עבור לתוכן

כתבה מעניינת על DRM והכיוון שEA לוקחת

Featured Replies

פורסם

^^^

המקרה היחיד שידוע לי עליו שבו פחות הורדות תורגם ליותר קניות היה football manager, בכל שאר המקרים פחות הורדות לא שינה שום דבר ובמקרים מסויימים אפילו גרר פחות קניות למשחק או למשחקי המשך. לכן אין שום דרך ליחס ערך של הפסד לעותקים שהורדו בצורה לא חוקית.

החברות הגדולות יכולות לעשות מה שבא להן אבל בסופו של דבר מדובר במילים באוויר שרק גורמים לפחות אנשים לרצות לקנות את המשחקים (ראה UBISOFT).

גם בציטוט שהשלישי אני ממש לא מסכים איתך, חברות כמו VALVE הגיעו רחוק מאוד מזכות היחסים הטובים שלהם עם הקונים. גם מפתחות אינדי זוכות ליחס מאוד טוב (ועל זה הוא כן יכול להעיד, התמיכה שהם קיבלו עם SMB הייתה מאוד גדולה).

גם בציטוט שאחרי זה לא הבנת אותו נכון, הוא אומר שניתן למכור את אותו מוצר בפעם נוספת ולהקטין את ההפסד, זה נכון רק אם יש סטוק כלשהו וההפסד מחושב ביחס לסטוק. ברגע שאין סטוק כל החישוב הזה הולך לפח כי אין נקודת יחוס.

אין אולי DIABLO 3 פרוץ אבל המשחק הזה עשה נזק מורגש לחברה שעד אז זכתה לאהדה והרבה ראו בה המפתחת המושלמת. עדיין מוקדם מידי לדעת מה יהיה הנזק העתידי של המהלך הזה.

בסופו של דבר החברה הקודמת שהלכה בדרך הזו (UBISOFT) הגיעה למצב שאף אחד לא רצה לקנות את המשחקים שלה, בשנה האחרונה הם שינו את היחס שלהם ואפשר להתחיל לראות שינוי ביחס גם מצד המשתמשים. אתה צריך אמון מסויים בשביל להצליח למכור את המשחקים שלך ו UBISOFT הבינו את זה מאוחר מידי, יעבור עוד הרבה זמן עד שכולם יבטחו בהם.

פורסם
לא מסכים איתו שזה לא רלוונטי. זה שאין מוצר פיזי שנגנב אולי מוריד מערך הגניבה, אבל זה לא הופך את זה ל"אין הפסד"

לא הבנתה אותו ,הוא אומר שיש הפסד של מכירה פוטנציאלית ,דרך אגב בכיר בוולב אמר את אותו הדבר

אבל אין הפסד של כסף שבטוח היה לך ביד בלי פירטיות

כמובן שעם קונים פוטנציאלים לא היו קונים בגלל פירטיות והיתי יכול לחשב את זה במדויק ,אז הסיפור היה שונה

בפועל הרבה מאוד אנשים מורידים שטויות שלא היו קונים גם ב5$ ,רק כי זה זמין

כמובן שזה לא יהיה מדויק, אבל גם כל השאר התקציב הוא רק הערכה.

זה תחום מאוד מאוד דינמי

יש כותרים שסביר מאוד שימכרו הרבה דוגמת COD או פוקימון

אבל זה תקף רק לתקופה קצרה כל פעם ,כי אתה לא יודע מה המיתחרות יעשו ,ואיך קהל הקונים ישתנה

רק תיראה את רוק באנד וגיטר אירו ,מכרו כמויות מאוד גדולות ,ובום צניחה חופשית שלאנשים נימאס

פה הוא ממש יפה נפש. כאילו שכל מי שרוצה את COD מתעניין בשלום העובדים של ACTIVISION (כנ"ל BF3 וEA). אנשים רוצים את המשחק הכי טוב במחיר הכי נמוך. ואם זה חינם הם יקחו את זה.

לגבי SIMCITY, הבעיה היא הכשלון בהשקה. הם היו מפסידים גם אם הבעיה הייתה בחלקים אחרים של המשחק ולא הALWAYS ONLINE. הDRM פה נכשל והם הפסידו. במשחקים אחרים הם מפסידים מסיבות אחרות. לפעמים דברים לא עובדים ומפסידים כסף, באסה.

אבל לי כן אכפת מחברות מסוימות ושונא אחרות

כמובן אני במיעוט ,כמו רוב הגימרים הכבדים ,אבל בכל זאת יש כמה מיליונים כאלו שכן חשוב להם שסטודיו כזה או אחר ישרוד

ואני כן קונה מישחקים מסוימים ממפתחת שאני אוהב

בעניין COD וBF3 ,אלו מישחקים שיצרו קהילות רשת מאוד גדולות ,והמון קונים אותם למולטי

אז אני חושב שהפירטיות הרבה פחות משפיע על המכירות שלהן

סך הכל הסינגל מאוד קצר ומאוד לינרי

לגבי סים סיטי -יש בעיות מאוד גדולות מעבר לDRM

יש אנשים שהעלו תאוריה שהמישחק פותח כמישחק מיקרו תשלומים לפיסבוק ,ובגלל הנפילה של זינגה שינו את זה

זה כמובן רק תאוריה אבל המישחק עושה שימוש רק בליבה אחת במעבד

הסים מטומטמים

הערים קטנות יחסית לסים סיטי 4 שיצא לפני שנים

ויש כל מיני בעיות בסימולציה

אלו לא דברים של עדכונים קטנים ,אתה מדבר פה על עבודה גדולה לתקן את הבעיות במישחק

הDRM רק בלט בהתחלה

. נו באמת. אם לקוח מחזיר מוצר אחרי שהוא השתמש בו ופתח את האריזה המקורית, מוכרים אותו בתור REFUBRISHED או משהו כזה במחיר נמוך יותר. ומשחקים יד שניה בכלל שווים הרבה פחות מחדשים, שיבדוק בGAMESTOP

אני קניתי קונסולות כי יכלתי לימכור מישחקים יד שניה

חלק מהמישחקים קניתי חדשים

ככה שמה שהוא אומר נכון

רשתות כמו גימספוט ,אולי מנצלות את זה יותר מידי לטעמי

אבל בכל זאת מישהו צריך ליקנות עותק חדש לפני שהוא מיתגלגל ליד שניה ,ובזכות היד שניה לאנשים יש יותר כסף לקנות מישחקים וקונסולות

שיראה לי עותק פיראטי של דיאבלו 3 שעובד כמו המקורי...

אני חושב שהסיבה שהוא כותב ככה היא שהוא עבד בחברות קטנות או בתור עצמאי. פחות משנה לו אם משחק שהוא עשה מכר טוב או לא. התקציבים שלו קטנים והוא יכול לקחת יותר סיכונים. אם משחק של EA נכשל מסחרית - יש סיכוי טוב שכל הסטודיו שפיתח אותו יסגר. אולי עליו הפיראטיות באמת לא משפיעה הרבה.

לקטנים זה דווקה חשוב בהרבה

לEA יש משקעים ,היא מפסידה כבר שנים ובכל זאת קימת

סטודיו קטן מיזמן היה מיתפוגג במצב כזה

סופר מיט בוי הוא מישחק מאוד טוב יחסית למחיר למי שאוהב את הסיגנון ,ובגלל זה הצליח

לא בגלל שהוא פרויקט קטן,כי רוב הקטנים מפסידים

פורסם

לאף אחד לא יהיה אכפת מהDRM כמו שלאנשים לא אכפת מהDRM של STEAM - כי הם מקבלים שירות טוב.

אתה מאוד טועה

בסטים אתה יכול לעבוד במצב אוף לין ,זה אולי מגביל אותך בדברים מסוימים

והתקנת כל מישחק מחיבת אונלין ,אבל אחרי זה אתה יכול לשחק אוף לין ברוב המישחקים שנימכרים בסטים

מה שאומר שאתה יכול לשחק ברכבת,באוטובוס ,או בירח

סידרה כמו סים סיטי ,מאוד טובה לנידות כי אפשר להפסיק את המישחק ולחזור אליו מתי שרוצים

וגם המישחקיות עצמה לא מצריכה להיות דבוק למסך כל הזמן

עם הDRM הזה הם השמידו את הנידות למי שבדרכים ואין אינטרנט זמין כל הזמן

זה DRM שדופק צרכנים ,גם בבית דרך אגב יכולה להיות לך בעיה באינטרנט ומה אז ?

לי אין בעיה אישית עם DRM אבל כן בעיה גדולה עם DRM שדופק צרכנים

דרך אגב גם "הגנה אזורית" שיש בחלק מהקונסולות מאוד מעצבנת אותי

ובימיוחד שזה בנידת דוגמת ה3DS

הדברים האלו מרחיקים חלק מהקונים הפוטנציאלים

פורסם

2) לHUGEMOOUTH:לדעתי התגובות שלך באות מנק' מבט של הצרכן. מעניין אותי מה היית עושה אם היית במקומם של החברות הגדולות. אם אתה היית צריך להחליט מה לעשות (והיית אחראי לתוצאות). מה היית עושה ולמה?

להשקיע כסף ב DRM זה מפגר, במיוחד אם מדובר בפיתוח של אחד מחדש. העלויות גבוהות והסיכוי לראות את הכסף הזה בחזרה שואף ל 0. אם הייתי עובד בחברה וזה היה החלטה שלי כנראה שהבחירה הייתה ב STEAM או בלי DRM (כמו CD Projekt). גם אם הייתי נדרש לפתח משהו בנפרד כנראה שהתוצאה הייתה משהו בסגנון של STEAM, ORIGIN או UPLAY (שירות טיפה מפגר אבל הם עוד ישפרו אותו) ולא יותר מזה.

בשום מצב לא הייתי דורש חיבור אינטרנט קבוע למשחק שלא מחייב את זה (כמו MMO או כל MP אחר). תחשוב כמה גורמים שאין לך שליטה עליהם יכולים להשפיע על החיבור של המשתמשים ותבין לבד למה זה רעיון רע...

דרך אגב, גם STEAM זוכה לביקורות ולא כולם מקבלים אותו בעיין יפה, יחסית ל DRM הוא לא פוגע כל כך במשתמשים אבל הוא רחוק מלהיות מושלם. רק בשנה מצאתי את עצמי איזה 20 פעמים במצב ש OFFLINE MODE לא עבד (ואז צריך לעדכן את STEAM בשביל שהוא יחזור לעבוד).

אני חייב להודות שבהתחלה הייתי בטוח ש ORIGIN יהיה אסון אבל מהניסיון שלי איתו הוא לא רע בכלל. הדבר הכי קרוב לרמה של STEAM שראיתי עד היום. יוצא לי מידי פעם לקרוא עליו דברים לא טובים אבל קשה לי להגיד שזו ביקורת הוגנת. חבל ש EA מתחיליםל הניע דברים בכיוון הלא נכון.

פורסם

אבל אין לי בעיה עם DRM עם הוא לא פוגע בלקוח ,אני לא ישחק אותה צדיק לא כל מישחק אני קונה

אבל אני לא יבכה עם יום אחד יצליחו להמציא DRM חסין בלי לפגוע בלקוח

העניין שALWAYS ONLINE פוגע בלקוח ,גם עם השרתים היו קימים 200 שנה אחרי רכישת המישחק

והיו פועלים חלק כל הזמן הזה

העניין הוא שגם במצב כזה ,ללקוח עצמו לא תמיד יש אינטרנט זמין

אולי יום אחד בעתיד הלא קרוב כל מקום בכדור הארץ יכיל אינטרנט חינמי אלחוטי ,אבל אנחנו לא קרובים לזה

גם במקומות שיש אינטרנט חינמי ,הרבה פעמים זה עם סיסמה שאתה מקבל רק שאתה רוכש שרות ,לדוגמה חדר בבית מלון

אבל הרבה מלונות מחיבים אותך גם על האינטרנט ובמחיר מופקע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים