עבור לתוכן

עזרה בפתירת מערכות צירופיות - נפתר אין צורך בעזרה תודה.

Featured Replies

פורסם

אני צריך עזרה בפתירת תרגיל בנושא מערכות צירופיות (אני לא יודע אם הנושא שייך לכאן בכלל אבל לא מצאתי מקום טוב יותר לשאול.. ובגלל שזה פורום אלקטרוניקה ובעקבות זה שאני לומד במסגרת מגמת אלקטרוניקה בבית ספר , נראה לי שזה מקום טוב לשאול פה..)

בקיצור קחו תמונה של התרגיל:

jl3pyd.jpg

אני לא מצליח להפוך את התמונה מצטער

הנושא של מערכות צירופיות למדנו ממש בקצרה ופתרנו אולי 2 תרגילים.. נותנים לנו לפתור דברים שאנחנו לא יודעים איך..

מי שיוכל לעזור אני אודה מאוד! אם לא אז לא נורא ..

תודה ערב טוב

פורסם

זו שאלה מאוד קלה. אם נפתור לך אותה פה מהתחלה ועד הסוף, אתה לא תדע את החומר. אני יכול לרשום לך את השאלות בצורה יפה יותר, ואתה תרשום איפה אתה מתקשה.

1. טבלת אמת אתה בטח יודע מה זה. רשום טבלה עם 8 מצבים המתארים את מצבם של A,B,C בכל אפשרות קיימת (000,001,010 וכו') את המצב של F1,F2 וגם את F.

2. עם הטבלה של F שקיבלת, תייצר מפת קרנו חדשה כשהמצבים הם A,B,C, והמוצא F.

3. צמצם את מפת הקרנו לביטוי בוליאני

4. וכו' וכו.

פורסם
  • מחבר

אוי לא שמתי לב שענית לי - כל מקרה, נראה לי הצלחתי לפתור את זה שלא הייתי פה.

אני חיברתי בין 2 בפונקוציות F1 וF2 (חיברתי בגלל פעולת OR בין 2 המערכות) וקיבלתי F3 (לפי השאלה נקרא לה פשוט F, אני צודק?).

אחרי שחיברתי קיבלתי מפת קרנו F וממנה הוצאתי טבלת אמת (ABC וכו'..)

הוצאתי מטבלת קרנו את כל האפשרויות (הקפתי את מה שרצוי) וצימצמתי ככל הניתן.

לבסוף עשיתי שרטוט של שערים לוגיים.

אחרי שפתרתי זה באמת נראה די קל. כנראה נלחצתי מהשאלה..

תודה רבה שענית פה ככה מהר. אה, לא התכוונתי שאחרים יפתרו לי , פשוט רציתי כיוון מסוים. אחרת מה הלימודים של זה שווים :)?

תודה ערב טוב

פורסם

סבבה.. רק דבר אחד קטן; במפת קרנו שאתה מייצר, A מיותר לחלוטין :silly:

פורסם
  • מחבר

מצטער אבל לא כ"כ הבנתי למה אתה מתכוון :s05: אני קצת לא מפוקס .. אפשר הסבר למה הA מיותר?

הF שקיבלתי אחרי שעשיתי את המפת קרנו זה F=B+C+A (הB עם גג)

רגע עדיף תמונה:

34qp9qu.jpg

זה נכון?

פורסם

הממ. יש כמה שגיאות, שנובעות מטעות אחת:

הטבלה נכונה, חוץ מהdon't care שלא אמורים להיות שם, מצב 3 הוא 1 ומצב 6 הוא 0. הגעת לזה בגלל שחיברת בין המערכות לפני שפענחת את המפות. זה כי התוצאה של מערכת צירופית אחת היא גגF1=B, ושל השניה היא F2=C, ולכן B=Fגג+C ואילו A בכלל לא משנה את המצב במוצא.

פורסם
  • מחבר

הממ. יש כמה שגיאות, שנובעות מטעות אחת:

הטבלה נכונה, חוץ מהdon't care שלא אמורים להיות שם, מצב 3 הוא 1 ומצב 6 הוא 0. הגעת לזה בגלל שחיברת בין המערכות לפני שפענחת את המפות. זה כי התוצאה של מערכת צירופית אחת היא גגF1=B, ושל השניה היא F2=C, ולכן B=Fגג+C ואילו A בכלל לא משנה את המצב במוצא.

אז בעצם אתה אומר שהייתי צריך לפתור את המפות קרנו של F1 וF2 ולא לחבר אותם נכון? (יש מצב לא הבנתי את ההוראה בשאלה..)

אחרי שמצאתי את F1,F2, לחבר בין שתי התוצאות שיצאו וזהו ככה מקבלים את F?

אחר כך לעשות טבלת אמת לפי הF שקיבלתי ולהמשיך?

רגע אז לפי ההוראות לעשות מפת קרנו לF ולבטא אותה למרות שמצאתי כבר את הביטוי?

אני ינסה לעשות רגע על טיוטה ואני יעלה לפה

פורסם

המממ, כן.

השאלה מכוונת מטרה, ולכן אתה מוציא מהפונקציה את מפת הקרנו. העובדה היא שA מיותר, ולכן זו מפת קרנו לשני משתנים.

פורסם
  • מחבר

אוקי נדמה לי קלטתי:inxq3r.jpg

זו התשובה שאמורה להיות?

לא מחברים בין שתי הפונקציות (כמו שעשיתי בהתחלה בתמונה השנייה) בגלל שזו מערכת צירופית שכל אחת צריכה קודם להיות בנפרד ולקבל F לכל אחת ורק אז הן מתאחדות בפעולת OR? בערך ככה הבנתי .

אוף .. אני מקווה שיתרגלו אותנו הרבה על שאלות כאלה כי יכול להיות בנושא הזה כל מיני סוגי שאלות וממש לא בא לי להיתקע באמצע בגרות בלי פתרון =\

פורסם

כן, זה כבר נראה פתרון טוב. למרות שכאמור אם אין לך A, אתה לא צריך להכניס אותו למפה..

הסיבה שאתה פותר את זה אחד אחד ואז מחבר בOR זה כי נתונות לך כבר מפות קרנו מוכנות שאתה לא יכול לחבר אותן. אילו היית מקבל שתי פונקציות צירופיות (ולא מפות קרנו) היית יכול לחבר כמו שחיברת.

פורסם
  • מחבר

אהה אוקיי אני חושב שהבנתי :) תודה רבה רבה לך!

ממ יש לי שאלה קצת מפגרת - מה זה סכום מכפלות קנוני? יש לי שאלה כזאת אבל המושג 'קנוני' אף פעם לא למדנו ??? סכום מכפלות וזה אני כמובן יודע אבל קנוני אין לי מושג.. לבטא פונקציה כסכום מכפלות קנוניות מה הכוונה?

פורסם
  • מחבר

טוב תודה !

אם אני לא יצליח אני אשאל את המורה שלי כבר אחרי החופש..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים