia, כשיטה מדעית קבילה

לבדיקת הפלט שמוציאים הכרטיסים הגראפיים, תוך מדידת רק את מה שהעיין באמת רואה. כל שיטה אחרת כמו אלו שמבוססת על מנגנון

שיש ב- FRAP , מובנו כיום שאינה רלוונטית, היות ואין היא מודדת את מה שרואים על המסך, אלא רק את ה- frame clock הפנימי של כרטיס

המסך - קרי בכל אימת שהוא מקבל את הערך הבא +1 .

כאשר פריים עוקב אחר קודמו בהפרש של חלקיקי שניה מזעריות, ואז נדרס ע"י הפריים הבא כך שעל המסך הוא בעצם לא מופיע במלואו

או לא מופיע בכלל, FRAPS אמנם סופרת פריים נוסף, אך בפועל הפריים לא הופיעה על המסך = העיניים של הצופה לא ראו אותו = FRAPS בכלל לא מודדת את הפלט האמיתי.

פורסם
  • מחבר

gtx 690

7970ghz CF

התקציב לא מוגבל.

התשובה בגוף הסייפא - תקציבך אינו מוגבל ציינת. רכוש אם כן titan, זה הכי בטוח. ואם יש כסף לשניים אז רכוש שניים.

פורסם

או שתמיד תוכל להשתמש ב-Radeonpro כדי לשפר את העניינים.

פורסם

gtx 690

7970ghz CF

התקציב לא מוגבל.

אז תיקח טיטאן ותגמור עניין

פורסם
  • מחבר

בהמשך לסוגיית ה CF, להלן מה שנמצא אצל tomshardware - שעשו עבודה יפה מאד בנושא בכתבה המקבילה שלהם על HD7990:

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7990-review-benchmark,3486-5.html

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7990-review-benchmark,3486-8.html

וזהו לינק חשוב מאד - לעמוד שמרכז את המבדק העוור שהם בצעו על נסיינים (שחקנים):

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7990-review-benchmark,3486-13.html

bf3-average.png

crysis-average.png

ניתן לראות שבמצב CF (וכפי שהוסבר עוד מעלה בשרשור זה) למעשה כמות ה- FPS המעשית נחתכת במחצית.

רק כאשר מפעילים את המבחן עם הדרייבר בטא של AMD (העתיד לצאת ביולי), מערכת CF מתחילה לעבוד אפקטיבית

ולהיות דומה לזו של NV, אם כי עדיין לא ממש שם (הסבר יפה נמצא בעמוד על המבחן העוור שהם ערכו לנסיינים).

עכשיו שים לב עידן, שצרפתי כאן לנוחיותנו גראפים משני הכותרים הפופולריים:

הן BF3 והן Crysis3 - להזכירך היתה משוכנע שהאחרון שבינהם = crysis 3 עובד אצלך חלק ב- CF, למסקנה זו

הגעת רק משום שפרסת את התמונה על שלושה מסכים, והנחת שזה חייב לעבוד חלק רק באם CF עובד.

ועתה לעובדות להבדיל מ-"תחושות" - גם אילו היתה עובד רק באמצעות HD7970 בודד, היתה מקבל את אותה

רמת בצועים כפי שקבלת עם שני כרטיסים. השם לב הנך עד כמה המונח "חלקות אנימציה" הינה עניין מאד מטעה ?

בטוחני עוד, שהפעלת איזה מנוע שמראה לך בצד ימין (או שמאל) למעלה על המסך, מהי רמת ה- FPS בכל רגע נתון.

ומשראיתה מספר גדול פסיכולוגית, שכנעת את עצמך שזה זז יפה וחלק. וזאת איננה שיטה מדעית או רלוונטית למדידה.

בהתאם, חזור לעשות את אותו הניסוי רק תוך כדי הסתרת המספר הזה שבפינת המסך, קרי שלא תדע מהיא רמת ה FPS,

ובטל את מנגנון ה- CF. האנימציה בכותר הנדון על HD7970 בודד תהייה חלקה לעינך באותה מידה, וסביר אף להניח שטיפה יותר

בשל מזעור ארטיפקטים על המסך (שאותם יצר במקור הכרטיס השני במוד CF).

כמובן באם הנך רוצה להשתכנע נכונה, עשה "מבחן עוור תקני":

בקש מחבר או קרוב משפחה שיסייע לך בביצוע המבחן, שיפעיל או יבטל את מנגנון ה- CF לסרוגים באופן אקראי כשאתה יוצא מחוץ לחדר,

תוך שהוא רושם על טבלה בכל סיבוב מה היה מוגדר (אתה לא רואה את הטבלה כמובן).

בכל סבב כשאתה חוזר לעבוד על המחשב ומבלי שאתה יודע מה המסייע שלך למבחן הגדיר, בחן את התנהגות המנוע הגראפי ואת

חלקות האנימציה, ומלא טבלה משלך הכוללת את הניחוש שלך האם CF עובד או לא, או רשום חלק/לא חלק.

בסוף המבחן בקש להצליב את הנחושים שלך עם מה שהוגדר ע"י זה שסייע לך לעשות זאת "באופן עוור".

להערכתי צפויה לך הפתעה גדולה. אשמח מאד שתחזור לכאן עם הממצאים ותשתף אותנו.

*נ.ב - בקש מהמסייע שלך לבצע "החלפות אקראיות", קרי פעם להחליף ממצב למצב, ופעם לא להחליף (ואף כמה סבבים ברצף).

חשוב שהמבחן יהיה מעורבב היטב ואקראי בין הסבבים, כך שלך כנבדק לא תהייה כל יכולת לקבל רמזים למצב המוגדר ברגע נתון.

**להלן ציטוט מתוך ההסבר של TomsHG לגראפים שלמעלה:

The impact of this distinction massively affects AMD’s standing. Allow me to call out specific results. The Radeon HD 7990 appears to serve up more than 100 FPS in Battlefield 3 using Ultra settings at a 2560x1440 resolution. It looks like it’s bumping into a platform limitation on our Core i7-3770K overclocked to 4 GHz, in fact. But when you play back the 90-second video of our benchmark, you clearly see that each visible frame is succeeded by a small runt that only shows up for a millisecond or two. When all of those are factored out, the average frame rate you actually experience is closer to 56.2—lower even than a GeForce GTX Titan. Two Radeon HD 7970s in CrossFire are subject to the exact same issue, yielding confirmation that this isn’t a product-specific phenomenon, but rather a problem that affects AMD’s technology.

Now, you’ll notice that I have data in there corresponding to a prototype driver. Anticipating our findings, the company shipped us an early build of software it plans to make public in the second half of 2013 with provisions for frame pacing. In essence, the driver is adding latency between frames to deliver a more consistent experience, per our hypothetical scenario on the third page of this review. Because the numbers already appeared platform-bound, this doesn’t appear to negatively affect performance, though it almost completely ameliorates the frequency of runts encountered in Catalyst 13.5 Beta 2.

As a point of comparison, the GeForce GTX 680s in SLI, the GTX 690, and GTX Titan all serve up identical hardware and practical frame rate numbers; frame pacing is already something Nvidia enables, so the incidence of dropped and runt frames is very small.

פורסם

יכול להיות שבחלק מהדברים אתה צודק אבל למה כל תגובה שלך בפורום חייבת להסתיים במגילת העצמאות?

זה גורם לאנשים לא לרצות להגיב יותר וסתם מספים את הת'ארד, חוץ מזה לפי חוקי הפורום אסור לרשום תגובה אחרי

תגובה, לשם כך נועדה אופציית העריכה.(הכל ברוח טובה כן :xyxthumbs: )

פורסם

עידן, לך יש קרוספייר - אתה משתמש (מכיר) בradeon pro?

כדאי לך ךבדוק.

פורסם

מכיר, לא ממש עזר לי בשני המקרים שהצטרכתי, בשני המקרים המשחק היה זה שדפוק.

פעם בביושוק ופעם בקרייסיס 3.

איפה ובאיזה משחק אתה משתמש בו?

פורסם

אני לא משתמש בו כבר. מערך כבר אין לי, אני מחכה לכרטיסים החדשים (ה-7970 כרגע הוא מחליף שאני מוכר לחבר עוד חודש חודשיים). תלוי בכרטיסים החדשים. או שאוסיף עוד אחד או שנראה כבר.

בכל מקרה אני משחק רק בEVE ובPOE, אז אני לא באמת צריך מערך של כרטיסים (כן כן, אפילו ב1440).

פורסם

לי יש מערך של CF וזה ממש לא עובד!

עם כרטיס אחד הביצועים יותר טובים...

אבל אני לא מבין למה שאני עושה בדיקה ב 3DMARK התוצאה הגרפית במערך הרבה יותר גבוהה מהתוצאה בכרטיס אחד....

ובמשחקים זה ממש לא ככה.

אני מאוד אופטימי...ואני מבין שביולי ניראה ניצול טוב יותר של משחקים בCF?....

פורסם
  • מחבר

לי יש מערך של CF וזה ממש לא עובד!

עם כרטיס אחד הביצועים יותר טובים...

אבל אני לא מבין למה שאני עושה בדיקה ב 3DMARK התוצאה הגרפית במערך הרבה יותר גבוהה מהתוצאה בכרטיס אחד....

ובמשחקים זה ממש לא ככה.

אני מאוד אופטימי...ואני מבין שביולי ניראה ניצול טוב יותר של משחקים בCF?....

זאת הדוגמא להסביר, שמבחנים סינטטיים לא תמיד מייצגים נאמנה את הקורה בפועל תחת אפליקציות.

התוצאה הנמדדת בסוף ע"י אותן סימולציות סינטטיות ,היא זו הנדגמת בדיוק באותו האופן שבו FRAPS עובד, ומכאן השגיאה.

בדיקת 3dmark11 על מערכת FACT מראה את הפער בין ה- FPS שהסימולציה הסינטטית מדווחת,

אל מול הפריימים שהצופה באמת רואה על המסך. FACT עשתה רוולוציה בתחום מדידת האצה גראפית,

ובטוחני שהיא עוד תלך ותשתכלל, כך שהבנצ'ים הבאים שיכתבו כבר יכללו את לקחיה כנדרש.

יכול להיות שבחלק מהדברים אתה צודק אבל למה כל תגובה שלך בפורום חייבת להסתיים במגילת העצמאות?

זה גורם לאנשים לא לרצות להגיב יותר וסתם מספים את הת'ארד, חוץ מזה לפי חוקי הפורום אסור לרשום תגובה אחרי

תגובה, לשם כך נועדה אופציית העריכה.(הכל ברוח טובה כן :xyxthumbs: )

ברור :xyxthumbs:

יחד עם זאת לא אחת הכתב ארוך, בשל העובדה הבסיסית אך המכרעת, שהנני מעוניין להסביר את דברי

ולא סתם לזרוק לחלל האוויר דברים סתומים. הרי ללא הסבר (במיוחד כאשר יש צורך בכזה) עשוי לגרום לקורא

שלא להבין את הדברים על בוריים.

נכון הוא הדבר שניתן לבצע מעבר חוזר על הטקסט ולצמצמו, אך המטלה דורשת זמן שאין לי כל כך כח או חשק לבצעו.

אם מישהו מעוניין לעבור אחר דבריי הארוכים משהו ולתמצתם (ולהכין לי בצד), אשמח מאד.

רק את הצמצום בבקשה לעשות כך, שחומר הסבר מהותי לא ימחק ואז כל ההסבר לפח.

פורסם
  • מחבר

היה דאבל פוסט - תוקן והועלה מעלה. אפשר למחוק פוסט זה בהתאם.

פורסם

nec_000, קיבלת אזהרה על דאבל פוסט, תתחיל להשתמש בכפתור העריכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים