עבור לתוכן

לוחות PCB תמיד עשויים מ-Fiberglass?

Featured Replies

פורסם

הדבק 3 שניות יכול להיות חזק או לא וזה תלוי בהרבה גורמים

הדבק פלסטי כדבק הוא חלש מאוד, אבל אם הוא מקיף את מה שרוצים להדביק אז הוא פשוט תופס את זה מכאנית.... מה שיכול להיות כן מה שאתה רוצה

• תגובות 63
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

דרך אגב..

אם יש לנו פוטנציומטר, כמו זה למשל:

3296-Potentiometer.jpg

וכיוונו את הבורג שלו להתנגדות מסוימת,

ועכשיו אנחנו רוצים לקבע את הבורג שלא יזוז, כדי שההתנגדות הזו תישאר כך..

איזה דבק מתאים לכך?

פורסם
  • מחבר

מגניב

אבל האם באמת צריכים לקנות דבק ייעודי לכך?

אין משהו כללי יותר שיכול להתאים גם למטרה הזו?

ודרך אגב, דבק מגע זה משהו שרצוי להמנע ממנו, בשימוש במעגלים אלקטרוניים? (בגלל שהוא דליק?)

פורסם

תלוי עד כמה מקצוען אתה רוצה להיות.

בגדול כל דבק יעשה את העבודה, כולל הדבק הפלסטי של הילדים. דבר מגע לא דליק אחרי שהוא מתייבש, וזה מקובל להשתמש בו במעגלים של יצרנים סינים מעפנים וחד פעמיים. ללוקטייט יש יתרון שהוא מתקשה כאבן ושומר על הקיבוע, אך מצד שני הוא שביר וניתן להסרה בקלות בשעת הצורך.

פורסם

מגניב

אבל האם באמת צריכים לקנות דבק ייעודי לכך?

אין משהו כללי יותר שיכול להתאים גם למטרה הזו?

ודרך אגב, דבק מגע זה משהו שרצוי להמנע ממנו, בשימוש במעגלים אלקטרוניים? (בגלל שהוא דליק?)

בתעשיה משתמשים בדבק ייעודי שהינו בעל צמיגות יחסית גבוהה וזמן התייבשות מהיר. מחירו של הדבק הינו מאוד גבוה לכן אני מציע לך לחפש חלופות אחרות.

1. בעיקרון אין שום סיבה שהבורג של הטרימר יסתובב מעצמו אלא אם הטרימר מותקן ברכב או בחללית וכתוצאה מהרעידות הבורג משתחרר.

2. אני בדרך כלל שם טיפת דבק אפקוסי או דבק חם על ראש הבורג.

אם לאחר הההדבקה בעזרת דבק אפקוסי אתה מעוניין לסובב את הבורג אתה פשוט נוגע עם ראש הלחמה בטיפת הדבק למשך 2-3 שניות והדבק מתפרק.

פורסם
  • מחבר

בגדול כל דבק יעשה את העבודה, כולל הדבק הפלסטי של הילדים.

עשיתי אתמול בדיקה עם דבק פלסטי,

מתברר שהוא לא שווה כלום, יותר גרוע ממה שחשבתי.

הוא נוזלי מידי(אתה שם אותו בנקודה - הוא גולש לצדדים), והוא חלש חלש חלש מאדדד לא שווה כלום.

כך שהוא ירד בתור אופציה..

דבק מגע לא דליק אחרי שהוא מתייבש

באמת?

מעניין.. האמת זה מסקרן, אעשה בדיקה קטנה..

בעיקרון אין שום סיבה שהבורג של הטרימר יסתובב מעצמו אלא אם הטרימר מותקן ברכב או בחללית וכתוצאה מהרעידות הבורג משתחרר.

או בתוך רמקול..

:)

אני בדרך כלל שם טיפת דבק אפקוסי או דבק חם על ראש הבורג.

בקיצור אפוקסי ודבק חם טובים להרבה דברים..

אשיג את אחד מהם/שניהם.

רק חבל שהם קצת יותר מסורבלים מלמשל דבק מגע.

(אפוקסי כולל בעצם שני מרכיבים שצריך לערבב,

ודבק חם דורש את האקדח דבק+זמן המתנה..

אין להם את הפשטות של דבק מגע של פשוט לפתוח את המכסה, להוציא קצת, ולסגור..)

פורסם

ציאנואקרילטים (סופר גלו ודומיו) יוצרים אדים שמתעבים לחומר לבן כזה - ניתן לראות שמופיע צבע לבן לייד דבים שמדביקים איתו. אתה לא רוצה את זה בתוך הפוטנציומטר כי זה יכול להתעבות על המסלול של ההתנגדות ואז הפוטנציומטר לא יעבוד כמו שצריך ברגע שתרצה כן לשנות אותו

(אל תשים טיפה גדולה שלדבק, כך שאם אתה רוצהב לשנות הכוח של המברג יוכל לשור אותה בקלות)

כך שבפוטנציומטרים שבהם מסלול ההתנגדות לא אטום, רצוי לא להשתמש אם כאלה

דבק מגע "חום" (הגדול יותר, זה שנמרח ונדבק פחות טוב) בעיתי מבחינה נוספת - הוא לא עמיד במיוחד לחום, ותחת השפעה של חום יכול לשחרר פחמן - ופחמן הוא מוליך... אם זאת אני רואה כזה מלא פעמים בספקים גנריים באזור של 2 הקבלים הגדולים בצד מתח גבוה

ההעדפה שלי לדברים כאלה היא (לפי המטרה שבשבילה אני שם אותם) :

סיליקון לחלונות

UHU Flinke Flasche ובכללי סוגים שונים של UHU מאלה שהם שקופים ונשארים שקופים אחריי הייבוש

ציאנואקרילטים

דבק חם

אפוקסי 2 מזרקים

פורסם
  • מחבר

סיליקון לחלונות יחשב כאן חזק מספיק עבור הברגה?

כי זה משהו דיי רך בסופו של דבר..

איפה אפשר לקנות את ה-UHU?

מה התכונות שלו בתור דבק?

פורסם

הוא גמיש אבל אחד מהחומרים החזקים. הרבה הדבקות במעגלים שמיוצרים במפל נעשות אם סיליקון (בדרך כלל בצבע לבן והוא סיליקון מיוחד למעגלים, אבל אפשר אם סיליקון רגיל של חומרי בניין - הוא לא חומר שונה)

ברגים של פוטנציומטרים וכו' ניתן להדביק למקום אם טיפקס..... (רק להיזהר שלא ינזול לתוך הפוטנציומטר) - הוא מחזיק את הבורג מעל ומעבר (הכוחות שיכולים לסובב את הבורג אפסיים) וגם לא מפריע לסובב את הבורג אם מברג אם כן רוצים לשנות

במכשירי חשמל סובייטיים היו הרבה פעמים משתמשים אם אמאיל (סוג של אותו חומר שהציפוי של החוט בסלילים עשוי ממנו) והוא היה מחזיק טוב, אני חושב שלק לציפורניים יכול להיות דומה בתכונות - תנסה אוליי זה בדיוק החומר שאתה צריך

פורסם
  • מחבר

רעיונות יצירתיים :)

אני רק תוהה,

עם כל אלה, האם דבק מגע פחות טוב מהם?

תכלס הוא יותר דבק מאשר הדוגמאות האחרות(טיפקס, לקה)

פורסם

האם אתה רוצה דבק מושלם לפוטנציומטר ?

לפרוייקטים ביתיים אני חושב שלא צריך להדביק אותו בכלל - קרוב לודאי שבשלב כלשהוא אתה ן תרצה לכוון אותו מחדש. וזה לא הולך למוצר סגור אם מדבקת אחריות שאסור לפתוח, זה פרוייקט שלך - למה שמשהוא יזי את הפוט ? הרבה יותר סביר שמשהוא יזוז במעגל ואתה תצתרך לכוון מחדש את הפוט

דבק מגע :

לציאנואקרילט יש בעיה אם אדים שמתעביםן על דברים שונים

לדבק מגע החום (הגדול) יש בעיה של שחרור פחמן כשהוא נמצא באיזור חם

לקה כבר הוכיחה את עצמה. נכון שהלקה שם היא לקה מיוחדת לדברים האלה, אבל היי, יש סיכוי טוב שגם הלקה הזאת תיתן תוצאה זהה אז למה לא לנסות ?

פורסם
  • מחבר

האם אתה רוצה דבק מושלם לפוטנציומטר ?

זהו שהשאלה על הדבק מגע היא דווקא יותר בכלליות..

גם לפוטנציומטר, אבל גם כשאני צריך להדביק כל מיני דברים אחרים

(שעבורם דבק פלסטי לא יתאים כי הוא חלש מידי, דבק 2 שניות בגלל האדים, וסיליקון לא יתאים כי הוא לא הכי מתאים להדביק שני משטחים מקבילים למשל.. מנגד דבק מגע כן)

אם דבק מגע לא דליק אחרי שהוא מתייבש,

אז הוא נשמע דווקא פתרון לא רע להדבקות בתוך מעגלים, כשצריך..

(לדברים שבונים בבית, לא לדברים שמייצרים בייצור המוני ואמורים לעמוד בתקנים וכו')

האם אני צודק? או שיש סיבה להמנע

דרך אגב,

תניחו שהמעגל הולך להיות בטמפרטורות בייתיות..

זה אומר (בישראל) בין 19 מעלות ל-34 במקרה החם..

ואגב,

אותו דבר גם לגבי ה-UHU:

http://www.office4u.co.il/sg_product~5577~4~197.htm?x=1

אם הוא כללי - מתאים להרבה סוגי הדבקות,

ואין לו איזה חסרון(למשל דליק מאד או משהו כזה),

אז הוא עדיף לי, מאשר להשתמש בכל מיני פתרונות ספציפיים לכל מטרה..

פורסם

וואי איזה סיפור עשית מהדבקה פשוטה.

שאני הייתי ילד לא היה לי כסף לקנות דבק הכי פשוט שיש בשוק , אמא שלי לימדה אותי להכין דבק מקמח ומים.

מה אתה בונה ?

פורסם
  • מחבר

וואי איזה סיפור עשית מהדבקה פשוטה.

האמת שהכיוון הוא דווקא ההיפך,

במקום הלחזיק הרבה סוגים של דבקים,,

אני מנסה לצמצם את זה ולהחזיק כמה שפחות סוגים, שיתאימו לכמה שיותר דברים..

השאלה לא הייתה עבור מעגל ספציפי, אלא בכלליות.. לסוגים מגוונים של הדבקות כשצריך..

שאני הייתי ילד לא היה לי כסף לקנות דבק הכי פשוט שיש בשוק , אמא שלי לימדה אותי להכין דבק מקמח ומים.

זה עובד רק על נייר..

ואל תתפלא אם זה ימשוך נמלים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים