עבור לתוכן

עזרה בבחירת Router שישמש כ AccessPoint לסלון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בית גדול (5 מפלסים), והעברת אינטרנט לכל פינותיו תמיד הייתה משימה קשה ומאוד יקרה (הרבה ציוד שצריך להחליף כל כמה שנים)

אז לא מזמן סופסוף הרמתי את הכפפה והעברתי כבלים בקירות, עשיתי רשת לדעתי כמו שצריך רק לא סגרתי פינה אחת קריטית בבית.

הראווטר הראשי (dsl-2760U D-Link מבזק..) יושב בקומה הראשונה הוא מחובר לסוויטצ' של 24 שיושב בארון חשמל שמזין את כל השקעים בבית.

אחרי שהזנתי את כל הבית ב LAN נשארה לי בעיה אחת לסדר - ה WiFi תופס טוב רק על המפלס הראשון, על השני חלש, במפלס השלישי כבר אין קליטה כמעט בכלל.

אז מה שאני רוצה לעשות זה לקנות Router טוב שישמש כAccessPoint במפלס השלישי ויספק WiFi לכל הבית ממרכז הבית ואלו הדרישות שלי:

1. שיתמוך במהירות של GigabyteLan כמו כל שאר הציוד שמחובר כרגע אצלי ברשת (חוץ מאולי הראווטר המצ'וקמק מבזק שכנראה לא יהיה פה עוד הרבה זמן..)

2. WiFi במהירות של לפחות N-600 אפילו N-900 אם אפשר. יהיו הרבה משתמשים "כבדים" על הWiFi אז כמה שיותר מהירות יותר טוב.

3. הראווטר יהיה כנראה מתחת לSmartTV ויספק לה גם חיבור קווי לרשת - אז היה נחמד אם היה לראווטר גם אפשרות ל Storage, ואז הוא היה הופך למין Streamer שמחובר ישירות לטלוויזיה.

4. DualBand - לא חובה, אבל אם כבר אני קונה ראווטר טוב ולפי כל מה שתארתי למעלה, אז לא עדיף שכבר יהיה DualBand??

5. עיצוב - כפי שציינתי הראווטר ישב ליד הטלוויזיה בסלון, בפינה דיי מעוצבת, אז אני אשמח למוצר מעוצב. למרות שאם קופסה לבנה עם 3 אנטנות טובה משמעותית מכל שאר האופציות המעוצבות אני אוותר, אבל אם זה רק עניין של קצת כסף אני מוכן להוסיף בשביל מוצר מעוצב..

6. כמובן תשאלו אותי אם יש פרטים שפספסתי כאן.

לסיכום למרות שאני צריך כביכול "רק" AP אני מעדיף לקנות ראווטר ואפילו להשקיע הרבה באחד טוב שיהיה חזק אמין ומהיר לשנים הקרובות (שכבר יזרום אלינו 100M ויותר לבתים)

ראווטר אחד שבנתיים שמתי עליו עין זה ASUS RT-N56U. למישהו יש המלצות עליו? מידע שיעזור לי להחליט? המלצות על מוצרים אחרים?

הכל יתקבל בברכה.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין המלצות על ראווטרים חדשים? ???

פורסם

הסיבה שאתה לא מקבל תגובות היא די פשוטה - הסיכוי לרשת בית בגודל כזה באופן אלחוטי עם נתב אחד הוא אפסי. אתה חייב להגיע עם כבל רשת לכל קומה ובאותה קומה למקם AP (או נתב המשמש כ-AP) שיחובר באופן קווי. כל פתרון אחר יתן מענה חלקי ביותר.

פורסם
  • מחבר

הסיבה שאתה לא מקבל תגובות היא די פשוטה - הסיכוי לרשת בית בגודל כזה באופן אלחוטי עם נתב אחד הוא אפסי. אתה חייב להגיע עם כבל רשת לכל קומה ובאותה קומה למקם AP (או נתב המשמש כ-AP) שיחובר באופן קווי. כל פתרון אחר יתן מענה חלקי ביותר.

היי,

תודה על התגובה,

כנראה לא הבהרתי את עצמי כמו שצריך.

יש כרגע נתב מרכזי בקומה הראשונה שמזין מתג בארון תקשורת שמזין שקעים של LAN כמעט בכל החדרים.. אני רק רוצה המלצה על נתב שיחובר לאחד השקעים האלה, וישמש כ AP למרכז הבית (טווח של מפלס למעלה/למטה).. ציינתי את הדרישות למעלה.. אני לא רוצה נתב שיתפוס על כל הבית.. רק על נניח קומה אחת גדולה..

יש הצעות?

פורסם

OK. מה התקציב שלך? מה גדול הקומה? כמה קירות ומכשולים יש בין המיקום המרכזי של ה-AP לחדרים באותה קומה?

פורסם
  • מחבר

תקציב 300-600,

בין המיקום העתידי של הנתב לבין החדרים יהיה מרחק של 5-10 מטר עם קיר אחד הפרדה (ודלת)

בין המיקום שלו לשאר החללים שצריכים קליטה יש קיר רק בחלק מהזויות (חלל יחסית פתוח) ומרחק של גג 20 מטר.

פורסם

לטעמי, התקציב שלך גבוה מדי לדרישה הזו. כמעט כל נתב בטווח המחירים של 200 שקל יתאים לך - לדוגמא ה-941 של TP-LINK. אם אתה רוצה להשקיע יותר, גם ה-1042 יהיה בסדר גמור. אם אתה ממש רוצה להתפרע - לך על ה-645 של D-LINK (עליו יש גם סקירה באתר שלי).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

בדקתי את הנתבים שהזכרת, אני חייב להגיד קודם כל שTP-LINK פחות אהובים עלי מD-LINK, והאמת כבר ראיתי את הדגם הזה 645 כמה פעמים בעבר והוא באמת היה בעדיפות גבוהה אצלי, אבל אז ראיתי שבאותו מחיר (נניח 500) אפשר להביא נתב הרבה יותר טוב מחול.

עברתי על הסקירה שלו באתר שלך וזה באמת נשמע כאילו זה יספיק לי לשנים הקרובות. ד"א, מכל ההצעות שלך זה היחיד שגם נראה שנותן ביצועים טובים וגם נראה טוב, משהו שציינתי בדרישות שהוא יחסית חשוב (פחות מהביצועים אומנם) כי הוא יישב מתחת לטלוויזיה בסלון.

יש לך עוד המלצות בכיוון הזה? נגיד אם אני רוצה להתפרע קצת יותר? :jump:

ושיהיה גם מעוצב יחסית ולא בלוק לבן סטנדרטי?

פורסם
  • מחבר

בנוסף- התלבטתי לגבי ה DIR 685 בגלל שהוא עונה על רוב הדרישות שלי אבל ראיתי ביקורות קצת מאכזבות בחול יחסית למחיר שלו.. יש לך דעה לגביו?

פורסם

על טעם וריח אפשר להתווכח - ה-645 נראה לא רע - יש לו צורה יחודית. כל היתר עולים הרבה מעבר ל-500 שקל.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אוקיי, אז כנראה אני אלך על DIR645.

תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים