עבור לתוכן

מודינג מקצועי יותר לפלסטיק, בפחות ממחיר של לפטופ פשוט

Featured Replies

פורסם

לפני כמה חודשים שאלתי כאן איך אפשר לעשות מודינג לפלסטיק,

כשהבעיה היא בעיקר חיתוך.

נתקלתי עכשיו במשהו שהוא בהחלט זול בשביל להיות מוחזק בבית:

זה נקרא "Shapeoko":

shapeoko.jpg

אתם יכולים לראות את הוידאו הקצר כאן:

http://www.shapeoko.com/

ואפשר לקנות את זה במחיר של 600$..

https://www.inventables.com/technologies/desktop-cnc-mill-kits-shapeoko

לא רע בכלל!

פורסם

סתם צעצוע שלא שווה להשקיע בו אגורה שחוקה בשביל מודניג. נראה ייצור של חובבן שמייצר בבית כרסומות CNC אלעק.

כרסומת CNC טובה עולה הרבה יותר.

ההוצאה העיקרית במכונות CNC לאחר קנייתה היא מחירם הגבוה של כלים לעיבוד השבבים ואמצעי דפינה שונים ומגוונים הנדרשים לדפינת חומר הגלם.

ואני לא מתכוון לכרסומים ומקדחים תוצרת סין העממית.

בקיצור חבל על הסף.

פורסם
  • מחבר

קטלת אותו..

דווקא אם תסתכל על הפורום שלו, תראה שיש הרבה מאד אנשים שקנו את המכונה הזו ודיי מרוצים ממנה..

אולי שללת אותו מהר מידי?

פורסם

לא קראתי את התגובות בקישור, אני מתאר לעצמי שגם האנשים בתגובות בקישור לא ממש מבינים או יודעים מהי כרסומת CNC אמיתיית שהמסילות בנויות מיצקת פלדה ומושחזים והבסיס עשוי מיצקת פלדה ולא מעץ.

האם עבדת פעם על כרסומת קונבציונלית או כרסומת CNC ?

ראית מהי כרסומת CNC אמיתיית לבניית אב טיפוס ?

בכול הפורומים של DIY בניית כרסומת CNC זה טרנד עכשוי.

פורסם

קצת יקר.

פעם הייתה לי תוכנית לבנות מכונת CNC בעיקר בשביל ייצור PCB, אבל אף פעם לא מצאתי זמן..

בסגנון הזה

פורסם
  • מחבר

אני מתאר לעצמי שגם האנשים בתגובות בקישור לא ממש מבינים או יודעים מהי כרסומת CNC אמיתיית שהמסילות בנויות מיצקת פלדה ומושחזים והבסיס עשוי מיצקת פלדה ולא מעץ.

או שהם יודעים רק שאין להם את האלפי דולרים שצריך להוציא בשביל מכונה ברמה אחרת..

זה משהו בייתי..

אבל אוקיי..

האמת שהייתי שמח לדבר כזה, שבמקום המקדחה, תהיה בו סכין חמה.

אני מניח שאפשר להחליף אחד בשני..

פעם הייתה לי תוכנית לבנות מכונת CNC בעיקר בשביל ייצור PCB, אבל אף פעם לא מצאתי זמן..

אני מחכה ליום שיהיה דבר כזה בכל שכונה, או לפחות בכל עיר..

זה יהיה ממש נחמד לבוא, לשלם כמה שקלים, ולקבל את מה שאתה רוצה.

פורסם

ידידי היקר,

אני לא צריך לקרוא בפורומים בנושא עיבוד שבבי מכיוון שאני מכיר את הנושא על בוריו מקרוב.

ברוב הפורומים הדיונים הם של ילדים שרוצים או חולמים לבנות מכונת CNC ולא יודעים עד כמה המכונות האלה מסוכנות לאנשים שלא עברו הכשרה מתאימה לכן אני אינני משתתף בהם. זה לא פריצה לאייפון או התקנת ROM חדש על אנדרואיד שבמקרה הגרוע ה-GPS לא עובד. :nono:

בהחלט קיימים מספיק מקומות אשר מבצעים עבודות כירסום CNC, חריטה, חיתוך פחים וכול אשר תחפוץ לבניית דגמים.

המחירים לא זולים.

אפשר להסתדר גם מבלי להוציא 600 דולר (לפני משלוח) על מכונת CNC ביתיית.

לעבוד עם מכונת CNC צריך ללמוד עיבוד שבבי בסיסי לפחות ו-G קוד. שלא נדבר על כלי חיתוך שזו תורה בפני עצמה.

תבדוק באתר של חניתה כמה עולה כרסום אצבע בקוטר 4 מילימטר או 2 מילימטר העשוי מ-H.S.S ותבין על מה אני מדבר.

פורסם
  • מחבר

טוב :)

אז לא נזמין אותה.. :)

פורסם

אתה לא רוצה סכין חמה בדבר הזה. תזכור שכל מה שסכין חמה עושה זה להתיך, היא לא מעיפה את זה, וזה פשוט יתקשה שוב באותו מקום. אם אתה מנסה לעבד איתה שטח, לדעתי המקסימום שתקבל זה פלסטיק שהצד החיצוני שלו שרוף ונמס אם גושים של פלסיק (כי הם יגררו על ידיי הסכין) + הרבה מאוד ריח של פלסטיק שרוף

• 7 חודשים מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים