עבור לתוכן

HD7990 החדש, והצצה לגרסת בטא של הדרייבר של AMD המתוכננת ליולי כפתרון ל- CF

Featured Replies

פורסם

מומלץ מאד לקרוא את האמור בלינק הבא:

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-AMD-Improves-CrossFire-Prototype-Driver

בעקבות חשיפת הבעייתיות במערכת ה- crossfire של AMD, עוד מלפני שנה וחצי וביתר שאת מלפני חודשיים באתר pcper,

בעייתיות שלמעשה רינדרה את פתרון ה- crossfire כבלתי רלוונטי לחלוטין,

AMD נכנסה חזק לעניין והחל מפברואר האחרון עומלת על כתיבת דרייבר חדש ומתוקן,

כזה אשר ייתן מענה מקביל למענה שיצרה Nvidia כבר לפני כמה שנים במנגנון ה- SLI שלה.

המענה מתוכנן לצאת בגרסאת הדרייבר שתושק סביבות יולי השנה.

לכבוד השקת ה- HD7990 ובשל ההכרך למעשה של AMD לתת ל- HD7990 איזשהו תוקף רלוונטי, קרי להראות שיש לו עתיד

פונקציונאלי וכי מערכת ה- CF המובנת בו עובדת, AMD חשפה את גרסת הבטא המוקדמת של הפתרון שלהם (זה שמתוכנן כאמור ליולי).

התוצאה: זה עובד :xyxthumbs:

אם כן יש עתיד למערכת ה- Crossfire וככל הנראה תוך מספר חודשים לא רב, סוף סוף גם CF יהיה אלטרנטיבה רלוונטית בשוק.

לרוכשים שמתעניינים בפתרונות CF של AMD , או אף בכרטיס כדוגמאת HD7990, יש איפה למה להמתין.

על הצטיידות כאן כבר ועכשיו הייתי כמובן מדלג - יולי גם כך אינו רחוק מאיתנו ונבון יהיה (על מנת למזער סיכונים)

להמתין עד לשחרור הדרייבר הרשמי שיוכח שעובד, וכמובן רק לאחר שעבר וולידציה סדורה על ידי גורמים צד שלישי (כדוגמאת pcper).

**אגב הפתרון ש- AMD מטמיעים אמור, לכאורה, לעבוד על כל הכרטיסים לרבות הסדרות הקודמות כדוגמאת ה- 6000 וה- 5000

וזוהי חדשה מרעננת.

פורסם

לפי מה שראיתי בגרפים זה נראה טוב, עדיין לא חלק כמו בgtx690 אבל

נראה שהם בדרך לדרייבר המלוטש שכל משתמשי amd מייחלים לו כבר המון זמן.

בא נגיד שאם זה יעבוד כמו שצריך, nvidia תאבד פלח שוק נכבד.

כרטיס חזק+יכולות oc מעולות+חבילת משחקים ודרייברים מלוטשים יותר, יעזרו יותר למתלבטים להחליט.

פורסם

אתה צריך להיות בנאדם מאוד אנאלי כדי לומר שקרוספייר הוא לא רלוונטי (ועוד לחלוטין) בגלל מאמר שמציג דבים שלא חווית בעצמך (אני אומר אתה בכלליות, לא מכוון אליכם).

זו בעיה לא נעימה, אבל לא משהו שהופך קרוספייר לדבר דפוק ולא עובד. הדרייבר במאמר גם נוגע רק לכרטיס הנ"ל (7990) לפי הדבר האחרון שקראתי, ולא ידוע אם זה יגע גם במערך של שני כרטיסים.

פורסם

כל מי שלא ניסה חושב שזה דפוק וממש לא עובד, ברוב המשחקים זה עובד טוב, לפעמים

לא חלק אבל עובד טוב, נדירים המשחקים שבהם זה לא שחיק כדוגמאת fc3.

לפי דעתי זה כן יתפוס על מערך כרטיסים כייוון שב7990 יש שני ליבות טהיטי וזה אותו מצב כמו

שני כרטיסי 7970.(יכול להיות שאני טועה) :nixweiss:

פורסם

מומלץ מאד לקרוא את האמור בלינק הבא:

http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Frame-Rating-AMD-Improves-CrossFire-Prototype-Driver

בעקבות חשיפת הבעייתיות במערכת ה- crossfire של AMD, עוד מלפני שנה וחצי וביתר שאת מלפני חודשיים באתר pcper,

בעייתיות שלמעשה רינדרה את פתרון ה- crossfire כבלתי רלוונטי לחלוטין,

AMD נכנסה חזק לעניין והחל מפברואר האחרון עומלת על כתיבת דרייבר חדש ומתוקן,

כזה אשר ייתן מענה מקביל למענה שיצרה Nvidia כבר לפני כמה שנים במנגנון ה- SLI שלה.

המענה מתוכנן לצאת בגרסאת הדרייבר שתושק סביבות יולי השנה.

לכבוד השקת ה- HD7990 ובשל ההכרך למעשה של AMD לתת ל- HD7990 איזשהו תוקף רלוונטי, קרי להראות שיש לו עתיד

פונקציונאלי וכי מערכת ה- CF המובנת בו עובדת, AMD חשפה את גרסת הבטא המוקדמת של הפתרון שלהם (זה שמתוכנן כאמור ליולי).

התוצאה: זה עובד :xyxthumbs:

אם כן יש עתיד למערכת ה- Crossfire וככל הנראה תוך מספר חודשים לא רב, סוף סוף גם CF יהיה אלטרנטיבה רלוונטית בשוק.

לרוכשים שמתעניינים בפתרונות CF של AMD , או אף בכרטיס כדוגמאת HD7990, יש איפה למה להמתין.

על הצטיידות כאן כבר ועכשיו הייתי כמובן מדלג - יולי גם כך אינו רחוק מאיתנו ונבון יהיה (על מנת למזער סיכונים)

להמתין עד לשחרור הדרייבר הרשמי שיוכח שעובד, וכמובן רק לאחר שעבר וולידציה סדורה על ידי גורמים צד שלישי (כדוגמאת pcper).

**אגב הפתרון ש- AMD מטמיעים אמור, לכאורה, לעבוד על כל הכרטיסים לרבות הסדרות הקודמות כדוגמאת ה- 6000 וה- 5000

וזוהי חדשה מרעננת.

תודה רבה לך על המידה הזה , זה מאוד עזר ל התלבטויות שלי לטובה אפשר להגיד אפילו ששם להם קץ!

סביר להניח שאני הולך על 7970 ghz השני.

כי אתמול עברה לי מחשבה למכור את 7970 שיש לי ולקנות gtx 690 בגלל כל מיני בעיות של מערך cf. :xyxthumbs::goodposting:

פורסם
  • מחבר

עדיין הייתי ממתין עוד קצת, עד סביבות יולי להשקת הדרייבר באופן פורמאלי, וכמו כן לוולידציה ע"י גורם צד ג'.

כרגע אמליצך שלא לשנות פוזיציה ולהשאר עם ה- 7970 הבודד שיש ברשותך (לא לקנות ולא למכור).

פורסם
  • מחבר

כל מי שלא ניסה חושב שזה דפוק וממש לא עובד, ברוב המשחקים זה עובד טוב, לפעמים

לא חלק אבל עובד טוב, נדירים המשחקים שבהם זה לא שחיק כדוגמאת fc3.

לעניין זה השבתיך מטה.

לפי דעתי זה כן יתפוס על מערך כרטיסים כייוון שב7990 יש שני ליבות טהיטי וזה אותו מצב כמו

שני כרטיסי 7970.(יכול להיות שאני טועה) :nixweiss:

במקרה זה אינך טועה, המענה הוא אכן כללי למערך CF ולא משנה באיזו תצורה הוא עובד, האם הוא בשני כרטיסים

נפרדים פיסית, או בשתי ליבות משולבות על כרטיס בודד. זה היי נוח.

תשובה לשאלתך הראשונה:

לא הבנת כנראה, מדוע נטען ע"י גורמים ברחבי האינטרנט (ואני מקבל את טענתם), ש- CF הינו פיקציה:

הוא פיקציה לא בגלל שישנם משחקים שבהם "חשים בעיות" כדוגמאת מיקרוסטאטרינג (גמגומים קטנים)

אלה משום שגם ללא תלות "אם חשים בזאת או לא", CF אפקטיבית נותן רק מחצית ה- FPS ממה שתוכנות כדוגמת FRAPS

מראות לנו. דהיינו: רכשת שני כרטיסים, אתה בעצם מקבל רק פריים-רייט של כרטיס בודד.

גרוע מכך, בחלק מהמקרים לא רק שכמות הפריימים נחתכת בחצי, אלא שזה עובד פחות טוב מאשר כרטיס בודד!

מקרים אלו מאופינים בתכונה שחשים בהם באותם גמגומים (או בעיות אחרות).

דרייבר הבטא שנבדק ע"י pcper מראה, שהבעיה לא קשה מדי לפתרון ונתנת למענה ברמת הדרייבר.

להערכתי גם מצד NV זה חלק ממנגנון תוכנתי שבדרייבר = frame metering (אישית לא מכיר דרך אחרת יעילה לעשות זאת).

הפתרון יינתן תוך מספר חודשים לא רב, דווח על יולי - ועד אז, CF איננו חלק מג'רגון הפתרונות שעובדים.

אדגיש, זה לא ש- "CF אינו עובד טוב" או עובד חלקית, CF הגדרתית (על פי כל קנה מידה ושיטת מדידה קבילה),

לא עובד בכלל! ולו משום שהוא אינו באמת מכפיל את קצב רענון התמונה לעייני המשתמש - חד וחלק,

כן, גם אם לא "חשים" במיקורסטאטרינג. אין הכרח לחוש בכך על מנת להבטיח, שכמות הפריימים נחתכת בחצי - והיא אכן נחתכת.

דוגמא: הרי מספיק שכל תמונה עוקבת אחרי הקודמת לה במערך CF, מצויירת כמילישניה אחת בודדת לאחר קודמתה,

ואז קורים השניים: הן כמות הפיירמים שעיין הצופה רואה נחתכת בחצי, וגם לא ניתן לחוש במיקרוסטאטרינג, מן הסיבה הפשוטה

אך המכרעת, שהפריים העוקבת בכלל לא מספיקה להצטייר על המסך ולהגיע לעיין הצופה מלכתחילה.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך להיות בנאדם מאוד אנאלי כדי לומר שקרוספייר הוא לא רלוונטי (ועוד לחלוטין) בגלל מאמר שמציג דבים שלא חווית בעצמך (אני אומר אתה בכלליות, לא מכוון אליכם).

זו בעיה לא נעימה, אבל לא משהו שהופך קרוספייר לדבר דפוק ולא עובד.

הוא אכן לא עובד, לא "עובד קצת" או "לא עובד טוב", או "עובד לפעמים כן ולפעמים לא" - אלא הגדרתית לא עובד בכלל! (עם סימן קריאה).

הוא יעבוד רק לאחר הוספת מנגנון frame metering שמתזמן את קצב (עיבוד) והופעת התמונות על המסך (מנגנון בדרייבר).

הדרייבר במאמר גם נוגע רק לכרטיס הנ"ל (7990) לפי הדבר האחרון שקראתי, ולא ידוע אם זה יגע גם במערך של שני כרטיסים.

המנגנון ייגע בכל הכרטיסים שעובדים במוד CF, אין תלות בכרטיסים. המנגנון הינו שלב מקדים בכלל לעבודת החומרה שבכרטיס הגראפי.

הדרייבר אחראי לתזמון מנוע האפליקציה עם תזמון start render time של כל אחד מהכרטיסים, ומיהו דגם הכרטיס הינו עניין שקוף = לא

רוונטי בכלל לסוגיית התזמון.

פורסם

תמיד אתה הולך כעיוור אחרי דברים שאתה קורא? ישנם משחקים שרצים חלק..

פורסם

אתה צריך להיות בנאדם מאוד אנאלי

רגע... מה?

פורסם

^^

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

תשובה לשאלתך הראשונה:

לא הבנת כנראה, מדוע נטען ע"י גורמים ברחבי האינטרנט (ואני מקבל את טענתם), ש- CF הינו פיקציה:

הוא פיקציה לא בגלל שישנם משחקים שבהם "חשים בעיות" כדוגמאת מיקרוסטאטרינג (גמגומים קטנים)

אלה משום שגם ללא תלות "אם חשים בזאת או לא", CF אפקטיבית נותן רק מחצית ה- FPS ממה שתוכנות כדוגמת FRAPS

מראות לנו. דהיינו: רכשת שני כרטיסים, אתה בעצם מקבל רק פריים-רייט של כרטיס בודד.

גרוע מכך, בחלק מהמקרים לא רק שכמות הפריימים נחתכת בחצי, אלא שזה עובד פחות טוב מאשר כרטיס בודד!

מקרים אלו מאופינים בתכונה שחשים בהם באותם גמגומים (או בעיות אחרות).

דרייבר הבטא שנבדק ע"י pcper מראה, שהבעיה לא קשה מדי לפתרון ונתנת למענה ברמת הדרייבר.

להערכתי גם מצד NV זה חלק ממנגנון תוכנתי שבדרייבר = frame metering (אישית לא מכיר דרך אחרת יעילה לעשות זאת).

הפתרון יינתן תוך מספר חודשים לא רב, דווח על יולי - ועד אז, CF איננו חלק מג'רגון הפתרונות שעובדים.

אדגיש, זה לא ש- "CF אינו עובד טוב" או עובד חלקית, CF הגדרתית (על פי כל קנה מידה ושיטת מדידה קבילה),

לא עובד בכלל! ולו משום שהוא אינו באמת מכפיל את קצב רענון התמונה לעייני המשתמש - חד וחלק,

כן, גם אם לא "חשים" במיקורסטאטרינג. אין הכרח לחוש בכך על מנת להבטיח, שכמות הפריימים נחתכת בחצי - והיא אכן נחתכת.

דוגמא: הרי מספיק שכל תמונה עוקבת אחרי הקודמת לה במערך CF, מצויירת כמילישניה אחת בודדת לאחר קודמתה,

ואז קורים השניים: הן כמות הפיירמים שעיין הצופה רואה נחתכת בחצי, וגם לא ניתן לחוש במיקרוסטאטרינג, מן הסיבה הפשוטה

אך המכרעת, שהפריים העוקבת בכלל לא מספיקה להצטייר על המסך ולהגיע לעיין הצופה מלכתחילה.

טוב ההטלבתות חזרה.

רגע ומה אתה יכול באותה מידה להגיד על מערך sli?

העם הקצב הרענון שלו נמדד נכון?

אולי בכל זאת צריך לעבור למחנה הירוקים בגלל היציבות התמידית שהם נותנים.

פורסם
  • מחבר

תמיד אתה הולך כעיוור אחרי דברים שאתה קורא? ישנם משחקים שרצים חלק..

רצים חלק תחושתית, אבל במחצית כמות הפריים רייט שאתה רואה מופיע לך למעלה על המסך בפינה.

אם אתה רואה למשל 100 FPS, אתה בפועל רואה רק 50. גם 50 מרגיש "חלק".

לכן היתה יכול להתספק רק בכרטיס בודד ולקבל את אותם 50 כך או כך.

פורסם

כרטיס בודד בקרייסיס 3 עם הגדרות על פול mxaa x4 כן בטח.

המשחק רץ חלק, להזכירך אני עובד על שלושה מסכים וכרטיס אחד לא היה מחזיק את זה.

לרשום מגילות שמסתמכות על דברים שכתובים ברחבי הרשת לא הופך אותך לקובע עובדות.

בפעם האלף ואחת...לא ניסית לא תבין :nono:

פורסם

רגע... מה?

אני מצטער, זו התבטאות שכזו באנגלית - Don't be so anal about everything וכו'.

אקיצר, זה לא רלוונטי. מה שכן זה ששוב פעם יש דיון מלא בהתבססות על מה שרשום על הנייר מאשר ביצוע בפועל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים