עבור לתוכן

מערך RAID 0, האם יש משמעות לRAID Edition? שווה תוספת מחיר?

Featured Replies

פורסם

הבנתי שמדובר בדיסקים קשיחים עם הגנה כלשהי לשגיאות שלRAID..

1. אתם יכולים להרחיב בנושא?

2.הצעתי בחנות מחשבים מפרט שהרכבתי בפורום עם seagate barracuda 64mb sata III 1tb.

הם הציעו לי להחליף את ההארד דיסק ל לhitachi ultrastar sata II 32mb enterprise

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822145420

3.ההארד דיסק הוא SATA2 אבל הבנתי שזה לא משנה בכלל.

אבל יותר חשוב הוא רק עם 32MB קייש.

4.האם שווה אולי להחליף את הבאראקודה בזה? Toshiba Enterprise Raid Edition 1TB Sata II 64MB

http://www.tms.co.il/product/12019

(אני לא קונה בTMS. יש סיכוי טוב שאני יכול להשיג עליו מחיר זהה לBARACUDA, השאלה אם הואהיה נחשב טוב יותר מן הBarracuda אם היה עולה אותו הדבר)

5. איך אני יודע אם הדיסקים האלו -- Toshiba Enterprise Raid Edition 1TB Sata II 64MB, HITACHI ULTRASTAR II ENTERPRISE EDITION 32MB SATAII -- הם עם פלטה אחת או שתיים? הבנתי שמומלץ פלטה אחת.

אשמח לעזרתכם! תודה

פורסם

1.

!!!!

RAID 0 איננו מספק שום הגנה - למעשה הוא יותר "רגיש" מאשר דיסק קשיח בדיד.

הסבר - ברמה זו מספר דיסקים משמשים כדיסק אחד (ללא יתירות) - תדמיין המידע נכתב פעם פה פעם שם - נפילה של אחד הדיסקים במערך בעצם די מחסלת את כל המערכת...

אם אתה שואל למה זה טוב?

ובכן - מהירות ונפח - עד לא מזמן היה לי מערך כזה שעליו שמתי מערכת הפעלה ואפליקציות - אבל זה תוך כדי ידיעת החסרונות שלו

2 - סיגייט עדיף

3. ראה 2

4. אפשרי - רק קח בחשבון שהוא איטי יותר

5. לא הבנתי את השאלה

פורסם

אין כמעט מישהו שבאמת צריך RAID, ודאי לא RAID0. מיותר לחלוטין ב-98% מהמקרים. :nono:

מה השימושים שלך?

פורסם
  • מחבר

אין כמעט מישהו שבאמת צריך RAID, ודאי לא RAID0. מיותר לחלוטין ב-98% מהמקרים. :nono:

מה השימושים שלך?

עריכת וידאו מקצועית בAVID וPremiere

עריכה: כרגע עברתי שיחה ארוכה עם בעלים של חנות מחשבים שאני מכיר והוא התעקש איתי שהHITACHI עדיף. אמנם הוא עלול להיות אמין יותר (enterprise והכול) אבל מהיר יותר וטוב יותר מכל מבחינה אחרת הוא לא יהיה, נכון?

הבנתי בכלל שהדיסק נועד למערכי RAID ענקיים ויש בו הגנות מוגזמות נגד רעידות וכאלה.. אני לא יודע עד כמה זה שווה, האם באמת תהיה נפילה בביצועים בו?

אני לא יודע למי להאמין, הוא היה ממש משוכנע שהHITACHI עדיף אבל הכל מצביע לטובת סיגייט ברקודה.. (ראיתי שהhitachi הוא דיסקוונטד בהרבה מקומות)

פורסם

על ברווז שמעת?

רוצה לאמר - הולך כמו ברווז, נשמע כמו ברווז, נראה כמו ברווז אז יכול להיות שזה חמזמז (שיתפצל לשניים) אבל רב הסיכויים שזה באמת ברווז

במילים אחרות - ומבלי להתייחס לענין גופא - יש מישהו שמנסה בכל כוחו לשכנע אותך שמשהו מסויים (שאולי תקוע לו במלאי - אני סתם מנחש) -

יותר טוב ממשהו אחר שאתה רואה ביקורות באתרים שונים וגם רואה שהדגם שהוא מציע הוא דגם שלא ממשיך - אז כנראה שלא צריך לקנות

(נאמר בבדיחות...)

אגב - כאיש מכירות מנסה למכור לי משהו - אוטומטית אני מחפש אלטרנטיבות.

דיסקים קשיחים - בהיותם מכניים - אינם אמינים. מחפש משהו אמין ומהיר SSD.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

עריכת וידאו מקצועית בAVID וPremiere

אז אתה אולי ב-2% :lol:

עדיין, יש פתרונות עדיפים לדעתי:

* יש לך תקציב ל-SSD נורמאלי וגדול (~1000 ש"ח)?

* כמה נפח תופסת עבודה בזמן אמת? אולי RAMDISK הוא הפיתרון האולטימטיבי (32G גם יעלו כ~1000 ש"ח ומהירים בהרבה).

זכור שרק בקר RAID טוב יעלה ~1000 ש"ח לבד, בלי הדיסקים...

פורסם
  • מחבר

הסיפור הסתבך עם הדיסק הקשיח, זה לא אני שקונה את המחשב והוא לא נקנה עבורי אלא עבור חברה שלי.המחשב יהיה עם הhitachi ultrastar sata II בסוף (במערך רייד). זה לא בשליטתי, ניסיתי לשכנע...

-כמה מהותי יהיה ההבדל בביצועים? הבנתי שהוא הארד דיסק מקצועי לשרתים וכאלה, אבל הוא ישן יותר. יש לכם מושג מה המהירות שלו?

(SSD או RAMDISK זה מחוץ לתקציב (בנפחים מספיקים))

-אין אפשרות עדיפה שבתקציב חוץ ממערך RAID כרגע, המשתמשת תערוך גיבוי כל יום...

פורסם

...אלא עבור חברה שלי...

היית אומר את זה מהתחלה...

הבדל מהותי בביצועים יהיה - השאלה היא כמה תרגישו את זה - ההמלצה הינה עדיין SSD או פתרונות יותר אקזוטיים.

אגב - הדיסק הוא דיסק קשיח 7200 - שזה לא הדיסקים הכי מהירים (אני רואה על בסיס יומי דיסקים של 15K SAS )

ואגב מספר 2 - אתה בטוח שהדיסק הוא לא SAS? כי אז זה אומר שאתה צריך בקר SAS - והשילוב של השניים לבטח יעלה לך יותר מ-SSD.

אישית בתחנות עבודה אני חושב שלא צריך להתפשר כל כך כי ההשקעה מהר מאוד מתגמלת.

ובהתייחס לגיבוי - גם גיבוי צריך לדעת לעשות - יש לא מעט מקרים בהם אנשים שוגים לחשוב שאם הם מגבים כמה פעמים ביום לדיסק חיצוני (יחיד) אז עושים עבודה מצויינת (אז זהו - שלא)

בכל מקרה בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

היית אומר את זה מהתחלה...

הבדל מהותי בביצועים יהיה - השאלה היא כמה תרגישו את זה - ההמלצה הינה עדיין SSD או פתרונות יותר אקזוטיים.

אגב - הדיסק הוא דיסק קשיח 7200 - שזה לא הדיסקים הכי מהירים (אני רואה על בסיס יומי דיסקים של 15K SAS )

ואגב מספר 2 - אתה בטוח שהדיסק הוא לא SAS? כי אז זה אומר שאתה צריך בקר SAS - והשילוב של השניים לבטח יעלה לך יותר מ-SSD.

אישית בתחנות עבודה אני חושב שלא צריך להתפשר כל כך כי ההשקעה מהר מאוד מתגמלת.

ובהתייחס לגיבוי - גם גיבוי צריך לדעת לעשות - יש לא מעט מקרים בהם אנשים שוגים לחשוב שאם הם מגבים כמה פעמים ביום לדיסק חיצוני (יחיד) אז עושים עבודה מצויינת (אז זהו - שלא)

בכל מקרה בהצלחה,

גבריאל

גבריאל, תודה על התגובה שלך!

-פתרונות אקזוטיים יותר עולים כרגע המון ואין תקציב לזה.

-הHITACHI הוא לא SAS ואין בקר SAS במחשב, וזה לא הכיוון. הכיוון הוא ביצועים טובים עם נפח גדול במחיר סביר.

מדובר במפרט איכותי של 7K, למחשב של תחילת הדרך זה המון כסף בכל מקרה. כרגע חברה שלי לא מכניסה כסף מעריכת וידאו וההשקעה ב1TB זכרון SSD עוד לא תשתלם כלכלית, בטח לא בRAMDISK...

הhitachi ultrastar sata II 32mb באמת משמעותית יותר איטי מהseagate 7200.14 barracuda sata3?

פורסם

אני מציע משהו אחר - יש פורום מפרטים - תציין תקציב ושימוש - אני כמעט משוכנע שהחברים באתר יתנו לך המלצה טובה

-זכור-

רב (אם לא כל) העושים בפורום עושים זאת ללא משוא פנים וללא אינטרס חבוי (משמע לא מרוויחים שקל מזה שתקנה במקום זה או אחר) - ולכן העצה שלהם יותר טובה מכל עצה שאיש מכירות ינסה למכור לך.

ב-7K אפשר להעמיד אחלה תחנת עבודה עם SSD ועוד ישאר לך עודף לפיצוחים בשבת

פורסם
  • מחבר

אני מציע משהו אחר - יש פורום מפרטים - תציין תקציב ושימוש - אני כמעט משוכנע שהחברים באתר יתנו לך המלצה טובה

-זכור-

רב (אם לא כל) העושים בפורום עושים זאת ללא משוא פנים וללא אינטרס חבוי (משמע לא מרוויחים שקל מזה שתקנה במקום זה או אחר) - ולכן העצה שלהם יותר טובה מכל עצה שאיש מכירות ינסה למכור לך.

ב-7K אפשר להעמיד אחלה תחנת עבודה עם SSD ועוד ישאר לך עודף לפיצוחים בשבת

גבריאל, זה כבר קרה (:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=555241.msg4736739#msg4736739

יש שם SSD, אבל של 128ג'יגה. רצוי לציין שהמפרט הוא עם מסך 24 אינץ' שמוסיף למחיר, לכן אין ספייס שם לSSD גדול מספיק.

היה סיפור מסובך, אבל בסוף נכנס למפרט הSeagate barracuda כמו שהיה במקור - סוף טוב הכל טוב.

סתם מתוך התעניינות - הבדל הביצועים בין הSeagate לultrastar SATA II 32MB באמת גדול?

תודה לך!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים