עבור לתוכן

גרפיקה גרועה וביצועים חלשים במשחקי תלת מימד

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,רכשתי מחשב לא מזמן עם מפרט "חזק " אך הוספתי לו חלקים מהמחשב הקודם כמו הארדיסק,כרטיס מסך וספק כוח .

היום כשאני בא לבחון את הביצועים של המחשב אני נתקל במחשב עצל , ניסיתי להריץ GTA IV והמשחק רץ בהילוך איטי כנ"ל משחקים בגרפיקה דומה.

כל הדריברים עדכניים כנ"ל מערכת הפעלה , אשמח לעזרה בנושא

מפרט טכני :

מעבד AMD - שמונה לי בתדר 4GHZ

זיכרונות 8GB בתדר 1600MHZ

כרטיס מסך PALIT DDR2 9500GT 1GB

מערכת הפעלה וינדוס ויסטה

זהו בעיקרון,אשמח לדעת מדוע למרות המפרט החזק , משחקים כבדים כמו GTA IV , קריסיס וכו' הינם רצים עליו באיכות סבירה.

אגב המשחקים רצים עליו יפה אך ורק על רזולוציה שערורייתית 680X460 ( אם אני לא טועה )

עריכה:

מצאתי אתר באינטרנט שמשווה את המפרט שלי למפרט המומלצת להפעלת המשחק ( למשל IV )

515245a15c446.jpg

פורסם

9500GT הוא לא כרטיס חזק בשום קנה מידה. גם כשיצא לפני כ5-6 שנים היה בינוני.

פורסם

פותח הדיון הנכבד, נראה שרכשת מחשב ללא טיפת מחשבה. הוא אולי כולל מעבד חזק (אגב, מעבדי AMD אינם חזקים במיוחד בהשוואה למעבדי אינטל מראש הסקאלה, וגם I5 עשוי לאכול את 8 הליבות שלך בלי מלח בחלק מהישומים) והרבה זכרון, אבל כמו שQTTP אמר, כרטיס המסך שלך עתיק (במונחי עולם המחשוב) וגם כשהוא היה חדש, הוא הזדנב הרחק מאחורי ה9800GT וה9600GT בני דורו (ולך עוד יש את הגרסה הגרועה של ה9500GT, זו שעם DDR2).

מה לעשות, במשחקים הדבר העיקרי שקובע הוא כרטיס המסך, ואת זה יכולת לדעת משיטוט של 5 דקות באתר הזה או בחיפוש קצר בגוגל. אני לא יודע כמה שילמת על המחשב ה"חזק" שלך (ולמרכאות שלי יש מובן אחר לגמרי מאלו שלך), אבל קיבלת, בכל הקשור למשחקים, זבל.

אם אתה רוצה מחשב למשחקים, אתה צריך כרטיס מסך נורמאלי.

ואם יש לך תהיות לגבי האמור באתר הזה שנכנסת אליו, ההסבר מאוד פשוט: תחת "מינימום" תמצא את החומרה המינימאלית הדרושה כדי להפעיל את המשחק איכשהו, פחות מזה המשחק לא יסכים לעבוד או יסבול מבעיות תצוגה קשות. תחת "מומלץ" תמצא את החומרה הדרושה להפעלת המשחק באופן חלק וללא קרטועים, אך עדיין על הגדרות נמוכות (או לכל היותר בינוניות...) - אך כל זה בכלל לא משנה לך, כי למרות מה שהאתר הזה כביכול טוען, ה9500GT כמעט זהה ל8600GT ביכולותיו, כלומר הכרטיס שלך הוא המינימום שבמינימום הנדרש למשחק זה (שכן האתר הזה בודק אך ורק תאימות של חומרה לתקנים מסויימים, אך ממש לא ביצועים).

יתרה מכך, הנה רשימה (ייתכן חלקית) של דברים שעשית בלי שכל בבניית המחשב הזה:

1. נשארת עם ספק ישן, שמי יודע מה מצבו. אם תרצה כרטיס מסך נורמאלי, כנראה שתצטרך להחליף גם אותו.

2. התקנת ויסטה, בעוד ש7 עדיף מרוב הבחינות.

3. התקנת מערכת הפעלה 32 ביט, שמאפשרת למחשב להשתמש רק ב3.3 גיגה זכרון מתוך ה8 שהתקנת (והחלק המצחיק הוא שאתה רואה את זה בעצמך, בפלט הזה שהבאת).

פורסם
  • מחבר

פותח הדיון הנכבד, נראה שרכשת מחשב ללא טיפת מחשבה. הוא אולי כולל מעבד חזק (אגב, מעבדי AMD אינם חזקים במיוחד בהשוואה למעבדי אינטל מראש הסקאלה, וגם I5 עשוי לאכול את 8 הליבות שלך בלי מלח בחלק מהישומים) והרבה זכרון, אבל כמו שQTTP אמר, כרטיס המסך שלך עתיק (במונחי עולם המחשוב) וגם כשהוא היה חדש, הוא הזדנב הרחק מאחורי ה9800GT וה9600GT בני דורו (ולך עוד יש את הגרסה הגרועה של ה9500GT, זו שעם DDR2).

מה לעשות, במשחקים הדבר העיקרי שקובע הוא כרטיס המסך, ואת זה יכולת לדעת משיטוט של 5 דקות באתר הזה או בחיפוש קצר בגוגל. אני לא יודע כמה שילמת על המחשב ה"חזק" שלך (ולמרכאות שלי יש מובן אחר לגמרי מאלו שלך), אבל קיבלת, בכל הקשור למשחקים, זבל.

אם אתה רוצה מחשב למשחקים, אתה צריך כרטיס מסך נורמאלי.

ואם יש לך תהיות לגבי האמור באתר הזה שנכנסת אליו, ההסבר מאוד פשוט: תחת "מינימום" תמצא את החומרה המינימאלית הדרושה כדי להפעיל את המשחק איכשהו, פחות מזה המשחק לא יסכים לעבוד או יסבול מבעיות תצוגה קשות. תחת "מומלץ" תמצא את החומרה הדרושה להפעלת המשחק באופן חלק וללא קרטועים, אך עדיין על הגדרות נמוכות (או לכל היותר בינוניות...) - אך כל זה בכלל לא משנה לך, כי למרות מה שהאתר הזה כביכול טוען, ה9500GT כמעט זהה ל8600GT ביכולותיו, כלומר הכרטיס שלך הוא המינימום שבמינימום הנדרש למשחק זה (שכן האתר הזה בודק אך ורק תאימות של חומרה לתקנים מסויימים, אך ממש לא ביצועים).

יתרה מכך, הנה רשימה (ייתכן חלקית) של דברים שעשית בלי שכל בבניית המחשב הזה:

1. נשארת עם ספק ישן, שמי יודע מה מצבו. אם תרצה כרטיס מסך נורמאלי, כנראה שתצטרך להחליף גם אותו.

2. התקנת ויסטה, בעוד ש7 עדיף מרוב הבחינות.

3. התקנת מערכת הפעלה 32 ביט, שמאפשרת למחשב להשתמש רק ב3.3 גיגה זכרון מתוך ה8 שהתקנת (והחלק המצחיק הוא שאתה רואה את זה בעצמך, בפלט הזה שהבאת).

ידוע לי שהכרטיס מסך יחסית ישן,אבל עדיין מדוע הוא מקרטע כשהדרישות של המשחקים כל כך נמוכות והנתונים של הכרטיס מסך יחסית חזקים למינימום הדרוש .

בקשר לחלון התחתון שרשמת לי :

1.הספק הוא ספק בן חצי שנה,לכן לא החלפתי אותו,בעל הספק מאוד טוב של 500 וואט רייל.

2.הויסטה היא זמנית,אני מחכה פשוט לוינדוס 7 שרכשתי ( קניתי 7 אולטמיייט 64ביט )

איזה כרטיס מסך מומלץ היום ?

פורסם

במשך כמה דקות ניסיתי לחפש אנלוגיה מתאימה לתיאור הכח של 9500GT DDR2

הממ..

ככה.

כרטיס מסך בדרגת HD5670 שנמכר היום בפחות מ-300 שקלים חזק ממנו 2 מונים. 9500GT DDR2 יותר חלש מליבות גרפיות מובנות מודרניות במעבדים.

כרטיס מסך כמו GTX660 או HD7870 מהווים כח גרפי העולה בעשרות מונים על כרטיס המסך שלך, ממש כך.

המלצה לכרטיס מסך - בפורום כרטיסי מסך

פורסם

ידוע לי שהכרטיס מסך יחסית ישן,אבל עדיין מדוע הוא מקרטע כשהדרישות של המשחקים כל כך נמוכות והנתונים של הכרטיס מסך יחסית חזקים למינימום הדרוש .

אתה מתעקש בכוח לא להבין את מה שרשמתי בהודעה הקודמת?

פורסם

גבר, GTA IV, נחשב למשחק כבד, 9500GT כרטיס חלש וישן שלא יכול לעמוד בהרצת המשחק כמו שצריך.

בנוגע לדרישות - אני מאמין שהסתכלת על המינימום, בכל אופן כמו שכולם אמרו כאן, הכרטיס הוא הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים