עבור לתוכן

הסטיקי מעודכן ללפני 4 חודשים, אני מעוניין ב- SSD של 240G או 2 של 120G ב- RAID

Featured Replies

פורסם

שלום,

הסתכלתי בסטיקי אך לפי הקצב המהיר של שינויים ב- SSD הסקתי כי מה שמעודכן שם לא בהכרח 100% נכון.

אני צריך SSD בנפח 240GB ולא 120GB מאחר וכרגע רק התיקיות הבסיסיות (Windows, Users, Program Files) תופסות אצלי 92GB וזה לפני שהתקנתי משחקים (שכל אחד תופס כ- 10GB)...

השאלה היא איזה כונן 240GB נחשב מומלץ, אמין וטוב כיום? יותר חשובה לי האמינות כי אני קורא לאחרונה הרבה על SSD ששובק וכד', אז אמנם אני מתכוון לעשות גיבוי אינקרמנטלי של ה- 240GB לכונן רגיל (7200RPM) למקרה שיתקלקל כך שזו לא תהוה בעיה, אך אני מעדיף שיתקלקל כמה שפחות, שלא אבזבז את הזמן בלרוץ לחנות ולהחליף כל פעם.

בסופו של דבר נראה שכל הזמן שאנחנו חוסכים כמה שניות כאן וכמה שניות שם (ברכישת SSD) מתבזבז אח"כ על החלפת הכונן התקול באחד חדש בחנות, כולל המתנה וכד'... שזה מעל שעה...

חבר שסיפרתי לו שבכוונתי לרכוש 240GB, המליץ לי לרכוש דווקא 2 של 120GB ולעשות RAID כדי להכפיל את המהירות, לדבריו הם יוצגו ככונן אחד (ממש כמו רכישת SSD של 240GB) אבל המהירות תהיה כפולה (!!!)

מאוד אשמח לשמוע המלצות הן על שיטת החיבור הנ"ל ובמיוחד על כונני SSD בנפח 240GB או 120GB, בכוונתי לרכוש עוד השבוע.

תודה רבה.

פורסם

לא הייתי מסתבך עם רייד של SSD למטרת OS רגילה.

דיסק מומלץ זאת לא בעייה.כל SSD מהדורות החדשים יעשה את העבודה ואני בספק שתרגיש בהבדל.

למשל http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9999 הוא דיסק מצויין ולא יקר.

פורסם

ברמה התיאורטית אתה בהחלט צודק

רייד0 יתן ביצועים משופרים במבחנים יבשים.

בפרקטיקה, אתה לא ממש תרגיש בהבדל

המעבר מדיסק מכאני לssd הוא עצום, והדבר היחיד שמורגש הוא זמן הגישה האפסי

לא הייתי מסתבך עם מערך כוננים, זה לא כמו בעבר שמערך ראפטורים לדוג נתנו מספרים יפים ומורגשים

כמו כן, כשל באחד הכוננים וכל המערך קורס.

לך על כונן יחיד וגדול ותהנה ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים