עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך חדש

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות לחסוך במעבד?

• תגובות 33
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אומנם זה לא רלוונטי, אבל ה Q8200 גם עובד בתדר מאוד נמוך. הוא מעבד חלש.

תגידו, ממתי הדרישות של סידרת פיפא כ"כ גבוהות?! הזוי

פורסם

זה בהחלט הזוי מאוד. אני בעצמי לא ציפית לזה כשעל הHTPC שלי שכולל 4GB זיכרון ומעבד E8400 המשחק זז כל כך גרוע.

Q6600 הטיס את המשחק ללא בעיה והיה בזמן משחק על 75% שימוש כשהE8400 היה תקוע על 95% ומעלה (אפילו תחת OC של 4GHZ

פורסם

יש אפשרות לחסוך בסביבות ה50 ש''ח בלוח האם ולהביא לוח H61 פשוט

חוץ מזה אי אפשר לחסוך

פורסם

אפשר בעקרון.

יש את ה AMD Athlon x4 740 ב 370 בערך או את ה 750K (מומלץ יותר) בכ 410 שקל. הם באים עם קירור, כך שזה 200 שקל פחות מ i3. הם קצת פחות טובים אומנם, אבל בפועל זה לא ישנה הרבה.

החסרון המשמעותי הוא שהלוחות הזולים ש FM2 לא כוללים USB3. דיי מעצבן. הלוח הכי זול ב TMS שכולל USB3 ל FM2 עולה 360 שקלים.

פורסם

ואין אפשרות לחסוך קצת?

לפי ההרכבה שלי, זה מה שיצא:

http://www.tms.co.il/preview/spec/1wg43dmn

אין הבדל ביצועים אקוטי בין סדרת Icore3 לסדרת G. זה למעשה אותו מעבד רק שב- Icore3 מופעל hyperthreading

בעוד שב G זה מבוטל. בדיוק כמו ההבדל שבין סדרת Icore5 ל- Icore7.

היות ואפליקציות מסוג משחקים אינן יודעות לנצל את טכנולוגיית Hyperthreading, אין הבדל ביצועים במשחקים,

זולת ההבדל שנובע מפער בתדרי העבודה של המעבדים היה וקיים פער שכזה.

לסכום: יש לך אפשרות לחסוך כ- 200 ש"ח על המעבד, ולקחת מעבד מסדרת G.

יחד עם זאת הרבה יותר כדאי דווקא להפך - להוסיף קצת לתקציב ולקחת את מעבד הכניסה מסדרת Icore5 ,

מה שיניב לך 4 ליבות במקום 2, וכאן כבר יש הבדל ביצועים משמעותי.

ישנן אפליקציות ומשחקים שממש רוצות 4 ליבות והן די נחנקות עם 2. בעתיד לבוא יתרון 4 ליבות על 2 רק ילך ויגדל,

עד למצב שיחייב אותך לשדרג מעבד 2 ליבות הרבה יותר מוקדם מאשר מעבד 4 ליבות, שישרוד עוד שנה שנתיים

על הכביש בשקט.

במילים אחרות: זה היקר יותר (מעבד 4 ליבות) בתום תקופת השמוש, יצא זול יותר ממעבד 2 ליבות.

פורסם

היות ואפליקציות מסוג משחקים אינן יודעות לנצל את טכנולוגיית Hyperthreading, אין הבדל ביצועים במשחקים,

הייתי נזהר עם האמרה הזאת. כן יש כותרים (אמנם לא רבים) שיפיקו תועלת רבה מ-I3 לעומת פנטיום G.

פורסם

או שהוא יכול לקחת מעבד מרובע ליבות (מרובע מודולים...) של AMD ב 400 שקל....

(כולל קירור, לעומת ה i3 שיוצא בערך 600 יחד עם קירור)

NEC, מה שאתה אומר לא מסתדר עם מבחני ביצועים שבהם ה i3 עוקף את ה pentium-ים במשחקים (כלומר, במשחקים מסויימים). האם יש משהו שאני מפספס?

נ"ב

ההבדל ב G2020 ל I3 הזול ביותר ב TMS הוא כ 300 שקלים (יותר ממחירו של ה G2020).

נב"ב

רק פה הרי יש מישהו שטוען שעל E8400 (מומהר ל 4 גה"צ!) פיפא 13 לא עובד טוב ועל מעבד Core 2 Quad כן. הבדיקה שלו היא סובייקטיבית למיטב הבנתי והוא לא מתבסס על מדדים שיכולים להיות מוטים. במעבד אחד זה חלק, בשני לא.

שני המעבדי מבוססים על אותה הארכיטקטורה - כשההבדל העיקר בינהם הוא פשוט מספר הליבות.

פורסם
  • מחבר

מהי הצעתכם הסופית? (:

מה לרכוש?

והאם המעבד הוא באמת הגורם לתקיעות בפיפא?

פורסם

אני הייתי הולך על מערכת מבוססת AMD. אופק השדרוג שלהם גם טוב יותר מאינטל.

פורסם
  • מחבר

תוכל לדבר איתי ברכיבים בבקשה? :)

פורסם

אין הבדל ביצועים אקוטי בין סדרת Icore3 לסדרת G. זה למעשה אותו מעבד רק שב- Icore3 מופעל hyperthreading

בעוד שב G זה מבוטל. בדיוק כמו ההבדל שבין סדרת Icore5 ל- Icore7.

זולת ההבדל שנובע מפער בתדרי העבודה של המעבדים היה וקיים פער שכזה.

לסכום: יש לך אפשרות לחסוך כ- 200 ש"ח על המעבד, ולקחת מעבד מסדרת G.

כרגיל אתה מקשקש , טועה ומטעה.

בדיקות שלי על Black Ops 2 במפת המולטיפלייר Slums - מעבד G840 בסטוק עם כרטיס מסך 660TI ו8 ג'יגה זיכרון מביא 50-60FPS בspawn של התוקפים (ונשאר על מספרים כאלה בכל המפה) בלי שום קשר להגדרות גראפיקה (נוסו המון הגדרות)

עם מעבד I3 2100 הFPS עומד על בין 85-95 בנקודת הspawn של התוקפים.

אז כרגיל אתה מקשקש וממציע דברים פרי המוח הקודח שלך.

פורסם

או שהוא יכול לקחת מעבד מרובע ליבות (מרובע מודולים...) של AMD ב 400 שקל....

(כולל קירור, לעומת ה i3 שיוצא בערך 600 יחד עם קירור)

לאיזה מעבד של AMD ב- 400 שקל שהוא 4 ליבות התכוונת ? (אם התכוונת ל FX4100 אז הוא לא - הוא דו ליבתי)

NEC, מה שאתה אומר לא מסתדר עם מבחני ביצועים שבהם ה i3 עוקף את ה pentium-ים במשחקים (כלומר, במשחקים מסויימים). האם יש משהו שאני מפספס?

מדובר במקומות בהם הפער מוסבר בתדר המעבד, והשיפור גם כך הוא בדרך כלל לא יותר מאשר הפער בתדר.

עכשיו, אם יש בנצים שתוכל להביא כאן כלינק יהיה נחמד ויחסוך לי עבודת חיפוש (בתודה מראש כמובן).

בעבר לפני כשנתיים ימים כשערכתי קריאה בנושא, זכוני שהבנצים הדגימו פער זניח במשחקים בין סדרת G

לסדרת icore3, כאשר לרוב הפערים היו ביחס פער התדרים.

נ"ב

ההבדל ב G2020 ל I3 הזול ביותר ב TMS הוא כ 300 שקלים (יותר ממחירו של ה G2020).

רק 257 ש"ח - זה מה שנקרא value for money :xyxthumbs:

נב"ב

רק פה הרי יש מישהו שטוען שעל E8400 (מומהר ל 4 גה"צ!) פיפא 13 לא עובד טוב ועל מעבד Core 2 Quad כן. הבדיקה שלו היא סובייקטיבית למיטב הבנתי והוא לא מתבסס על מדדים שיכולים להיות מוטים. במעבד אחד זה חלק, בשני לא.

שני המעבדי מבוססים על אותה הארכיטקטורה - כשההבדל העיקר בינהם הוא פשוט מספר הליבות.

בדיוק מה שנאמר קודם על ידי: 4 ליבות מכפיל את תפוקת המעבד ביחס ל-2 ליבות (במקרים שבהם רצים לפחות 4 פרוססים שמרווים

את כל הליבות כנדרש). מרבית האפליקציות כיום כבר מריצות הרבה מאד פרוססים במקביל, ועל כן הניצולת של מעבד 4 ליבות

אל מול 2 ליבות מנוצל במלואו לעבודה. זוהי ה- דוגמא לראות איך מעבד Q ישן עדיף על הדו-ליבתי מאותן השנים.

בשעה שדו ליבתי E8400/8500 קורס וגומר את האוויר, 4 ליבתי מאותו דור ממשיך לסחוב הלאה.

זה בדיוק ההבדל באורך החיים עליו דברתי: מדוע כדאי לרכוש מעבד 4 ליבות במקום 2 (כמובן בתנאי שיחס מחיר לביצועים נשמר

לינארית פחות או יותר). המעבד ההכי כדאי בדורות האחרונים הוא ה- Icore5 מסדרת K, משום שהוא לא רק 4 ליבתי,

אלא עובד בתדר כזה שמקנה לו אורך חיים נוסף על פני ה- 4 ליבתי הנעול בתדר נמוך יותר - קרי תוספת המחיר שהוא דורש משתלמת

לאורך זמן. חישבתי זאת כאן פעם בשרשור הסטורי והוכחתי מספרית בטכניקה מתורת חקר הביצועים.

כרגיל אתה מקשקש , טועה ומטעה.

בדיקות שלי על Black Ops 2 במפת המולטיפלייר Slums - מעבד G840 בסטוק עם כרטיס מסך 660TI ו8 ג'יגה זיכרון מביא 50-60FPS בspawn של התוקפים (ונשאר על מספרים כאלה בכל המפה) בלי שום קשר להגדרות גראפיקה (נוסו המון הגדרות)

עם מעבד I3 2100 הFPS עומד על בין 85-95 בנקודת הspawn של התוקפים.

אז כרגיל אתה מקשקש וממציע דברים פרי המוח הקודח שלך.

כהרגלך חזרנו לסורנו ? נכנסים לחדר זורקים רימון, ואחר כך אוספים את השברים....

תן לינק למשהו קונקרטי שנבדק ע"י גורם ראוי ברשת כדוגמת anandtech/tomsH, שכן "בדיקות שלך" אינן מרשימות אותי.

פורסם

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים