עבור לתוכן

קניית כרטיס מסך חדש - ביזבוז או השקעה נבונה?

Featured Replies

פורסם

היי! :D

מאחר וכרטיס המטרוקס שלי כבר מיושן ,בלשון המעטה, ובהיותי 'חרד' לאיכות תמונה, האם יהיה שווה לי להחליפו בכרטיס של הרקולס, שבליבו מככב צ'יפ הרדאון 8500 LE החדש?

יש לו DAC איכותי, הוא מהיר בטירוף (מבחינתי לפחות...) גם בלי שום אוברקלוק (לא שאני מתכנן כזה!), יש לו פונקציונליות ויחד עם האיכות המעולה של הרקולס והמחיר המפתה הוא נראה כומחליף הולם ל"מטרוקס" שלי...

שאלתי היא - באם אני לא מחליף דבר זולת הכרטיס מסך, האם אוכל להנות מחווית משחקים העולה בהרבה על המטרוקס האיטי שלי?

אין לי כסף להחליף מעבד בנוסף לקניית LE... האם זה עדיין שווה?

הנה המפרט:

מטרוקס G450 - דה... ;D

פנטיום 3 533

Asus P3V4X

17.2 Seagate

128MB

DVD Asus

CD-RW LG

LG 795FT +

2+Sub

של קיימברידג'

תודה!

פורסם

מצטער לאכזב אותך אבל הכרטיס לא ינוצל כראוי ע'י המעבד שלך עדיף לך לקנות geforce2 ti של הרקולס.

פורסם

it will take your comp to max.

:jump: :jump: :jump:

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהכרטיס הזה הוא Overkill לא קטן למעבד שלי אבל עדיין יש לזכור כי עם הכרטיס החדש אני אשחק במשחקים כבדים, ברזולוציה גבוהה,ועם eye-candy על מקסימום.

עם המגמה של המשחקים הנעשים תלויים יותר יותר ב"קצב המילוי של כרטיס המסך מאשר ממספר הפוליגונים שהמעבד מקיא",

האם הכרטיס מסך לא יהיה צוואר-הבקבוק?

פורסם

בסדר אולי בעוד שנה שנתיים זה יהיה כך אב כיום הכרטיס לא ינוצל כראוי אצלך.

פורסם

אני לא חושב שתוכל לשחק במשחקים כבדים, עם רזולוציה גבוהה וeye candy על המקסימום, כי בשלב מסוים המעבד יהיה צוואר הבקבוק שלך.

למרות שמשחקים מסתמכים בעיקר על כרטיס המסך, יש גם גבול מינימלי של עצמת המעבד.

לכן, במעבדים עם מהירות 1Ghz ומעלה, ההבדלים במשחקים זניחים יחסית (בהנחה שמדובר באותו כרטיס מסך שאיתו נבדק כל מעבד) אבל, מעבדים חלשים יותר, כמו שלך לדוגמא, יגבילו את הביצועים במשחקים בצורה משמעותית.

פורסם
  • מחבר

טוב,אם כך,נראה שהרעיון יורד מהפרק... :'( :'( :'(

פורסם

תראה, אני לא אומר שלא יהיה הבדל במשחקים בין המטרוקס לבין הרדאון, בהחלט יהיה הבדל והוא יהיה מורגש מאוד.

מה שאני אומר זה שהפוטנציאל המלא של הרדאון יהיה די מבוזבז עם מעבד חלש כל כך...

פורסם

לעומת זאת, אני חושב שיהיה דווקא נכון לקנות עכשיו, כי כרגע הכרטיס אמנם לא ימצא יכולתו אך בעוד שנה או יותר שתשדרג יהיה לך כרטיס שעדין יחשב למעולה ומהיר. תוודא שיש ללוח שלך AGP *2 לפחות, על פחות מזה (*1 שיש בלוחות ישנים לP2) הוא לא יעבוד.

פורסם

ולכן אני מציא לך לקנות את הgeforce2 ti של הרקולס משום שהוא כרטיס מעולה והוא גם ינוצל במלואו ע''י המעבד שלך תהנה.

פורסם
  • מחבר

אז זה בבחינת בזבוז מוחלט או לא ???

האם הלוח האיכותי והבאס של 133 מגה"צ לא יפצו אפילו במעט על כך? (כן, אני יודע שזה לא ממש ישפיע, אבל רק כדי להיות בטוח...)

יש כרטיס יותר משתלם באותו טווח מחיר?

פורסם

טווח מחיר של מה הרידאון או הgeforce ?

פורסם
  • מחבר

תוודא שיש ללוח שלך AGP *2 לפחות, על פחות מזה (*1 שיש בלוחות ישנים לP2) הוא לא יעבוד.

hehe

הלוח שלי מסוגל גם ל- AGPX4 ;)

זאת אחת הסיבות שהתעקשתי עליו,למרות שאין הבדל גדול. בזמן הקניה לא ידעתי על כך שההבדל מינימלי...הוא היה הלוח הכי חדיש לפלטפורמה שבה בחרתי.

בכל מקרה, זו אחת הקניות הטובות ביותר שלי...

פורסם
  • מחבר

ולכן אני מציא לך לקנות את הgeforce2 ti של הרקולס משום שהוא כרטיס מעולה והוא גם ינוצל במלואו ע''י המעבד שלך תהנה.

אתה מתכוון לגרסה ה"קצת יותר חזקה" מה GTS Pro, זו שעולה 750 ש"ח?

אני חושב שעדיף להוציא עוד קצת לרדאון LE...

פורסם
  • מחבר

anyone else?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים