עבור לתוכן

שאלות לפני קניית GTX 660

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות כ. מסך GTX 660 אך אני לא בטוח אם הספק שלי חזק מספיק

הספק הוא Corsair 400W

והמחשב מכיל:

i7-3770K (ללא OC)

8GB RAM

SSD+HDD

במידה ואני צריך לשדרג ספק, איזה מומלץ (במינימום עלות)?

ושאלה אחרונה, אם אני רוצה לחסוך קצת ולא לשדרג ספק, האם GTX 650 Ti הינו התפשרות גדולה מידי בביצועים?

הכרטיס הוא בעיקר למשחקי אסטרטגיה - SC2 וכו'

תודה.

• תגובות 32
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי מספיק בשביל להיות בטוח תמצא כמה אמפר המסילת 12 וולט שלך לפי הדגם ותשווה לתמונה

פורסם

מעבד - 77W

gtx 660 - 140W

=217W

גם אם נניח שכל שאר הרכיבים "הקטנים" צורכים ביחד עוד 100W , עדיין הגעת "רק" ל 317W.

כל עוד אתה לא עושה אוברקלוק למעבד , אז הספק יספיק.

פורסם

מעבד - 77W

gtx 660 - 140W

=217W

גם אם נניח שכל שאר הרכיבים "הקטנים" צורכים ביחד עוד 100W , עדיין הגעת "רק" ל 317W.

כל עוד אתה לא עושה אוברקלוק למעבד , אז הספק יספיק.

אם אתה נותן המלצה - תתן המלצה שאתה בטוח בעצמך בה. כרגע המלצת לבחור ללכת בראש שקט עם ספק מאוד מאוד מאוד גבולי למערכת שלו.

77W זה ממש לא מה שהמעבד צורך. רוב הזמן הוא צורך פחות, אבל ברגעי עומס הוא יכול לצרוך הרבה יותר, אוליי אפילו פי 2 מזה.

שאר הרכיבים ה"קטנים" כמעט תמיד צורכים יותר מ100W. זוג דיסקים קשיחים, זכרונות DDR, עכבר, מקלדת, לדים, לוח אם, אוזניות, רכיבי USB נוספים למיניהם, טלפון אם יחבר בUSB לדוגמא ועוד ועוד ועוד. בעומס, כנראה שהם יצרכו ביחד אפילו יותר מ100W.

התשובה של none77 הייתה מדוייקת וגם היא מציגה שההספק הוא גבולי מאוד. לדעתי גבולי מדי. אם הספק בן יותר משנתיים זה כנראה יהיה בעייתי (הזדקנות קבלים מורידה מההספק האפקטיבי).

פורסם

תראה את זה:

http://www.anandtech.com/bench/Product/660

הם אפילו לא הגיעו ל300W לכל המערכת...

אני ראיתי בדיקות , והמעבד הזה יכול להגיע לפי 2 צריכה רק עם אוברקלוק , אני לא סתם מדבר באוויר.

אני חושב שאתה ראית תוצאות ואתה חושב שהם רק למעבד , אבל הם לכל המערכת...

http://www.bit-tech.net/hardware/2012/04/23/intel-core-i7-3770k-review/8

ציטוט:

However, for the power consumption tests we re-enable everything in order to get a real-world power draw. The power draw is measured via a power meter at the wall, so the numbers below are of total system power draw from the mains, not the power consumption of a CPU itself. Measuring the power draw of any individual component in a PC is tricky to impossible to acheive.

פורסם

הם משתמשים שם בחומרה איכותית מהדרגה הראשונה - ובדגש על הספק שלהם - 85+ (אני חושב שהוא מוגדר 80+ gold) שמוריד את הצריכה בפועל מהקיר בעשרות וואטים במנוחה, ובהרבה יותר בעומס.

וה"עומס" שהם דאגו לו שם ולא הצליחו להגיע ל300W לכל המערכת, היה Prime95, שמעמיס מאוד על המעבד, אבל משאיר את כרטיס המסך (שכידוע הוא הצרכן העיקרי במערכות גיימינג) רדום ולא פעיל.

אז 244 וואט בעומס למערכת שלהם, עם הרכיבים האיכותיים ביותר וספק יעיל במיוחד, ובלי להתייחס בכלל לכרטיס מסך. הפואנטה שלך לא משהו...

כמו שאמרתי, 77 וואט זה אמנם הTDP של המעבד, אבל הוא עלול לצרוך הרבה, הרבה יותר מזה - מה שהופך את הספק של ה400 וואט של פותח הדיון הזה לגבולי, אולי גבולי מדי, לא משנה איזה קישור תנסה לשלוף פה.

פורסם

Load Power Consumption - Metro 2033

Total System Power Consumption in Watts (Lower is Better)287

אני באמת חושב שהספק יספיק , ואני חושב שלהחליף ספק זה בזבוז , אבל אני בנאדם ויכול להיות שאני טועה...

פורסם

אל תשכחו שספק 400 לא באמת מספק 400

ובנוסף ההספק יורד עם השנים במעט

במידה וזה ספק ממש איכותי מבחינת היעילות הוא יספק 360

לדעתי הספק לא מספיק

פורסם

Load Power Consumption - Metro 2033

Total System Power Consumption in Watts (Lower is Better)287

אני באמת חושב שהספק יספיק , ואני חושב שלהחליף ספק זה בזבוז , אבל אני בנאדם ויכול להיות שאני טועה...

וזה ממהקישור עם הבנצ' על הכרטיס מסך, כשלא הצלחתי למצוא שם פירוט על המערכת כולה. המספר הזה לא שווה כלום, והעצה שלך ללכת בראש שקט עם הספק הזה עדיין מיותרת.

למה אתה מתעקש עם זה? אם הוא באמת יקח את כרטיס המסך הזה ולא יצליח להפעיל את המחשב בגלל זה? או שלא אכפת לך?

אי אפשר להגיד לבנאדם ששאל שאלה ספציפית כזו בפורום מקצועי שהוא יכול בוודאות ללכת על זה בלי לקחת איזשהו מרווח בטחון סביר של הספק - מה שפשוט אין במקרה הזה - על אחת כמה וכמה כשכנראה מדובר על ספק לא חדש.

עריכה: רק לצורך העניין, עם המערכת שלי וכ.מסך 660GTX (הפירוטה מלא בצד) אני מגיע לצריכה של בערך 370 וואט מהקיר בגיימינג. יש לאחי מכשיר מדידה שמתיישב בשקע - ובדקתי את הצריכה לפני בערך חודש.

פורסם

אם לא היה אכפת לי לא הייתי מגיב...

מדובר פה בהוצאה של 300 שקל לפחות , אני לא הייתי ממהר להוציא כזה סכום בלי להיות בטוח שזה נחוץ.

http://www.techspot.com/review/572-nvidia-geforce-gtx-660/page11.html

המערכת :

http://www.techspot.com/review/572-nvidia-geforce-gtx-660/page2.html

ברור שהספק גבולי , אבל השאלה היא אם נחוץ ספק חדש או לא?

פורסם

בחישוב באתר שמתי capacitor aging

20 אחוז שזה מכובד אם הבחור יגיד את הדגם המדוייק זה יעזור להחליט

פורסם

אם לא היה אכפת לי לא הייתי מגיב...

מדובר פה בהוצאה של 300 שקל לפחות , אני לא הייתי ממהר להוציא כזה סכום בלי להיות בטוח שזה נחוץ.

http://www.techspot.com/review/572-nvidia-geforce-gtx-660/page11.html

המערכת :

http://www.techspot.com/review/572-nvidia-geforce-gtx-660/page2.html

ברור שהספק גבולי , אבל השאלה היא אם נחוץ ספק חדש או לא?

פתאום "ברור שהספק גבולי"?

הבחור אמר שאם הוא יאלץ לשדרג ספק, אז גם שנמוך כרטיס מסך זה אופציה כי התקציב לחוץ.

אני לא אמרתי שנחוץ ספק חדש. גם לא קראתי לו לקנות ספק חדש ולהוציא סכום נוסף. רק אמרתי שהנוכחי עלול לא להספיק כי הוא מאוד מאוד גבולי. פותח הדיון יבצע את השיקולים וההחלטה הסופית בידיו. בשביל זה הוא הגיע לכאן להתייעץ.

אבל מדבריך מבינים שהתשובה שלך לשאלה אם ספק חדש נחוץ או לא - התשובה היא לא. ותשובה כזו גובלת בחוסר אחריות...

פורסם

כולל OC למעבד ועם הדברים הכי בסיסיים, אפילו בלי צרכנים ב-USB:

[table][tr][td]System Type:1 physical CPU[/td][/tr][tr][td]Motherboard:Regular - Desktop[/td][/tr][tr][td]CPU Socket:Socket LGA 1155[/td][/tr][tr][td]CPU:Intel Core i7-3770K 3500 MHz Ivy Bridge[/td][/tr][tr][td]Overclock:4500 MHz, 1.4 V[/td][/tr][tr][td]CPU Utilization (TDP):85% TDP[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]RAM:2 Sticks DDR3 SDRAM[/td][/tr][tr][td]Video Card 1:NVIDIA GeForce GTX 660[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]Regular SATA:1 HDD[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]Flash SSD:1 Drive[/td][/tr][tr][td]DVD-RW/DVD+RW Drive:1 Drive[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]Fans[/td][/tr][tr][td]Regular:4 Fans 120mm; [/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]Keyboard & Mouse (included):Yes[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]System Load:90 %[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]Capacitor Aging (+ W %):20 %[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td][/td][/tr][tr][td]Recommended PSU Wattage:408 Watts[/td][/tr][tr][td][/td][/tr][/table]

חלק מהדברים בגדר הערכה...

שמתי Capacitor Aging על 20%, ללא..זה יוצא 350 בערך, לא רק שגבולי אלא גם לא מספיק ..

פורסם

זה לא רלוונטי כי פה אין oc , אז תוריד איזה 80W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים