עבור לתוכן

האם קניית ראוטר חדש וחזק מבחינת חומרה יוריד את הפינג?

Featured Replies

פורסם

אם אני קונה ראוטר חדש לדוגמא את הTP LINK 1043ND אם אני מחבר אותו למודם הוא מוריד את הפינג?

או שהפינג נשאר אותו דבר אבל הביצועים של האינטרנט ישתפרו?

פורסם

לא זה ולא זה.

פורסם

אולי תרשום איזה חיבור לאיטרנט ומודם יש לך היום וככה נוכל לעזור לך להוריד את הפינג, הנתב לא מוריד פינגים וגם לא משפר ביצועים של אינטרנט, תפקידו לנהל רשת מכשירים ולשתף אותם

פורסם
  • מחבר

יש לי נתב d-link 6740u של בזק שמחובר למתאם שיחות של בזק בינלאומי.

אם אני קונה TP LINK 1043ND מגדיר את הD-LINK כמודם ומגדיר חייגן ב1043ND ומחבר אותו למודם (D-LINK).

אז לא אמורים להיות ביצועים יותר טובים באינטרנט בגלל שאני קניתי נתב חדש וחזק יותר מבחינת חומרה? (יש לציין שעם ה D-LINK האינטרנט נתקע לפעמים ולא מהיר כמו שאמור להיות ב-30MB (החבילה שיש לי היא 30MB).

אז פירטתי על החיבור והכל למעלה ^^

אז השאלות הן ככה, הפינגים לא אמורים לרדת במצב של החיבור הזה ^^

והביצועים לא אמורים להיות יותר טובים ולא להיתקע...?

פורסם

הפינגים לא יושפעו

תקיעות, קריסות וניתוקים = כן יהיה שיפור.

גם אם אתה במהירות של 30, והנתב הראשון לא יכול לספק את זה. הנתב 1043 מסוגל לספק את המהירות הזאת.

אבל שוב, בפינגים לא יהיה שינוי

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה,

אז איך אפשר לעשות שינוי בפינגים?

ועוד שאלה, הנתב החדש בעצם גורם לאינטרנט להיראות כמו 30MB אמיתי, וזהו נכון? (ז"א האינטרנט יטוס מכיוון שזה 30MB לא?, או שגם יהיה את האיטיות שיש ב 6740U?

פורסם

אם יש לך 30Mb המקסימום שתקבל הוא 3.75MB בלי קשר לנתב שלך.

בנוגע לפינגים, צריך לבדוק מה גורם לו להיות גבוה. לאן אתה בודק?

פורסם

אוקיי תודה,

אז איך אפשר לעשות שינוי בפינגים?

ועוד שאלה, הנתב החדש בעצם גורם לאינטרנט להיראות כמו 30MB אמיתי, וזהו נכון? (ז"א האינטרנט יטוס מכיוון שזה 30MB לא?, או שגם יהיה את האיטיות שיש ב 6740U?

התקשורת ברשת נעשת ב hops (קפיצות ) מנתב לנתב וכל נתב לוקח את החבילה ושולח לאחר עד שהחבילה מגיעה (או לא מגיעה) ליעדה . הפינג הוא הזמן שלוקח לחבילה להגיע ליעד ולחזור והזמן הזה מושפע מכל המערכת הזאת של נתבים.

הפינג מושפע מהדברים הנל : מהירות השליחה (transmission delay ) מרחק פיזי (propagation delay ) , מספר הקפיצות (hop count ) ועומס (congestion ).

הפקטור העיקרי שמשפיע היום הוא עומס , המהירות שליחה לא משפיעה הרבה והמרחק הפיזי זה בעיה שאי אפשר לפתור אלא אם כן אתה משנה את היעד. מספר הקפיצות כבר לא משפיע הרבה כי הנתבים היום מאוד מהירים.

הדברים שמסתקלים עליהם היום הוא בעיקר עומס ומרחק פיזי. מהירות האור נחושת/פייבר אופטי היא 200 אלף ק"מ לשניה שאומר שהגבול התחתון הוא 10 מילי לכל 1000 ק"מ (בפינג) ללונדון המרחק הוא כ3500 ק"מ שאומר שהפינג המינימאלי הוא 35 מילי שניות.

מהירות השליחה היום כלכך גבוה שהיא לא משפיעה בהרבה. אם יש לך למשל 1 מגה סימטרי ואתה שולח250 בייט או 2000 ביט (סבבה למשחקים) ההשפעה של מהירות החיבור היא 4 מילי שניות . בבזק יש גם השהיה קבוע של 6-20 מילי בגלל הדרך שהמודם עובד ככה שבעולם מושלם תקבל כ60 מילי שניות פינג לאנגליה.

אחד הדברים המשפיעים ביותר הוא עומס. מספר הקפיצות גם משפיע על הסיכוי שלך להתקל בעומס (ממש כמו בכביש מי שנוסע מרחק גדול יותר נכנס ליותר פקקים) . מצב העומס יכול לקרות בכל נקודה במסלול. הוא יכול להיות בבית - אם הרבה מחשבים משתמשים באינטרנט במקביל. בתשתית האינטרנט (לרוב משפיע רק על לקוחות הוט ועד כמה שידוע לי זה כבר לא משפיע) , וכמובן בספק האינטרנט (לרוב האשם העיקרי) או באינטרנט (איזור שבו לספק האינטנט אין שליטה בו) האשם האחרון יכול להיות השרת בצד השני.

או בקיצור מתי שיש בעית פינג תמיד חשוב לדעת בעיקר מה שרת היעד ואיפה הוא ומי ספק האינטרנט שלך. הנתב הביתי לרוב לא ישפיע באופן דרסטי על הפינג אלא אם כן הוא עמוס . אני בעבר שיחקתי במשחק שהשרת היחיד שלו היה בחוף המערבי של ארה"ב שזה 17-19 קפיצות מרחק 12000 ק"מ והרגשתי כל בעיה קטנה באינטרנט. יש לי גיימר ב014 מאז שהוא קיים בגלל זה.

אין שום סיבה להאשים את הנתב או את המהירות בעיות פינג לרוב קשורות לספק אינטרנט והיכולת שלו להתמודד עם עומס בדרך שהלקוחות לא ירגישו בזה (לספקיות אינטנרנט אין מספיק רוחב פס לספק לכל הלקוחות אם כולם יורידו על מקסימום באותו הזמן) .

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לכולם על המידע והעזרה!

אז הדרך היחידה לעשות שינוי בפינגים זה חבילת גיימר? או שיש עוד כמה דרכים?

פורסם

פתח חלון Cmd והתעשה פינג לאתר ישראלי כלשהו.

תדביק את הפלט לכאן

פורסם

אוקיי תודה לכולם על המידע והעזרה!

אז הדרך היחידה לעשות שינוי בפינגים זה חבילת גיימר? או שיש עוד כמה דרכים?

חבילת גיימר זה שירות בתשלום אבל בפועל אתה לא בדיוק בטוח מה עושה הספקית אינטרנט. הרעיון הוא בעיקר להעלות את העדיפות בעיקר במשחקים או אפליקציות real time כמו מסחר במניות (שערי מניות רגעיים חשובים לחלק מהסוחרים) . המשתמש רואה רק את התוצאה אבל רק יכול לנחש מה הספקית עושה ע"י התופעות לוואי.

היום אומרים שהיא לא משפיע כי החיבור אצל 014 טוב מספיק גם בלי גיימר. היו אנשים שניצלו את התיעדוף ל"רעה" בשביל "להוריד על מקסימום" . כעיקרון מה שפונגו אומר זה התחלה טובה. תתחיל לעשת פינג לאתרים בארץ וגם לשרת שאתה מנסה להגיע אליו .

אם אתה ב014 ויש לך בעיות פינג אתה יכול לבקש "לנסות את הגיימר" ואז עדיין יש עניין של אמון ( ואולי הם נותנים לך לעשות נסיעת מבחן בפרארי ואחר כך הם מוכרים לך אוטו-ביאנקי) . אם זמנך החופשי חשוב לך לפעמים כדאי לשלם קצת יותר אבל תמיד צריך לבחון את התוצאה. אין סיבה לשלם על משהו שאתה לא מרוצה ממנו.

פורסם

"חבילת גיימר זה שירות בתשלום אבל בפועל אתה לא בדיוק בטוח מה עושה הספקית אינטרנט. הרעיון הוא בעיקר להעלות את העדיפות בעיקר במשחקים"

מצטער אך אתה טועה, ואני לא רוצה שאנשים יחשבו ככה.

תעדוף של גיימר על הדרך נקרא ככה כי הוא עוזר במשחקים אבל זה לא רק מה שהוא עושה, אלא הוא פשוט מתעדף פאקטות ודואג שלא יהיה לך PACKET LOSS מה שבעצם יגרום למהירות הורדה גבוהה יותר וגם חווית משחק טובה יותר מפני שפקטות בצד היורד של הספק יגיע אליך במהירות בלי עיקובים על חשבון אחרים.

לכן להגיד שכל מי שמנצל את החיבור גיימר להורדות הוא שימוש לא נכון, זה טענה ממש לא נכונה.

הסיבה שהם קוראים לזה גיימר זה בגלל שפאקטות של משחקים הם תמיד קטנות בהרבה יותר והן לא מחכות לבאפר להתמלאות מה שבעצם גורם לפאקטות TCP.PUSH ומה שהספק עושה זה שולח אותם מהר, גם אותם וגם את הACK מה שבעצם יגרום לך לקישורית טובה יותר הן בהורדות והן במשחקים, וגם כאלה שבUDP. או אפילו סקייפ שגם משתמש בUDP שכן יש הבדל בין גיימר ללא גיימר בגלל עניין התעדוף של הפאקטות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים