עבור לתוכן

דבר שקרה בעבודה שאלה האם חוקי

Featured Replies

פורסם

היום עבדתי שעות העבודה שהוסכמו היו מ 10:00 עד 18:00

חג וזה אומר 150 אחוז

בשעה 4 הגיע בן אדם מהעבודה ואמר שבגלל שאין אנשים אני משוחרר ולא צריכים אותי ועוד 4 אנשים

עכשיו מעבר לזה שזה סתם לא ראוי בהרבה רמות

אלף אמרת לבן אדם משהו אחד והוא לקח החלטה לעבודה בתנאים מסויימים ואז בזמן אמת הסכום שחשב שירוויח מקוצץ

אולי היה לבן אדם אפשרות עסקית אחרת שהיה הולך לעסוק בה באותו יום במידה וידע ש 18:00 יהפוך ל 16:00

ואולי סתם היה מעדיף לבלות את החג בחיק משפחתו

מה גם שזה יוצר תחושה לא נוחה ושלא שווה בכסף הזה שהמעביד מרוויח לתת את התחושה הזאת ולשבור יום עבודה

מעבר לכל אלו האם מדובר בדבר לא חוקי?

זכור לי שראיתי במקום מסויים שספציפית דבר כזה מצויין שאסור לעשות ברמת מעסיק עובד

האם מישהו מבין בזה

יש איזה אתר רלוונטי ? תודה

עריכה"

מצאתי ציטוט מסויים

"למעסיק אסור לשנות באופן חד צדדי את תנאי ההעסקה של העובד ללא הסכמתו, ושינוי שכזה אשר גורר הפחתה בשכר העובד מהווה הפרת חוזה העבודה"

• תגובות 42
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה בדיוק לא חוקי פה? שחררו אותך מוקדם כי המקום ריק?

פורסם

לא ידוע אם זה לא חוקי, אבל זה מאוד מעצבן.

איפה אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

לא ידוע אם זה לא חוקי, אבל זה מאוד מעצבן.

איפה אתה עובד?

מעדיף לא לציין איפה אני עובד סך הכל אוהב את המקום אבל הוא לא יעיל והרבה דברים מעפניים כאלו מתרחשים על בסיס קבוע

כנראה אעזוב

אם אתה עובד משמרות, זה חוקי.

כן משמרות

פורסם

אני מניח שאתה עובד במלצרות , ובתחום הזה זה מאד נפוץ , ככה זה עובד , אין מה לעשות.

לי קרה שבאתי לעבודה והסתבר שצריך פחות מלצרים ממה שיש , אז נתנו לכמה מאיתנו לעשות דברים אחרים או שפשוט ישבנו שם וקיבלנו כסף בלי לעבוד , אבל זה לא היה שווה את זה , כי העבודה הזאת משתלמת רק כשיש טיפים.

בכל מקרה אל תתרגש , כמה הפסדת כבר? 60 שקל? אתה תשרוד....

פורסם

זה ש"ככה זה עובד", עדיין לא אומר שזה חוקי. עד כמה שאני מכיר את החוק אי אפשר לשלם לעובד שכר חלקי על משמרת שבמהלכה הוחלט לקצצה, אם כי אני לא מוצא סימוכין לכך כרגע.

פורסם

אין חוק מפורש בנושא אלא יש פסיקה שאינה אוסרת על המעסיק לבטל או לקצץ לך את המשמרת אך עליו לשלם לך את מלוא הכסף של המשמרת אם כבר התחלת לעבוד או אם המשמרת בוטלה בהתראה קצרה

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%9C_%D7%90%D7%95_%D7%A7%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%AA

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע זה אכן הגיוני וראוי

כר עבור משמרת שבוטלה או קוצרה שלא ביוזמת העובד - המעסיק חייב לשלם לעובד עבור הזמן שבו עמד לרשות העבודה.לפיכך, אם בוטלה או קוצרה משמרת לאחר שהעובד הגיע לעבודה או בהתראה קצרה, ככלל נדרש המעסיק לשלם לעובד את מלוא שכרו עבור אותה משמרת."

"הזכות אמורה להינתן על ידי המעסיק באופן אוטומטי. במקרה של הפרה ניתן לתבוע את המעסיק."

"ש להודיע לעובד על ביטול משמרת לפחות יומיים מראש. במידה וההודעה על ביטול המשמרת נמסרת בהתראה קצרה יותר, זכאי העובד לתשלום מלא בגין המשמרת שבוטלה.

• עובד שהגיע לעבודה, ומשמרתו בוטלה, זכאי גם להחזר הוצאות נסיעה."

• "

[table][tr][td][table][tr][td]25/10/2012 09:36[/td][/tr][/table][/t][/t][/t][/t][/t][/t][/t]

[/l][table][tr][td]

[table][tr][td]בלי קשר להיות המשמרת באמצע הלילה, מעסיק שהפסיק משמרתו של עובד באמצעה, עליו לשלם לעובד את מלוא השכר בגינה. על כן אתה זכאי לתשלום עבור משמרת מלאה."

[/td][/tr][/table]

[/t][/td][/tr][/table][/l][/l]
    אבל האמת שאין לי הרבה מה לעשות חוץ מלהעיר למנהל הישיר מחר בתדריך בוקר
    ואולי להראות לו את המקורות האלו
    מה שבאמת הייתי צריך לעשות זה לסרב לעזוב וזה הכל
    פשוט בנו על זה שהעובדים ילכו וזהו בזמן שסירוב הוא כן אופציה

[/td][/tr][/table]

פורסם

זה שווה לך להפסיד עבודה בשביל כמה שקלים??

או להסתכסך עם המעביד...

אני לא הייתי מדבר איתו...

פורסם

לא ביטלו משמרת. קיצרו אותה

אם תנסה להכריח בעל עסק להחזיק אנשים כשם לקוחות בסוף היום הוא לא ישרוד

פורסם

יש פה עוד עניין אחד.

אם העובד תיכנן לחזור מהעבודה בתחבורה ציבורית, הרי שהוא יאלץ להמתין עד צאת החג ותחילת העבודה של התחבורה הציבורית.

זאת אומרת, שעתיים ממילא הולכים לטמיון.

פורסם

לא ביטלו משמרת. קיצרו אותה

אם תנסה להכריח בעל עסק להחזיק אנשים כשם לקוחות בסוף היום הוא לא ישרוד

נו באמת. שיהיה מחושב, בדיוק כפי שהוא דורש זאת מהעובדים שלו.

ואם הוא יפשוט רגל בגלל תשלום של שכר מינימום של מספר שעות למספר עובדים, אז אין לו זכות קיום מלכתחילה.

פורסם

זה שווה לך להפסיד עבודה בשביל כמה שקלים??

או להסתכסך עם המעביד...

אני לא הייתי מדבר איתו...

נהפוך הוא.

מוכן להתערב שהבוס בכלל לא יודע את לשון החוק. רובם לא באמת מתמצאים בנושא, גם הותיקים שבינהם, לכן הם נוהגים ע"פ "מה שכולם עושים" או לפחות מה שהם חושבים שכולם עושים.

אם הוא לא יכול להציג לבוס שלו את החוק, ברמת הידיעה, משהו דפוק שם קשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים