עבור לתוכן

לוחות PCB תמיד עשויים מ-Fiberglass?

Featured Replies

פורסם

כן, בתחנות הלחמה רציניות (במעבדות/תעשיה) יש שואב אדים בעמדת ההלחמה כדי לשאוב את אדי הפלאקס.

אם אתה מלחים מידי פעם פשוט שים לב לא לנשום אותם תוך כדי שאתה מלחים, או שתסנכרן את הנשימה ככה שאתה נושף אוויר ברגע שיש אדים או שתמצא דרך אחרת.

אם אתה מלחים הרבה תשקול להשקיע בשואב אדים, אם אתה תחת תקציב אתה יכול "לאלתר" שואב אדים מכמה מאווררים או משהו.

fiberglass זה לא אסבסט או משהו, זה לא מסרטן אבל זה בטוח לא בריא לנשום את זה ישירות.

• תגובות 63
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אגב חומרים בעייתיים..

מכירים את ה-Tilt Sensors שפועלים על טיפת כספית?

mercury-swith.jpg

http://www.electrodragon.com/?product=mercury-switch

אני סקרן לגביהם:

בהנחה שהם לא יישברו, (למשל עקב מעטפת מתאימה), האם גם אז זה בעייתי?

(זה סגור לגמרי בתוך מבנה זכוכית, המבנה נראה אטום לגמרי, אני מניח שלא יצאו משם חלקיקי כספית),

אז האם זה בסדר?

פורסם

אין בעיה עם כספית כל עוד היא במקום סגור.

למרות זאת, את מדחומי הכספית למשל, מתכוונים להוציא משימוש לגמרי עד 2020.

פורסם
  • מחבר

אין בעיה עם כספית כל עוד היא במקום סגור.

אז כל עוד זה לא נשבר, אין מה לדאוג..

אוקיי.

אולי אעטוף את זה בעוד שכבה, כך שזה יהיה מוגן גם במקרה של שבירה..

(וגם עצם המעטפת תעזור להגן על זה משבירה)

או אפשרות אחרת,

היא להפטר מהם,

ולקנות במקומם את זה:

http://www.ebay.com/itm/5pcs-Metal-Ball-Tilt-Shaking-Position-Switches-SW-520D-/360525445973

http://www.ebay.com/itm/10pcs-x-Double-ball-ball-switch-Angle-switching-Tilt-switch-sensor-module-/171000076105

פורסם

גם אם הכספית תשפך לא ייגרם לך שום נזק גופני או נפשי.

יש לי חיישנים עם כספית וגם ללא כספית (2 כדוריות) בתוך מארז מתכתי.

החיישנים (מפסקים) עם כספית עובדים טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

החיישנים (מפסקים) עם כספית עובדים טוב יותר.

חששתי מזה שהחיישן מבוסס כדור יהיה פחות טוב מהכספית..

זה דיי הגיוני,

שטח המגע של נוזל, סביב המקלות מתכת שיש בפנים, גדול יותר משטח המגע של כדור.. וכך המוליכות יותר טובה, כשיש יותר מגע מסביב לכל המקל במקום רק בנקודה אחת בו.

(השני כדורים זה דיי שזה יהיה יותר כבד? ואז כך הכדור העליון דוחף יותר חזק את התחתון שממש נוגע במגעים)

בכל אופן חבל שזה עובד פחות טוב

(וחבל גם שזה הרבה יותר יקר מהכספית)

פורסם

בעיה אחרת - כשהכדור נופל בתוך המפסק על המגעים, הוא קופץ מהם בחזרה כמה פעמים (כמו כל כדור שזורקים על הרצפה), אז במקום מעבר של 0000001111111 אתה מקבל 00000001010101010101111111111111

הכמות של הכספית בדבר הזה לא קטנה (פי כמה ממה שיש בפלורסצנט למשל), אז לא רצוי לשבור אחד כזה (ואם נשבר אז לנקות בדרך מסויימת) אבל זה לא כמות שתעשה אותך חולה אם לא תאכל או תשאף אותה

אם הוא מוגן נגד שבירה אז אין בעיה

פורסם
  • מחבר

אני מבין :)

אוקיי אז נישאר עם זה..

אעטוף את זה היטב.

תודה רבה :)

אגב, יש לכם רעיון איך לקבע את זה בזוית מסוימת?

חשבתי לקחת כלי שיש לו צורה של קוביה, שפתוחה מלמעלה,

ואז לשים בתוכו את ה-Tilt Sensor הזה בדיוק בזוית שאני רוצה, ואז ליצוק לשם איזה חומר שמתקשה..

ואז אחרי זה להוציא את כל זה מהקופסה המקורית,

וכך יש לי קוביה מוכנה, עם Tilt Sensor בתוכה, שנמצא בדיוק בזוית שאני צריך.

ואז רק צריך להדביק אותו למשטח המסוים שאותו הוא אמור לבדוק..

מה דעתכם?

או שאולי לעשות משהו יותר פשוט ולהדביק את זה עם סלוטייפ,

וכדי לתת לזה את הזוית הרצויה בין החיישן לבין המשטח, לשים כמה חתיכות נייר בין החיישן למשטח, שייצרו את השיפוע הרצוי?

פורסם

או שתשים עליו בידוד מתכווץ.... לא נראה רך במיוחד אבל נותן הגנה טובה בכל זאת אם לא תיתן מכה ממש עליו

פורסם

חששתי מזה שהחיישן מבוסס כדור יהיה פחות טוב מהכספית..

זה דיי הגיוני,

שטח המגע של נוזל, סביב המקלות מתכת שיש בפנים, גדול יותר משטח המגע של כדור.. וכך המוליכות יותר טובה, כשיש יותר מגע מסביב לכל המקל במקום רק בנקודה אחת בו.

(השני כדורים זה דיי שזה יהיה יותר כבד? ואז כך הכדור העליון דוחף יותר חזק את התחתון שממש נוגע במגעים)

בכל אופן חבל שזה עובד פחות טוב

(וחבל גם שזה הרבה יותר יקר מהכספית)

לא חקרתי את הנושא לעומק אך מנסיוני מפסק כספית עדיף.

דרך אגב בעשור האחרון גם בענף הרכב הפסיקו להשתמש במפסקי כספית ועברו לשימוש במפסקים מבוססים 2 כדורים.

אני מקבע את המפסק בעזרת דבק אפוקסי וגם מורח קצת אפקוסי על הרגלים של המפסק מכיוון שהם מאוד דקות ושבירות.

פורסם

קיבוע שלו אם אפוקסי נראה לי כמו מה שיכול לגרום לו להישבר יותר בקלות.... תחשוב שמשהוא כבר מחזיק אותו מצד 1 אז צריך רק לתת מכה מהצד ה 2...

אני הייתי פשוט מלביש עליו שרינק, מלחים אותו במעגל באותו צד אם יתר הרכיבים (כך שהם גבוהים יותר ממנו ומגינים עליו - לפחות במידה מסוימת), ומשכיב בזווית שצריך על הרגליים הגמישות שלו כך שיש לו מקום לזוז ולהתקפל בלי להישבר

הבעיה אם המפסקים האלה בתעשיה היא שבסוף כשזורקים את המוצרים צריך לפרק משם את המפסק כספית ולמחזר אותו, ואף אחד לא עושה את זה. ואז באים כל התקנים של איכות הסביבה וכו וקובעים שפשוט לא יהיה מפסק כזה. במקרה הזה יש סיבה (אם כי אם המוצר עובד פחות טוב בגלל זה כנראה שהתאמצו יותר מידי)

אבל הפחד מכספית גרם להרבה בלאגן בתחום אחר - תאורה. מייצרים פלורסצנטים "ירוקים" אם כמות כספית נמוכה, הבעיה היא שהכספית נמצאת בתוך הפלורסצנט כדיי לתת אור ולא סתם כי בא למישהוא. אם בפלורסצנט יש מעט מידי כספית הוא מתחיל להיחלש אחריי כמה זמן בשימוש, כלומר במקום שהפלורסצנט יחזיק נניח 20K שעות עד שהוא נשרף, הוא עדיין מחזיק 20K שעות, אבל אחריי ה 10K הראשונות עוצמת האור שלו יורדת ברמות שהוא לא נותן כלום אז מחליפים אותו אחריי 10K שעות.... ואז צריך לשאול אם פלורסצנט "לא ירוק" צריך להחליף כל 10 שנים, ופלורסצנט "ירוק" כל 5, כך שכמות הפלורסצנטים שנזרקים גבוהה יותר, ואוליי יותר מ X2. ואז אוליי כמות הכספית ב 3 פלורסצנטים "ירוקים" שווה או אפילו גדולה מזאת של פלורסצנט 1 "לא ירוק"....

פורסם
  • מחבר

או שתשים עליו בידוד מתכווץ.... לא נראה רך במיוחד אבל נותן הגנה טובה בכל זאת אם לא תיתן מכה ממש עליו

הבעיה עם בידוד מתכווץ, היא שצריך לחמם אותו עם להבה..

ובמקרה הזה, לך תדע מה הלהבה תעשה, שלא תגרום לזכוכית בטעות להתנפץ..

או שתייצר אדיי כספית, שזה בדיוק הסוג הכי בעייתי של הרעלת כספית..

(בכמה מקומות באינטרנט כתוב שמגע, ואפילו בליעה, הם לא מסוכנים, אבל נשימה של אדי כספית היא הכי בעייתית)

ולצערי אין לי דרך אחרת לגרום להיטשרינק להתכווץ, למעט להבה...

מנגד סתם ניילון בכמה ליפופים, +סלוטייפ עליו, לא כולל להבה.

דרך אגב בעשור האחרון גם בענף הרכב הפסיקו להשתמש במפסקי כספית ועברו לשימוש במפסקים מבוססים 2 כדורים.

באיזה מקומות ברכב יש מפסק כספית?

אני מקבע את המפסק בעזרת דבק אפוקסי וגם מורח קצת אפקוסי על הרגלים של המפסק מכיוון שהם מאוד דקות ושבירות.

מה זה דבק אופקסי? (מה מיוחד בו לעומת שאר הדבקים)

ויש לך לינק לזה?

אני הייתי פשוט מלביש עליו שרינק, מלחים אותו במעגל באותו צד אם יתר הרכיבים

כן אבל לפעמים אתה רוצה לחבר למעגל כמה מדי זוית כאלה,

ואחד אכן יכול להיות מולחם למעגל,

אבל האחרים צריכים להמתח החוצה, עם שני חוטים, ולהיות במקום אחר..

פורסם

אל תחמם את השרינק בתוך האש, תחזיק אותו כמה סמ מעל. יקח יותר זמן לכווץ את השרינק אב המנורה לא תתפוצץ (ככה הטמפ' אתה מקבל היא מקס' כמה מאות C, תחשוב שבמפעם כשייצרו את המנורה עצמה אטמו אותה בהרבה יותר מ 1000C אחריי שהכניסו פנימה את הכספית)

אין לי שמץ איפה יש....

כולם יכולים להיות מולחמים למעגל, פשוט תשאיר להם רגליים קצת יותר ארוכות ותשכיב אותם על המעגל בזווית שאתה רוצה או תעמיד אותם ישר

פורסם
  • מחבר

כולם יכולים להיות מולחמים למעגל, פשוט תשאיר להם רגליים קצת יותר ארוכות ותשכיב אותם על המעגל בזווית שאתה רוצה או תעמיד אותם ישר

כן אבל יש מקרים שאתה חייב להציב את החיישן מחוץ למעגל..

דמיין למשל שיש לך מכונית,

ואתה רוצה tilt switch כזה אחד על המכסה מנוע,

ועוד tilt switch על המכסה של התא מטען.

גם אם אתה שם את המעגל בתא מטען - בדיוק מתחת למכסה של התא מטען, וכולל בתוכו חיישן אחד - עבור המכסה שם,

החיישן השני חייב להיות על המכסה מנוע - בצד השני של האוטו בכלל..

במקרה כזה, אתה מצליח לשמור על חיישן אחד בתוך המעגל שלך, אבל החיישן השני חייב לצאת מחוץ למעגל.

פורסם

מפסקי כספית היו נפוצים ברכבי טויוטה לזיהוי פתיחה של תא המטען. באזעקות של רכבים וגם בלוחות שעונים ברכבים מסויימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים