עבור לתוכן

עזרה וכמה שאלות אחרי שימוש ראשוני ב Live CD.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

אחרי שנוכחתי שכונן הקשיח במחשבי שומר על כל נתוני הגלישה שלי, כולל ססמאות לאתרים רגישים (ידעתי

את זה גם קודם, אבל בדיקה עם Disk Investigator אחרי פירמוט הראתה לי את זה באופן מוחשי), החלטתי

לנסות ולבדוק חווית שימוש ב Live CD.

הורדתי גרסת ubunto לפי עצתו של גיל בדיון הזה (גרסה 12.04).

ההתקנה היתה מהירה יחסית, (כ- 10 דקות על ה פנטיום 4 שלי), ובפעם הראשונה התנסיתי (בהתרגשות-מה)

במ"ע שאינה windows :). אה, וצרבתי על CD, לא השמשתי ב DOK ,כי המחשב שלי ישן מדי..

אבל כמה דברים בלבלו אותי קצת....

- התאפשר לי להוריד ולהתקין תוספים (למשל פלאש, וגם חבילת קודקים למולטימדיה). כיצד זה יתכן?...

הרי CD הוא read only, אז כיצד הותקנו התוספים?... האם הם נצרבו?! ???

אגב, סרטונים ביוטיוב נטענו מהר יותר מאשר בוינדוס... הופתעתי לגלות את זה ממ"ע שרצה בסה"כ מ CD.

-עוד שאלה (מתבקשת): אני מקווה להחליף בקרוב את המחשב לחדש, ואז אוכל להשתמש ב DOK. האם

בשימוש כזה זמן הטעינה הוא קצר יותר? אמנם 10 דקות זה לא הרבה, אך בהתחשב בכך שכל פעם

שאתה רוצה לגלוש לאתר הבנק אתה צריך לחכות 10דקות זה המון...

-ועוד אחת: הדיסק שצרבתי בא עם פונקציונליות בסיסית למדי. האם אפשר לקנפג הפצה כלשהי כרצוני,

להוסיף תוכנות למיניהן, ואח"כ לצרוב הכל בלי להיות מהנדס תוכנה?...הרי אחד השימושים החשובים

ב Live CD, הוא סריקה נגד מזיקים כשהוינדוס, למשל, לא עולה. איך אני מקנפג דיסק כזה כך שיהיו

בו תוכנות הגנה?..

תודה לעונים ולמתעניינים!

• תגובות 43
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

• נכון שהCD הוא READ ONLY, אבל הדברים שאתה מתקין הולכים לזכרון הRAM. כמובן שהכל נמחק עם כיבוי המחשב.
  • כן, אובונטו תעלה הרבה יותר מהר מDOK - כשתי דקות במחשב עם USB2.
  • קיימים כמה כלים ולא מאט מדריכים, אבל, אם לא תועה, כולם דורשים התקנת אובונטו מלאה.

חברות AV רבות מציעות דיסקים לסריקת WINDOWS, כך שלזה לא צריך אובונטו.

פורסם

יש פתרנות חומרה ותוכנה לזה גם תחת וינדוס, כשאני עדיין השתמשתי בוינדוס (2003 כזה) השתמשתי תקופה מסויימת אם magic card (כמו שיש במחשבי בית ספר) והייתי יכול לעשות שטויות כיאלו אין מחר כי הוא היה משחזר את המחשב בצורה מושלמת אחריי כל ריסט

ברמה בסיסית יותר ניתן להוסיף סקריפט לסטרטאפ שמוחק את מה שרוצים מאיפה שהדברים נשמרים - בוינדוס Documents and Settings או Users ובלינוקס var tmp ו home

פורסם

אחרי שנוכחתי שכונן הקשיח במחשבי שומר על כל נתוני הגלישה שלי, כולל ססמאות לאתרים רגישים (ידעתי

את זה גם קודם, אבל בדיקה עם Disk Investigator אחרי פירמוט הראתה לי את זה באופן מוחשי), החלטתי

לנסות ולבדוק חווית שימוש ב Live CD.

איך ואיפה בדיוק הוא שומר סיסמאות אם לא הגדרת לדפדפן שלך לשמור סיסמאות? ואם כן הגדרת, את מי אתה מאשים בדיוק?

בכל מקרה, כמו שאמר 11010010110, להיפטר מדברים כמו הסטוריית גלישה אפשר לעשות גם בWindows (ויש דרכים נוספות).

כמובן אם נוח לך לעבוד במצב שבו המערכת לא שומרת שום דבר וכל פעם אתה מעלה אותה מאפס, תהנה. אבל אני חושב שמהר מאוד תוותר.

פורסם

הרעיונות שנתנו לך 11010010110 ו-QttP טובים מאד,

ואני אוסיף עוד רעיון, שלישי.

אתה יכול להתקין את VirtualBox - תוכנה להרצת Virtual Machine,

ואז מתוך המערכת הפעלה שלך(Windows) להריץ עוד מערכת הפעלה..

(איזה שתבחר: עוד Windows, או Linux כלשהי)

בסיום העבודה במכונה הוירטואלית, תוכל לסגור אותה,

ולבחור שלא תשמור אף אחד מהשינויים.

כך שבפעם הבאה שתפעיל אותה, זה יתחיל מאותה נקודה בדיוק.

עושים את זה כך:

לוחצים על כפתור ה-X של החלון הראשי(כמו סגירה רגילה של חלון),

ואז בחלון הקטן שנפתח, בוחרים את האפשרויות הבאות:

nc1b91.png

וזהו..

בשביל להשיג מכונה וירטואלית, יש לך 2 אפשרויות:

1) ליצור אחת בעצמך

2) להוריד אחת מהרשת

אם אתה רוצה מכונה וירטואלית של Windows,

תצטרך ליצור בעצמך, בעזרת דיסק התקנה(למשל של XP).

אם אתה רוצה של לינוקס, תוכל להוריד מכונות וירטואליות מוכנות מהרשת.

בכתובת הבאה תמצא כל מיני הפצות:

http://virtualboxes.org/images/

תהנה

פורסם
  • מחבר

היי. תודה על התשובות.

11010010110 ו QttP: האם אתם בטוחים שהבנתם למה התכוונתי?... לא דיברתי על מחיקה ברמת

מערכת-ההפעלה, אלא ברמת הכונן! נניח שה HDD שלי מראה לי סקטורים פגומים ואני עושה

לו RMA (כבר קרה לי פעם), או שאני מוכר את הדיסק שלי, כל נתוני הגלישה נשארים, גם אחרי פירמוט!

ולפני שפרסמתי את הפוסט הזה בדקתי את זה בעצמי: יצרתי כמה קבצים עם שמות יחודיים, מחקתי אותם

בצורה רגילה, וה Disk Investigator מצא אותם מיד. אח"כ פירמטתי את כונן C, נכנסתי דרך ה XP שמותקן

לי על HDD נפרד, חיפשתי שוב עם Disk Investigator, והוא מצא אותם מיד, ובאותה מהירות....

כלומר ראיתי באופן מוחשי את מה שידעתי תמיד: פירמוט לא מוחק כלום, ומי שמניח את ידו על הכונן שלך

יכול לשחזר משם מידע רגיש.

כמובן אם נוח לך לעבוד במצב שבו המערכת לא שומרת שום דבר וכל פעם אתה מעלה אותה מאפס, תהנה. אבל אני חושב שמהר מאוד תוותר.

הכוונה היא כמובן גלישה רק לאתרים רגישים, כמו אתר הבנק שלי, קופת-חולים, וכו. לא כל הזמן חס וחלילה.

למי שתוהה, אני לא מדבר על אתרים פליליים, כי הסטורית גלישה נשמרת בכל מקרה אצל ספק-האינטרנט

כך שגם השמדה פיזית של הכונן לא תועיל... :P

card: בדיוק עכשיו קראתי גם את התגובה שלך. גלישה דרך VM לוקה באותם חסרונות שתיארתי לעיל.

אמנם מערכת-ההפעלה לא זוכרת, אבל ברמה הפיזית הכל נשמר.

נכון שהCD הוא READ ONLY, אבל הדברים שאתה מתקין הולכים לזכרון הRAM. כמובן שהכל נמחק עם כיבוי המחשב.

נכון. אחרי שפרסמתי את הפוסט שלי, המשכתי לחפש ברשת ומצאתי שאכן מה שמתקינים על Live CD

נשמר ב RAM (וכמובן נמחק לצמיתות אחרי כיבוי המחשב).

קיימים כמה כלים ולא מאט מדריכים, אבל, אם לא תועה, כולם דורשים התקנת אובונטו מלאה

לא נכנסתי לקישורים, כי אני רוצה להיות בטוח שהבנתי אותך: האם הכוונה להתקנה מלאה של אובונטו

לצורך יצירת Live CD שמקונפג כרצוני, או לשימוש קבוע ע"ג HDD (או SSD)? אם כוונתך למקרה

השני, הרי שבכך לא פתרנו דבר.

חברות AV רבות מציעו דיסקים לסריקת WINDOWS, כך שלזה לא צריך אובונטו.

יפה, אבדוק את זה! (אם כי כתבתי על סריקת-וירוסים רק כדוגמא לכך שאפשר לקנפג Live CD- אם אני נתקל

בבעיה מציקה כלשהי אני בד"כ מעלה אימג' ובכך פותר הכל תוך חצי-שעה).

כן, אובונטו תעלה הרבה יותר מהר מDOK - כשתי דקות במחשב עם USB2

השארתי את זה לסוף, כי כאן יש משהו שעדיין לא ברור לי: שימוש דרך CD הוא מאד בטיחותי, כי

כל נתוני הגלישה, קבצי ה- temp, וכו' לא נרשמים עליו, אלא ב RAM, כפי שכתבת.

DOK, מצד שני, למרות שהוא מהיר בהרבה, הוא בעייתי מבחינה זאת: איך אני יכול לדעת בוודאות

ששום דבר לא נשאר שם? בניגוד לCD, הוא לא read only.

חיפוש ברשת העלה כי הסוגיה היא אכן לא ברורה לגמרי. הנה מתוך אתר howtogeek:

The first step is to either burn an Ubuntu Live CD, or prepare a non-persistent Ubuntu USB flash drive. Ubuntu treats non-persistent flash drives like CDs, so files will not be written to it, but if you’re paranoid, then using a physical CD ensures that nothing gets written to a storage device.

אז אפילו הם לא לגמרי בטוחים שהכל נמחק משם, גם אם יוצרים את ה DOK כ non-persistent.

אז איך באמת אפשר לדעת אם משהו נשאר שם או לא?

פורסם

כלומר ראיתי באופן מוחשי את מה שידעתי תמיד: פירמוט לא מוחק כלום

כנראה עשית Quick Format במקום פורמט מלא ואיטי?

כמו כן יש תוכנות שמיועדות לעשות Wipe ל-HD

(Partition מסוים, או כל ה-HD)

לדוגמא התוכנה "Shredder.exe" שמגיעה עם Hiren Boot CD.

יפה, אבדוק את זה! (אם כי כתבתי על סריקת-וירוסים רק כדוגמא לכך שאפשר לקנפג Live CD- אם אני נתקל

בבעיה מציקה כלשהי אני בד"כ מעלה אימג' ובכך פותר הכל תוך חצי-שעה).

אתה יכול להסביר למה התכוונת כאן?

זה נשמע מעניין רק שלא הבנתי את כוונתך :)

DOK, מצד שני, למרות שהוא מהיר בהרבה, הוא בעייתי מבחינה זאת: איך אני יכול לדעת בוודאות

ששום דבר לא נשאר שם? בניגוד לCD, הוא לא read only.

תקנה DOK שכולל מתג שמעביר למצב Read Only.

ליצרן בשם PQI יש DOK כזה.

פורסם

כדיי למחוק לחלוטין מידע מדיסק קשיח אני משתמש אם badblocks (כלי שורת פקודה של לינוקס לחיפוש bad blocks) - גם מוחק את הכונן בצורה שלא ניתן לשחזר וגם בודק אם יש בד בלוקים

מחיקה של קובץ בודד בצורה שלא ניתן לשחזר על ידיי הפקודות dd או shred ואז מחיקת הקובץ. רק שצריך לדעת מה למחוק, למשל אם זה תמונה והצגת את התיקיה שלה במנהל הקבצים, צריך למחוק גם את ה thumbnail שלה מה cache של מערכת ההפעלה

לינוקס יכולה להיות מותקנת לתוך USB בכמה צורות :

אימג' CD "נקי" - USB שנוצר על ידיי כתיבת קובץ ISO (של CD) לתוך ה USB על ידיי dd או כלי דומה. ב USB לא יישאר כךלום, אם ה USB ייבדק אחריי זה כל מה שיהיה בו זה האימג' הגנרי של מערכת הךלינוקס בדיוק כמו שהוא הורד מהאינטרנט

אימג' CD + אחסון - תוכנות מסוימות (נראה לי רוב התוכנות _לוינדוס_ שיוצרות USBים של לינוקס) אפשרות ליצור ב USB מקום לשמירת קבצים. הייתי נזהר אם זה בתוכנות האלה (linux live usb creator וכו) וכמו כן נזהר (בכל תוכנה כולל dd פשוט) אם הפצות לינוקס שידועות כ "חכמות" (שעושות דברים מתוחכמים בלי לשאול את המשתמש) כשבראש הרשימה אובונטו וכל מה שמבוסס עליה, כי יש מצב שהן ינסו ליצור לבד משהוא כזה בעלייה של המערכת

התקנה סטנדטית - מערכת לינוקס שהותקנה בצורה רגילה לתוך ה USB כיאלו שהוא דיסק קשיח - למשל על ידיי BOOT מ CD ואז בחירה ב USB במקום הדיסק הקשיח להתקנת המערכת. מערכת כזאת תשמור הכול כמו כל מערכת רגילה

עוד משהוא, נניח שה USB שלך הכיל מידע כלשהוא בעבר, והגודל שלו 4G, ואתה מעתיק אליו אימג' של לינוקס של 1G. בזמן העתקת האימג' כל מה שנמצא אחריי הסוף של האימג' (ב 3 GB האחרים) לא משנה (המערכת לא מתייחסת אליו) אבל הוא שם, אם אכפת לך מזה תעשה badblocks (או מחיקה מלאה בדרך אחרת) לUSB לפניי כתיבת האימג' אליו

פורסם
  • מחבר

card, תודה על התשובה המהירה.

לשאלתך הראשונה, דווקא טרחתי ועשיתי פורמט מלא וארוך....

בקשר לתוכנות wipe למיניהן, הייתי מציע להתייחס אליהן בחשדנות: למשל מחקתי קובץ בעזרת התוכנה

הפופולרית file shredder, (בחרתי באופציה של 7 כתיבות על הכונן), וחיפשתי את הקובץ בעזרת Disk Investigator .

ו....הקובץ נמצא מיד!

בתוכנת CCleaner יש אופציה למחוק בצורה יסודית את התוכן הריק בכונן שלך (אם בטעות מחקת קבצים

ע"י delete בלבד). ניסיתי את זה (שוב, בחרתי ב 7 כתיבות), והתוצאה מאכזבת מאד: הכל נשמר!

(זה גם היה מהיר מדי: פחות מרבע שעה למחיצה של 50GB שכשני-שלישים ממנה ריקה).

מה שכן עבד, זאת תוכנת eraser, זה לקח הרבה זמן, אבל עבד, ואני ממליץ עליה בחום.

אתה יכול להסביר למה התכוונת כאן?

זה נשמע מעניין רק שלא הבנתי את כוונתך :)

אה... אני לא משתמש יותר מדי באנטי-וירוסים למיניהם, אלא בפיתרון לעצלנים ואיגנורנטים כמוני:

אם אני נתקל באיזו רוגלה, ( או סתם משהו מתחרבש לי ואני לא ממש מסתדר), אני משתמש באפשרות

ה system image המובנית בוינדוס 7. אם אתה לא מכיר, אז אסביר: כשאני מתקין וינדוס בפעם הראשונה

אני משתדל להתקין את כל התוכנות שאני משתמש בהן, עם כל הקינפוג והתוספים, ונזהר לא לגלוש כמעט

ולא לעשות שום דבר שאני לא מבין. לאחר מכן אני יוצר "אימאג'" עם W7, וכשיש לי בעיה, אני מעלה אותו

ובכך מבצע מעין פירמוט והתקנה מחדש תוך כמה דקות. כל מה שנשאר זה לעשות זה עדכונים למיניהם.

תקנה DOK שכולל מתג שמעביר למצב Read Only.

ליצרן בשם PQI יש DOK כזה.

נשמע מעניין! לא ידעתי שיש דבר כזה....אני רק מקווה שזה אמין. כשאקנה מחשב חדש,

אוסיף גם DOK כזה. אח"כ אבדוק אותו עם כל מיני תוכנות כמו Disk Investigator.

נשארה רק השאלה שלא ענית עליה: האם הקישורים שצירפת מאפשרים ליצור Live CD

מקונפג, או התקנה רגילה של לינוקס.

11010010110

עכשיו קראתי את תגובתך. תודה רבה על הפירוט אך אני חייב לומר שלא הבנתי הכל:

כדיי למחוק לחלוטין מידע מדיסק קשיח אני משתמש אם badblocks (כלי שורת פקודה של לינוקס לחיפוש bad blocks) - גם מוחק את הכונן בצורה שלא ניתן לשחזר וגם בודק אם יש בד בלוקים

מחיקה של קובץ בודד בצורה שלא ניתן לשחזר על ידיי הפקודות dd או shred ואז מחיקת הקובץ. רק שצריך לדעת מה למחוק, למשל אם זה תמונה והצגת את התיקיה שלה במנהל הקבצים, צריך למחוק גם את ה thumbnail שלה מה cache של מערכת ההפעלה

מה שתיארת כאן תקף רק למשתמשים בלינוקס, לא?...השימוש הרגיל שלי הוא בוינדוס, ואין לי כוונה

כרגע לשנות את זה. אמנם ממה שקראתי לינוקס היא בטיחותית יותר, (וגם יכולה להתאים לי כי אני לא גיימר),

אך הרקע שלי בתכנות הוא דל מאד, ואני חושש שיקח לי יותר מדי זמן ללמוד את זה. מה שאני יודע כרגע

על לינוקס, זה בערך כלום....האם אפשר להשתמש בפקודות שכתבת ( badblocks, dd, shred), גם

ע"ג וינדוס?

לינוקס יכולה להיות מותקנת לתוך USB בכמה צורות :

אימג' CD "נקי" - USB שנוצר על ידיי כתיבת קובץ ISO (של CD) לתוך ה USB על ידיי dd או כלי דומה. ב USB לא יישאר כךלום, אם ה USB ייבדק אחריי זה כל מה שיהיה בו זה האימג' הגנרי של מערכת הךלינוקס בדיוק כמו שהוא הורד מהאינטרנט

אימג' CD + אחסון - תוכנות מסוימות (נראה לי רוב התוכנות _לוינדוס_ שיוצרות USBים של לינוקס) אפשרות ליצור ב USB מקום לשמירת קבצים. הייתי נזהר אם זה בתוכנות האלה (linux live usb creator וכו) וכמו כן נזהר (בכל תוכנה כולל dd פשוט) אם הפצות לינוקס שידועות כ "חכמות" (שעושות דברים מתוחכמים בלי לשאול את המשתמש) כשבראש הרשימה אובונטו וכל מה שמבוסס עליה, כי יש מצב שהן ינסו ליצור לבד משהוא כזה בעלייה של המערכת

האפשרות הראשונה היא מה שרלוונטי עבורי, אבל כמה דברים לא ברורים לי: איך אני יודע שאם אני משתמש

במחשב דרך DOK כזה אז כל הסטורית השימוש תימחק כשאכבה את המחשב?.... איך אני יודע ששום

דבר לא נשאר שם? באתר howtogeek יש שני מדריכים שונים: אחד כדי ליצור

non-persistent Ubuntu USB flash drive, ותוכנה אחרת כדי ליצור persistent Ubuntu USB flash drive

כלומר, הגישה היא תוכניתית, ולא חומרתית. צריך לסמוך על תוכנה שתגדיר את ה DOK שלך כ read only,

כתיבת ISO לתוך USB לא מבטיחה שהוא יהיה read only אם לא השתמשת בתוכנה הנכונה...התוכנה שאתה ממליץ

עליה היא dd, אך אני לא יודע מה זה, ואני מניח שזאת תוכנה שרצה רק מתוך לינוקס ולא windows.

פורסם

מה שקובע זה 2 דברים :

האם התוכנה באמת עושה משהוא ?

האם מערכת ההפעלה לא עושה משהוא "מתוחכם" שמפריע לתוכנה, למשל buffering ונוצר מצב שהקובץ נמחק ב buffer בלבד ועדיין נמצא על הדיסק ?

לא בדקתי רחוק מידי את התוכנה shred של לינוקס אבל עד עכשו הכלי שורת פקודה של לינוקס לא נכשלו בדברים שרציתי מהם - מעניין לבדוק את זה

הפתרון אם האימג' לדעתי טוב יותר מהפתרון אם האנטיוירוס זה היתה גם הגישה שלי לפניי שעברתי ללינוקס (בלינוקס כל זה לא נדרש כי אם לא עושים ממש שטויות בכוח אז לא נדבקים בכלום)

במקום ה DOK הספציפי יש פתרון זמין יותר - קח כל SD card ומתאם ל USB

פורסם
  • מחבר

^^^

לא ברור לי אם ענית לשאלה שלי לפני העריכה או אחריה...בכל אופן:

במקום ה DOK הספציפי יש פתרון זמין יותר - קח כל SD card ומתאם ל USB

זה נשמע כמו רעיון נחמד. אני לא כל-כך מכיר כרטיסי זיכרון. האם גם הם read-only? והאם מהירות הקריאה

מהם דומה למהירות הקריאה מ DOK, או יותר בכיוון של CD?

פורסם

לא נכנסתי לקישורים, כי אני רוצה להיות בטוח שהבנתי אותך: האם הכוונה להתקנה מלאה של אובונטו

לצורך יצירת Live CD שמקונפג כרצוני, או לשימוש קבוע ע"ג HDD (או SSD)? אם כוונתך למקרה

השני, הרי שבכך לא פתרנו דבר.

הכוונה היא שכדי להתקין ולהפעיל את שתי התוכנות צריך, התקנה מלאה של הפצת לינוקס, לאו דוקא אובונטו. עד כמה שידוע לי, אין משהו שיעשה את ה remastering על Windows. בקיצור, זה קצת מסובך.

ולמה לא private mode? יש אותו היום בכל דפדפן מכובד, והמטרה, בדיוק כמו שרציתה, לא להשאיר עקבות, ולא לשמור כלום.

פורסם

זה נשמע כמו רעיון נחמד. אני לא כל-כך מכיר כרטיסי זיכרון. האם גם הם read-only?

כרטיסי זכרון, כוללים מתג קטן שמאפשר לבחור בין שני מצבים:

מצב 1: Read+Write

מצב 2: Read Only

ממש כמו שהיה אפשר לבחור בדיסקטים של פעם.

שים לב שכרטיסי זכרון מזעריים כמו microSD לא כוללים את המתג הזה.

אז כדאי לקנות כרטיס SD רגיל(ש-כן כולל את המתג), ולא microSD.

והאם מהירות הקריאה מהם דומה למהירות הקריאה מ DOK, או יותר בכיוון של CD?

יש כרטיסי זכרון במהירויות שונות.

למשל לחברת SanDisk, סדרת ה-Ultra היא יותר מהירה מהסדרה הרגילה.

(ויש לפעמים גם Ultra II, ו-Ultra III - המחיר עולה בהתאם)

37160882b.gif

(רואה את המתג? נמצא בצד שמאל למעלה)

דרך אגב, תוספת לרעיון שנתתי לך אתמול.

זוכר את הרעיון של ליצור/להוריד מכונה וירטואלית,

ואז אמרת שהמכונה בעצמה שומרת דברים ואז זה יהיה שמור בקובץ של המכונה הוירטואלית?

יש לכך פתרון:

אתה יודע מה זה RAMDrive?

RAMDrive זה כונן, שהוא בעצם מבוסס זכרון RAM.

מצד אחד הוא מהיר מאד,

מצד שני כשאתה מכבה את המחשב או עושה Restart, אז מה שהיה כתוב בכונן נמחק.

בשביל ליצור RAMDrive אתה לא צריך שום חומרה,

אלא רק תוכנה שמייצרת RAMDrive.

אתה יכול ליצור RAMDrive,

להעתיק אליו את הקובץ של המכונה הוירטואלית,

ואז להריץ אותה משם.

כל מה שנכתב למכונה, יעלם.

פורסם
  • מחבר

@mike

אוקיי, הבנתי. צריך להתקין לינוקס מלא, ומתוך זה אפשר ליצור Live CD מקונפג כרצוני. רק שזה נראה לי מסובך

מדי בשבילי, כי מעולם לא התעסקתי עם לינוקס.

ולמה לא private mode? יש אותו היום בכל דפדפן מכובד, והמטרה, בדיוק כמו שרציתה, לא להשאיר עקבות, ולא לשמור כלום.

private mode לא משאיר עקבות בדפדפן, אבל הכל נשמר בדיסק, גם לאחר פירמוט.

@card

כן, גיגלתי את הרעיון הזה אחרי התגובה של 11010010110 וראיתי שאכן רוב הכרטיסים מצויידים במתג כזה.

אפילו מצאתי דיון כאן בפורום (מ 2009 אם אני זוכר נכון) שמצאו שם SD כזה של סאנדיסק שיש

בו גם חיבור מובנה ל USB. חיפשתי ולא ראיתי שהיום יש כאלו, כך שאצטרך לרכוש קורא כרטיסים

שמתחבר ל USB.

אגב, חיפשתי את ה DOK שכתבת עליו, של PQI, אבל לא נראה לי שמייצרים אותו יותר. הוא קיים באתר

החברה,(דגם U339), אבל אני לא בטוח שהוא מיוצר, וגם אם כן, קשה מאד להשיג אחד כזה. פעם

היו מייצרים כאלו גם חברות אחרות, אך כבר כמה שנים שזה הופסק.

בקשר לרעיון של ה ramdisk, לא ממש הבנתי איך זה יעבוד: את ה-VM צריך להתקין קודם כל

על מערכת ההפעלה בדיסק הקשיח, כך שלא ברור לי איך אפשר לבחור להפעיל אותה מתוך

ה ramdisk. מה שנראה לי שכן יעבוד, זה להתקין את ה VM ישירות לתוך ה ramdisk, ואח"כ

להתקין לתוכה מערכת-הפעלה. רק שאצטרך לבצע את זה כל פעם מחדש. כבר יותר פשוט להתקין

OS על ramdisk בלי VM.....אז כנראה שפיספסתי משהו ולא לגמרי הבנתי אותך.

אגב, קראתי פוסט של מישהו אחר שגם התעניין באופציה דומה, וכתבו לו שהכי בטוח זה

Live CD על גבי CD פיזי. אתה יכול לקרוא כאן: http://security.stackexchange.com/questions/19920/how-to-avoid-leaving-any-local-trace-that-i-went-to-a-website

פורסם

איזה חפרן אתה ואיזה פתרונות מפגרים אתה ממציא לבעיות מנופחות...

אני ממש רואה אותך עושה reboot למחשב שלך ועולה מliveCD כל פעם שאתה רוצה להיכנס לאתר הבנק שלך. ואז עושה reboot חזרה כדי לשחק בBattlefield התורן. ואז 5 דקות אחר-כך נזכר שרצית גם לבדוק את האתר של חברת האשראי, ועושה reboot נוסף.

לחילופין, כדי לא להפעיל את המחשב מחדש כל הזמן, תגדיר לעצמך יום בחודש שאותו תקדיש לבדיקת אתרים רגישים, ותעשה את זה רק באותו יום.

או שתקדיש מחשב שלם שיעבוד רק עם liveCD/RAMdrive ספציפית למטרה הזו.

ועכשיו ברצינות.

אם אתה כל-כך פרנואיד, תשקיע כמה עשרות דולרים בתוכנה למחיקה מלאה של כוננים. יש תוכנות שעושות זאת באמצעות אלגוריתמים שעומדים בסטנדרטים של גופים ממשלתיים וחברות ביון. אם זה מספיק טוב להן, זה מספיק טוב לך.

ואם זה עדיין לא מספיק טוב - אל תמכור לעולם את הכוננים שלך ואל תעשה להם לעולם RMA. פשוט תגרוס אותם. זה מה שחברות רבות עושות, אגב. ההפסד הכספי הזעום שווה את מניעת הסיכון שמישהו ישחזר מידע מהדיסק שלך, ייכנס לאתר קופת החולים ויבדוק איזה מרשם קיבלת מהרופא שלך, ללא ספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים