עבור לתוכן

כשקונים כרטיס מסך על מה צריך להסתכל

Featured Replies

פורסם

הייתי רוצה לקבל הסבר איך לפי נתוני כרטיסי מסך אני יודע איזה כרטיס מסך יותר טוב ועדיף מהשני מבלי לבדוק באתרים של השוואות וכל זה.

תודה לעוזרים:)

פורסם

אפילו אני וגם חכמים ממני משתמשים באתרי השוואות.

30 שנה בתחום ועדין אני לומד משהו חדש כל יום.

אם מענין לך תחום המחשוב. שים לך למטרה ללמוד משהו חדש כל יום.אפילו עם זה דבר קטן.

פורסם

הייתי רוצה לקבל הסבר איך לפי נתוני כרטיסי מסך אני יודע איזה כרטיס מסך יותר טוב ועדיף מהשני מבלי לבדוק באתרים של השוואות וכל זה.

תודה לעוזרים:)

לא ממש אפשרי. או אולי יותר נכון - אפשרי, אבל לא משתלם. צריך להתסכל ממש לעומק בכל נתוני הכרטיס (לא רק הדברים שמפרסמים שזה בד"כ כמות הזכרון, סוג הזכרון, ואולי מהירות שעון ורוחב פס), אלא גם - מספר וסוג יחידות העיבוד השונות, ארכיטקטורת הכרטיס.

רק כדי לקבל מידע מדויק על הכרטיסים שאתה רוצה להשוות ביניהם תצטרך לנבור פי 10 ממה שייקח לך למצוא סקירה או השוואה רלוונטית.

פורסם
  • מחבר

ונגיד שאני מסתכל על השוואת באתרים לפי איזו חשיבות אני מסתכל על 3 הקטגוריות הבאות לדוגמא:

Memory Bandwidth

Texel Rate

Pixel Rate

פורסם

כמו ש-QttP ציין, הנתונים הללו שמתפרסמים לא מעידים בפועל על כלום.

יתכן כי תפגוש שני כרטיסים שעל הנייר כרטיס א' חזק יותר בכל הפרמטרים אבל בפועל כרטיס ב' חזק יותר.

הרבה יותר קל לתת לשני הכרטיסים לעבוד ולראות מי נותן תוצאה טובה יותר.

אני אוהב למצוא השוואות באתר techpowerup. חפש בגוגל: model name + techpowerup

ותמצא השוואות. תגיע לעמוד של performance summary להשוואה רוחבית של מספר גדול של משחקים ומבחני ביצועים סינתטיים.

פורסם
  • מחבר

עריכה:

הרבה פעמים אני נפגש עם כך שמהירות הזיכרון נכתבת ביחידות MHZ ובחלק מהכרטיסים רשום משהו כמו 3 Gbs או משהו כזה.

השאלה שלי איך עושים את ההמרה על פי אם סוג הזיכרון GDDR5 או DDR 3 ?

פורסם
  • מחבר

ערכתי את ההודעה הקודמת לכך שתהיה יותר מובנת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים