עבור לתוכן

הכונן קשיח שלי מתנהג מוזר. האם זה תקין?

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני ימים ספורים 1TB Samsung spinpoint F3 בעל פלטה אחת ואני מתחיל לחשוש שקיבלתי מוצר פגום.

כשאני סתם מתעסק בדברים שלא קשורים לכונן, הכל בסדר גמור. נניח ואני פותח My computer ונכנס לכונן, יש קול פתאומי של משהו מסתחרר שצובר תאוצה במהירות ולאחריו רעש קבוע באורך של שניה, כל שניה לסירוגין שנשמע ככה: "המממ, המממ, המממ, המממ..." בלי הפסקה שגם מרעיד לי את כל המארז וניתן להרגיש ויברציות גם בשולחן. אחרי זמן מה הרעש מפסיק וכל הסיפור חוזר על עצמו ברגע שאני ניגש לכונן שוב.

ברגע שמתחיל רעש הסחרור הנ"ל, הכונן תקוע לבערך 3-4 שניות כשאני מנסה לנווט בתיקיות שבו ורק כשזה מפסיק והופך לרעש ה"הממ" הקבוע, אני יכול לנווט בתיקיות.

חיפשתי בגוגל ונראה שבעיית הרעש הקבוע היא משהו נפוץ מאוד עם הכוננים האלה ולא ידוע חד משמעית אם זאת בעיה אצל חלקם או משהו נורמלי כביכול. בקשר לסחרור הפתאומי של הכונן והתקיעות בשניות הראשונות של הגישה אליו, לדעתכם זה בסדר?

כדאי לי להתקשר לחנות ולבקש כונן אחר? \=

ראוי לציין שיש לי SSD בנוסף, שכמובן לא פולט גם לא רחש הכי קטן, ולצידו כונן 320GB של WD ישן בטירוף שלא שומעים בכלל בהשוואה לסמסונג F3 הזה.

אשמח לקבל עזרה בבקשה! [=

פורסם
  • מחבר

הרעש פה בהתחלה זה בדיוק מה שיש אצלי ומיד אחריו בא רעש ה"הממ, הממ" הקבוע.

לדעתכם זה לא תקין ועליי לבקש כונן חלופי?

פורסם

לדעתי זה ממש לא תקין.

אם הכונן היה בתרדמת, אז הגיוני שתתחיל לשמוע את המנוע מותנע וחזק יותר. אך כל הטיקים כאן והציפצופים ממש לא הגיוניים, וגם מדוע בסוף הוא שוב מתניע.

בקיצור, וודא שזה לא בעייה עם חיבור החשמל או כבל ה SATA, וממש אחריות. - תתעקש לקבל דיסק חדש כפי שמגיע לך על פי חוק, ולא refurbished או recertified. (הם בכל מקרה נראים מעט שונה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים