עבור לתוכן

למה לדאוג כשמזמינים מקלדת מחו"ל?

Featured Replies

פורסם

עקב המחירים המוגזמים של המקלדות האיכותיות בארץ, אני שוקל להזמין מקלדת מחו"ל.

ראיתי שמס' אנשים בפורום עשו זאת ורצית לשאול למה כדאי לשים לב ומה הלקחים שיש להם בנושא.

כמו כן, אשמח לדעת מה שיטת המשלוח הכי בטוחה והכי משתלמת מבחינה כספית.

תודה רבה!

פורסם

שיטת המשלוח הכי בטוחה היא אף פעם לא הכי משתלמת מבחינה כספית.

פורסם
  • מחבר

יש שיטה שהיא משתלמת ובטוחה גם אם לא הכי?

פורסם

כל עוד אתה יודע שאין עברית (אתה יכול לצרוב או להדביק בארץ) ,אין בעיות מיוחדות

חוץ מיזה יש מס שצריך לשלם עם המכס בודק את החבילה ,והמס מחושב באחוזים כולל מחיר המשלוח

עם יש לך מישהו שיביא לך פיזית את המקלדת ,אז אין מס עד 300$

פורסם
  • מחבר

אם המקלדת עולה פחות מ-325$ ויותר מ-75$ אז יש רק מע"מ? לא?

מקלדת מכנית אמורה לשקול משהו כמו 1.3 ק"ג... אני לא מאמין שהרבה אנשים ישמחו לסחוב דבר כזה....

פורסם

גם ככה אין מכס על רכיבי מחשב.

רק תקנה כבר כי שיגעת את רבי :bash:

פורסם

לדעתי לא ממש משתלם להזמין מחו"ל, ההפרש - אם קיים כזה בכלל - יוצא זניח עם עלויות המקלדת כולל משלוח.

אני הזמנתי את ה-Filco שלי מחו"ל בעיקר מהסיבה שבזמנו לא היו מקלדות מכניות עם סוויצ'ים חומים זמינות בארץ.

כמו כן לא היה מבחר סביר של מקלדות מכניות זמינות בארץ כמו שיש היום.

אם הייתי צריכה היום לקנות מקלדת מכנית ומקלדת כמו שאני מחפשת הייתה זמינה בארץ, הייתי קונה בארץ.

עבורי הסיבה העיקרית להזמנה מחו"ל הייתה חוסר הזמינות בארץ. המחיר לא יצא לי יותר זול מהארץ אם לא יותר יקר.

פורסם
  • מחבר

איזו מקלדת היית קונה היום (מהמבחר בארץ)?

פורסם

הייתי קונה Das עם סוויצ'ים חומים.

פורסם

מטעים אותך כאן לגבי עניין המכס. על משלוח אין מכס ומע"מ עד 75 דולר. עד 325 דולר אין מע"מ, אבל יש מכס הרבה פעמים. אני לא יודע אם מקלדת נחשבת רכיבי מחשב או לא, צריך לבדוק באתר של מע"מ.

על בנאדם שמגיע עם המקלדת פיזית יש בכלל כללים אחרים ומותר לו להביא מתנות עד 200 דולר, זה לא קשור בכלל למשלוח. הפטורים הם אך ורק על משלוח מחו"ל בדואר.

פורסם

עד 325$ אין מכס. מס קנייה יכול להיות.

פורסם

במשלוח בלבד. אם אתה מביא את זה בעצמך פיזית מחו"ל זה עד 200 דולר.

פורסם

יש לי גם הוכחה, אבל אני לא יודע אם האתר של המכס מספיק טוב להוכחות. הוא בדרך כלל רק מציג את החוקים של המדינה.

סכום הפטור ביבוא טובין בדואר חבילות שונה מסכום הפטור שמקבל מי ששב לישראל מחו"ל (200$).

טובין (למעט טבק ואלכוהול) המיובאים בדואר או במשלוחי אוויר ע"י אדם פרטי והם מיועדים לשימוש אישי, פטורים מתשלום מיסי יבוא אם ערכם של הטובין עצמם (לא כולל הובלה וביטוח) אינו עולה על 75$.

טובין כאמור שערכם (לא כולל הובלה וביטוח) גבוה מ- 75$ אך נמוך מ- 325$, פטורים מתשלום מכס אך חייבים בתשלום מס קניה (אם חל עליהם) ובתשלום מע"מ בשיעור 17% מערך העיסקה (כולל הובלה וביטוח)

את שיעורי המסים החלים על פריטים שונים, בהתאם לערכם, ניתן למצוא בטבלת מסים מרוכזים:

ולמי שחוזר מחו"ל מומלץ לקרוא גם את החוברת הזאת:

http://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Documents/CustomsReturningPassanger.pdf

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים