עבור לתוכן

איך לפרק הלחמה של רכיב שכולל יותר מ-3 רגליים?

Featured Replies

פורסם

לא הצבע הוא זה שמטריד.

תסתכל על הידיות, רואים את סיומות היציקה הגסות. רואים את סוג הפלסטיק הזול. גם סוג המתכת נראית כזו שתחליד ותשחיר במגע הראשון עם מלחם. כלי עבודה טובים לא נראים ככה.

• תגובות 40
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הפלסטיק באמת נראה תת-רמה.

אבל זה לא מה שמטריד כרגע..

בוא נגיד שאם מישהו קונה כזה דבר, ורואה שהרעיון כאן אפקטיבי

(כלומר להקיף את ההלחמה עם משהו חלול, ואז להשיג כך הפרדה של רוב הבדיל מהרגל)

אז הוא יכול אח"כ לחפש את אותו דבר במימוש מקצועי יותר.

אגב גם המחיר פה בהתאם.. 3$.. כולל משלוח :)

פורסם

לא נשמע לי שימושי כפי שאתה מתאר אתה זה. ברוב המקרים המרווח בין הרגל לחור לא מאפשר הכנסה של שום דבר אחר. בטח שלא חתיכת מתכת ללא חימום עצמי.

פורסם

הסרט עושה עבודה טוהבה, לפעמים פחות ולפעמים יותר. התיאוריה שלך נכונה זה אכן משפר במידה מסוימת אם אתה מותח אותו קצת לרוחב

מה שכן יש דרך להשתמש בסרט : אתה מחזיק את הסרט בין המלחם וההלחמה ואז מנושך אותו כך שחלק מסויים מהארך של הסרט נמרח על ההלחמה - אל תצפה שהוא יספוג את כל הבדיל במקודה אחת

ויש שיטה שלי שבגדול עובדת אם לוחות שיש להם הלחמה מצד 1 בלבד (כלומר אין בדיל עמוק בחורים) - תיצור שם כמות של בדיל, תחמם טוב, תחמם טוב תוך כדיי שהלוח באוויר ..... ותדפוק את הלוח אנכית על השולחן (אם הצד שלו כלומר כשהוא אנכי), הבדיל יעוף משם ובהרבה מקרים ישאיר רכיב מנותק או כמעט מנותק

קיים דבר כזה עמדת פירוק הלחמות = ממש מלחם אם משאבת ואקום ששואב את הבדיל, אבל זה יקר וכנראה הרבה יותר ממה שאתה צריך

פורסם
  • מחבר

אהבתי את השיטה :)

תגיד

יכול להיות שעוד דבר שישפר את התוצאה שסרט שאיבה ייתן, הוא לא להשתמש בו כשהוא מחובר לסליל השלם,

אלא אולי לחתוך חתיכה קטנה, ואז לשים אותה?

למה אני מעלה את זה,

כי כשזה מחובר לכל הסליל, החום עולה מהנקודה שהמלחם נוגע בה, ומתפשט למעלה אל הסליל..

לעומת זאת כשאתה חותך חתיכה, נגיד באורך של 3-4מ"מ, ואתה מחמם אותה על ההלחמה,

אז רק היא מתחממת, ולחום אין מקומות לברוח/להתפשט אליהם.. מלבד ההלחמה והסרט שואב..

פורסם

תחשוב על דבר כזה : כשאתה חותך חתיכה מהסליל, אתה צריך להחזיק אותה. כלומר ברגע שהחום הגיע עד אליך, אתה בכל מקרה לא תוכל יותר להחזיק אותה. אם תנסה להתחכם ולתפוס אם פלאייר וכו, הפלאייר עשוי ממתכת והוא הרבה יותר גדול - יש מצב שהוא יקרר את הסרט יותר טוב ממה שהסרט עצמו יכול כשהוא בגליל.....

אבל לא נראה לי שיהיה הבדל משמעותי

פורסם
  • מחבר

יש עוד אפשרות אבל..

תחשוב על חתיכה ממש קטנה, בגודל 2x3 מילימטר..

אתה שם אותה על ההלחמה,

ואז לוחץ עם המלחם..

המלחם בעצם מחזיק אותה

(אבל זה יהיה קצת יותר קשה למשוך אותה על ההלחמה, כמו שאמרת קודם)

פורסם

רעיון גרוע :kopfpatsch: .

בכדי לשפר את יכולת הסרט לשאוב בדיל רצוי לטבול את הסרט במשחת הלחמה לפני שאתה מצמיד את הסרט להלחמה.

משפר פלאים.

פורסם

הסרט שבלינק כבר כולל בתוכו פלקס. אחד מהדברים שעושה אותו טוב במיוחד.

פורסם

אני מכיר את הסרט הזה ומנסיוני כמות הפלקס בתוכו היא מינורית לכן המלצתי על משחת הלחמה.

פורסם

אני מכיר את הסרט הזה ומנסיוני כמות הפלקס בתוכו היא מינורית לכן המלצתי על משחת הלחמה.

אז באיזה משחה אתה משתמש?

פורסם

משחת הלחמה ללא שם שרכשתי אצל 'אלקטרוניקה שדרות הר-ציון בת"א'.

פורסם

הנוזליות שמגיעות בבקבוק אם ראש מחט הן טובות, אבל אל תתקרב לאלה של הקופסה שנראית כמו קופסה של סרט צילום

פורסם

ישנם מספר סוגים של משחות הלחמה הנמכרות בקופסא מתכתית שבחלקם מצויינות להלחמה במיוחד כאשר יש צורך לטבול את סרט השאיבה במעט משחת הלחמה.

בדרך כלל ניתן למצוא בשדרות הר-ציון בת"א 3 סוגים של משחות הלחמה הנבדלים ביניהם 'בחוזק' או בקורוזיביות שלהם.

המשחות בעלות קורזיביות קטנה מתאימים גם להלחמת רכיבי SMD ואני אישית מעדיף אותם על FLUX נוזלי.

החיסרון במשחות שיש לנקות היטב את המעגל לאחר ההלחמה בעזרת אלכוהול 95 אחוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים