עבור לתוכן

התוכנית הסנסציונית לשוויון בנטל - 4 שנים לא באמת נקדם משו ובעיקר נעביר את הזמן..

Featured Replies

פורסם

קרירין, רואים שאתה לא מכיר את הציבור החרדי. אני שלא כמוך כנראה, מגיע מתוכו. (רחוק משם כבר 20 שנה, ברוך השם ;) )

שום התנייה שתעשה לגיוס בכפייה לא תעבוד מול החרדים. אתה לא הראשון שחושב על רעיונות, גם הצאר ניסה והוא היה הרבה פחות תרבותי ממך.

ברגע שאתה מנסה בכוח גם אם לא פיזי, כל מה שעשית זה לחזק אצלם את ההתנגדות. זו מצווה גדולה למות על קידוש השם כנגד ההשמדה הרוחנית בצבא.

לקחת זכויות אזרחיות עקב אי הסכמה של אזרח להתגייס לצבא ? מה אנו במאה ה 19 או במאה ה 21 ? זה יפגע בכלכלה ובצה"ל פי 1000 מאשר הנזק שקורה עקב אי הגיוס שלהם. מדינת ישראל תהפוך להיות מדינה מוחרמת בכל מקום בעולם עקב רדיפת יהודים. (חרדים) זה יעשה כזה נזק שאתה לא יכול לתאר למדינת ישראל, וליהודים בכלל בעולם.

vic נכון, לחסל את החרדים יתרום המון למדינת ישראל ויפתור את בעיותיה. אתה בנאדם פיקח בדרך כלל, אך כנראה השנאה העיוורת מעבירה אותך על דעתך במקרה זה.

• תגובות 55
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שנאה בוודאי, אבל על פי מה בדיוק קבעת שהיא עיוורת?

פורסם

לקחת זכויות אזרחיות עקב אי הסכמה של אזרח להתגייס לצבא ? מה אנו במאה ה 19 או במאה ה 21 ? זה יפגע בכלכלה ובצה"ל פי 1000 מאשר הנזק שקורה עקב אי הגיוס שלהם. מדינת ישראל תהפוך להיות מדינה מוחרמת בכל מקום בעולם עקב רדיפת יהודים. (חרדים) זה יעשה כזה נזק שאתה לא יכול לתאר למדינת ישראל, וליהודים בכלל בעולם.

זה בכלל לא רדיפה ,וזה גם לא אפליה אפילו

יש זכויות שהמדינה נותנת ,החלטתה לא ליתגיש למרות שאתה צעיר בריא ,סבבה חלק מהזכויות לא תקבל

זה יהיה תקף לכל האוכלוסיה ,והזכויות שילקחות ירועננו לפעמים לפי מה שיגרום לגיוס גדול כל עוד יש צורך בזה

וזה לא יופנה נגד חרדים ,יש גם חילונים שמתחמקים משרות

אני נגד חוקים לפי מיגזרים חוץ ממיקרים קיצונים

פורסם

שנאה בוודאי, אבל על פי מה בדיוק קבעת שהיא עיוורת?

על סמך חוסר ההיגיון המוחלט שבדבר. הפיתרון שלך לבעיה מביא ליצירת בעיות חדשות פי אלף גדולות.

קרירין, זה אומר שתצטרך לעשות זאת גם על הערבים.

זה לא מציאותי מהסיבות שהזכרתי ועוד סיבות אחרות נוספות שרלוונטיות לעולם שאנו חיים בו בשנת 2013. ולכן לא יקרה.

פורסם

למה לירות כשאפשר להתטיל סנקציות כלכליות.

דרך אגב, ויק, קראת את starship troopers , אתה זוכר מה כתוב שם לגבי גיוס בכוח ולמה זה רע?

פורסם

אז השתמשו בכם כדי לגייס קולות, get over it. עושים את זה כבר 20-30 שנים, עשו גם עלי לפני 15 שנים, ויעשו את זה גם על הילדים שלכם שכיום הם זאטוטים.

פורסם

החרדים יעשו מה שהרבנים אומרים להם לעשות , אז בשביל שהם יתגייסו בלי כוח , זה חייב לבוא מהרבנים.

אז צריך "לשחד" את הרבנים כדי שהם יפרסמו שזה בסדר להתגייס למען הגנת מדינת היהודים והיהדות , שבלי המדינה לא הייתה שורדת - רק תראו מה קורה באירופה וארצות הברית - יהודים שחוגגים חגים נוצרים.

תהלים יח לח:

"ארדפה אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם"

הרב יובל שרלו:

"שאלת הביטחון וההשתדלות זכתה לדיונים רבים בתולדות עם ישראל, ובשל כך רבו בסוגיה זו הדעות ‏השונות. מן התנ"ך עולה כי תקופת "ד' יילחם לכם" היא תקופת חולשה ולא תקופת עוצמה. בתקופות ‏הנאדרות ‏‎–‎‏ ימי דוד ושלמה ‏‎–‎‏ התקיים בנו "ארדפה אויבי אשיגם ולא אשוב עד כלותם". רק בתקופות ‏חולשת ונחיתות היו לנו תקופות ניסיות.‏

לאמור: היו תקופות שונות בעם ישראל שלא היו תקופות השיא, שאז ריבונו של עולם נלחם עבורנו ‏מכוחו של תלמוד תורה. כזו, לדוגמה, הייתה תקופת חזקיהו בה נאמר "וחובל עולו של סנחריב מפני ‏שמנו של חזקיהו", ומשם למדו חכמים כי מכוחו של תלמוד תורה באה מפלת סנחריב. אולם יש ‏תקופה גבוהה ממנה, בה אנו זוכים לעמוד על עצמאותינו ולהילחם לבד, כשריבונו של עולם מצוי ‏מאחורי הקלעים והוא הנותן לנו כוח לעשות את החיל".

פורסם

זאת אכן דעת הרבנים.

שחייל מגן.. (גם זה שלומד) ..צר לי שלא יצא לך להיות בבית -כנסת (לא רק דתי לאומי) ,אף פעם לא שמעת את הברכות בהוצאת ספר תורה לחיילי צבא הגנה לישראל .וכן דרשות של רבנים או אפילו היכרות. . לשחד? כל פעם מוזר לי שהנך דתי-לאומי =לאומי-דתי.

Kalen כפי שציין ..יצא מהציבור החרדי וכתב נכון.. דבר שפוגע בציביון הרוחני הכללי לא יהיה פשרות. לא שוחד של כסף ולא איומי סרק של רצח ישנו את הדבר.

נוציא את החבר'ה שמימלא נגד הציבור החרדי באופן אוטומט..ושוכח לנהוג כך בשווה גם ל30 אחוז של שאר האוכלוסיה שיוצאים בלא דרך משרות צבאי . שאר הציבור ברובו תמים וטיפש..שאינו מודע לכל התמונה.לכן התגובות הרבות לכל כתבה הנם מוטעות (אם כי אף בחלקם) .

פורסם

תעשו טובה, אל תהפכו את זה לדיון דת ואמונה מס 183.0

פורסם

מי שרוצה לחשוב שכל נושא על חרדים הוא דת ואמונה -שיבושם... . צריך בסך הכל לשמור שלא יגרר לנושאים אחרים . בנתיים ההתיחסות של כולם היית לנושא =חרדים/גיוס. אכן הנושא נדוש.. אולי צריך להתמקד יותר על בנט ולפיד.

פורסם

למה לירות כשאפשר להתטיל סנקציות כלכליות.

דרך אגב, ויק, קראת את starship troopers , אתה זוכר מה כתוב שם לגבי גיוס בכוח ולמה זה רע?

קראתי ואני אכן זוכר. תגיד לי, האם אתה זוכר אילו זכויות מותנות שם בשירות צבאי?

פורסם

אני חושב שקודם כל, צריך לבדוק מה קורה בתוך הצבא עם כוח האדם שכבר יש שם.

זה לא פתרון כל הזמן לדחוף אנשים פנימה למערכת ולצפות שהכל יסתדר.

אם לא עושים דברים בחכמה ובצורה מאורגנת ומסודרת, לא יצא מגיוס החרדים הזה שום דבר.

בסופו של דבר, הרי זה מה שאנחנו רוצים, לא? לשפר את הצבא.

לא לגייס חרדים בשביל ש"יאכלו חרא כמונו".

זה לא "אזרחות" והיכולת להצביע?

הייתי שמח אם אזרחות ואפשרות להצביע בישראל הייתה מותנת בשירות צבאי.

הבעיה, שיש לך גם ערבים, שלא מגייסים אותם בכוונה.

ואז אתה סוגר אותם במילכוד קצת בעייתי שמצד אחד אינך מוכן לגייסם ומצד שני, אתה שולל מהם זכויות.

פורסם

לא רוצים לגייס את החרדים בשביל לשפר את הצבא. איך זה בדיוק ישפר אותו? גם ככה יש עודף כוח אדם.

רוצים לגייס כי צריך להיות שוויון. למה? ככה.

יכול להיות שהצבא יחליט לוותר על חלק מהאנשים (ללא קשר למידת הדתיות שלהם) כי הוא לא צריך אותם. אבל כרגע זו לא החלטה של הצבא. כאן הבעיה (אי השוויון).

פורסם

זכות הצבעה. וזה רעיון מצויין. הרבה יותר טוב מאשר לגייס אותם בכוח.

ולגבי הערבים, הם במילא מקבלים פתור אז הם יקבלו זכות הצבעה.

אם צה"ל יחליט שהוא לא צריך 2000 חרדים, הם יקבלו זכות הצבעה. אם הוא יחליט שכן והם יסרבו אז הם לא יקבלו.

פורסם

ושהממשלה הבאה תשבור עם זה את הראש, אם בכלל נהיה בה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4363064,00.html

זה חדש? זו היתה התוכנית של לפיד עוד לפני הבחירות. מה הוא אשם שאתם לא שומעים מה שאומרים לכם?

לא רק שהתוכנית שלו לא תעלה את אחוז החרדים שמתגייסים, סביר שהיא עוד תוריד אותו - לפיד מציע לתת להם פטור מוחלט לחמשת השנים הבאות.

רציתם לפיד? קיבלתם לפיד. מה שמוכיח שהציבור באמת מטומטם ולכן הציבור באמת ישלם.

גם החרדים, גם הצבא וגם מערך השירות הלאומי צריכים להיערך לכך.

אתה לא יכול להתחיל את זה שבוע הבא.

בטח שאפשר להתחיל בשבוע הבא. עובדה, כבר היום כ- 15% מהחרדים מתגייס. אז לא צריך לנסות לגייס את כולם מחר, אבל אפשר להגדיל את האחוז לאט לאט. נאמר 20% בשנה הבאה, 30% בעוד שנתיים, 40% בעוד שלוש, 50% בעוד ארבע, מה שיאפשר לכל הגורמים הנוגעים בדבר להערך וגם יאפשר לבחון את התוכנית כבר השנה ולא לחכות חמש שנים כדי לראות האם יוצא ממנה משהו. לא עדיף על פני פטור מוחלט לחמש שנים שאחריו אללהו אכבר? רגע, זו לא פחות-או-יותר המתווה שהליכוד הציע?

בחרתי לפיד ולא בנט ,אבל עם זה מה שיעשו אני רוצה את הכל שלי בחזרה

זה הדבר היחיד שהיתה לי תיקווה שיקרה עם הממשלה הזאת ,וגם את זה מנקים מיתחת לשטיח

למרות שהבוחר אמר את דברו

לא בחרתי בלפיד כי ציפיתי למשהו גדול מימנו ,לא היה לי במי לבחור וחשבתי שהוא יהיה הכי פחות גרוע

נו, ומי אשם שלא טרחת לשמוע מה לפיד הציע לפני הבחירות? הוא דווקא היה ישר ואמר מה הוא רוצה:

אולם התוכנית שהציג בנט שונה מהותית מהמתווה שהציגה יש עתיד במהלך הקמפיין. על פי התוכנית של יאיר לפיד, החרדים היו אמורים לקבל בחמש השנים הראשונות פטור אוטומטי מגיוס. כעבור חמש שנים, כל אזרח שיגיע לגיל 18 יחויב להתגייס לשירות צבאי או אזרחי, כאשר לצה"ל תינתן עדיפות במיון.

לא מוצא חן בעיניך? תפנה את התלונות לקרירין.

האמת שמאוד התאכזבתי מההצעה של בנט ואני מקווה שהוא יתעשת ויבין את הטעות. לקבור את עניין גיוס החרדים לקדנציה הבאה לא יעבור בשלום בקלפי. גם לפיד יודע את זה. אנשים בחרו בהם ומצפים לתוצאות מיידיות. אין שום סיבה בעולם לא לגייס את כולם בגיל 18. כל מי שאומר אחרת מדבר שטויות. צהל יודע לקלוט אותם וגם מסגרות אחרות כמו משטרה.

פחחחח. ציפיתם לתוצאות מיידיות? הרי לפיד אמר בצורה ברורה עוד לפני הבחירות שהתוכנית שלו היא לתת לחרדים פטור לחמש שנים ואח"כ להתחיל לגייס. חמש שנים זה מיידי?

לא רוצים לגייס את החרדים בשביל לשפר את הצבא. איך זה בדיוק ישפר אותו? גם ככה יש עודף כוח אדם.

רוצים לגייס כי צריך להיות שוויון. למה? ככה.

יכול להיות שהצבא יחליט לוותר על חלק מהאנשים (ללא קשר למידת הדתיות שלהם) כי הוא לא צריך אותם. אבל כרגע זו לא החלטה של הצבא. כאן הבעיה (אי השוויון).

בקיצור, רוצים לגייס אותם כי אם אנחנו סובלים, שגם הם יסבלו!

דפוקים. במקום לצמצם את ההוצאות על החרדים, אתם הולכים להגדיל את ההוצאות. הרי אתם הולכים לשלם את החשבון בסוף!

ולגבי הערבים, הם במילא מקבלים פתור אז הם יקבלו זכות הצבעה.

אם צה"ל יחליט שהוא לא צריך 2000 חרדים, הם יקבלו זכות הצבעה. אם הוא יחליט שכן והם יסרבו אז הם לא יקבלו.

למה לערבים אתה נותן פטור אוטומטי ולחרדים לא? ולמה ליהודים חילוניים לא? אם העיקרון הוא שזכות הצבעה תלויה בשירות צבאי, אז זכות הצבעה צריכה להיות תלויה בשירות צבאי לכו-לם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים