עבור לתוכן

אפשרויות גיבוי בענן כולל בתשלום

Featured Replies

פורסם

כבר לא מעט זמן שאני חושב איך אוכל לגבות את המידע היקר שיש לי במחשב ונאסף במשך שנים. מדובר על סה"כ 1TB של מידע שנמצא על ה- HDD שלי. עכשיו HDD's נוטים לשבוק חיים ביום בהיר אחד (אגב זה F3 של סמסונג) ואני ממש דואג מיכך. חשבתי על לקנות נייד חיצוני ולגבות עליו ואחרי שראיתי שאחי קנה נייד חדש של טרנדסקין ואחרי חודש הוא הוחלף בחדש בגלל תקלה...הבנתי שהפתרון לא ממש מחזיק מים! כעת אני סגור על גיבוי בענן שהוא נצחי בגלל אחריות של החברה וכאלו על המידע שלי.

אז אני שואל מה האופציה של גיבוי בענן הטובה ביותר לישראלים מבחינת מהירות העלאה, ארגון הקבצים, אמינות וכמובן מחיר. אני צריך סה"כ 1TB כאמור.

אם יש משו בחינם, כמובן שאשמח לשמוע על השירות הזה! אם לא, גם אשמח לשמוע על אם עדיף תשלום חודשי או חד פעמי?

תודה לעוזרים..

פורסם

אמזון S3 או Rackspace Cloud Files לוקחים בין 0.07 ל 0.1 דולר לGB לחודש, כלומר בסביות 300 - 400 ש"ח לTB לחודש.

אמנם לאמזון יש שירות זול יותר(0.01$) Glacier שמיועד בעיקר לגיבוי ופחות לשליפה אך הוא פחות אמין.

האם זה משתלם ? לא בטוח. מה לגבי Storgae מקומי עם RAID1 / 5 ? כל עוד אין משמעות בהוצאת המידע מהבית (שריפה, גניבה, שיטפון..) לטווח ארוך יצא זול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. תוכל בבקשה לפרט יותר לגבי פתרון RAID לשמירה על המידע שלי? האם זה אמין מספיק..

כמו כן המחירים ממש גבוהים..אבל איך מהירות העלאה וארגון המידע אם ידוע לך?

פורסם

על פתרונות RAID השונים תוכל לקרוא כאן, הרעיון מאחורי RAID סידור מערך של דיסקים קשיחים כך שבמידה ואחד (או יותר) קורס, המידע עדיין זמין ותקין.

גם באמזון וגם בRackspace, הסידור הוא בתיקיות, ישנם סיירי קבצים כגון cloudberry המאפשרים גישה מאוד נוחה, ניתן לגשת גם דרך הממשק שמספקות אמזון \ Rackspace. כמובן שישנו גם API. מהירות ההעלאה מוגבלת במהירות ההעלאה שלך.... בשניהם ישנו תשלום על traffic, אך לדעתי בהנחה שרק תגבה לשם, לא תגיע לסכומים של יותר מדולר שניים.

פורסם

תבדוק את crashplan.

יש פתרונות גיבוי בענן בתשלום של בערך 50 דולר לשנה.

ואפשר גם גיבוי למחשב של חבר בחינם.

תוכל למשל לקנות דיסק חיצוני, לגבות אליו ואז להעביר את הדיסק לחבר ושימשיך לגבות אליו כשהוא מחובר אליו למחשב.

ככה אתה מוגן מאסונות כמו שריפות שהורסות את כל המחשבים בבית.

וגם חוסך את הגיבוי ברשת שעם מהירויות. ההעלאה בארץ זה יקח לך יובלות.

פורסם

ל crashplan - אין SLA, כלומר, לא אחראיים בשום צורה לשום דבר. גם לבזק אגב יש שירות דומה ובחינם.

אמזון וRS מתחייבים לרמת שירות מסויימת,זמינות ותקינות בין 99.99% ל %99.9999999 מהזמן, מספר שכפולים של המידע וכו. על SLA משלמים.

פורסם

אתה לא צריך יותר מ 2 דיסקים חיצוניים למקסימום בטיחות. אחד תשמור אצלך, את השני במקום אחר.

2 דיסקים של 1TB יעלו 700~ שח. 2 של 2TB קצת פחות מ 1000 שח.

פתרונות גיבוי הענן יקרים יותר לטווח ארוך. יש להם את היתרונות, אך הקטנים והזולים שבהם יכולים יום בהיר אחד להיסגר.

פורסם
  • מחבר

קשה לי להאמין ששירות גיבוי בענן פתאום ייסגר בי הודעה ויעלם לי יחד עם כל המידע, זו עילה לתביעה רצינית!

כולכם נותנים לי פה רעיונות מצוינים האמת. מישום מה החזרתה לי שוב את הביטחון ב- HDD's למרות החולשות שלהם.

קראתי את הלינק וחשבתי על זה: אני אצור מערך RAID 1 משני כוננים הכי אמינים שיש ויאכסן אותם במארז עם בקר RAID. יכבה רותו ואשים בצד...ככה אמנע בלאי ואשמור על אורך חיים גדול ליום שאצתרך אותם. הנה זה, עולה 1230 ש"ח ומגיע עם שני כוננים של 1TB

http://www.grandadvance.co.il/default.aspx?g=products&a=view&pid=18726

פורסם

^ עילה לתביעה רצינית? החברה רשומה באיי פארו ופשטה רגל! זה קורה כל הזמן.

מערך רייד זה נחמד ויפה אך לא מושלם לצרכיך. אם חס וחלילה יקרה משהו בביתך, זה לא יעזור.

ואם בכל מקרה אתה שם בצד, אז מה היתרון על פני 2 דיסקים קשיחים חיצוניים נפרדים.

פורסם

אני חוזר שוב ושוב ושוב - RAID זה לא גיבוי!!! :nono:

אין לי זמן לפרט עכשיו אבל תחפש פוסטים שלי על שילוב בין CRASHPLAN ל-EVACOPY - כתבתי על זה באריכות לא פעם.

התוכנות חינמיות ומומלצות בחום - אתה נדרש רק לעלות של דיסק 1T שישב אצל חבר/הורים במיקום מרוחק.

פורסם

טריפל סי יסגרו את הDisk cloud שלהם... במאי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים