עבור לתוכן

TL-WR1043ND או TL-WDR4300 ?

Featured Replies

פורסם

קניתי היום נתב TL-WR1043ND חדש, וכשנכנסתי לאתר של TP-LINK לבדוק האם ישנם עידכונים רלוונטים לגביו, נתקלתי ב- TL-WDR4300 שגורם לי לחשוב להוסיף 144 ש"ח ולהחליף ביום ראשון בבוקר את ה TL-WR1043ND שעדיין אטום באריזה. לאחר בדיקה קצרה פה בפורום, הבנתי שהקושחה של ה-WDR4300 בעייתית, מפני שהיא מותאמת לארץ ע"י היבואן עקב השימוש בתדר 5GHz, מה שמבטל את היכולת לעדכוני קושחה מהאתר הרישמי של TP-LINK. מצד שני, ה-WDR4300 בעל מעבד חזק יותר וזיכרון RAM גדול יותר, עם שני חיבורי USB במקום אחד ב-TL-WR1043ND.

מה דעתכם? האם כדאי להחליף ל-TL-WDR4300 ולהשתמש בקושחה צד-שלישי כמו dd-wrt?

• תגובות 34
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי ה-DD_WRT ל-4300 - אתה צריך לקחת בחשבון 3 דברים:

1. לא בטוח שהקושחה "הישראלית" בכלל מאפשרת טעינה של קושחת DD_WRT

2. לא בטוח שיש דרך חזרה מ-DD_WRT לקוחשה המקורית

3. גרסת ה-DD_WRT ל-4300 היא לא רשמית

פורסם

הרסו את הנתב הזה עם הקושחה המיוחדת, ככה אנחנו לא מקבלים עדכונים שוטפים על ידי החברה וגם לא פיצ'רים חדשים

פורסם

יש לי את ה 4300 כמה שבועות. בינתיים גם תחת עומס כבד של הרבה התקנים והורדת טורנט ברוחב פס מלא הוא יציב לחלוטין, לא מתרסק, לא נתקע, לא מגמגם.

אבל - לא הייתי קונה אותו בגלל מגבלת שדרוג הקושחה הישראלית. כבר כמה חודשים קיימת קושחת יצרן חדשה יותר אי אפשר לעדכן איתה ובנדא לא מוציאים קושחה חדשה וספק אם יוציאו.

פורסם
  • מחבר

תודה. כמה קריטי עניין עדכוני הקושחה כשזה נוגע לראוטרים?

הבנתי שהיבואן מתעתד להחליף את ה-4300 ב-4900 בקרוב מאוד בקיץ ושה-1043 מפסיק להיות מיובא. האם נוכל להיות בטוחים שהיבואן לא יחליט להתקין גם על ה-4900 קושחה ישראלית? או יותר מזה - להתקין קושחה ישראלית על כל נתב 5Ghz שהוא עתיד לייבא מהיום והלאה? אם כן, לא יהיה מנוס אלא לקנות נתבי TP-LINK 5Ghz בחו"ל והבאתם במזוודה...

לפני שקניתי את ה-1043 לא היה לי ראוטר כלל. קניתי אותו כדי להתממשק אליו עם הטלפון הסלולארי בלבד. אולם אני מתכנן לקנות בחודשיים-שלושה הקרובים SMART TV, וחשבתי להזרים אליה תכני- HD באופן אלחוטי, לכן רציתי לקנות את הנתב המהיר ביותר שאוכל במחיר סביר של 300-400 ש"ח, ונראה שנתב דואלי בהחלט יכול להתאים, אבל לא בא לי להתקע עם חומרה שלא מתעדכנת בגלל היבואן. אולי פשוט אחזיר את ה-1043 ואמתין ל-4900? או שאולי ל-TP-LINK Archer C7 בתקן 802.11ac?

פורסם

אין לי נסיון אישי, אבל ל 1042 של TP-LINK יש מעבד 620MHZ וזיכרון 64MB שנשמע בסדר.

פורסם

למי שיש ראש ויש כח להתעסק בזה.

תקנו -

http://www.ebay.com/itm/USB-To-RS232-TTL-PL2303HX-Auto-Converter-Module-Converter-Adapter-For-arduino-/180953299346?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a21a83992

תעברו על פקודות ה-OpenWrt (מה שלא מופיע שם זה שלב מחיקת ה-Header מקובץ ה-BIN של העדכון ראו Youtube)

ותצליחו לפרוץ אותו לגרסא מקורית...

פורסם

אפשר לעשות זאת גם עם TFTP למי שמבין קצת בנושא. יש הסברים באתרים הטכניים הרלוונטים.

פורסם

אפשר לעשות זאת גם עם TFTP למי שמבין קצת בנושא. יש הסברים באתרים הטכניים הרלוונטים.

ההוראות שמצאתי הן שימוש ב TFTP דרך חיבור טורי (מהסוג ש menymu קישר) וצריך לפתוח את הנתב ולהלחים ללוח:

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr4300#de-brick.or.oem.installation.using.the.tftp.and.rs232.serial.method

האם אפשר לצרוב דרך חיבור הרשת?

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל אני לא מעוניין לפתוח ולהלחים שום דבר.

אז שוב, מה הייתם אתם עושים במידה ולא הייתם לחוצים כרגע על קניית נתב?

1. מחליפים את ה-1043 שקניתם לפני יומיים ב-4300 ונתקעים עם קושחה ישראלית? כמה רע זה יכול להיות?

2. מחזירים את ה-1043, מקבלים זיכוי וממתינים ל-4900 שאמור להגיע בקיץ רק שלא ברור מתי, ושקיים סיכוי שגם עליו יתקין היבואן קושחה ישראלית?

3. מזמינים את ה-4900 או את ה-Archer C7 מחו"ל?

פורסם

רוב הסיכויים שגם על ה 4300 תהיה קושחה ישראלית.

בנדא לא שמים את הקושחה בכוונה, אלו הנחיות משרד התקשורת. אחרת הם לא יקבלו רשיון יבוא.

לדעתי, אין סיבה שגם ה 1043 לא יעמוד ב"עומס" של Smart TV.

פורסם
  • מחבר

Pongo אני מניח שהתכוונת שרוב הסיכויים שגם על ה 4900 תהיה קושחה ישראלית. כמה קריטי עניין עדכוני הקושחה כשמדובר בנתבים? האם זה באמת כל כך נורא "להתקע" עם הקושחה ישראלית?

בלי קשר להחלטה בנוגע לראוטר הנוכחי, אני מאוד מעוניין ב-ARCHER C7 לפי נתוניו היבשים על הנייר, ואם בנדה יתקינו גם עליו את הקושחה הישראלית, אבקש ממישהו שחוזר מחו"ל שיביא איתו את ה-Archer C7 במזוודה, אין ברירה.

פורסם

תראה, מצד אחד יש לי את ה 4300 כבר כמה שבועות והוא יציב כמו סלע.

מצד שני היצרן כן מוציא קושחות חדשות מדי פעם (ראה את ההודעה על הקושחה החדשה ל 1043) ובנדא לא מעדכנים.

יכול לצאת עדכון אבטחה למשל לפרצה הידועה בנתבי TP-LINK ואנחנו לא נוכל לעדכן. זאת כן בעיה.

אם אתה לא חייב דואלי אז יש בשוק כמה וכמה נתבים חזקים עם קושחה סטנדרטית.

תודה, אבל אני לא מעוניין לפתוח ולהלחים שום דבר.

אז שוב, מה הייתם אתם עושים במידה ולא הייתם לחוצים כרגע על קניית נתב?

1. מחליפים את ה-1043 שקניתם לפני יומיים ב-4300 ונתקעים עם קושחה ישראלית? כמה רע זה יכול להיות?

2. מחזירים את ה-1043, מקבלים זיכוי וממתינים ל-4900 שאמור להגיע בקיץ רק שלא ברור מתי, ושקיים סיכוי שגם עליו יתקין היבואן קושחה ישראלית?

3. מזמינים את ה-4900 או את ה-Archer C7 מחו"ל?

פורסם
  • מחבר

..אם אתה לא חייב דואלי אז יש בשוק כמה וכמה נתבים חזקים עם קושחה סטנדרטית..

כרגע השימוש בנתב הוא לגלישה סלולארית בסמארטפון (HTC DESIRE HD), והזרמת סרטי HD1080 לטלויזיה שאני מתעתד לקנות בקרוב (ממתין לדגמים החדשים של סמסומג ו-LG שיגיעו). פרט לכך יש לי בדירה טלפון אלחוטי בתדר 5.8Ghz שהבאתי מארה"ב לפני 6 שנים, וזהו. למיטב הבנתי, נתב דואלי נותן מענה טוב לסביבה רווית התקנים אלחוטיים, מה שלא בדיוק המקרה אצלי, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים