עבור לתוכן

צריך המלצה לנתב תומך ב-802.11n

Featured Replies

פורסם

כיוון שהתקציב הוא גמיש, אני מעדיף משהו עם תמיכה ב-600 MBPS. יחד עם זאת אני לא רוצה לזרוק כסף על משהו שהוא סתם יקר, לכן אסתפק גם ב-300 MBPS.

משהו שאני רוצה להתחבר אליו תומך בתקני אבטחה WPA2-PSK, WEP 64/128, WPA-PSK. לא יודע מהו הטוב מביניהם, אבל אני רוצה נתב שתומך בתקן הכי טוב ברשימה.

הטווח יהיה 10-12 מטר בלבד, "דרך אוויר" ולפעמים "אנשים".

אני מעדיף משהו שאפשר להזמין דרך הרשת (גם מחו"ל). העלות שחשבתי עליה היא 300 ש"ח, אך כמו שציינתי, התקציב הוא גמיש.

יש לי כרטיס רשת 1Gbps ויציאות USB3 פנויות, כל השאר במפרט.

אפשר לקבל המלצה לנתב אמין ומאובטח היטב?

נ.ב. אני מנוי לחבילת אבטחה של McAfee. אם ידוע שנתב מסויים מסרב להסתדר עם ה-Firewall שלהם - לא רוצה אותו!

פורסם
  • מחבר

אני די בקיא בכל מה שאני צריך לעשות עם המחשב שלי. אומנם, 'תקשורת מחשבים' הוא הנושא שאני שולט בו הכי פחות.

אין תגובות. הבנתי... השאלה ששאלתי כנראה דפוקה. מישהו רק יכול להגיד לי מה דפוק במה שאני מבקש לעשות? ככה אני לפחות אוכל להתקדם הלאה עם העניין הזה. אתם יכולים להגיד שאני טמבל, זה בסדר.

פורסם

השאלה שלך בסדר גמור. פשוט נראה לי שאנשים מתעצלים לענות.

מצטער שאני לא יכול לעזור כי גם אני לא מכיר כ"כ נתבים ורק מנסה ללמוד עכשיו כשאני שוקל לעלות למהירות VDSL.

בכל אופן יש הרבה חומר בפורום ובפורומים נוספים בנושא אינטרנט ורשתות. אל תתעצל ותתחיל לקרוא.

אם תמצא שרשור מתאים שאינו ישן מדי תשאל שם על הנתב שבשרשור ואולי יענו לך שם.

הדרישות שלך בנושא פרוטוקולי האבטחה הן לדעתי די בסיסיות וכנראה קיימות כמעט בכל נתב מודרני.

את נושא הקשר של הנתב לפיירוול ולחבילת האבטחה של McAfee איני מכיר, ועד היום לא קראתי שרשור עם בקשה כזו.

פורסם

ה-1043ND הוא הנתב הטוב ביותר שאפשר להשיג בתקציב.

לא בטוח לגבי ה-firewall הזה של McAfee.

פורסם
  • מחבר

קודם כל: תודה על התגובות.

דבר ראשון:

ישנם כל-לך הרבה נתבים בשוק - אפשר להשתגע. הייתי אומר שיש יותר מדי. מספר גדול מהנתבים הללו, לכאורה עונים על דרישותיי. עם זאת, לכולם ידוע שקיים מספר לא מבוטל של ראוטרים שהם 'חרא'. לא הייתה לי דרך אחרת לדעת, אלא לשאול. הנושא הזה של נתב 'אמין' חשוב לי כפליים מפני שההתקן האלחוטי שאני רוצה לחבר למחשב הוא די מפוקפק. אני אהיה חייב לדעת מה מבין השניים לא מתפקד כראויי. אני לא יכול להכניס למשוואה הזאת נתב שעובד 'לסרוגין'.

דבר שני:

תודה לך, גיל על ההמצלה. הלכתי לבדוק את המפרט של הנתב הזה ועל פניו נראה שהוא עונה על דרישותיי. זה נכון שאמרתי שהנתב חייב להיות לפני הכל 'אמין'. אמרתי גם שאני מוכן 'להשקיע' בנתב שהוא גם אמין וגם 'מהיר'. העדיפות שלי הייתה למשהו שיודע 'לקלוט' ב-600 מגה-סיביות/שנייה. במחקר הלא מעמיק שעשיתי לא ראיתי נתבים 'ביתיים' שיודעים לעבוד ב-600 MBPS. נדמה לי שהתקן הזה לא ממש נכנס לתוקף. מישהו רק יכול לאמת את זה? אם יש איזה נתב טוב שכן יודע לעבוד יותר מהר מ-300 MPBS אני כן רוצה לשמוע עליו. המחיר שלו לא חשוב כרגע. מן הסתם, זה חייב להיות נתב 'תותח' ולא משהו נסיוני.

אם אני לא אקבל פה עוד המלצות, אני כנראה אלך על ה-TL-WR1043WD. אני רק צריך לבדוק בפורום אחר (בחו"ל) שהוא לא יעשה לי בעיות עם הפיירוול של MCAFEE.

פורסם
  • מחבר

תודה!

הנתב הזה באמת חזק. המחיר שלו סבבה (לפחות בחו"ל). בחיים לא היה עולה בדעתי ללכת לחפש נתב אצל אסוס, אבל כשחושבים על זה, הרי היום כבר כמעט כל אחד מייצר אותם.

הדגם הספציפי הזה נראה לי קצת 'בומבסטי'. פשוט יש לו יותר מדי פונקציות שאני לא צריך. אהבתי את ה-900 MPBS אבל כרגע אני צריך רק 600 ולא בטוח בכלל שבעתיד אני אזדקק ליותר מזה.

אני הולך לראות מה עוד יש ל-אסוס. אם אני לא אמצא משהו יותר מתאים, אני אזמין את ה-RT-N66U.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים