עבור לתוכן

התלבטות בין GTX 680 DCU II ו VAPOR X 7970 GHZ

Featured Replies

פורסם

עזרה בבקשה התלבות בין ASUS DIRECTCU II GTX 680

וVAPOR X7970 GHZ EDITION

מה יותר חזק ?

במי מהם יש יותר פוטנציאל ל OC?

פורסם

מה יותר חזק?

קשה להגיד כל כרטיס טוב יותר במשחק כזה או אחר, אז אפשר להגיד שהם די שווים.

OC?

7970!!

פורסם

מדוע MSI ולא vapor X של sapphire ? במה הוא טוב יותר ?

ב OC הוא לא עדיף.

מוניטין אמינות ?

לנסיוני לאורך השנים, ל- MSI לא יצא שם מי יודע מה של ציוד אלקטרוני אמין.

השם של sapphire קצת יותר טוב במובן זה, לתפיסתי בכל אופן.

asus, gigabyte ?

עדיפים על שניהם - אם יש אפשרות כמובן.

פורסם

PCB מאוד מרשים של MSI מול רפרנס של Sapphire(דעה אישית).

מנסיוני עם הDUAL-X הוא לא מקרר את הVRMים(מאוד מגביל אותך בתדרים אם אתה לא רוצה לשרוף את הכרטיס) באותה רמה של LIGHTNING.

תכלס אני רואה הבדל רק בעיצוב של הפלסטיק בלבד בין הVAPOR לDUAL-X :nixweiss:

+ליאור ציין בביקורת(שונות) שהVAPOR לא ממש שקט והDUAL-X כן.

.

הכרטיסים של Sapphire סובלים יותר מCoil whine(אני אישית שומע רק במצב OC).

OC הוא לא עדיף.

כל 7970 הוא "כרטיס לוטו", אבל הMSI יהיה לו סיכוי להגיע לתדרים יפים יותר אפילו מבלי לעלות מתח(הVAPOR מגיע עם מתח גבוה כבר מהמפעל).

פורסם

^מחזק ..

nec_000 היה לי את הdual x והחלפתי אותו בmsi lightning, אין שום דגם של 7970 שנראה ומרגיש כמוהו, רק מלהסתכל

עליו לשניה אתה מתרשם, אחד ה"כרטיסים" אם לא הכי מרשימים שקיימים, מבחינת pcb, איכות בניה, קירור, יופי, כמות חיבורים

והכי חשוב פוטנציאל OC(אחד המרשימים אם לא הכי),מכסה גוף הקירור עשוי אלומיניום מוצק ולא פלסטיק זול.

ברור שעדיין תלוי על איזה כרטיס נפלת, אני למשל לא קיבלתי אוברקלוקר שמגיע לתדרים קיצוניים, אבל למה שהוא הגיע זה מספיק.

דרך אגב ספייר תמיד היו הזולים והנחותים, נראה שmsi בשנים האחרונות יודעת מה היא עושה ותופסת שם של כבוד עם מוצריה.

הכרטיס השני שלי של msi הגיע לתדרים מדהימים של 1260/1700 אחרי החלפת מפוח לאקסלרו.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה .Vapor X כבר הוזמן.

אפשר לנעול.

פורסם

ספיר נחותים וזולים? אולי בעולם שלך. והפלסטיק שלהם לא זול.

ברצינות עכשיו, מאיפה הבאת את הפארסה הזו שספיר הם נחותים וזולים? זולים נכון, נחותים? ממש לא. גרסת הברק של MSI טובה בצד של נוידיה, בצד של ATI היא ממש לא זוהרת כמו שאתה מרייר עליה.

טבלת אוברקלוקינג קטנה.

אגב, הקירור של הדואל-איקס מאוד רועש ולא מקרר טוב כמו accelero 7970. מה שכן, עכשיף לחסוך את ה300 שקל הבדל שיש בין הדואל איקס לוייםור איקס ולקנות את הקירור בנפרד. לדעתי לפחות.

פורסם

אמרת ? קיבלת...

הפלסטיק זול, היה לי כזה ומכרתי אותו אחרי חודש, אין מה להשוות ללייטנינג, אחרי שתחזיק כזה ביד תבין הנדסת אנוש מהיא.

אני כבר 3 שעות יושב על ה-OC הזה ...לא הרבה כרטיסי 7970 מגיעים על קירור אוויר לערכים האלו 1250/1900.

תנסה להגיע לזה עם ה-DUAL X.

תבדוק שוב לגבי הצד של AMD ולא ATI, זוהרת ועוד איך.

קבל אח שלו:

http://www.3dmark.com/3dm11/6361992

מדוע MSI ולא vapor X של sapphire ? במה הוא טוב יותר ?

ב OC הוא לא עדיף.

מה שנפלא בכרטיס הזה, שים לב לטמפרטורות..במקסימום מעלות.. VRM=55 MEMORY=53 GPU=67

בספייר בתדר ליבה של 1150 כבר היית עובר את ה-90 לVRM

זו לא התוצאה הכי גבוהה שלי אגב, עם הכרטיס השני קיבלתי 10690 אבל עם ערכים נמוכים יותר לזכרונות.

פורסם

קבל אח שלו:

http://www.3dmark.com/3dm11/6364006

וזה עם הקירור הבסיסי והרועש. אני מחליף אותו בקרוב מאוד לaccelero, ואתה יודע כמה טוב הוא מקרר. אגב, תשקיע יותר במהירות ליבה מאשר בזכרונות. תעלה מתח אם צריך. 1.25 נחשב בטוח, ועם קירור טוב 1.3 גם אפשרי לליבה. לשלם פרימיום לכרטיסי מסך זה משהו מאוד בעיתי, כי גם ככה בונים אותם כמו טנקים. נכון שהברק של MSI בנוי בצורה יוצאת מן הכלל, אבל אם תציץ בקישור ששמתי, תראה עוד כמה חבר'ה עם ברק שלא נוצץ כל כך.

כרטיסי מסך של ATI נחשבים לעמידים ביותר מבחינת מתח, ומה שעומד בדרכו של האוברקלוקר איתם זו הטמפרטורה (הם לא אוהבים מעל 70 באוברקלוק) יותר מאשר מתחים.

אגב, הכרטיסים עם הקירור המקורי אולי מגיעים לטמפרטורות שרשמת. הדואל איקס או הוייפור מגיעים מעל 70, אבל לא עוברים את ה-80. שזה לא רע בכלל בהתחשב בזה שהכרטיסים של ATI עמידים בטמפ' של 100 מעלות.

פורסם

גיליתי שסאפיר לוקחת שבבים עם ASIC מאוד נמוך ל-VAPORX שלהם. התעסקות איתו העלה שאין ספק שכרטיס כזה הוא לא בדיוק בחירה הכי מוצלחת למי שמקרר באוויר. הסאמפל שלי כן סוגר 1240-1250 לליבה וסביב 1700 לזכרונות ופה זה בערך נגמר. צריכת החשמל גבוהה להחריד וה-PCB מתמודד איתה כמו מישהו שמנסה עם מושכות לשלוט על סוס משתולל. כרטיס מסך כזה צריך להקפיא בשביל לקבל שעונים מאוד גבוהים של איזור 1350~ לליבה.

פורסם

גיליתי שסאפיר לוקחת שבבים עם ASIC מאוד נמוך ל-VAPORX שלהם. התעסקות איתו העלה שאין ספק שכרטיס כזה הוא לא בדיוק בחירה הכי מוצלחת למי שמקרר באוויר. הסאמפל שלי כן סוגר 1240-1250 לליבה וסביב 1700 לזכרונות ופה זה בערך נגמר. צריכת החשמל גבוהה להחריד וה-PCB מתמודד איתה כמו מישהו שמנסה עם מושכות לשלוט על סוס משתולל. כרטיס מסך כזה צריך להקפיא בשביל לקבל שעונים מאוד גבוהים של איזור 1350~ לליבה.

דרך אגב הasic של הלייטנינג שלי הוא 65(נמוך), של הdual x שמכרתי גם 65 ושל הmsi המומהר שלי 85.

אח שלו:

תגיד לי אתה מבין בכלל ב-OC לכרטיסי מסך או שבאת מ-fxp ?

התוצאה שלך מושפעת מהמעבד, שים לב לתוצאה הגרפית שלך(נמוכה ב500 נקודות).

תחליף לאקסלרו ותנסה להגיע ל-1250/1900 נראה אותך...

אם תסתכל על התמונה ועל הערכים, הגעתי למתח של 1.350 שכרטיס אחר נראה לי כבר

היה נשרף בו, העלתי מתח לזכרונות ל1.700.

בכל כרטיס אחר 7970 (ואני עומד אחרי מה שאני אומר)לא תקבל טמפרטורות כאלו נמוכות לvrm.

אולי הכרטיס יגיע ל-80 מעלות אבל טמפרטורות של vrm זה מה שיכשיל אותך.

דרך אגב, יש הבדל עצום בין הערכים של 1200/1600 ל-1250/1900 מבחינת יציבות.

בהתחשב בזה שזה קיץ כבר ולא קריר כמובן.

קנה את האקסלרו, שב, תעשה שיעורי בית ותחזור אלי עם תובנות שאני כבר הבנתי!

חלקן עלו לי כסף, חלקן דרשו זמן ומאמץ.

דרך אגב כבר מזמן הם לא נקראים ati אלא amd סתם לידע כללי.

פורסם

התכוונתי שתסתכל על התוצאה הגרפית. הבדל של 500 נקודת כשאצלי הכרטיס על 1200 1600 ואצלך 1250 1900. אגב, אצלי המעבד על 1.25v.

, כשאצלך הוא גבוה הרבה יותר. אני עדיין לא העלתי מתח לזכרונות בכלל, אז כשאחליף קירור אעלה עוד את המתח ואז כבר נראה מה ולמה. הנקודה היא שעל מתח סטנדרטי הצלחתי להגיע למהירות ליבה של 1200 על כרטיס 'ירוד ולא איכותי' של ספיר. וזה בלי לנסות מעבר.

אני לא מנסה להוציא את הברק של msi מעפן חס וחלילה, כבודו במקומו מונח, אבל משם ועד לומר שספיר היא חברה לא איכותית. שטויות במיץ. אני יודע שלא הצצת בקישור שהבאתי, כי אם היית מציץ אז היית מבין כמה אתה טועה. הם בונים לוחות עמידים ביותר, ויש להם כרטיסים שמגיעים למהירויות של 1300 בליבה עם לוחות שהם ברובם רפרנס. לא חסרות חברות אחרות שמציגות ביצועים דומים. אתה יכול להתלהב מהברק כמה שאתה רוצה, כרטיס מצויין בהחלט, אבל ספיר היא חברה לא פחות טובה. פשוט אין להם ליינאפ של כרטיסים מהונדסים סטייל הברק של msi או rog של אסוס ומכוונים לשבור שיאי בנצ'מארקים.

האמת זה אומר יותר על הרמה של amd מאשר על הרמה של msi.

פורסם

אתה לא מבין כמה קשה לעלות עוד ב500 נקודות בערכים האלה, קפיצה של 25 בתדר, תתן לא בסביבות

100 נקודות, ככה שתעשה את החישוב.

הכרטיס השני שלי של MSI גרסה מומהרת, בעל מתחים נמוכים, מתחיל ב-1.050 ובמתח של 1.193 הגעתי איתו

ל-1200/1700 ככה שתבין מה זו יציבות, ה-ASICשלו הוא 85.

כמו שכתב סינדרום:

גיליתי שסאפיר לוקחת שבבים עם ASIC מאוד נמוך ל-VAPORX שלהם. התעסקות איתו העלה שאין ספק שכרטיס כזה הוא לא בדיוק בחירה הכי מוצלחת למי שמקרר באוויר.

וזה עוד לגרסת ה-VAPORX , תמיד הם היו פחות יציבים ב-OC (אני זוכר עוד מה-X850XT) שהיה לי

לפני 7-8 שנים ועלה כמעט 3500 שקל.

נכון שהם מפנקים בבאנדל עם תוספת של חיבורים לעומת MSI שנותנת כרטיס ותתפוצץ.

חוץ מזה ברוב המקרים הכל פיקציה של כסף, כרטיס שעולה 1800 שקל בדרך כלל יהיה שווה כמו 1800(ככה אני

מאמין)..

כרטיס כמו לייטנינג שנבחר להיות גרסת GHZ עטור שבחים וכבוד, הלוח שלו יבחר יותר בקפידה ועם רכיבים

טובים יותר, שיעמדו בטמפ' גבוהות יותר ובמתחים גבוהים יותר(זו דעתי).

פורסם

אתה לא מבין כמה קשה לעלות עוד ב500 נקודות בערכים האלה, קפיצה של 25 בתדר, תתן לא בסביבות

100 נקודות, ככה שתעשה את החישוב.

הכרטיס השני שלי של MSI גרסה מומהרת, בעל מתחים נמוכים, מתחיל ב-1.050 ובמתח של 1.193 הגעתי איתו

ל-1200/1700 ככה שתבין מה זו יציבות, ה-ASICשלו הוא 85.

כמו שכתב סינדרום:

גיליתי שסאפיר לוקחת שבבים עם ASIC מאוד נמוך ל-VAPORX שלהם. התעסקות איתו העלה שאין ספק שכרטיס כזה הוא לא בדיוק בחירה הכי מוצלחת למי שמקרר באוויר.

וזה עוד לגרסת ה-VAPORX , תמיד הם היו פחות יציבים ב-OC (אני זוכר עוד מה-X850XT) שהיה לי

לפני 7-8 שנים ועלה כמעט 3500 שקל.

נכון שהם מפנקים בבאנדל עם תוספת של חיבורים לעומת MSI שנותנת כרטיס ותתפוצץ.

חוץ מזה ברוב המקרים הכל פיקציה של כסף, כרטיס שעולה 1800 שקל בדרך כלל יהיה שווה כמו 1800(ככה אני

מאמין)..

כרטיס כמו לייטנינג שנבחר להיות גרסת GHZ עטור שבחים וכבוד, הלוח שלו יבחר יותר בקפידה ועם רכיבים

טובים יותר, שיעמדו בטמפ' גבוהות יותר ובמתחים גבוהים יותר(זו דעתי).

אתה ממש עיוור כשזה מגיע ל-msi הא? אתה חושב כל כרטיס msi מגיע עם asic גבוה? אני מאמין שאתה חושב ככה, ואני מבין שאין לי מה לטרוח אם אתה מסרב להציץ בקישור שהבאתי. יש אנשים עם כרטיסי ברק עם asic נמוך מאוד, ויש אנשים עם כרטיסי רפרנס של ספיר עם asic מאוד גבוה.

ספיר שלפני 7-8 שנים היא לא ספיר של היום, אני מקווה שזה מובן לך (למרות שיש להם בעיות עם חלק מכרטיסי ה-7870).

כרטיסי הברק באמת משתמשים ברכיבים יותר איכותיים ובלוח מהונדס במיוחד, אבל שם זה נגמרת ההתערבות של msi. את הליבה הם קונים מamd בכל מקרה, והקשר בין asic איכותי לתקרת אוברקלוק היא נמוכה, אם בכלל. יכול להיות שעם asic איכותי תגיד לתקרת המהירות על מתח נמוך יותר, אבל יכול להיות שעם asic נמוך תגיע למהירות גבוהה יותר עם מתח גבוה יותר. מה שנכון הוא שאיכות נמוכה נותנת תמורה טובה יותר כשהכרטיס תחת מים.

אני מאיץ בך להציץ בקישור שנתתי, אולי גם תוכל לקבל מידע שישפר את האוברקלוק שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים