עבור לתוכן

חשד לתקלת בנתב TP-LINK WR-1043ND לאחר שדרוג ל DD-WRT

Featured Replies

פורסם

לאחרונה התקנתי אצלי בנתב את הגרסה הזו ויש משהו שאני רוצה להבין על איך הנתב בעצם פועל באמצעותה.יש בלשונית STATUS נתון שמראה SPACE USAGE וכתוב שם שהשימוש ב NVRAM (שזה למעשה זכרון ה FLASH שלו) הוא 23.3Kb מתוך 64Kb ואני שם לב שזה מטפס בכל יום קצת.מה המשמעות הטכנית? וגם שמתי לב שלפמים יש קפיצות ב CPU USAGE שלו כלפי מעלה, אתמול למשל הוא פתאום זינק ל 71% שימוש וירד בחזרה, עכשיו נשאלת השאלה על מה הוא נטחן?יש לי 2 מחשבים נייחים עם כבל רשת, ועוד לפטופ אחד שמתחבר ב WIRELESS לפעמים, ואני משתמש קבוע בסמארטפון SAMSUNG GALAXY S2 דרך חיבור ה WIFI.נכון לעכשיו כבר 10 ימים ברציפות הוא מחובר ופעיל ולא נרשמו בעיות מיוחדות חוץ מהיום, שלרגע אחד נמנעה ממני הגישה לממשק ה WEB שלו 192.168.1.1 שזו התקלה שהתרחשהלי בגרסה המקורית של היצרן.האם הנתונים האלה מצביעים על תקלה ברמת חומרה בנתב? או שזה המצב הנורמלי שלו?כרגע יש לי גישה לממשק ההגדרות וגם בזמן שהגישה נעלמת עדיין האינטרנט מחובר כולל ה WIRELESSמה גורם ל NVRAM לטפס בכל יום? מה מעמיס עליו? רק על מחשב אחד אני מבצע הורדות ב TORRENT.

פורסם

חוץ מזה שהטקסט יצא לך גדול מידי לא ראיתי שום בעיה.

פורסם

NVRAM מאכסן חלק מהמידע של הנתב אין לך שום דבר לדאוג ממנו.

אם אתה רוצה לדעת מה גורם לעלייה וירידה בCPU תכנס בSSH או TELNET ותבדוק עם top מה לוקח משאבי מערכת ואתה תדע בכל רגע נתון מה המצב.

טיפ, אל תרשום ביציקה אחת את כל הטקסט שלך, זה גורם לי לא לרצות לקרוא את זה כי זה נראה מתיש.

תעשה פסקאות...

זה לא מראה על בעייה אלא רק באגים בקושחה הייתי אומר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם ידידיי.

הטקסט הועתק מפורום אחר שבו שאלתי את השאלה, לכן זה נראה כמו שזה נראה.

איך נכנסים אליו ב SSH? ומה זה בכלל?

פרוטוקול TELNET אני מכיר.

שבת שלום.

פורסם

SSH הוא פרוטוקול, בדומה לTelnet, שהינו מאובטח.

יש להתקין Client שתוצך בו (הנפוץ הינו Putty) ולהתחבר (Port 23) בדיוק כפי שעושים עם Telnet

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים