עבור לתוכן

עזרה בקשר לתיקון טלויזיה LCD עם אינוורטר שרוף

Featured Replies

פורסם

שלום!

ברשותי טלויזיה haier l24f6

קודם כל הבעיה הייתה שהמסך לא נדלק והמנורת מצב של המסך הייתה נדלקת לשניה ואז נכבת

בעקבות זה חיפשתי בעיותפיזיות על הספק כוח ולא מצאתי אחרי זה ניסיתי לנתק תחילה את האינוורטר והמסך נדלק(כאילו רק המנורת מצב של המסך נשארה דולקת קבוע)

המסקנה היא שהאינוורטר מקצר ובמבט קרוב שמתי לב שיש בו קבל מנופח ופה השאלה שלי

יש עליו גם טרנספורמר שהוא נראה טוב מלמעלה אבל מלמטה יש סימון על הPCB שאולי הוא נשרף

אני רוצה עזרה מכם אתם בטח מנוסים ממני

האם כדאי להחליף את הטרנספורמר או שרק הקבל ואיך אפשר לבדוק את הטרנספומר?

כדאי להוציא אותו בשביל הבדיקה ויזואלית?

או אולי לקנות מעגל כזה חדש?

תודה על העזרה וחג שמח!!

תמונות:

שימו לב לכתם בPCB מתחת לטרנספורמר

התמונה של הקבל פחות רלוונטית

נ.ב

אין ריח של חלק שרוף מהטרנספורמר

פורסם

תחליף קודם קבלים (הכי זול והכי פשוט) ואם לא יעבוד, תמשיך הלאה.

פורסם
  • מחבר

את הקבל אני יחליף

אבל כדי לחסוך זמן(כי אני מזמין חלקים מאיביי)

רציתי לדעת אם יש סיכוי שהטרנספורמר עדיין טוב למרות שיש גוון כהה לPCB מתחתיו?

פורסם

אבל כדי לחסוך זמן(כי אני מזמין חלקים מאיביי)

לא עדיף במקרה הזה, ללכת לחנות ולקנות את הקבלים?

זה יחסוך הרבה זמן..

פורסם

תבדוק גם את הממתדים והמנורות

ממתגים - תמדוד אם מולטימטר בין + ו - ראשיים של המעגל (אחריי פיוז אם יש), אמור להראות התנגדות גבוהה יחסית או נתק. אם מראה התנגדות קרובה ל 0 ohm תמדוד על הממתגים עצמם בין 2 הרגליים של הזרם העיקרי ב 2 כיוונים - אמור להראות התנגדות גבוהה

פיוז - אם יש פיוז והוא שרוף יתכן שהממתגים דפוקים

אם הממתגים דפוקים יתכן שצריך להחליף גם ציפ

חוצמזה יתכן שהמנורות שרופות - כמה זמן הטלויזיה עבדה ?

פורסם

או שתחזיק לעצמך מלאי קבלים, או שתקנה באיביי את כל האינוורטר. לעבוד בשיטה שלך זה בלתי אפשרי.

פורסם
  • מחבר

כי אין לי זמן לנסוע לחנות ולקנות במקום חיפשתי אינוורטר חדש באיביי ולא מצאתי את אותו דגם

הטלויזיה עבדה קצת יותר משנתיים

מה המתח של המנורות כדי שאני יבדוק אותם?

ומה זה הממתגים שאתה מדבר עליהם?(זה החלק הגדול הזה שעל האינוורטר)

ואין פיוז על האינוורטר

תודה לכם!

פורסם

מנורות לא אמורות להישרף תוך 2 שנים (גם לא מנורות בטלויזיה גנרית) אז כנראה שלא

המנורות מיועדות למתחים שונים (תלוי באורך), בדרך כלל הנתונים של כל מנורה במסך מחשב הם משהוא כמו 800-1000V וזרם 6-8mA, כשהאינורטר הוא מקור זרם (כלומר, הוא לא נותן סתם 800V, אלא הוא מייצב לפי הזרם נניח ל 6mA ואז המתח הוא מה שיצא), בטלויזיה יש מנורות גדולות יותר אז או שהמתח ו/או הזרם יהיו גבוהים יותר בהתאמה, תלוי מה הגודל של הטלויזיה

לתת מתח מבחוץ למנורה - ניתן לתת מסתם אינוורטר ולראות מה הצבע (גוון ורוד = מנורה הולכת להישרף או שרופה) אבל זה לא בדיקה חד משמעית, חוצמזה אין לך שמץ מה אמור להיות המתח של המנורה אז אם תמדוד עדיין זה לא יתן לך כלום (נניח מדדת 1500V - אז האם זה אומר שהמנורה היא של 1500V ? או שהמנורה היא של 1000V והיא שרופה ולכן יש 1500 (המתח של מנורה שרופה גבוה יותר) ? איך אפשר לדעת ?)

הדרך הכי חד משמעית לבדוק את המנורות היא לפרק אותן החוצה ולראות שהןלא שרופות (שחור בקצוות, כמו שיש בפלורסצנט שרוף) אבל בדרך ניתן ללכלך את החלקים הפנימיים של המסך (חלקיק אבק מהאוויר = נקודה במסך), לכן לא הייתי נוגע בזה כי כנראה שהבעיה לא במנורות (בגלל ה 2 שנים - למנורות אמור להיות עוד מלא אורך חיים)

ממתגים = טרנזיסטורים/מוספטים שמחוברים לכניסות של השנאי. לפעמים הם כמה טרנזיסטורים או מוספטים על המעגל, לפעמים כולם נמצאים ביחד בתוך ציפ. תעקוב לאיפה הולכות הכניסות מהשנאי זה הממתגים

פיוז = בדרך כלל לא ייראה כמו פיוז זכוכית, יכול להיראות כמו נגד, כמו גליל שחור (דומה לסליל או דיודה), יכול להיות קוביית SMD וכו. תראה אם יש רכיב שכתוב על המעגל שהוא פיוז (למשל משהוא שנראה כמו נגד וכתוב על המעגל לייד F1 אז מזה מובן שהרכיב הוא פיוז), ובכללי כל מה שעומד על ה + בכניסה למעגל עלול להיות פיוז

פורסם
  • מחבר

הוא נצא מנקודת הנחה שהמנורות טובות

ואני לא מוצא פיוז או משהוא שאמור להיות פיוז אני גם חושב שאם היה פיוז במעגל והוא היה שרוף המגעל לא היה מקצר

בנתיים הזמנתי קבלים להחליף

אני רק צריך לבדוק את ההתנגדות של הממתגים שאמרתה (יש לי בעיה עם הרב מודד ובגלל זה זה התעכב גם פתחתי דיון להלמצה לאחד טוב)

ד"א כדי להיות בטוח הממתגים אלה הטרנזיסטורים? (יש לי Q1,Q2A,Q3A)

או החלק הגדול שבמעגל שהוא T1?

פורסם

פיוז לא מגן על המעגל. פיוז נמצא כדיי לנתק את המתח למעגל אם המעגל כבר נשרף, כדיי שהמעגל שמקצר לא יתחמם ויעלה באש. בדרך כלל אכן יש פיוז, במקרים אחרים מסתמכים על הגנת עומס יתר אלקטרונית במעגל של הספק כוח (פתרון פחות אמין)

כלומר אם נשרף פיוז זה לא סימן שהמעגל תקין כי הפיוז הגן עליו. ההיפך - זה סימן שהמעגל קיצר ולכן שרף את הפיוז

מה שמקצר זה ממתגים - טרנזיסטורים או מוספטים. אכן הגיוני שהם ייקראו Q1 Q2 וכו - אבל תבדוק למה יש לך 3 (למה הם מחוברים), בדרך כלל אמור להיות מספר זוגי...

T1 זה כנראה השנאי

פורסם
  • מחבר

אז כנראה שבגלל זה שהאינוורטר מחובר לספק המסך ישר נכבה

המעגל של הספק נראה טוב ושהאינוורטר מנותק הוא עובד(נראה לי שכמו שצריך) יש מה לבדוק בספק?

יש אחד קטן שבצד, ועוד 2 יחסית גדולים שהם הבעייתיים נראה לי כי הם קרובים ונראה לי שמחוברים ישירות לקבל השרוף למרות שזה לא כ"כ ברור

האם כדאי לי להחליף גם אותם?

והאם יכול להיות ששניהם שונים בדגם?

תוכל לראות אותם בתמונה הם בשני צידי הקבל המסומן קצת למטה ממנו

אני עדיין מנסה להשיג רב מודד כדי לבדוק אותם...

תודה רבה לך!

פורסם

תמדוד התנגדות בין + ו - בכניסת DC של האינוורטר. אם יש התנגדות נמוכה קבועה אז הוא מקצר

הספק כוח מתכבה (מתחיל לתת פולסים בודדים) אם יש עומס יתר מבחינתו. לפעמים זה עומס יתר באמת (למשל אינורטר מקצר), לפעמים הוא לא מצליח להתייצב אם הקבלים של הספק עצמו דפוקים, ולפעמים משהוא במעגל שם נדפק (הציפ וכו) והוא פשוט מתחיל להגיב לעומס נורמלי כמו עומס יתר

במקרה שלך כנראה שהאינורטר אכן מקצר (תמדוד אם מולטימטר בין + ו - וכן בין ה 3 רגליים של כל טרנזיסטור ב 2 הכיוונים)

עוד משהוא תסתכל אם השחור שיש צמוד ליציאות של השנאי זה על המעגל מתחת לשנאי (ואם כן - תנסה לנקות את זה ותבדוק אם זה הגיע מהשנאי), או בעובי של הכרטיס (לא אמור להיות באיזור הזה כי אין מתח גבוה במיוחד על 2 הפינים האמצעיים) אבל אם כן אז זה אוליי אומר שהכרטיס נפרץ

פורסם
  • מחבר

אז ככה כיוונתי את הרב מודד ל 200קילו אום והתחלתי למדוד

התנגדות כללית של המעגל 16.4

התנגדות מטרנזיסטור Q2A

48

135.4

150+

טרנזיסטור Q3A

44.3

ושאר ההתנגדויות עולות ולא הצלחתי למדוד מספר מדויק

השחור הזה עושה רושם שהוא מתוך הPCB אבל אני לא בטוח ב 100%

כדאי לפרק את השנאי כדי לבדוק?

פורסם

אל תפרק כלום.

השנאי הזה מתחמם בעבודה רגילה, והPCB שמתחתיו משנה צבע. מזה שתוציא את השנאי ותסתכל עליו לא יצא שום דבר.. קודם תחליף את הקבל, ואח"כ תמשיך.

פורסם

מזה שתוציא את השנאי ותסתכל עליו לא יצא שום דבר..

;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים